Een ochtendje fietsen

Gisteren was het zover: een vrije dag. Niks op de planning. Alle afgelopen vrije dagen had ik wel iéts gepland staan. Tijd om deze week het er eens even van te nemen. De Woensdagochtend had ik al ingepland: ik zou lekker gaan fietsen in ons dorp en omgeving. In het naastgelegen dorp hebben ze namelijk een tof park met hertjes. Het leek me super fijn om daarheen te gaan met de fiets.

De wekker ging, even nog blijven liggen (vrije dag dus niets moet immers, alles mag) en toen huphup uit de veren. Wel een luxe hoor om door onze nieuwe poortdeur van onze tuin op de fiets te stappen. Note: Het is echt 180 jaar geleden dat ik op de fiets stapte. Ik had er dus zeker zin in!Sinds we er wonen (nov ’16) heb ik nog niet gefietst in ons dorp. In ieder geval niet zo ver. Ik besloot een lekker stukje te gaan tuffen. Eerlijk gezegd: het was verder naar het hertjes park dan gedacht. Daarbij was het ook best nog eens warm. En Saskia kennende fiets ze natuurlijk niet echt rustig maar lekker stevig doortrappen. Ik genoot van de natuur, van het briesje en was blij dat ik het ‘ongeveer’ herkende van de keren dat we er met de auto hadden gereden. (ik ben niet zo handig met richting en wegen)

Of ik hertjes heb gezien?
Nee.

Balen?
Ja.

Ik reed telkens verkeerd volgens mijn tomtom op Google maps. Ik snapte er daadwerkelijk niéts van. Ging ik de richting op die hij aangaf, moest ik een paar minuten later weer omkeren. Dit deed ik een stuk of 4 keer totdat ik het spoort bijster was. Was ik er eerst 3 minuten vandaan, ging ik voor me gevoel goed was het ineens 8 minuten. Daarnaast was ik erg moe van het fietsen (ik was inmiddels al ruim 30 minuten onderweg) en besloot dus weer richting huis te keren, ik was kapot. Toen ik het M. vertelde snapte hij wat er verkeerd was gegaan… Ik was niet over een brug gegaan, en bleef dus aan dezelfde kant van het water terwijl ik de overkant moest hebben. Balen.

Hoever ik heb gefietst die eerste keer in jaren? 14 kilometer.
14 ja. Ik ben zo iemand. Ook als ik heel lang niet heb geskate. Boem, gelijk heel wat km’ers. Niets opbouwen, rustig aan. En ik heb het geweten.


De app die ik gebruik heet MapMyRun (deze gebruik ik ook voor het skaten)

Zadelpijn. Auwch
Moe, gesloopt maar wel trots dat ik zonder tomtom weer terug thuis ben aangekomen.
Note: en ik moet vandaag gewoon weer werken, dat ga ik vast voelen..

De rest van de middag? Heb ik thee gedronken en gelegen op de bank met een theetje. Dit.doe.ik.nooit.meer.

Ik zag dan wel geen hertjes maar kwam wel deze dieren tegen:

Die foto’s van de hertjes hebben jullie dus nog tegoed…

Hoe vaak fiets jij?

22 reacties op “Een ochtendje fietsen

 1. Fietsen is leuk! Ik fiets naar mijn werk, 14km per dag. En ik fiets regelmatig op mijn racefiets, daar heb ik nu 1000 km op gereden. Maar dat moest ik ook opbouwen hoor!

 2. Hahaha wat een geweldig verhaal. Ik heb dit soort dingen ook altijd. En als ik dan tegen andere mensen zeggen dat Google maps niet klopt zeggen ze dat ik er niks van kan. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die daar moeite mee heeft haha! Heel leuk artikel!

 3. Herkenbaar. Ik heb dus ook al weken niet gefietst… nou ja, zeg maar maanden. Fiets was stuk, maar dan ook echt stuk. Vorige week laten maken, om meer te gaan fietsen, maar je raad het al… nog niet gedaan 😉 .

 4. Fietsen is heerlijk, ik doe het elke dag naar werk omdat ik ook niet anders kan. Maar je ziet gewoon veel meer van de omgeving en je kan op mooie stukjes toch eerder stoppen dan met een auto.

  1. Zo zonde, ik woon te ver van mijn werk (en heb vervelende werktijden) om met de fiets te gaan. Anders zou ik dat zeker elke dag doen. Zo fijn altijd geweest. Nu elke dag met de auto.

 5. Ik heb ooit (lang lang geleden) ook wel eens zo’n probleem gehad, bleek de navigatie op auto te staan ipv fietsen. 😀
  Ik fiets nooit eigenlijk, ik heb niet eens een fiets 😀

 6. Hey Sas,

  Ah wat balen zeg dat je de hertjes niet gezien hebt. Maar wow, je hebt toch een behoorlijk stuk gefietst, ik snap dat je moe was. En toch nog een aantal mooie foto’s gemaakt 🙂 . Ik vind het ook zo heerlijk om te genieten van de natuur. Al heb ik zelf geen fiets, wandelen met onze kleine doe ik echt enorm graag!

  Liefs!

 7. Ach lastig! Ik kan helemaal niet meer fietsen. Sinds ik zo’n 15j geleden ben geopereerd aan mijn rechtermeniscus en enkele jaren later aan mijn linker, kan ik niet langer door de knieën of op mijn knieën zitten. Wanneer ik fiets doet dat ook verschrikkelijk veel pijn, net zoals je met een mes door je vel zou snijden. Men zegt mij wel dat ik niet genoeg kine heb ondergaan vlak na de operatie of niet genoeg sport, maar daar ligt het allemaal niet aan. Mijn vader is er ook aan geopereerd en kan het wel nog (nu niet meer zo makkelijk na zijn heup-operatie). Ik heb er ondertussen mee leren leven en ik kan nog perfect anders functioneren met die gebreken 😉

  1. Oh vervelend om te horen dat je daardoor niet alles meer kan. Wel erg fijn te horen dat je kan functioneren, dat is toch wel het belangrijkste!

 8. In één keer zoveel kilometers maken is heeeel herkenbaar. Het is alles of niks, haha. :’) Pfff en dat van die navigatie is ook heel herkenbaar. Zó irritant als het niet normaal werkt en je 300x moet omdraaien. Ik snap navigaties nooit. Maar hey: je hebt wel lekker een heel stuk gefietst, hahaha!

 9. Haha dat verkeerd rijden met een navigatie herken ik ook echt! Jammer dat je geen hertjes hebt gezien. Maar eendjes en pony’s zijn ook altijd schattig toch 🙂

 10. Ik fiets af en toe naar het werk, maar fietsen voor het plezier doe ik eigenlijk zelden.
  Kan me goed voorstellen dat je achteraf vooral kon genieten van voetjes omhoog en een tas thee.

 11. Haha. Kom volgend jaar gezellig de Drentse fiets vier daagse doen joh 😉 .
  Laatst met de man een rondje gefietst. Was leuk, tot dat we een ellendig lange saaie weg fietsten 😉 . 1,5 uur later weer thuis.

 12. Whahahahahahahahha watje 😛 ja ik mag dat zeggen ik fiets bijna elke dag, van boodschapje natuurlijk tot de tochten die je al van mij gewend bent, soms wat dichter bij huis zoals gisteren tot minimaal 20 km.

  Sas, nog net niet, maar mijn km teller, sinds half feb. dat zeg ik erbij, het is dus eigenlijk al meer, maar was hem vergeten op 0 te zetten in januari… Telt nu al ruim 250 km…. iets minder dan 25 nog, wat ik met gemak haal voor 1 aug vermoed ik, want straks weer op fiets naar weerk, dat is ook weer even 8 km in de pocket vandaag, minimaal, en dan nog eventueel als ik af ga slaan op de terug weg, ja of de nee… hahahaha

  Jij gaat nog wel fietsen, nu juist blijven herhalen, dan gaat de zadelpijn wel over en de verdoofde lippen ook 😛

  X

  1. Haha. Nu ben ik zeker een watje, in jaren niet meer gefietst. Vroeger altijd, overal heen. Was echt een diehard. Nu niet meer blijkbaar haha :’)

 13. Ik vind fietsen ook zo fijn. Het is jammer dat ik hier op lanzarote geen eigen fiets heb. Moet er telkens een huren (14 Euro voor een dag) dus dan maak ik er ook echt een lange fietstocht van. Anders is het zonde van het geld. Je kan hier namelijk de hele boulevard af fietsen van waar wij wonen tot aan de hoofdstad. Ruim anderhalf uur heen dus ook weer terug. Heuvel op en heuvel af haha. Ondanks dat ik aan het eind van de dag gesloopt ben, genieten mijn dochtertje en ik heel erg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *