Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Self Love: Ja zeggen tegen jezelf

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

16 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  15/12/2017 at 12:41

  Helemaal met je eens <3 Vaker nee zeggen en voor jezelf kiezen betekent helemaal niet dat je minder sociaal bent of minder leuke dingen doet, het betekent juist dat je je prioriteiten goed wilt stellen zodat je stress kunt voorkomen en je zo fijn mogelijk kunt voelen – en dat is zo waardevol!

 • Reply
  Marcella
  05/10/2017 at 10:44

  Ik vind het vaak lastig, kiezen voor me-time. Vooral met familie verplichtingen die ook erg veel reistijd kosten. Ik merk dat mensen vaak niet snappen dat ik soms echt even wat tijd voor mezelf nodig heb. Is dat herkenbaar? En hoe los je dat op?

  • Reply
   SAS
   08/10/2017 at 17:20

   Kan me voorstellen dat je het lastig kiezen vind. Ik ben heel wat jaren geleden rock bottom gegaan, doordat ik meer voor anderen koos dan voor mezelf. Afgesproken met mezelf dat ik dit niet meer laat gebeuren en echt kies voor mezelf. Ik heb veel vrienden en familie die nu verder weg wonen en ook allemaal een sociaal leven hebben. Via FB en Whatsapp heb ik regelmatig contact maar plan echt dagjes weg in met vriendinnen als het de week ervoor niet te druk is geweest. Over het algemeen merk ik dat dit gewoon wordt geaccepteerd, ik zeg dit er namelijk ook meestal gewoon bij.

 • Reply
  Saar
  29/09/2017 at 16:32

  Voor jezelf kiezen is echt een goed idee 🙂 En helemaal niet egoïstisch. Al voelt het al gauw wel zo inderdaad.

 • Reply
  ALex
  27/09/2017 at 20:31

  Inmiddels wel vaker, maar ik denk dat ik soms nog beter voor mezelf zou kunnen kiezen. Het is in de afgelopen jaren veel makkelijker geworden om voor mezelf te kiezen – en dat is een goed gevoel 🙂

 • Reply
  Sofie
  27/09/2017 at 20:09

  Herkenbaar, al is loslaten niet altijd makkelijk en nee zeggen ook niet. Vooral nee zeggen tegen vrienden waardoor ik me steeds opnieuw moet verantwoorden waarom ik als introvert even nood heb aan alleen zijn.

 • Reply
  Evelyne
  27/09/2017 at 19:46

  Ik zeg soms ja wanneer ik eigenlijk nee bedoel. Achteraf denk ik dan, stom konijn! (zeg ik tegen mezelf uiteraard). Het is een gave denk ik. Een soort knop in je hoofd die je moet aan- of uitzetten.

 • Reply
  Fleur
  27/09/2017 at 19:34

  Oefh, deze tikt op dit moment wel even op een diep puntje.. Precies met dit dubio begin ik steeds meer moeite te krijgen. Voorheen dacht ik alles wel makkelijk te kunnen managen, maar inmiddels loop ik steeds meer tegen dezelfde struikel punten aan. De manier waarop jij dit ter sprake brengt is zeker wel iets om over na te denken, want inderdaad; je mag best wel eens ja zeggen tegen je zelf. En zo als je begrijpt doe ik dat te weinig zonder schuldgevoel. Fijn dat jij het wel steeds beter onder controle krijgt én durft 🙂 .

 • Reply
  Simone
  27/09/2017 at 18:19

  Ik ben niet echt super goed in nee zeggen. En dat kan soms best eens lastig zijn hoor. Ik probeer het mezelf wel echt aan te leren om meer nee te zeggen, maar wel wanneer dit echt terecht is natuurlijk.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  27/09/2017 at 18:06

  Ja, het is heel belangrijk om goed om jezelf te denken. Toch blijf ik het wel lastig vinden soms.

 • Reply
  Els
  27/09/2017 at 17:20

  Lastig hoor. Ik zou echt nog veel vaker nee moeten zeggen, maar ik hou te graag mensen te vriend. Ik leer wel hoor 🙂 .

  Goed dat het bij jou al zo gaat!

 • Reply
  Darina
  27/09/2017 at 14:02

  Helemaal mee eens! Het is zo belangrijk om nee te kunnen zeggen en daardoor voor jezelf te kiezen. Deze lange weg heb ik ook afgelegd en ben heel blij met het resultaat!

 • Reply
  Lies
  27/09/2017 at 13:34

  Ik heb daar een hele weg in afgelegd en ben er gelukkig beter in geworden. Want het klopt helemaal wat je zegt!

 • Reply
  Morgaine
  27/09/2017 at 09:45

  Ja hoor, zeker weten, vooral als er iemand komt zullen we dit of dat gaan doen vandaag, waar ik wellicht ook al ben ik thuis mijn dag al ingepland heb, kortom, ja ik zeg nee tegen dingen.

  Ik zeg er wel bij, hangt ervan af wie het is, en waar het om gaat, ik zie mijn vriendinnen wegens afstand en nog jonge kinderen niet zo vaak bijv. Dus dat plan ik graag in dan!

  X

 • Reply
  Amy
  27/09/2017 at 08:51

  Yes, hier ben ik het 100% mee eens.. ik schreef pas geleden nog een stuk dat hier heel erg aan gerelateerd is. Veel mensen (inclusief ikzelf) vinden dit heel moeilijk, maar het geeft zoveel rust om af en toe wel heel bewust voor jezelf te kiezen.

 • Reply
  Romy
  27/09/2017 at 08:14

  Wat goed dat het je lukt om steeds vaker toch even voor jezelf te kiezen en dan misschien maar iets anders af te zeggen. Je hebt groot gelijk: helaas kunnen we niet alles tegelijk doen en het is alleen maar goed als je daar ook naar handelt en jezelf niet voorbijloopt. Mooi artikel! Hier kan ik ook nog zeker wat van opsteken 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png