Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Do what you love, love what you do

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Geluksmomentjes, Lifestyle
Previous Story
Next Story

20 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Michelle
  24/11/2017 at 16:32

  Ik heb tot twee keer toe een opleiding gedaan waar de zin en passie ver te zoeken was. Ik heb stages gehad waar ik echt niet gelukkig van werd en toen mijn lichaam ook nog vervelend ging doen, was ik er al helemaal klaar mee. Wel heb ik mijn laatste opleiding met pijn en moeite afgemaakt. Maakte het mij gelukkig? Nee zeker niet, maar anders had ik een studie schuld van duizenden euro’s die ik moest terug betalen en daar wordt je al helemaal niet gelukkig van. Maar gelukkig kan ik tegenwoordig wel meer voor mij zelf en voor mijn geluk kiezen, al is dat met mijn hypermobiliteit en rol als moeder soms nog wel eens lastig.

  • Reply
   SAS
   24/11/2017 at 22:11

   Fijn om te lezen dat je tegenwoordig wel meer voor jezelf en je eigen gelukt kiest<3
   Dat besef je pas door dingen mee te maken die minder zijn.

 • Reply
  Nicky
  15/11/2017 at 12:51

  Klinkt zo mooi, he? Alleen maar doen wat je wilt. Helaas kan dat niet altijd. Ik heb ook ooit zo’n baan gehad waar ik met buikpijn heen ging. Maar inderdaad, de huur moest betaald worden. Toch wel fijn om leuk werk te hebben. Ik vind de afwisseling in mijn werk leuk. En mijn collega’s zijn ook heel gezellig. Dat is belangrijk want je ziet ze de hele dag.

 • Reply
  Nikita
  09/11/2017 at 20:54

  Mooie quote! En mooi verhaal. Ik kan me wel herkennen in je verhaal. Momenteel doe ik een creatieve opleiding, die ik met heel veel liefde en geluk doe. Maar voordien deed ik een verzorgingsopleiding en die stage was een ramp, werkelijk. Ik was doodongelukkig. Maar soms is het doen van je plichten voor je hart een straf.

 • Reply
  Jeanine
  09/11/2017 at 20:41

  Mooi stukje! Ik geloof helemaal dat je daar ongelukkig werd. Wat mooi dat de kinderopvang wel je droombaan is. Geen idee of ik dat leuk zou vinden. Momenteel ga ik het ZZP leven uitproberen en dat vind ik echt syper spannend want heb naar 10 jaar ontslag genomen bij het ziekenhuis waar ik werkte. Daar voelde ik me eigenlijk nooit 100% op mijn plek. Het feit dat ik zo’n geweldig team had heeft het dragelijk gemaakt.

 • Reply
  Simone
  09/11/2017 at 19:46

  Ik heb zeker een baan gehad waar ik het absoluut niet naar mijn zin had. Eerst leek het mij een hele leuke job, maar het was een ramp. Ik zou ook nooit meer op zo’n (soort gelijke) functie willen solliciteren.

 • Reply
  Florentine
  09/11/2017 at 14:08

  Yes wat een mooie quote <3

 • Reply
  Ineke
  09/11/2017 at 11:31

  Mooi verhaal! Nou in 2008/2009 heeft de ICT wereld volledig plat gelegen en toen ben ik even in supermarkt gaan werken. Nou ik heb echt wel respect gekregen voor mensen die in de supermarkt werken maar voor mij is het echt niet weg gelegd.

 • Reply
  Lilian
  08/11/2017 at 23:47

  Ik denk dat vooral het tweede deel van je quote belangrijk is. Ik heb echt een droombaan, maar ik ben soms zo bezig met alle nadelen ervan (geen vast inkomen, altijd bereikbaar zijn, stress, 100% verantwoordelijkheid (als eigen baas)…) Terwijl ik juist vaker zou moeten denken aan de voordelen en het feit dat het sowieso al supertof is als je je droombaan mag doen!

 • Reply
  Evelyne
  08/11/2017 at 19:20

  Op dit moment ga ik niet met de glimlach naar het werk. Het maakt mij ongelukkig en wil er helemaal niet meer naartoe. Maar zolang ik geen ander werk vind blijf ik er werken. En dat is zo moeilijk.. Ik heb het gevoel dat ik naar een speld in een hooiberg aan het zoeken ben. Mijn job heeft in de loop der jaren precies een totaal andere wending gegeven in de maatschappij. Zo erg, vooral voor mij die het zo met hart en ziel heeft gedaan.. Waarom toch?

 • Reply
  Sofie
  08/11/2017 at 15:50

  Het is niet altijd eenvoudig want overal zijn er voor- en nadelen maar als je je echt naar het werk moet sleuren dan is er iets fout.

  Wat ik vooral belangrijk vindt, zijn goeie collega’s en een beetje uitdaging in het werk.

 • Reply
  Darina
  08/11/2017 at 15:12

  Zo fijn dat je echt je plek hebt gevonden in je huidige baan. Mijn allereerste baan was ook vreselijk. Kon mijn draai daar echt niet vinden. Toch vond ik het ook een goede ervaring. In mijn huidige baan heb ik het erg naar mijn zin.

 • Reply
  Rianne
  08/11/2017 at 13:47

  Mee eens! Natuurlijk moeten er rekeningen mee worden betaald, en dat is dan even doorzetten. Ik heb die periode gehad toen ik 16 was en een bijbaantje kreeg, verschrikkelijk vond ik het. Met buikpijn ging ik naar mijn werk. Nu werk ik ergens waar ik juist vrolijk naar toe ga, dat maakt zo’n verschil…

  En hoewel ik nog maar 22 en student ben, denk ik dat ik nog veel van dit soort leerprocessen ga krijgen voor wanneer ik echt full-time zal gaan werken 🙂 Maar die leerprocessen zijn er niet voor niets, natuurlijk!

 • Reply
  Sam - singlereadytomingleblog
  08/11/2017 at 12:05

  Vroeger dacht ik dat ik mijn werk echt voor de volle 100% leuk moest vinden om gelukkig te zijn, maar nu ik ongeveer een jaar werk, heb ik door dat er nog veel meer aspecten zijn die daartoe bijdragen. Toch vind ik het belangrijk om genoeg voldoening uit je werk te halen, je verslijt er tenslotte heel wat uren. Als ik er echt geen energie meer uithaalde, zou ik gewoon heel hard op zoek gaan naar iets anders.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  08/11/2017 at 11:37

  Fijn dat je nu op je plekje zit. Voor mezelf weet ik dat nog niet zo goed, maar voor nu is mijn baan prima. Wat meer mijn pijnpunt is is de balans tussen werk en ontspanning. Eigenlijk werk ik net even meer dan ik aan kan, maar dat heb ik financieel gezien wel nodig. Lastig!

 • Reply
  Hilde
  08/11/2017 at 11:17

  He die quote ken ik 🙂 . Ik zit nu ook in dat schuitje met de levensgrote vraag ‘Wat wil ik echt?’ Heb al verschillende malen een job aangenomen om…een job te hebben. Ik heb me voorgenomen dat niet meer te doen. Vroeg of laat wreekt zich dat toch. En – letterlijk ondervonden – ten koste van je gezondheid (inderdaad). Dat is het me niet waard. Liever met minder door het leven en méér happiness dan met meer en elke dag ongelukkig en moedeloos naar je werk te vertrekken. Ik volg jou hierin helemaal.

 • Reply
  Marion van Zutphen
  08/11/2017 at 10:36

  ooh zo erg als je met zulke grote tegenzin naar je werk gaat. Gelukkig heb je er wel wat van geleerd ! Ik heb 2 stage’s gehad waar ik me echt niet op mijn plek voelde, toen ik mijn laatste 2 stagejaren bij de instelling mocht werken waar ik momenteel nog steeds werk merkte ik dat het ook anders kon! Zo fijn om een plek te vinden waar je echt op je plek zit.

 • Reply
  Amy
  08/11/2017 at 10:26

  Ik heb twee jaar geleden aan den lijve ondervonden wat het betekent om te dealen met een leeg batterijtje, waardoor ik me steeds beter besef hoe belangrijk het is om te doen wat echt bij je past en wat goed voelt. Vorig jaar werkte ik bij een werkgever waar ik ook echt vanaf dag 1 al geen goed gevoel bij had, dat matchte gewoon niet. Maar ik zie het wel als leermoment: hierdoor ken ik wel mijn grenzen en weet ik beter wat ik wel en niet wil. Toen ben ik weer op zoek gegaan en nu is er nog geen dag geweest dat ik geen plezier heb in mijn baan. Dat is zo fijn en geeft veel rust!

 • Reply
  Romy
  08/11/2017 at 09:11

  Wat mooi om te horen dat je nu zo erg je plekje hebt gevonden bij je huidige baan! Ik ben het helemaal met je eens dat je soms eerst iets minder leuks moet aangrijpen om vervolgens extra te kunnen genieten als je weer kunt doen waar jouw hart ligt. Zelf heb ik ongeveer 7 maanden moeten solliciteren en heb ik in die tijd alles aangepakt wat ik kon aanpakken (een onderzoeksproject, een stage waarvoor ik keihard werkte voor maar 80 euro per maand, op zaterdagavonden scripties nakijken…). Het was heel pittig, maar ik ben uiteindelijk zo blij dat het me wél na die zeven maanden toch een hele leuke baan heeft opgeleverd.

 • Reply
  Nancy Baten
  08/11/2017 at 09:10

  Mooi verhaal!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png