TASTEA – Taste the goodlife

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Tastea

Begin vandaag nog met de tastea levensstijl. Wil je starten met een nieuwe gezonde en actieve levensstijl waarbij je gaat stralen van binnen én van buiten? Dan is de 30 dagen kuur perfect voor jou.

Dit stond bij de website van Tastea en ik was eigenlijk gelijk nieuwsgierig. Vooral als echte theeleut leek me dit ideaal. Thee drinken en een stuk gezonder worden. Dat wil toch iedereen? Ik was dan ook als een kind zo blij dat ik de 30 dagen detox mocht uitproberen en de super handige theebeker erbij kreeg. Nou is thee drinken voor mij niet iets ongewoons. Als echte theeleut neem ik er een aantal op een dag. (In verschillende bekers met zo’n mokkenverzameling) Ik was dan ook erg benieuwd hoe dit me zou bevallen, en zou het echt daadwerkelijk helpen?

Het pakketje kreeg ik al na enkele dagen opgestuurd. Een erg snelle service! Daarnaast wil ik Tastea echt een compliment geven over de vormgeving. Wat een genot was het om dit pakketje uit te pakken! Ik maakte gelijk de 2 blikken open en rook eraan. Hmmm, was mijn eerste gedachten. Het rook niet echt heel erg lekker. Wel werd ik erg verrast door de kleurrijke theebladeren die erin zaten.

TASTEA 30 dagen detox

In de webshop van Tastea zijn verschillende soorten thee terug te vinden, allemaal met een eigen lijstje van ondersteuningen. Bij de detox die ik kocht stond het volgende: (er staat een ✔ vinkje achter de ondersteuningen waarvan ik wat heb gemerkt)

 • Boosten van je immuunsysteem
 • Verbeteren van de huid
 • Afdrijven van vocht ✔
 • Verminderen van opgeblazen gevoel ✔
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid ✔
 • Verhogen van je weerstand ✔
 • Ondersteuning bij je stofwisseling
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust ✔
 • Onderdrukken van honger gevoel ✔

 • Mijn bevindingen

  Heeft de thee gewerkt? Ik ben 14-7 (in de avond) begonnen met het drinken van deze thee. Bijna een maand heb ik deze thee ’s ochtends en s’ avonds gedronken. Natuurlijk is het wel eens voorgekomen dat ik een dagje heb overgeslagen, maar ik heb het wel structureel gebruikt.

  Er staat niet overal een ✔ achter, dat klopt. Ik heb geen slechte huid en mijn immuunsysteem is erg goed aangezien ik met kinderen werk. Het zou dus kunnen dat dit effect geeft, echter is dit voor mij niet van toepassing. Wel slaap ik beter, zit ik beter in mijn vel. Voel ik me minder gestrest, minder een opgeblazen gevoel en ik heb minder snaai nijgingen. Dit alles is mij al heel erg veel waard, vooral het slapen. Sinds kinds af aan ben ik al een erg slechte slaper en dat dit nu beter gaat.. Goud waard!

  Over de thee zelf
  De 30 dagen detox komt in 2 stevig, fijn vormgegeven theeblikken. Een voor in de morning en eentje voor in de evening. De inhoud van de blikken is 75 gram, iets wat ruim voldoende is voor de 30 dagen. Ik hou zelfs nog wat over. Daarnaast is het maar net even kiezen welke hoeveelheid je graag in de beker hebt. Het trekt natuurlijk best lang dus als je een minder sterke thee wilt doe je wat minder erin. Het gaat echt om het doseren en uitproberen hiervan.

  Uiteraard is dit Tastea een ondersteuning. Een hulpmiddel. Je dient nog andere dingen te doen, om het plaatje compleet te maken. Zo heb ik het sporten weer opgepakt, ben aan het letten op mijn voeding en neem op tijd mijn rust. Maar ik weet wel zeker dat de thee voor een heel deel heeft bijgedragen aan de positieve verandering. Daarnaast is het een goede stimulans. Je bent dan zó goed bezig, dat je extra bewust bent en let op wat je daarnaast aan het doen bent. Zonde immers, als je goed bezig bent met thee drinken en dan 3 chocolade repen (bijvoorbeeld) naar binnen begint te snaaien.

  Detox Morning

  Ingrediënten van de Detox Morning
  Groene thee, China gunpowder, goene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina, Guarana.

  Detox Evening  Ingrediënten van de Detox Evening

  Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

  Beide heerlijke theetjes! Ondanks dat ze beide niet lekker roken, smaakte ze daarin tegen wel heel erg fijn. Het is een heerlijke smaakexplosie en erg fijn om de ochtenden mee te beginnen en de avond mee te eindigen. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk, wat ook zeker een plus is. Meestal neem ik, aangezien ik vroeg start op werk de beker mee naar werk. Heel handig ook, een zwarte schroefdop onderaan maakt dat ik de losse thee gewoon kan meenemen.

  Als tip voor het meenemen van de losse thee: Er zit namelijk maar 1 schoefdop onder, dus kan je niet verschillende thee meenemen. Bij de recensie van Tastea op Haremaristeit, zag ik de tip om een melkpoedertoren (bij de HEMA €2-) aan te schaffen. Deze heb ik dan ook gebruikt om de thee zo mee te kunnen nemen op onze vakantie naar Centerparcs.

  Tastea beker

  Naast het mooie design is er echt nagedacht over deze beker. Nog niet eerder heb ik zo’n handige theebeker gehad. Het bestaat uit meerdere delen: hij is dubbelwandig, er zit een filter in die los kan, een dop aan de onderkant waar de losse thee ik kan en een dop waardoor je drinkt. Door de fijne filter krijg je geen theegruis binnen. Daarnaast is hij handig af te wassen. De filter maakt dat je de thee die erin zit makkelijk eruit krijgt. Ik hou mijn thee onderste boven, laat het overige theewater eruit lopen, haal de filter eraf en kan de restjes zo in de prullenbak kieperen. Ideaal!

  Het lijkt alsof het een mega bak thee is, aangezien de fles heel groot toont. In werkelijkheid is hij 400ML. Echter heb ik een Fastcup thuis (een waterkoker die 1 kopje thee per keer zet) en deze staat afgesteld op 1 beker thee. Dit is bijna tot het randje vol van de theebeker.

  Waarschuwing: Draai de dop bij gebruik van kokend water niet direct op de beker. Dit in verband met hoge druk. Laat de thee even afkoelen of voeg een scheut koud water toe. Niet schudden.

  Daarnaast een grote plus: ik heb vaak koude thee. Nu niet meer aangezien het echt ruim 30 minuten warm blijft. Ik heb zelfs aan aantal keren mijn mond eraan verbrand met de gedachte: ‘Nu moet hij toch wel goed afgekoeld zijn?’ Het enige nadeel aan deze beker? Hij kan niet in de vaatwasser.

  Even op een rijtje…

  Plus & min punten
  + Vormgeving
  + Makkelijk mee te nemen met de beker
  + Smaak
  + Hoeveelheid
  + 100% natuurlijk
  + Ik ga het zeker nog een keer bestellen!

  – Prijs wat hoger dan ik gewend ben voor thee
  – Theebeker kan niet in de vaatwasser

  Kortingscode!

  Jaja je leest het goed. Wil je deze (of een andere thee) zelf proberen? Dat kan nu met 10% korting! Deze korting is geldig tot 23 Augustus. Hoe? Vul de code iliveformydreams in met uitzondering van de Package deals (aanbiedingen)

  De Tastea 30 dagen Detox thee kost €39,95 (2 blikken 75 gram) & de beker €19,95. Beide zijn verkrijgbaar via de shop van Tastea. (net als vele andere varianten van thee met een andere werking. Kijk dus zeker even in de shop voor jou ultieme thee.)

  Drinken jullie veel thee en lijkt deze ‘kuur’ jullie wat?

  14 reacties op “TASTEA – Taste the goodlife

  1. Leuk om jouw ervaringen te lezen! Ik vind de thee echt heerlijk! Ik kon ook niet alle voordelen afvinken, maar een aantal wel. Ik heb vooral veel vocht verloren. Erg fijn!

  2. Klinkt goed. Ik vind dit review top en neem het misschien nog wel meer serieus omdat jij zo dol bent op thee. Ik zou Tastea best willen proberen.

  3. Dat klinkt erg goed 🙂 . Vooral het puntje: Ondersteuning bij stress en vermoeidheid . Ik drink graag thee, maar niet te veel. Dan moet ik steeds naar de wc.

  4. De smaak en werking klinkt erg fijn! Een dikke pluspunt ook dat de thee helemaal natuurlijk is. Sowieso houdt ik meer van losse theeën dan zakjes. Alleen vind ik de prijs aan de hoge kant, dat is ook de rede dat ik het niet zou uitproberen. Ik weet dat bijv. de Tuinen ook iets vergelijkbaars heeft alleen dan vriendelijker geprijst. De naam vind ik wel weer geniaal gevonden #lovewoordspelingen

  5. Hoewel ik het ook erg prijzig vind, lijkt het me wel leuk om het een keer te proberen. De theesoorten klinken erg lekker! Die beker is ook super handig zeg. 😀

  6. Wat fijn dat je er toch nog best veel baat bij hebt gehad zeg, zeker het slapen als dat al zo lang een probleem vormt. Op dit moment denk ik niet dat ik de thee ga bestellen, omdat ik het toch inderdaad wel aan de prijzige kant vind, maar ook omdat ik weet dat mijn leefstijl op dit moment sowieso niet top is. Natuurlijk zou ik alle positieve kanten van de thee graag willen ervaren, maar ik denk dat ik eerst even aan andere elementen moet werken (meer sporten, minder snoepen, etc 😉 ) voordat ik dit ga proberen. Wel een top concept met een hele mooie vormgeving, dat kan ik niet ontkennen!

  7. Oeh ditnklinkt als een hele fijne thee. Ik ga deze zeker na mijn bevalling proberen. Fijn dat jij op veel vlakken trouwens ook effect van merkte.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *