Terugblik: Mijn Instagram in 2017

Ik deelde dit jaar ruim 1200 foto’s op Instagram, mijn allerliefste lievelings social media. En dat terwijl ik deze terugblik voor het laatste maakte in 2015. gewoon een jaar overgeslagen dus. Oops. Maar het is terug: het overzichtje met een korte vragenlijst en heel erg veel foto’s vanuit Instagram. Welke plaatste ik het eerste en bij welke foto krijg ik direct weer heimwee?

Verzonnen door lieve Danielle, die weer helemaal terug is in blogland!

1. Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2017?
Het is de 24ste als deze post online komt. De áller laatste foto weet ik dus nog niet, maar ik deel graag de laatste van dit moment. Inmiddels is dit ook een andere foto geworden, echter was deze blog post al ingepland

De laatste foto die ik plaatste op Instagram was deze bovenstaande. Geniet van de dingen, een super toffe mok van het met ZUSSS voor onze kerstboom. Ik heb nu heerlijk tot 10 januari vakantie en dat gaat zeker genieten worden!

2. Wat is de allereerste foto die je (in 2017) plaatste op Instagram? #TBT


Dit is de eerste foto die ik plaatste, en ander die ik als eerste plaatste was niet echt een foto. Dit is een foto van mijn nieuwe laarzen (waar ik 2 paar van heb, aangezien ik ze zo fijn vind) Daarbij kom ik erachter dat ik eigenlijk best wel veel ‘voeten-#fromwhereistand‘ foto’s maak.

3. Wat is je allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?


Met het oog op bewust bloggen is de foto van mij niet zichtbaar. (lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Net als in het jaar 2015, deel ik een foto van mij en een reptiel. Een geweldige dag op werk (waarvoor ik dit jaar in mijn vakantie terug ben gegaan naar werk) Ik heb heel wat reptielen vast gehouden: slangen, kikkers, een kleine krokodil en uiteraard deze beauty hierboven. De 2de keer dat ik een vogelspin mocht vasthouden en vind het nog steeds zo tof. Een droom die is uitgekomen (veel verklaren me voor gek haha)

4. Van welke Instagramfoto uit 2017 krijg jij ter plekke heimwee?

Wij gingen op vakantie naar Centerparcs. En ondanks dat ik maar 2 keer vluchtig een eekhoorntje heb gezien (was die keer ervoor wel anders 😉 ) heb ik me echt super vermaakt. We hebben heerlijk wat quality time samen gehad. Wat zeker na de onstuimige jaren wel erg fijn was. We hebben heerlijk gegeten, ik heb veel gelezen en genoten van de natuur. Lees hier ons gehele (foto)verslag

Daarbij kon deze foto niet ontbreken. De dag voordat mijn fijne vakantie begon in Augustus. Ik heb een top job, dit was namelijk met mijn werk op het strand. We gingen naar Katwijk om lekker uit te waaien op het strand en wat vuurtorens te bekijken. Ik hou echt van het strand en kom er echt te weinig.

5. Wat is het állerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Uiteraard een foto van Bagels & Beans, waar ik voor mijn gevoel te weinig ben geweest. Gelukkig haalde ik dit de laatste maanden van 2017 in, door veel hier te eten met vriendinnen. Ik vind het echt altijd genieten daar. Verliefd op de Tomaten bagel met beenham<3

6. Welke foto kreeg in 2017 de meeste likes?


Met het oog op bewust bloggen is de foto van mij & dierbaren niet zichtbaar. (lees mijn disclaimer voor meer informatie)

v.l.n.r: Onze eigen gemaakte boekenkast, oude foto met mijn pa (die was jarig), Chip, 5 jaar getrouwd ?, Mrs Teapot & kleine chip, foto van ons met ons feestje ? #10jaarsamen5jaargetrouwd, black & white foto van Ayla, bloessem en Sinterklaas dit jaar.

Maak hier je eigen Bestnine collage. Let er wel op dat je account op openbaar staat.

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?

Een heerlijk slapende Ayla.

Yara die ligt te chillen op mijn schoot. Zo fijn om te zien dat de katten ook echt genieten van onze woning. Ze zijn een stuk rustiger, maar komen ook zeker vaker bij me liggen. Ik kan geen boek meer lezen of serie meer kijken zónder kat. Zo gezellig! Binnenkort komt er een apart artikel online over hoe het met onze katten gaat.

8. Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?
Eerst had ik allerlei fotobewerkingsapps op mijn smartphone staan. Nu gebruik ik voornamelijk de app van Instagram zelf. Ik gebruik veel de filter Ludwig waarbij ik het contrast aanpas. Erg tevreden mee.

9. Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram (top 3)?
Ik heb 3 eigen hashtags die ik vaak gebruik op Instagram. Het gaat dan om #dreamhouseofsas (alles over onze woning), #sastakesaselfie (mijn selfies) en #blogiliveformydreams (alles m.b.t. mijn blog).

Edit: 10. Welke foto is naast de andere foto’s het delen waard?

Deze vlinder foto maakte ik tijdens een uitstapje met werk naar de Hortus Botanicus.

Tijdens een skate rit in mijn nieuwe woonplaats. Zo blij met dit stukje natuur wat echt naast mijn deur ligt.. Zie hier meer foto’s en lees een uitgebreide vragenlijst over skaten

Heel erg veel geknutseld met de kinderen op werk dit jaar. Was super leuk om ze uit te dagen en ze trots te zien over hun werkjes.

Gedenkwaardige trip die ik maakte naar Amsterdam om mijn penvriendin te ontmoeten. Sinds ik een jaar of 11 was schrijven we elkaar en hadden elkaar nog nooit gezien. Lees hier het verslag ervan.

Volg jij mij al via Instagram ?

Wat is jouw allerleukste foto van 2017 & waarom?

16 reacties op “Terugblik: Mijn Instagram in 2017

 1. Oh, wat fijn dat je je penvriendin ontmoet hebt! Ik heb ook een aantal penvriendinnen, maar de meesten komen uit het buitenland (Australië, VS) dus, afspreken is momenteel niet echt aan de orde ? mooie foto’s, maar ik volg je ook op IG, dus ik had ze natuurlijk al gezien, Hihi! ? veel liefs! X

 2. Leuke foto’s, ik heb ze geloof ik allemaal wel voorbij zien komen. Die van die vlinder is echt prachtig zeg! Ik vond de tag zo leuk, dat ik hem zelf ook invulde. Hopelijk vind je het niet erg, heb je er in gelinkt btw.

 3. Wat een leuk overzichtje van Instagram! Ik hou van Instagram! <3 Super leuk om nog even de verhalen er achter te lezen.

 4. Leuk om ze zo op een rijtje te zien. Mooie foto’s ook! Ik heb altijd veel moeite met het kiezen van één foto. Dus plak ik altijd de leukste foto’s van het jaar aan elkaar en maak er een filmpje van met muziek. Nu ook weer druk mee bezig.

 5. Het blijft ieder jaar weer een leuke tag om te lezen en te zien 🙂 Instagram is nog steeds 1 van mijn favorieten al is het wel minder geworden met het nieuwe Insta. Oh en Bagels & Beans.. heerlijk! Moet ik ook nodig weer eens naar toe 🙂

 6. Als je echt actief op Instagram post, dan is dit wel een hele toffe manier om je jaaroverzicht te delen! Die foto van die vlinder is echt prachtig!

 7. Dat is een mooie serie van het afgelopen jaar, zelf heb ik geen idee, omdat mijn foon dus meer makke maakt nu, en ik in jan. pas weer een nieuwere krijg, zit ik al enige tijd amper tot niet op instagram, zo jammer aan de ene kant, maar ja, de irritatie als het uploaden alleen al nit lukt of de foon uitvalt omdat je batterij leeg is? Ik heb dus even geen idee wat ik het afgelopen jaar wel heb geplaatst en wat daarvan de mooiste foto is 😉 Vogend jaar ben ik weer van de partij 😀

  X

  Zegguh Sas.. niet om het 1 of ander, ik moet best wel lachen omdat ik nu telkens sommen moet maken met mijn dyscalculie om de reacties door te zetten, is er niet een taalvariant? hahahahaha

  1. Awww ja vind het zelf ook super irritant en heb al gevraagd naar die optie dat je aan kan klikken in een hokje geen spammer. Echter weet ik dus niet hoe dit heet en is dit nu noodzakelijk. Mijn email en blog lagen er namelijk uit door spam, en via mijn host was dit de enige oplossing 🙁 Iets anders accepteerde ze niet, waardoor ik anders mijn site/email niet meer opkom. Als je dus een andere optie hebt (en vooral hoe dit heet, zoek me een ongeluk – en niemand lijkt het te weten) hoor ik het graag! Feel you (ik sla meestal ook bloggers over die deze sommen hebben omdat ik er niet uitkom, maar kan na helaas niet anders)

 8. Super leuk om op deze manier foto’s van op je instagram te zien voorbij komen! 🙂 Ik volg je met veel plezier! Fijne kerst, Sas! X

 9. Wat leuk om zo terug te kijken op 2017 aan de hand van je Instagramfoto’s! Wat heb je veel foto’s geplaatst! Superleuk 🙂 Ik vind die vlinderfoto ook prachtig. En die vogelspin? Dat doe ik je niet na, hoor, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *