20 weetjes over mij. Om even random te babbelen

Zelf vind ik ze altijd super leuk om bij andere bloggers te lezen: van de feitjes en weetje over iemand. Hoewel ik er al meedere heb gemaakt in al die jaren dat ik blog, leek het me leuk om 20 weetjes hier te delen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk weetjes te bedenken waarvan ik denk dat jullie ze niet weten/wisten.

Ik werk al dik 10 jaar in de zorg & met kinderen. Ik heb eigenlijk nooit ander werk gedaan. Oppasbaantjes, een baan in de kraamzorg en nu al tien jaar in de kinderopvang. Alle leeftijden en organisaties heb ik al gehad. En nog steeds ben ik super blij met deze droombaan.

Ik kan niet met mijn ogen open zwemmen Echt niet. Ik heb dan ook 2 diploma’s gehaald met mijn ogen dicht haha. Hoe ik ze dan heb gehaald als ik over een lijn (die ik niet zag) moest heen zwemmen? Slagen tellen en dan net even wat meer erbij doen om zo over de lijn te zijn.


Smeerkaas vind ik echt goor. maar dan ook echt alles eraan. De geur, textuur. En uiteraard eten de kids het op mijn werk zowel bij de peuters als de naschoolse. Bij de naschoolse vinden ze het concept dat ik het niets vind trouwens hilarisch.

Ooit heb ik een piercing gehad. Jaja, echt waar. Ik heb gem gehad voor een jaar en voor gezondheidsredenen (lees: telkens problemen ermee en ontstoken) eruit moeten halen. Waar M. totaal niet rouwig om is, aangezien hij hem niet mooi vond. Ik heb hem, zoals je hieronder kunt zien op de foto in mijn neus gehad. Van ringetjes tot knopjes. Nog steeds vind ik het eeuwig zonde dat hij eruit is.

Ik ben een georganiseerd persoon. Met alles. Privé en op werk heb ik altijd alles in orde. Ik weet waar alles ligt in huis (alleen de zolder moet nog gebeuren, aangezien de verhuizing voor een georganiseerd persoon de eerste maanden een hel is haha) Ook op werk heb ik een systeem en heb ik altijd alles op tijd voor elkaar.

Ik hou totaal niet van koken (en doe dit dus dan ook nooit) Vréselijk. Ik krijg vaak de vraag of ik het kan of dat ik het niet leuk vind. Beide dus. Ik ben er té ongeduldig voor (bij mij moet alles binnen 2 minuten klaar zijn) en ik vind het gewoon weg zo niet leuk om te doen. Fijn dus dat M. altijd kook. Sowieso praktischer omdat hij 9 van de 10 keer ook eerder thuis is en ik best late werktijden heb.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik vind schoonmaken in huis echt een feestje. Muziekje aan en gaan. Wel heb ik zeker moeten wennen aan het feit flatje 66m2 > huis van 130m2. Duurt toch een stuk langer nu haha. Maar vind het nog steeds zo fijn om te stoffen, de vaatwasser uit te ruimen, een opgeruimd & schoon huis te hebben. Heeft dus ook zeker een beetje te maken met het een georganiseerd persoon zijn denk ik zo.

Keuzes maken is echt mijn ding. Ik weet altijd goed wat ik wel en niet wil. Dit heb ik eigenlijk al van kinds af aan. Ik ben erg makkelijk in keuzes maken hoewel ik er wel altijd over nadenk. Ik ben niet een doe-mij-die-maar type en wil altijd alles weloverwogen doen. Echter neemt dat niet weg dat ik vaak mijn gevoel volg en snel weet wat ik graag wel en niet wil.

Ik hou niet van kleding passen Ook zo’n ding wat ik vreselijk vind. Kleding passen. Schoenen passen. BH’s passen. Broeken passen. Dat dus. Het hele idee van in een benauwd hokje zitten en alles aan & uit trekken. Eigenlijk weer zo’n tijds-dingetje.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mijn guilty pleasure is toch echt de Backstreet Boys & Westlife. Liefde nog steeds voor deze 2 bands. is mijn favoriete artiest P!NK (al sinds het begin), deze 2 bands ook zeker. Een heel ander genre dan Pink 😉 Ik kan alles mee zingen en het geeft me echt een nostalgisch gevoel. Ohja en alle dansjes enzo ken ik er natuurlijk ook bij he.

Al een aantal jaren kijk/hoor ik geen nieuws meer. En ik vind het heerlijk! Steek ik mijn kop in het zand? Misschien. Maar ik werd er altijd neerslachtig van, al die narigheid in de wereld. Uiteraard krijg ik grote nieuws items wel mee, doordat mensen om me heen erover praten. Maar verder vind ik het heerlijk niet overal van op de hoogte ze zijn. Best choice ever.

Ik zou graag een tatoeage willen, maar ik durf niet. Ik weet zelfs al wat. En waar. Maar sinds mijn piercing avontuur (en lage pijngrens) ga ik het dus echt never niet doen.

Ik kan na 80 keer nog gevouwen liggen om Friends of The Big Bang Theory. Ik ben zo iemand die na 80x een aflevering kijken nog gevouwen van het lachen kan liggen. Ik vind het beide echt geniale series. En jaaaaaaa per 2018 komt Friends ook weer op Netflix. Niet dat ik ze nu al niet kon zien, aangezien ik alle delen op DVD heb.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mijn all time favorite film, kan ik geheel in het Engels en Nederlands mee praten. Te ernstig maar het is echt zo haha. Net als het feit dat ik telkens aan het einde ga huilen. ALTIJD. Mijn favoriete film? Dat is er eentje uit 1995, lekker old skool. Het is While you were sleeping. Ik weet alles wat ze zeggen, kan de deuntjes uit de film mee neuriën. Nog steeds echt een heerlijke film.

Op vakantie neem ik altijd een heel EHBO kit mee Gevalletje voor het geval dat…. Echt je zal maar net daar-daar-of-daar last van hebben. Ik neem dan ook uit voorzorg van alles mee. Medicatie maar ook pleisters en dat soort dingen. Je kan maar beter goed voorbereid zijn denk ik dan.

Ik kan er niet tegen als mijn nagellak afbladdert . Ik móet het dan opnieuw lakken of er geheel aftrekken. Ik wil gewoon dat het er netjes uitziet. Zie soms mensen met halve nagellak lopen, brrrr.

Ik ken tig Nederlandse Disney liedjes uit mijn hoofd. Maar dan ook echt woord voor woord haha. Ik zing De Kleine Zeemeermin, Belle & Het Beest, Pocahontas, De Aristokatten, Mulan.. Van alles kan ik mee zingen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik vind het heerlijk om op de snelweg te rijden. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor snelheid. Lekker op het gaspedaal drukken en door het verkeer heen zoeven. Ik heb dan ook, sinds mijn rijlessen al geen angst voor snelwegen. Ik kom er nu erg weinig, maar mis het zeker wel. Toch wel erg fijn dat ik richting werk over een heel stuk weg 60 mag rijden.

Bijna nooit draag ik een rok of jurkje. Alleen bij speciale gelegenheden. Zoals aankomend kerst bijvoorbeeld. Of een feestje. Of als M. en ik uit eten ga. Een of andere manier ben ik meer een broeken persoon.

Altijd word ik jonger geschat dan dat ik daadwerkelijk ben. Maar dan ook echt al sinds mijn tienerjaren. Was ik ouder (maar kleiner) dan een vriendin, moest ik toch mijn legitimatie laten zien bij een bioscoop of bij een drankje bestellen tijdens uitgaan. Nu nog wordt ik vaak tussen de 22 en 25 geschat. Ik ga toch echt volgend jaar de 30 aantikken.

Oh en nog een extra weetje: VANDAAG (na een ochtendje werken) HEB IK TOCH ECHT VAKANTIE?. Dat gaat genieten worden. Jeuj!

Kende jij alle weetjes al van mij? Wat heeft je het meest verbaast?! Oh en deel hieronder iets wat ik niet van jou weet… Ben benieuwd!

Deze lijst kwam ik tegen bij Festiv

0

19 thoughts on “20 weetjes over mij. Om even random te babbelen

 1. Michelle says:

  Leuk weetjes! En inderdaad, ik wist ze nog niet van je! Ik denk dat je neuspiercing mij het meest heeft verrast. En de wil voor een tatoeage denk ik ook wel. Ben trouwens nu wel erg benieuwd wat je dan zou laten zetten 😛

 2. Nele | pizzapartyfridaynight says:

  Ik vind dergelijke posts ook altijd heel leuk om te lezen! ? in sommige dingen komen we overeen; geen angst voor autostrade, disneyliedjes kunnen meezingen, bijna nooit een kleedje dragen, The Big Bang en Friends,… maar dan soms ook helemaal niet ?: ik loop vaak dagen rond met afgebladderde nagellak ? #guilty, haat poetsen, DENK altijd georganiseerd te zijn maar eigenlijk ben ik het niet, en ik heb altijd zoooveel moeite met keuzes maken (kiezen is verliezen, denk ik dan!) best vermoeiend hoor ?

 3. Inge | Monsieur Mango says:

  Winkelen vind ik sowieso de hel op aarde. Verschrikkelijk. Winkel in, winkel uit. En als het om kleding gaat; uitkleden, passen, uitkleden, eigen kleren weer aan. Keuzes maken vind ik juist erg lastig en kan ik niet goed, terwijl ik het diep van binnen eigenlijk wel weet. Een beetje ‘the fear of missing out’ denk ik. 🙂 Als mijn appartement niet is opgeruimd, dan heb ik zelf ook geen rust. Schoonmaken vind ik ook altijd fijn, want: alles weer lekker spik en span, maar door drukte doe ik het de laatste tijd iets minder vaak dan ik zou willen.

 4. Lilian says:

  Ik vroeg me wel eens af waarom jij eigenlijk zo’n dankbaar en positief persoon bent, zonder ‘meeslepend’ leven, maar het feit dat je geen nieuws kijkt heeft daar vast mee te maken. En ik kan ook niet met m’n ogen open zwemmen, omdat ik lenzen heb. Afgelopen week mochten de ouders meedoen met zwemles en moest ik onder m’n dochter door zwemmen. Dat is dan toch wat lastig als je niks ziet, ik was bang dat ik haar bij het omhoog gaan mee zou nemen (en ze te water zou storten, terwijl ze nog niet met haar hoofd onder water durft), maar ‘t ging gelukkig net goed.

  Fijne vakantie! En feestdagen natuurlijk en een spetterend 2018!

 5. Sarah says:

  Zo leuk om te kunnen lezen, en je dus ook beter te leren kennen. Ik herken me ook in verschillende van je puntjes. Het huis schoonmaken is voor mij ook een echt feestje. Niets zo fijn als in je zetel te kunnen ploffen als alles spik en span is. Georganiseerd ben ik ook. Alles in huis heeft een plekje en ik kijk er steeds van op wanneer mensen niet weten waar alles in hun eigen huis ligt. Haha.

 6. Sofie says:

  Wat leuk om te lezen en het is precies of bijna 50% van de weetjes ook op mij van toepassing zijn 😀 Mij schatten ze ook al van mijn tienerjaren een pak jonger. Nu denken ze 25 terwijl ik 35 ben. Smeerkaas vind ik ook vies, ik heb ook een neuspiercing gehad, wel geteld één dag 😀 Ik haat kleding passen. Ik haat koken maar ik kan het wel. Ik volg het nieuws ook niet. Ik hou van autosnelwegen als ik een snelle wagen heb en ik draag alleen rokjes als het heeeel warm is.

 7. Sammie says:

  Oh koken vind ik ook vreselijk. Gelukkig vind Tommy het leuk 🙂 Smeerkaas sambal vind ik heerlijk 😀 ik heb 3 piercings gehad, heb er geen 1 meer maar mis ze ook niet 🙂

 8. zwartraafje says:

  Oh, zoveel zaken waar ik mezelf in herken én enkele dan weer totaal niet. Zo draag ik ondertussen al meer als 2,5 enkel rokjes en kleedjes. Vroeger wel hoor toen wilde ik net als jij enkel broeken dragen maar door mijn pijne buik verdraag ik het gewoon niet meer én jurkjes zitten zoveel comfortabeler.

  Kleding passen vind ik echt niet leuk. De confronterende belichting in die pashokjes zelfs nog minder leuk én het feit dat kleding er op een paspop/kapstok fantastisch uitziet maar totaal niet meer wanneer ik het aan heb ook. Ik ben ook erg georganiseerd, denk graag alles even goed door voor ik een beslissing neem maar af en toe ook impulsief, schoonmaken vind ik niet leuk maar ik doe het wel vaak vermits ik wél van een proper huis hou, … Oh, en de box van Friends en The Big Bang Theory hebben we hier ook staan. Die blijven inderdaad leuk om te zien.

 9. Evelyne says:

  Leuk dit lijstje! Ik hou ook niet van passen en haat het wanneer ik moet gaan shoppen voor kledij. Haha, vreemd voor een vrouw, niet?

 10. Vivian says:

  Superleuk lijstje! Ik hou ook echt niet van kleding passen, kost zoveel tijd en gedoe, zeker in de winter als je de hele mikmak van jas, sjaal, muts etc weer aan moet doen. Ik doe het veel liever thuis, voor het aan- of uitkleden ‘s ochtends of ‘s avonds. Oohh, en herkenbaar van die Disneyliedjes haha! Van sommige ken ik de Nederlandse tekst zelfs beter dan die van de oorspronkelijke Engelse nummers.

 11. Rowan says:

  Ohh wat een leuke lijst met weetjes zeg!! Bij mij is het trouwens net andersom: ik kook liever dan dat ik schoonmaak (ik heb echt een hekel aan schoonmaken haha).

 12. Hilde says:

  Altijd leuk, zo’n overzichtje 🙂 Volg het hier nog niet zo lang dus mja…zowat alles is hier nieuw voor mij. Mij schat men ook altijd jonger (nog steeds :-p ). Koken vind ik dan wel weer (meestal) fijn. Aan opruimen is voor mij ‘uitstelgedrag’ verbonden, vooral in wintertijd… Maar alles proper hebben, daar hou ik ook van. Deed me spontaan denken aan iets dat ik niet zo lang geleden postte: 13 x…random facts die je (misschien) nog niet over me wist 😉

 13. Sam - singlereadytomingleblog says:

  Dat van die nagellak herken ik ZO hard, haha! Ik bijt die er altijd half af als hij niet meer goed zit, waardoor iedereen heel de tijd zegt “er hangt iets roods tussen je tanden”, hahaha. En ja, koken, nee. Haha, echt problematisch, Deliveroo wordt mijn beste vriend volgend jaar als ik alleen ga wonen!

 14. Romy says:

  Wat een leuk lijstje met feitjes, waarvan ik er veel nog niet over jou wist! Ik word ook altijd jonger geschat en ben over de snelweg rijden ook steeds fijner gaan vinden. Heerlijk om lekker gas te geven! Wat goed dat je juist zo goed keuzes kunt maken! Ik heb daar nog weleens moeite mee 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *