Bijna 30, heb ik bereikt waar ik wilde zijn?

Het is bijna zover. In 2018 ga ik de 30 aantikken. Over 4 maanden om precies te zijn. 30 jaar, dat getal wat ik vroeger beschouwde als ‘heel oud’. 30 jaar waarvan al ruim 10 jaar aan het werk in de kinderopvang & samen met mijn (nu) hubby.

Maar, Ben ik waar ik dacht dat ik zou zijn? En heb ik alles wel voor elkaar? Ik ben, online maar ook zeker offline een persoon die geloofd in positiviteit. Gebeurd er dan niets vervelends in mijn leven? Natuurlijk wel! Ook ik heb ruzie, heb even een baaldag, ook mijn huishouden ontploft wel eens (hoewel dat nooit erg lang blijft met mijn netheid die ik van nature bezit) Natuurlijk gaat niet alles over rozen, zoals het spreekwoord zegt. Wel ben ik iemand die alle slechte energie om kan zetten in iets positiefs.Dit artikel stond al tijden in mijn concepten maar ik kreeg vernieuwde inspiratie voor dit artikel door Sheila

Maak je eigen geluk

Iets waar ik zeker achter sta, voor een deel. Je kan namelijk zeker je eigen pad kiezen door keuzes te maken. Maar ik vind dat je ook een heel deel aan je opvoeding te danken hebt. En soms gebeuren er dingen in je leven waardoor alles anders gaat. Je wordt ontslagen, je relatie gaat uit of er gaat een dierbaar iemand dood. Ik bedoel, dit soort dingen heb je niet in de hand. Hoe hard je ook probeert je eigen geluk te creëren. Wel probeer ik altijd hieruit te leren en geluksmomenten te koesteren. Dat baan verlies bracht me immers naar een betere baan. Dat appartement verkoop dat een jaar duurde, bracht me naar deze woning. Ik kreeg de vacature van peuteropvang niet, 2 weken later was ik voor iets leukers namelijk de VVE peuterspeelzaal aangenomen. En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Every cloud has a silver lining…

En dan nu de hamvraag: Ben ik waar ik dacht te zou zijn?
Ik denk dat ik hier wel ja op kan zeggen. Er zijn namelijk veel wensen uitgekomen. Door hard eraan te werken, door deels geluk en kansen aangrijpen. Dit soort dingen komen namelijk niet aanwaaien.

Daarbij is het denk ik ook zeker een kwestie van prioriteiten. Zo hebben wij onze tuin verbouwd en zijn wij dus niet op een verre vakantie gegaan. Wij gingen onze eengezinswoning kopen en hebben hiervoor dus gespaard. Om zo zeker te zijn dat we alles konden doen. Door hard werken en doorzetten ben ik nu waar ik wil zijn. Ik heb een goede (en vooral leuke) baan, een goed salaris, een mooie woning, een fijne auto en gelukkig in de liefde. Daarnaast heb ik vele goede vrienden & familie en ben gezond. Met deze dingen prijs ik me al gelukkig. Ik heb het in mijn ogen dus zeker voor elkaar. Nog voor mijn 30ste. Is er dan niets meer wat ik wil?

Uiteraard niet!
Want dromen moeten er blijven. Dromen worden aangepast. Overdacht en gekoesterd.
Zo zijn wij nog bezig wat dingen te realiseren. En hoewel ik een top baan heb hoop ik in de toekomst andere uren te maken dan van 07:00 tot 18:00. Ik zou graag meer dagen peuterspeelzaal willen draaien en zo mijn werksoorten kunnen verminderen. Meer aangesloten werken, omdat dit fijner is maar ook omdat ik het werk leuker vind. Een vrije dag i.p.v. 5 dagen werken zou ook zeker nog een droom zijn. Hoewel ik erg van mijn werk hou, zou het fijn zijn wat minder dagen met werk bezig te zijn.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De terugblik

Ik ben heel erg tevreden met het feit waar ik nu ben. Ik heb geen afvink lijstje wat ik voor mijn 30ste nog zo nodig gedaan móet hebben. Dat móeten heb ik juist van alle lijstjes afgehaald. Want het leven kan je nou eenmaal niet geheel plannen. Ik ben daarbij al gezegend dat ik de 30 ga halen. Dat kan zeker niet iedereen zeggen.

Idee I artikel / Idee II artikel

Ben jij op dit moment waar je zou willen zijn?

Lifestyle
Previous Story
Next Story

24 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  23/12/2017 at 15:18

  Fijn dat je je inderdaad kunt realiseren dat je staat waar je wilt staan! En natuurlijk is er altijd ruimte voor meer, voor beter, voor meer geluk, en als die ruimte er niet was zou het leven toch heel wat saaier zijn. Maar dat berusten in waar je NU staat is ook wel heel waardevol!

 • Reply
  Michelle
  24/11/2017 at 16:34

  Heerlijk toch dat je kan zeggen dat je tevreden bent over je behaalde doelen! Ik zet tegenwoordig wat kleinere doelen voor mijzelf, die ook voor mij en mijn hypemobiliteit te behalen zijn. Want anders is het de ene teleurstelling na de andere en dat kan ook niet de bedoeling zijn. Ik ben er nog lang niet, maar hopelijk heb ik daar nog jaren genoeg voor..

 • Reply
  Nicky
  15/11/2017 at 13:06

  Lekker toch? Om het allemaal zo voor elkaar te hebben? Ik heb erg weinig nodig om gelukkig te zijn dus ik was altijd wel waar ik hoopte te zijn. En als dat niet zo was, probeerde ik dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Want inderdaad, veel dingen heb je zelf in de hand.

 • Reply
  Inez
  12/11/2017 at 21:17

  Om de een of andere reden hebben we toch steeds een beeld van hoe ons leven er zou uitzien als je X jaar oud bent. Zo dacht ik vroeger toen ik klein was dat ik nu al wel getrouwd zou zijn met een eigen huis en misschien zelfs al kinderen. Is dat even anders uitgedraaid! Blijkt dat kinderen toch helemaal geen droom van mij zijn en ik woon momenteel in een klein huurappartement, ongetrouwd trouwens. En toch zou ik het niet willen ruilen met dat beeld dat ik vroeger had!

  • Reply
   SAS
   16/11/2017 at 21:07

   Dat is zeker waar! Sommige dingen zijn zoveel beter dan we ons hadden kunnen voorstellen. Mooi juist!

 • Reply
  Paul
  12/11/2017 at 15:13

  Age ain’t nothing but a number, zegt een Amerikaans spreekwoord. En daar kan ik me heel goed in vinden. Volgend jaar tik ik de veertig aan, en ik voel me niet wezenlijk anders dan toen ik dertig was.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  11/11/2017 at 13:53

  Mooi om te lezen. Zelf ben ik ook bijna dertig, maar nog helemaal niet waar ik wil zijn. Stapje voor stapje maar.

 • Reply
  Evelyne
  11/11/2017 at 13:42

  Heerlijk geschreven! Om bij weg te dromen 😉 Ik ben blij voor jou dat je bent gekomen waar je wou zijn op dit moment van je leven. Dit kan niet iedereen zeggen en daarom vind ik het ook zo mooi om te lezen dat het bij jou wel gelukt is. Ik zou zeggen, doe zo verder!

 • Reply
  Wanda
  11/11/2017 at 13:32

  Fijn dat je je plek hebt gevonden en dat je daar ook bewust mee bezig bent! Qua werk heb ik nu eindelijk meer balans door bewust minder te gaan werken, maar qua woning zou ik dolgraag iets anders willen. Alleen is dat in ons geval lastig omdat we nu eenmaal met de winkel zitten en dan is iets anders niet zo gemakkelijk. Dat is echt wel mijn droom maar wie weet ooit…

 • Reply
  Els
  11/11/2017 at 13:05

  Heel mooi geschreven. Het leven is inderdaad niet te plannen. Het is fijn om blij te zijn met wat je hebt 🙂 .

 • Reply
  Romy
  11/11/2017 at 00:58

  Wat een mooi artikel, zeker omdat je eigenlijk zo tevreden en blij bent met waar je nu staat en jezelf geen druk oplegt over wat je allemaal nog zou willen/moeten doen voor de magische 30. Ik vind het heel mooi dat je zoveel dromen hebt kunnen waarmaken en daarbij echt positief en tevreden in het leven kunt staan 🙂

 • Reply
  Nesrin
  10/11/2017 at 22:49

  Het is hier heel gezellig Sas, welcome to the club (over 4 maanden dan). Mooi geschreven en fijn dat je tevreden bent met wie je bent en wat je hebt in het leven.

 • Reply
  Sofie
  10/11/2017 at 22:09

  Mooi geschreven met een nuchtere kijk! Ik ben zeker niet ontevreden maar waar ik nu ben maar het is anders gelopen dan ik 5 jaar geleden gedacht had. Maar uit de onverwachte gebeurtenissen kun je veel leren 🙂

 • Reply
  Saskia
  10/11/2017 at 18:45

  Tevreden zijn met wat je wél bereikt hebt, dat is belangrijk. En dat lees ik ook heel fijn terug in dit blog. Gelukkig. En natuurlijk blijft er altijd wat te dromen over.

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  10/11/2017 at 16:50

  Ik ben er nog lang niet, maar ik ben nu twintig en heel blij met hoe mijn leven nu is 🙂

 • Reply
  Lies
  10/11/2017 at 15:07

  Ik ben er nog niet. Jammer genoeg zelfs nu op mijn 34 waar ik eigenlijk op mijn 30e wou zijn. Het toont vooral aan dat je niet alles in de hand hebt. En het is een goeie oefening in hoe je moet proberen om ondanks dat toch de mooie dingen te zien.

 • Reply
  Sanne
  10/11/2017 at 12:39

  Ik ben er nog niet maar werk er hard aan. Wel leuk om te lezen dat het goed gaat met je en blijven dromen.

 • Reply
  Marion van Zutphen
  10/11/2017 at 12:21

  Echt een mijlpaal, de 30! Fijn dat je allemaal al hebt gedaan wat je wilde doen en dat je nog een hoop leuke dingen gaat meemaken natuurlijk. Als ik ga samenwonen en echt een eigen plekje heb gecreëerd ben ik ook weer een stapje dichter bij waar ik zou willen zijn! En oh ik heb nog zoveel plannen, ben benieuwd waar ik sta als ik over 4 jaar 30 ben 😉

 • Reply
  Simone
  10/11/2017 at 10:40

  Wat een mooi artikel! Ik wordt eind volgend jaar ook 30, maar moet nu nog eerst even 29 worden. Of ik dan bereikt heb, wat ik wil bereiken? Ik hoop het, maar ik reken nergens op. Het leven kun je niet volledig plannen, maar dat is ook niet erg.

 • Reply
  Amy
  10/11/2017 at 09:53

  Wat een mooi en inspirerend artikel Sas! Ik word een jaartje later dan jij 30 (halverwege 2019) en ik heb wel een beetje een lijstje. Ik ben heel erg bezig met het nastreven van zowel persoonlijke als zakelijke doelen en als ik er een behaald heb kijk ik alweer door naar wat een volgende stap zou kunnen zijn. Dus nee… ik ben trots op waar ik nu sta, maar zijn waar ik wil zijn? Dat nog niet!

 • Reply
  Hilde
  10/11/2017 at 09:32

  Mooi, inspirerend en interessant artikel! Het leven loopt inderdaad – grotendeels – zoals je het je eigen maakt. Andere dingen (gezondheid/verlies van job/…) heb je niet altijd volledig zelf in de hand. Als ik kijk naar waar ik nu sta (een goed herstel na een zware operatie, een eigen woning als alleenstaande ouder, een dochter die intussen studeert aan de hogeschool) ben ik daar behoorlijk fier op. En elk jaar dat ik jarig ben is er een dat ik weet, besef dat dit een geschenk uit de hemel is. Die neem ik telkens met twee dankbare handen aan. Ik heb niet zoiets van ‘waar wil ik over x aantal tijd staan?’ Elk jaar kijk ik wat er kan en leef naar die mogelijkheden en normen en intussen…geniet ik volop van kleine geluksmomenten die met geen geld te koop zijn 😉

  • Reply
   SAS
   12/11/2017 at 20:19

   Amen to that!<3

 • Reply
  Michelle Weijers
  10/11/2017 at 08:46

  Ook dit soort artikel staat in mijn concepten. En ook ik word 30 in 2018. Mooi dat je tevreden met waar je bent. Dat is een goed teken. Ik ga hier toch nog eens over schrijven. 30 is zo’n mijlpaal haha.

 • Reply
  Shirley
  10/11/2017 at 07:39

  Mooi om te lezen. Fijn dat je bent waar je ongeveer hoopte. Natuurlijk moet er altijd iets te dromen blijven. Hetgene dat je altijd al wilde, kan ook weer veranderen. En wat leuk dat je een klein beetje hernieuwde inspiratie kreeg dankzij mijn artikel 🙂 Ik ben zelf ook wel waar ik hoopte te zijn. Ik besef goed dat dat voor veel mensen niet het geval is.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png