De 4 laatste films die ik afgelopen weken zag (in de bioscoop) #15

Hoewel ik nooit zo’n fan ben van de bioscoop (niet eens door de bioscoop maar ik kijk sowieso erg weinig films – ben meer van de series) ging ik dit jaar een 4 tal keer naar de IMAX versies van de onderstaande films. De eerste film & de laatst genoemde film ging ik heen voor M., terwijl ik me echt super heb vermaakt met Guardians of the galaxy, dus deze had net zo goed een film voor mij kunnen zijn. De 2de en 3de film passen meer in mijn straatje. Wat ik ervan vond? En naar welke film(‘s) ik nog wil gaan in de bios? Lees her hieronder.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Hoewel ik niet echt had gedacht dat dit een film voor mij was heb ik me prima vermaakt. Het is een goede verhaallijn en alleen het begin al met kleine GROOT vond ik fantastisch. Ik heb soms tranen gelachen (onnozel gedaan – denken jullie dan ook gelijk aan Guus?!) en heb me echt prima vermaakt. De film was dan ook zo voorbij.

Rating: ★★★★

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / SALAZAR’S REVENGE

De ongelukkige Jack Sparrow ziet het somber in, wanneer de geestpiraten onder leiding van zijn oude aartsvijand, de angstaanjagende kapitein Salazar, ontsnappen aan de Devil’s Triangle. Salazar en zijn crew zijn vastbesloten om elke piraat op zee, met inbegrip van Jack, te doden. Jack zijn enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat zijn bezitter de totale controle over de zee geeft.

Ja daar was hij eindelijk Pirates 5! Hoewel ik echt een fan ben van de films vind ik wel dat ze een keer moeten stoppen. Niet eens alleen met deze, maar soms komt er een deel 80 waarbij ik denk waarom? Ik vond dit zeker geen slechte film (3,5 ster) maar de eerste 2 delen zou ik er 5 geven. Die waren net wat ‘echter’ en wat minder doorzichtig. Ook vond ik sommige dingen ‘ineens’ gebeuren. En hop naar het volgende. Sommige scenes voelde een beetje afgeraffeld van ‘wat moeten we hier nou van maken, we houden het kort en doooor’ wat ik erg jammer vind. Al met al heb ik zeker genoten van dit deel.

Rating: ★★★/en een halve ster

Transformers: The Last Knight

Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

Beetje hetzelfde verhaal als hierboven. Een goede film, absoluut maar je moet er op een gegeven moment gewoon mee stoppen. Het wordt dan een beetje van-hetzelfde. Ik heb met veel plezier deze film zitten kijken en er zaten echt wat spannende scenes tussen. Daarnaast vind ik voor deze film Mark Wahlberg geknipt.

Rating: ★★★

Spider-Man: Homecoming

Peter Parker keert na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man terug naar zijn normale leven in Queens. Hij hoopt snel bij The Avengers gevraagd te worden door Tony Stark, maar het telefoontje blijft uit. Peter wordt ongeduldig, denkt dat hij zichzelf als held moet bewijzen aan Tony Stark en gaat vervolgens zelf op zoek naar onrecht. Tijdens deze zoektocht komt hij al snel bij een mysterieuze wapenhandel van ene Adrian Toomes.

Ik heb veel Spider-man films gezien (lees: allemaal) en dit vond ik toch echt het beste verhaal. Hoewel dit niet een film is voor mij, aangezien ik hier niet zo van ben heb ik zeker wel genoten van deze film. Het was goed geacteerd. Daarnaast een leuke referentie naar Captain America: Civil War, waarin Spider-man ook een rol speelt. Daarnaast speelt Tony Stark (Ironman) ook een rol in deze film, aangezien hij niet vind dat Spider-man bij The Avengers hoort. Ik vond Tom Holland (die Spider-man speelt) prefect geknipt voor deze rol, waarbij ik dit in de eerdere films met andere acteurs niet vond. Het is lekker vernieuwend en er zit zeker een grote dosis humor in.

Rating: ★★★★

& Op de planning: Despicable Me III en de nieuwe film van Thor.. Kan niet wachten!

Naar welke film ben jij voor het laatst geweest in de bioscoop? En wat vond je ervan?

13 reacties op “De 4 laatste films die ik afgelopen weken zag (in de bioscoop) #15

 1. Als pirates liefhebber ging ik natuurlijk naar de bios, maar net wat jij ook schrijft: ik vond het matig.
  Het verhaal had beter gekund, maar de grappen vond ik wel leuker dan de vorige twee delen.
  En wat is nu de echte titel van de film? Haha ze wisten het zelf ook niet meer echt denk ik 🙂 Transformers wil ik nog kijken, voor de rest heb ik niet echt Must sees…

 2. Alle films wil ik nog wel een x zien maar dan gewoon lekker thuis op de bank 🙂 Ben niet zo’n bios mens, al vind Tommy het altijd super om naar de bios te gaan.

 3. Dit zijn niet echt mijn films. Maar Despicable me heb ik al gezien. Zal niet veel verklappen, behalve dat ie weer leuk is 😀

 4. Ik heb nog geen enkele Pirates film gezien (shame on me) maar wil deze winter er wel graag voor gaan zitten. Mijn dochter is denk ik oud genoeg om mee te doen 😉 Johnny Depp vind ik geweldig!

 5. Ik ben erg benieuwd naar Spider Man. Hij lijkt me inderdaad heerlijk qua humor. Sowieso ben ik fan van de Marvel films vergeleken met de DC films. Daar zit veel meer verhaal en humor in. De eerste Guardians vond ik super. Dus de tweede wil ik ook nog graag zien. De meest recente film die ik in de bios zag was Dunkirk, Erg indrukwekkend.

 6. Oh dit zijn echt allemaal films die ook nog op mijn “to see” lijstje staan. Het meest benieuwd ben ik naar pirates! Zo lang geleden dus ik ga weer eerst een marathon houden haha. Fijne zondag

 7. Ik heb alle andere Pirates films niet gezien dus 5 zal ik ook niet gaan kijken. Maar transformers en spiderman staan zeker nog op mijn lijst, deze 2 wil ik zeker nog gaan bekijken.

 8. Pirates mag van mij ook stoppen ja… Zeker sinds de oude cast er bijna compleet mee gestopt is op Johnny na… Ik vond deel 1 en 2 het allerbeste 🙂 Heb de laatste 2 ook niet meer gezien haha.
  De andere films zijn allemaal niets voor mij eigenlijk, haha!

  Ik zit even heel hard te denken wat de laatste film is geweest die ik in de bioscoop heb gezien… Maar dat moet The Zookeepers Wife geweest zijn, echt een prachtige film. Aanrader!

 9. Gosh, van de Pirates, ik was er al bang voor… ik weet al niet eens meer waar 4 over gaat? En bij 3… zat ik ook al te gapen, oh wacht, 4 is met zijn vader geloof ik, die vond ik nog wel weer leuk, leuker dan 3… bij China? gosh, weet het echt niet meer, whahahaha

  De laatste film die ik in 3D heb gezien dan ook direct, is die van uhhhhh Beasts… lange titel… HP vorm… van voor HP’s wereld tevoorschijn kwam in Amerika 😉 Die.. jij weet dat beter dan ik, hahaha

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *