Ons weekendje Centerparcs in foto’s

We zijn alweer een tijdje terug, maar bij deze ons verlate verslag van Centerparcs. Iets met offline genieten van de vakantie (lees: andere prioriteiten) en we zijn bezig geweest met de voorbereidingen van afgelopen weekend (feestje: komt ook nog een artikel over online) Maar dit fotoverslag is zeker het wachten waard geweest (al zeg ik het zelf haha), wat hebben wij genoten! Kijken jullie mee met onze fijne terugblik?

Dit jaar (in verband met onze nieuwe woning) zouden we eigenlijk niet op vakantie gaan.. Maar uiteindelijk op de valreep toch besloten om een lang weekend er eventjes tussenuit te gaan. De keuze voor Centerparcs, waar wij al járen komen was snel gemaakt. Dit keer gingen we naar Het Heijderbos (in Limburg) waar wij ook al in 2010 zijn geweest. Een heerlijk lang weekend even relaxen!

Echter waren we dit keer met zijn 2tjes en hadden een ander huisje, luxer en dichterbij de ‘Dome’. Het was doorgaans hetzelfde huisje wat we de vorige keer hadden in De Vossenmeren (België). Super blij was ik dus, aangezien ik dit echt een fijn huisje vond. Ik vind het ook echt een charme hebben als je door het bos richting je huisje moet lopen.

Daarnaast was dit de eerste vakantie in járen dat ik echt volop kon genieten. Geen stress voor de verkoop van een appartement, geen stress om een eventueel baanverlies. Het was heerlijk even niets aan mijn hoofd te hebben en voluit te kunnen genieten, want dat het ik zeker gedaan!

Het enige vervelende is.. Die automatische klok die in mijn hoofd aangaat. Waardoor ik op vakantie dus standaard vroeger wakker was. Ach, zo heb je tenminste nog wat aan je dagen 😉

Daarnaast hadden we elke dag ontbijten in onze cottage. Luxe en overheerlijk! Elke dag kregen we nieuwe en diverse broodjes. Fijn om samen te ontbijten, aangezien wij dit thuis (door onze werktijden) nooit doen.

Nadat we de eerste dag het park hebben verkend, ik op de bank een fijn boek heb gelezen met een kopje thee, besluiten we om uit eten te gaan. Dit keer bij het Grill restaurant. M. had een biefstukje en ik koos om een burger zelf samen te stellen. We hebben heerlijk gegeten en het is een super fijn en mooi aangekleed restaurant. Het straalde echt sfeer uit. Een goed begin van onze vakantie!De andere dagen aten we gezellig bij het Grande Café en haalde een pizza langs. En… nog iets heel leuks in onze cottage qua avondeten, maar dat zie je later op de foto’s.

Iets wat we ook altijd op vakantie doen is poolen. Altijd super fijn om te doen en ik word er steeds beter in. Vraag alleen maar niet hoevaak ik heb gewonnen, *kuch* Mee doen is belangrijker dan winnen zeggen ze toch?

Ik kan ook altijd zo genieten van de aankleding en natuur in de parken. Zo fijn er een hoop vissen, vogels en mooie schildpadden om te bewonderen.

Nogmaals he, die natuur. Ik kan zo genieten van de buitenlucht en alle mooie dingen die je er kan zien. Genieten bij het meer en hand in hand wandelen over de paden in het bos. Zo hoort een vakantie te zijn! We hadden ook geluk met het weer, het heeft maar 1 dag geregend de rest van de dagen was het zonnig.

Dit keer… geen eekhoorntjes voeren. Nawww. Echt heel jammer, ik heb er wel een aantal op een afstandje gezien maar helaas niet bij ons huisje. We zaten niet echt beschut (zoals vorige keer) met het huisje en naast ons zat een klein hondje die af en aan rende, ook over ons gras heen. De eekhoorntjes bleven denk ik op hun veilige plek in de boom. Dat kon de pret echter niet drukken, aangezien er genoeg meerkoeten (eentje in het bijzonder), vogels en eenden te voeren waren. (en zelfs een muis!)

Het zwembad blijft ook altijd een high light. Ook alweer die prachtige aankleding en ruime zwembaden. We hebben erg genoten. We gingen samen (ondanks dat ik er niet van hou) van de wildwaterbaan en kwam als een verzopen rat terug. Verder heerlijk gezwommen en gedobberd.

We zijn ook nog in de mooie Jungle Dome geweest. Genoten van alle vogels die daar rond vlogen en de klim en klauter dingen die ze er hadden voor kinderen. Echt een festijn!

De laatste avond zijn we gaan gourmetten in ons huisje. Super gezellig en alles werd netjes afgeleverd bij je cottage. Was een erg gezellige avond en we hebben heerlijk ervan gegeten.

Oh deze cuties waren bij de kinderboerderij (waar ik me ook prima heb vermaakt) en net een aantal weken uit. Ze waren lekker aan het ravotten met elkaar en aan het wroeten in de aarde. super leuk om te zien. Naast ook nog ezels, paarden, geitjes en kippen.

Ook maakte we samen een reeks leuke foto’s bij het water van onze cottage & daarbuiten! Helaas deel ik deze niet op mijn blog i.v.m. het bewust bloggen wat ik doe. Jammer de bammer want sommige zijn echt super leuk. Sommige zijn wel te bewonderen op Instagram.

Ik dronk veel thee. Ook had ik Tastea meegenomen, wat heerlijk wakker worden was.

Ik had de leesflow daar te pakken: even helemaal niks en genieten op bed of op de bank. Ik las maar liefst 4(!) boeken uit waarvan een recensie deze week ergens online gaat komen.

Dit weekend was heerlijk. Zonder laptop, blog, social media, wifi geneuzel. Gewoon even samen zijn. Niets moeten alles mogen, genieten met een grote G. In de natuur. Met thee en een boek, een vakantie kan voor mij niet fijner zijn.

Wat ik kocht…

Niet veel. Alleen een nieuwe Funko voor mijn Beauty and the Beast collectie. Ze hebben zoveel leuke spullen in de winkeltjes daar, maar ik vind het té duur. Je betaald soms als €15 euro voor een simpel waxinelichtjeshouder, *schud heel had nee* dat vind ik toch wel teveel van het goede. Daarnaast hebben ze weinig leuks meer de afgelopen jaren in Centerparcs. Erg jammer, want vroeger kwam ik nog wel eens met erg leuke souvenirs thuis.

Nog even in het kort…

Centerparcs in numbers

Cottage nummer: 118
Aantal foto’s gemaakt: 350
Aantal foto’s samen met M. 34
Aantal dieren foto’s: 45
Aantal eekhoorntjes gezien: 3
Aantal muggenbulten: 1
aantal dagen mooi weer: 2
Dagen regen: 1
Aantal potjes poolen: 2
Aantal keren verloren: 2 :’)
Aantal kopjes thee: Ik denk 10.. Of meer.
Hoeveel muizen gezien: 1
Aantal souvenirs: 1
Aantal boeken gelezen: 4

Waarheen ging jij dit jaar op vakantie?

& nu ga ik even verder genieten van onze vakantie (die langzaam ten einde loopt, snik)

25 reacties op “Ons weekendje Centerparcs in foto’s

 1. Ha! Leuk, zeg! En maar één muggenbult! Kreeg je het gourmetstel nog schoon? Wij hadden er zo een; die kon ik na één keer gebruiken weggooien. Zonde! Hij was zo leuk met dat pannenkoekenbakding.

 2. Het is ondertussen alweer 10 maanden geleden sinds onze laatste Centerparcs-vakantie. Net als jij kan ik daar ontzettend van genieten. Tot nu toe hebben we nog nooit voor de luxe-versie gekozen. Meestal gaan we wel één keer uit eten maar de andere ontbijten, lunch en diners maak ik zelf. Ik ben er echter van overtuigd dat het nog meer genieten is wanneer je daar allemaal niet naar moet omkijken.

 3. Wat een fijn weekend zal dit zijn geweest! De parken van Landal zijn bij ons ook altijd favoriet. Mooie stille parken in de natuur, mooie aankleding en fijne huisjes.. Wat ben je nog meer nodig. Ohja mooi weer is dan vaak wel gewenst he. Gelukkig hadden jullie dit nog redelijk mee zo te lezen.

 4. Oh bij het zien van het huisje word ik meteen naar mijn jeugd terug geslingerd! Wij gingen namelijk naar de Vossemeren en het huisje kwam me bekend voor. Het lijkt me een deugddoende vakantie!

 5. Lekker er even zo tussen uit! Centerparcs ken ik alleen van Dalen en Zeewolde, is niet echt mijn ding trouwens. Ik vind vooral de huisjes erg verouderd, althans dat was toen zo, is echt wel al 20 jaar geleden dus zal intussen wel het nodige zijn veranderd natuurlijk. Het mooie is wel altijd aan dat soort parken dat het lekker in de natuur ligt en je daardoor echt uit de drukte bent. Dat is inderdaad erg genieten!

 6. Klinkt als een fijne paar dagen weg!! Enne zo’n huisje kan je ook huren als je maar met z’n 2en bent? Dat zwembad ziet er super mooi uit!!! We gaan nog op vakantie… 🙂

 7. Wat leuk om zo een beetje mee te genieten van jullie vakantie. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! En leuk ook om een lijstje met jullie vakantie in cijfers te zien 🙂 Heerlijk dat je de leesflow ook zo te pakken had trouwens!

 8. Het Heijderbos is echt mijn favoriet! We zijn er nu al 3x geweest geloof ik. Zo te lezen was het echt een fijne vakantie/weekend weg. Wij hebben onze vakantie al een behoorlijke tijd geleden gehad, ik zou zo weer weg willen. Ach wie weet 🙂

 9. Jeetje mina, 4 boeken in één weekend… That’s the dream! Leuk dat jullie het zo goed naar je zin hebben gehad, altijd fijn om even weer lekker bij te komen.

 10. Ziet er een hele leuke vakantie uit. Ik ben net een weekje naar Toscane geweest, wat ook heel leuk was.
  Wel supertof dat je kan gourmetten in Centerparcs!

 11. Ziet er uit als een super fijn weekend weg!

  In juni zijn we lekker twee weken in Portugal geweest, en we gaan in september nog een lang weekend naar Londen, zoveel zin in!

 12. Wat een heerlijke weekendje weg! Toch even lekker je hoofd leegmaken en genieten. Wij zijn ook druk op zoek naar een leuk vakantiepark voor als we weer in NL zijn. Jammer dat Limburg een beetje ver weg ligt van onze familie dus dit gaat hem helaas niet worden. (Het park zag er namelijk erg leuk uit)

 13. Je vraag, ahahahaha velen gaan nog op vakantie, waaronder ik dus ook 😉 In september pas, dus mag ik er nog even naar uitzien, mijn moeder is wel nu al bezig met inslaan ook voor mij, lol…

  Prachtige foto’s en het zwembad, ja die is voor mij altijd van cruciaal belang op een vakantie stek, absoluut, is het eerste waar ik meestal naar kijk, is er een zwembad? 😉

  Leuk dat lijstje met getallen 😉

  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *