5x dingen die ik vaker wil gaan doen

Er zijn een hoop dingen die ik graag doe. Je zou denken dat ik dingen die ik graag doe ook vaak doe. Ik doe ze wel maar er zijn een aantal dingen waarvoor ik graag meer tijd en ruimte voor zou maken in mijn leven. Als stok achter de spreekwoordelijke deur, hieronder een lijstje van 5 dingen die ik aankomende maanden vaker wil gaan doen.

1. Een creatieve hobby weer oppakken
Ik heb zoveel ideeën en wil zoveel dingen doen die creatief zijn. Iets met andere prioriteiten en maar zoveel uur in 1 dag. Echter, wil ik graag weer creatieve dingen gaan maken. Zowel voor mezelf, als voor mensen om me heen. Ik wil gaan starten met de Diamont Painting die ik bestelde via AliExpress. Of het wat voor me is weet ik niet, al dat gepriegel. Maar zeker een poging waard naar mijn mening. Ook is mijn zwangere beste vriendinnetje bijna uitgerekend, ook leuk om daar iets voor te maken.

2. (nog meer) me-time
More, more, MORE! Ik ben al erg goed bezig om steeds meer tijd voor mezelf te nemen. Offline. Met een boek of even serie/film kijken. Of gewoon even genieten met een grote mok thee en even helemaal niets! Daarbij ben ik nu elke avond met een meditatie app bezig, wat ook een stukje rust geeft. Ik wil dit zeker nog meer gaan doorzetten, om zo heerlijk te kunnen genieten.

3. Meer in de natuur (wandelen/skaten)
Meer genieten van buiten. Bewust stil staan, i.p.v. er snel doorheen lopen. Iets met slow living. Meer even in de weekenden een wandeling maken wat daarbij ook gelijk mijn hoofd leeg maakt. Skaten zal er niet meer veel van komen door het weer, maar de dagen dat ik normaal wilde skaten wil ik nu op de loopband door gaan brengen. Regelmaat heb ik er zeker wel in, aangezien ik op vaste tijden in de week een alarm ervoor heb gezet.

4. In shape
Ook work in progress. Ik probeer elke, of om de avond wat aan sport te doen en ben (als zeg ik het zelf) weer op de goede weg. Ook hebben we sinds kort een loopband boven op zolder staan. Regelmatig wil ik daarop gaan lopen, hij bevalt nu al erg. Gelukkig heb ik ook werk waarbij ik veel beweeg, en ben ik bezig met een workshop judo voor de kinderen. Ka-pot was ik de eerste les toen iedereen wel even tegen juf Saskia wilde. Ook al die tussenuren zijn een plus punt voor mijn beweging, aangezien ik alles lopend doe en niet met de auto.

5. Vaker dates inplannen met vrienden
Het stond de laatste weken/maanden een beetje stil. Te druk of gewoonweg data’s die niet overeenkomen. Ik wil wat meer tijd gaan vrij maken om met vriendinnen wat leuks te doen. De stad in, bakkie bij iemand/of mij thuis of lekker ergens lunchen. Gelukkig is Whatsapp een uitkomst, waardoor ik zeker nog wel (bijna) dagelijks á wekelijks contact heb met al mijn dierbare. Erg belangrijk vind ik het om dit contact te onderhouden. Maar ik wil zeker even wat meer face-to-face contact in gaan plannen.

Wat wil jij (nog) vaker gaan doen? & hoe wil je dit aanpakken?

Bron idee: Mevrouwmiauw

29 reacties op “5x dingen die ik vaker wil gaan doen

 1. Leuk, joh! Ik wil ook zoveel. Ik wil weer gaan tekenen. En haken. En fotograferen. Maar eerst moeten er nog allerlei andere dingen af (nee, huis is nog niet helemaal af). Bovendien zit vriendje nog steeds in de lappenmand dus heb ik nog even geen tijd. Wel goede voornemens voor volgend jaar 🙂

 2. Jouw lijstje maar dan zonder puntje vier. Niet dat ik niet graag wat beter in vorm wil zijn én liefst ook een aantal kilootjes kwijt speel maar mijn gezondheid staat sport niet echt toe. Veel verder dan mijn Tai Chi oefeningen kom ik niet en daar ga ik uiteraard niet door afvallen of in conditie geraken.

  De andere vier puntjes spreken me wel erg aan. Wat vaker offline, meer lezen, meer knutselen, minder in mijn hoofd zitten met alles wat nog moet gebeuren, …

 3. Mooie punten om meer tijd in te stoppen. Meer bewegen moet ik ook eens aan beginnen net als die creatieve hobby. Ik hoop in ons nieuwe huis met meer ruimte voor beide punten tijd te vinden om het ook te doen. Succes met je doelen!

 4. Wat een leuke dingen! Ik heb inmiddels ook diamond painting in huis en ik vind het best verslavend. Nu heb ik dan niet zo’n grote moeilijke plaat als jij, maar je moet ergens beginnen 😛
  Ik wil nog vaker fotograferen en dat lukt al aardig eigenlijk. Ik heb (hele goede!!) lensjes voor mijn telefoon gekocht en daarmee maak ik echt super mooie foto’s, al zeg ik het zelf. Ik heb namelijk een soort project voor mezelf bedacht om juist meer foto’s met mijn telefoon te maken en wanneer de tentoonstelling van onze fotoclub is, daar een selectie op te hangen. 🙂

 5. Ja…. ik snap je punten heel goed! Maar ja… tijd. Diamond painting is trouwens erg rustgevend vind ik dan 🙂 . Veel plezier!

 6. Mooie doelen om vaker te doen! Ik wil vaker de natuur in, lekker een eindje wandelen. Ik stap niet meer op de tenslotte. Tenminste niet buiten huis, ik ga m’n racefiets binnen gebruiken als een soort hometrainer!

 7. Ik wil zeker wat meer me-time en dan nog meer lezen. En mijn rainbow loom wil ik ook terug oppakken. Maar het komt er maar niet van. Mooie blogpost!

 8. Altijd goed om dit soort dingen voor jezelf te noteren. Ik zou ook wel graag wat meer met vriendinnen ondernemen. We spreken vaak bij elkaar thuis af, heel gezellig natuurlijk maar ik zou ook wel eens een dagje weg willen. En ik wil meer rust voor mijzelf creëren. IK merk dat ik de laatste tijd weer minder goed slaap, dus nu probeer ik iedere dag een half uurtje tot een uurtje te gaan liggen. Als de kleine meid slaapt kan dit makkelijk. Ook wil ik echt weer proberen om mijn eigen ritme, leven en dagelijkse dingen bij de verzorging te betrekken. Iets wat makkelijk lijkt, maar het nog niet is 😉

 9. Meer bewegen staat zeker op mijn lijstje. Ik wandel wel elke week maar weet dat dit de komende periode minder zal worden vanwege het weer. Althans, dat is wat mij zelf voor hou. Ik kan natuurlijk prima alsnog ’s avonds een rondje maken of op mijn vrije dagen, dus dat wil ik gaan doorzetten de komende maanden.

 10. Mooie doelen om meer tijd aan te besteden! Meer bewegen is ook een doel voor mij, al zit ik al aardig op de goede weg. En ik zou ook graag meer tijd in mijzelf willen investeren .Wat Romy zegt, soms is het fijn als er wat meer uur in een dag zaten haha

 11. Puntje 1, 3 en 5 zou ik ook wel vaker willen doen. Vaak ben ik er wel toe in staat maar doe ik het dan toch net niet omdat ik toch nog iets anders ‘moet’ doen.. en die dingen zijn dan acheraf toch niet zo belangerijk..

 12. Ik zou ook graag aan een aantal van die punten werken. Ik loop de laatste tijd met een slecht humeur rond en krijg het maar niet afgeschud.
  Zou dan meer tijd moeten maken voor leuke dingen, maar daar heb ik de energie dan precies niet voor.

 13. Wat een fijne punten! Naar buiten is inderdaad een hele goede en sporten werkt ook voor mij het beste als ik het heel gericht in mijn agenda plan. Wat ik echt vaker moet doen is rust pakken en op tijd mijn bed in. Ik ben een echt avondmens, maar mijn werk begint vroeg… wat resulteert in structureel te weinig slaap.

 14. Heel veel meer bewegen staat zeker op mijn lijstje. Voor nu doe ik alleen veel wandelen en plank oefeningen. Maar wil gewoon lekker fit worden. Meer me time wil ik ook maar dat gaat hopelijk wel lukken zodra Zoë naar school gaat.

 15. Nou ik kan me in een hoop van deze punten zeker vinden! Ik heb besloten Yin Yoga op te pakken om mijn spierontspanning en meditatie te verbeteren, en ik heb me inderdaad ook voorgenomen om mijn vrienden vaker een te spreken (en niet alleen maar te ‘appen’)

 16. Veel van deze punten kan ik wel beamen. Ik zou ook graag meer tijd creatief besteden, in mezelf steken en leuke dingen doen met vriendinnen. Soms zou het zo fijn zijn als er in een dag niet 24, maar 30 uren zouden zitten 😉
  Wat leuk trouwens dat je voor je werk een judoworkshop volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *