Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Over vroeger…

De jaren ’90. Ik mis dat in deze tijd anno 2017 zeker wel eens. Weinig tot geen electronica en zoveel leuke dingen die we vroeger hadden. Ik schreef al eerder een artikel waarom de jaren ’90 zo leuk was om in op te groeien. Daar ben ik het nog steeds compleet mee eens. Er waren super toffe spelletje die ik vroeger speelde, keek super leuke tekenfilms en geniet echt van alles uit die tijd: echte jeugdsentiment.

Nu kwam ik van de week wat oude foto’s tegen waardoor een glimlach op mijn gezicht kwam. Pure nostalgie.Deze bovenstaande foto was mijn bureau. Tenminste, je kan het bureau zien als je góed kijkt. Man, man wat een ‘rommel’ aan 10.00 spulletjes stonden er op mijn bureau. Zo lag er op het bureau zelf een wereldkaart (die waren toen echt super in én handig voor schoolwerk), stond mijn bureau vol met pluche foto lijstjes met bont en van alles eraan (deze kocht ik altijd bij Copi, wie kent die winkel nog?!

Er staat een kaart van Howie, mijn favoriete Backstreetboy, maar ook Pokémon, een knuffel Furby en foto’s van pen vriendinnen (ik had er veel) en van mijn paardrijden hangen er. Er stond zo’n ‘ouderwets’ klaptelefoontje op mijn bureau, waarmee je alleen kon sms’en en bellen. Ik keek naar Friends (nu nog steeds!), luisterde naar The Backstreet Boys, S Club 7 en kon het dansje van B*Witched.

Er staat een sneeuwbol met een foto van onze oude kat Minoes erin, maar ook een lijstje met smilies met mijn jeugdkat Blacky. Er hangt zo’n ouderwetse telefooncirkel, je weet wel. Dat als er een les uitviel er stond wie de volgende was die je moest bellen dat de les niet doorging. Ik spaarde beeldjes en had een hoop plakboeken en verzamelboeken waar ik mee bezig kon zijn.

Ik keek Telekids standaard elke week met een broodje met hagelslag. Ik keek Samson & gert en had álle CD’s ervan. (ik kan trouwens nu nog steeds mee zingen haha) Ik luisterde ook naar de neefjes van Michael Jackson, 3T. Ik hield van knuffels en kon genieten van de films van Disney, zoals 101 Dalmatiërs (de echte film met honden heb ik pasgeleden nog gekeken op tv)

Tegenwoordig zie ik op mijn werk dat er weinig meer van deze dingen over is. Iedereen zit op zijn Ipad of smartphone, terwijl ik vroeger in bomen hing en hinkel spelletjes deed. Vandaar dat ik zo blij ben met mijn werkgever, wij gebruiken het erg weinig en stimuleren kinderen lekker buiten te spelen of creatief bezig te zijn. Heel soms zetten we bij slecht weer of een lange dag een filmpje aan. De Ipad is alleen voor het gebruik van het aan-afmelden van de kinderen en zaken voor de leidsters. Soms wordt een een youtube muziekje opgezet, zodat de kinderen kunnen dansen.

Laten we de jaren ’90 koesteren, de tijd dat de belangrijke en handige technologie nog niet zo nodig was.

In welk jaar ben jij geboren en welke herinneringen heb jij aan je jeugd?

0
Terugblik
Previous Story
Next Story

17 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Lilian
  27/12/2017 at 22:45

  Wij zijn de top 2000 aan het luisteren, dus ook helemaal terug in de tijd 😉 Ik had vroeger zo’n inklapbaar bureau, daar kon je alle troep achter bewaren. En inderdaad die wereldkaart. En Samson en Gert was mijn broertjes favoriet, dus dat keek ik wel mee, maar vond het eigenlijk heel kinderachtig 😉

  En weet je nog die kauwgomplaatjes die je kon sparen? En Beverly Hills 90210!

 • Reply
  Simone
  26/12/2017 at 23:35

  Wat leuk om te zien! Ik herinner me vooral een kamer vol posters van Spice Girls, Backstreet Boys, Britney Spears en Toybox haha! Mijn behang was niet of nauwelijks nog te zien 😛

 • Reply
  Nicky
  26/12/2017 at 13:44

  Wij zeiden laatst nog tegen elkaar dat je nooit meer kinderen ziet hinkelen of touwtje springen. Vrienden van ons hebben een puberzoon die op zonnige zaterdagen online zit te gamen met zijn vriendjes. Bizar! Ik ben opgegroeid in de jaren 70 en wij deden niets anders dan buiten spelen. Tot de straatlantaarns aangingen. Dan moesten we naar huis. Volgens mij was dat leuker dan deze tijd.

  • Reply
   SAS
   28/12/2017 at 23:34

   Amen, helemaal mee eens ^^

 • Reply
  Annouska
  25/12/2017 at 11:28

  Ja de tijd is zo veranderd. Op werk ben ii bijna altijd buiten te vinden en als het even kan neem ik alle 60 kinderen voor minstens een half uur mee. Gelukkig kunnen deze kinderen zich buiten prima vermaken.

  Mijn neefje is trouwens ook een voorbeeld van hoe ik het niet wil. Hij heeft al jaren een telefoon, tablet, PlayStation 4 en speelt uren minecraft op zijn laptop. En hoe wel hij op voetbal zit, is hij de laatste anderhalf jaar te veel aangekomen en dat zie je. Buiten spelen doet hij zelden meer. Dit voorbeeld wil ik dus niet volgen met Tygo. Ik ga straks heel veel naar buiten en ik hoop dat ik al die elektronica een beetje kan vermijden.

 • Reply
  Morgaine
  24/12/2017 at 19:15

  Ik ben geboren in 1971, heel veel herinneringen, heb je even? Of zal ik in navolging van jouw leuke herinneringen blogs, zelf eens gaan bloggen daarover, heel eerlijk, dat was ik al van plan, maar nieuwe dingen ontwikkelen zich aan deze kant, omdat mijn dochter zwanger is zoals je weet, had ik dat plan ook al in mijn hoofd, maar kom er niet aan toe 😉 Leuk om het nieuwe jaar mee te starten op weg naar de laatste fase van de zwangerschap van Eliza. 😉

  Voor nu, wens ik jou hele fijne kerstdagen in jullie huisje en schitterende tuin ondertussen. Wie weet zie ik of lees ik je nog in het oude jaar, zo niet, tot volgend jaar lieve schat!

  X

 • Reply
  zwartraafje
  24/12/2017 at 11:54

  Ik ben van 1981 en had net als jij heel veel decoratieve spulletjes en knipsels op mijn kamer staan/hangen. Nu is het allemaal mooi opgeborgen en georganiseerd maar vroeger had ik zoveel spulletjes dat er op elke plank in mijn kleine kamertje wel het een en ander was uitgestald. Hoe handig ik het internet en social media ook vind ik ben toch blij dat sommige dingen (zoals traditionele post en snail mail) terug meer aan populariteit winnen. Ook offline dingen bijhouden in een bullet journal spreekt me veel meer aan dat lijstjes op de computer.

 • Reply
  Evelyne
  22/12/2017 at 22:32

  Ik ben van ’85 en hou enorm van de muziek uit de jaren ’90. Daar heb ik trouwens nog een blog in mijn concepten staan. Moet ik dringend eens uitwerken 😉

  • Reply
   SAS
   24/12/2017 at 14:59

   Ik ben erg benieuwd…

 • Reply
  Mrs. T.
  22/12/2017 at 22:27

  Wat een leuke blog. Best herkenbaar ook al ben ik al van 1970.

 • Reply
  Floor Daasvand
  22/12/2017 at 21:24

  Ik ben van 1994! Ik weet nog dat ik vroeger een poster van de spice girls op boven mijn bed had haha! Ik heb trouwens op zolder ook nog videobanden van Fox Kids… Waar blijft de tijd toch

  • Reply
   SAS
   24/12/2017 at 14:59

   Oeh Foxkids. Daar ben ik dus ook nog gewoon geweest he ^^

 • Reply
  Sofie
  22/12/2017 at 20:37

  Heerlijke tijd hé <3 Ik vraag me soms ook af wat we met al die tijd deden dat we nu achter onze smartphones en tablets doorbrengen. Ik ben geboren in 1982 dus ik groeide op eind jaren 80, begin 90. 🙂

 • Reply
  Villasappho
  22/12/2017 at 16:58

  Ben van 85 en had ook en voorliefde voor Samson en gert. De rest herken ik alleen van vriendinnen en had ik allemaal niet.

 • Reply
  Sheila
  22/12/2017 at 15:53

  Ik ben van eerder, zoals je weet. Maar goed, er zijn wel degelijk vergelijkingen. De wereld was zo anders toen nog niets digitaal gebeurde. Een floppy disk was al heel wat. En ik kan me nog herinneren dat ik pas op mijn HBO studie mijn eerste @ had. Dus voor die tijd had ik alle tijd om te genieten. Om gewoon op plekken af te spreken en hopen dat je elkaar dan ook daar kon vinden. Heel anders dan nu.

 • Reply
  Linda
  22/12/2017 at 15:08

  Ik ben ook een nineties-kind, hahaha. Wel ietsje minder dan jij omdat ik wat later geboren ben – in 1992 – maar ik herinner me inderdaad veel van wat je schrijft qua technologie! Ik ben vet blij met het internet en alle mogelijkheden (bloggen! Instagram! Alles) maar soms zie ik ook alleen maar de negatieve kanten. Goed dat jullie op werk ook de kinderen stimuleren om minder digitaal bezig te zijn; ik hoop dat als ik later kinderen mag krijgen dat ik dan ook houten speelgoed bijvoorbeeld koop (en niet zoveel) in plaats van al die irritante dingetjes met geluid :’)

  • Reply
   SAS
   24/12/2017 at 14:58

   Amen to that!

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png