10x Roller Coaster Tycoon frustraties

Ik had vroeger heel wat PC spellen. Ik schreef er al eens een artikel over in 2015 (plaatjes moet ik nog toevoegen/bijwerken i.v.m. error afbeeldingen). Naast De Sims was er 1 spel waar ik echt úren achter heb gezeten en wat nooit verveelde. Uiteraard was dit Rollercoaster Tycoon. Wie kent dit spel niet? Bouw je eigen pretpark met attracties, kraampjes, gasten… Je kon het zo gek niet bedenken. Jammer dat de oude versie niet meer op de nieuwe laptops van tegenwoordig passen, de nieuwere versies vind ik half niet zo tof als de nostalgische versie. Het spel had heel wat frustraties.. Herkennen jullie ze?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)


Mensen met een plattegrond konden de uitgang niet vinden…
*zucht*…

Bouw je een achtbaan durft niemand erin…

Of je hebt geen geld om hem af te maken…

Al die vandalen die je bankjes slopen zodat je nieuwe moet neerzetten

Kotsende mensen, die te beroerd zijn om het zelf op te ruimen (en dan pakte je met de haak je schoonmaker en liet hem dat dan opruimen. Of hij liep gewoon door en dan ontsloeg je die lap swans haha.)

Bezoekers die boos blijven
Wat je ook doet… Ook al red je ze van de verdrinkingsdood. (ik gooide vaak met die haak bezoekers die boos waren in een meer haha)

Dat bezoekers alles te duur vinden in je park. COME ON!

Bezoekers die boos worden als je de prijs van de paraplu’s verhoogt als het regent
Ik bedoel, inkomsten?!

Die bomen die in de weg stonden als je aan het bouwen was… Grrrr.
Geld weg om die bomen weer te verplaatsen.

Te weinig tijd, ook na uren Roller Coaster spelen
Moest je van je ouders de PC afsluiten. Maar…Maar… ik ben nog aan het bouwen!


(bron)

(bron idee)

Herkenbaar? Speelde jij ook altijd Rollercoaster Tycoon?

20 reacties op “10x Roller Coaster Tycoon frustraties

 1. Ik vond Rollercoaster Tycoon heerlijk om te spelen. En speel het af en toe nog! Het levert alleen een licht onbevredigend gevoel op zo’n middag Tycoonen, omdat ik andere nuttige dingen had kunnen doen. The Burden Of Growing Up.

 2. Oh dit spel heb ik echt zoveel gespeeld uren zat ik achter de pc. Inderdaad mensen in het meer gooien Hoe erg eigenlijk haha. Ik heb de cd ook bij de mediamarkt gekocht en die doet het gewoon op mijn nieuwe laptop. Helaas nu te weinig tijd voor

 3. Oh ja, wat een verslaving was dat toen. Sinds het ook mobiel is uitgebracht en mijn vriend het op de tablet heeft gezet, hebben wij het ook weer regelmatig gespeeld, oeps! Vooral die vandalen vond ik zo frustrerend, steeds al die bankjes en prullenbakken weer vervangen, diepe zucht…

 4. Haha! Dit is zo herkenbaar, ik heb dit spel ook veels te lang gespeeld (ik baal er een beetje van dat hij op mijn MacBook niet werkt)

 5. Oooh, ik wilde dit altijd zo graag spelen maar ik had het spelletje niet. Toen was het echt nog zo erg als je het spelletje gewoon niet had, want je had nog wel de CD nodig… 😀

 6. Haha, zo HER-KEN-BAAR! Heel erg soms speel ik het nog, maar voor mij gaat er niets boven de Sims. En nu heb ik weer een nieuwe uitbreiding….

 7. Ooooh jaaa! Fantastisch spel en ik deel je frustraties haha! Al was sims mijn favoriet (speel het soms nog wel eens *guilty pleasure*)

 8. Oh dat spel gaf af en toe zoveel frustraties dat ik het liefst mijn toetsenbord door het beeld heen wilde smijten. Maar helaas zou dat mijn bezoekers niet vrolijker maken. Stiekem krijg ik nu wel weer zin om het spel te spelen hihi.

 9. Ik ben iemand die het spel niet kent 🙂 Ik probeer meestal geen spelletjes te spelen want ik steek daar dan teveel tijd en kan niet meer stoppen met spelen.

 10. Yeaah Rollercoaster speelde ik ook altijd! Vond dat zó leuk haha. En de Sims en ZooTycoon waren ook favoriet. 🙂 Ik herken al de struggles dus ook gelijk. :’)

 11. Rollercoaster speelde ik wel eens bij een vriendinnetje maar had ik zelf niet. Ik was echt sims fan x10000 😉 .

 12. Ooooh ik vond Rollercoaster altijd zo geweldig! Krijg gelijk weer zin om het te gaan spelen haha.

 13. Yess, ik vind RCT nog steeds leuk! Tijdens mijn vakantie ontdekte ik dat er een traditionele variant voor de mobiel bestond dus die heb ik lekker gespeeld in het vliegtuig. Overigens hebben wij een tijdje terug een CD met RCT 1 gevonden bij Media Markt en die werkt wel gewoon op de PC met Windows 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *