6x mijn inspirerende levenslessen die ik tot nu toe heb geleerd

July 14, 2017

Ik ben 29, volgend jaar ga ik de 30 aantikken. Hoewel dit voor andere meestal een punt is, vind ik het ouder worden alleen maar fijn. In al die jaren heb ik heel wat ‘wijsheden’ opgedaan. Elke dag leer je nog steeds een beetje bij, maar ik ben zeker blij met waar ik nu sta. Graag deel ik mijn meest waardevolle lessen die ik heb geleerd. Om jullie te inspireren en álles uit het leven te halen wat erin zit!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Leef je eigen leven

Leven op de manier die jij wil. Waar jij achter staat. Doe wat je wilt doen en beleef, geniet en doe! wees gelukkig met jezelf, hoe je bent met al je positieve en negative kanten. Je moet immers het nog een hele lange tijd met jezelf doen in het leven ;-)

Wil je gaan schilderen? Doen. Wil je op wereldreis gaan? Doen. Wil je.. You get the point..

Het maakt niet uit wat anderen denken

Je druk maken om wat anderen ergens van vinden: A wasted of time, kan ik je vertellen. Mensen hebben altijd wel een mening, dan kan je beter genieten van het leven en ze wat geven om over te praten. In mijn tiener jaren kon ik me nog wel eens druk maken ‘wat anderen wel niet zouden vinden.’ En wat máákt het eindelijk uit wat een ander denkt? Als je zelf maar lekker in je vel zit en 100% staat achter de dingen die je doet. Nou bedoel ik natuurlijk niet dat je een arrogante tr*t moet worden en alles en iedereen aan je laars moet lappen. Maar jullie snappen vast wel wat ik hiermee wil zeggen.

Geniet!

Punt. Hier kan ik lang en kort over zijn, maar geniet van het leven. Van de grote en de kleine dingen. Je leeft immers maar 1 keer.

“HAPPINESS STARTS WITH YOU. NOT YOUR RELATIONSHIPS, NOT YOUR JOB, NOT YOUR MONEY BUT WITH YOU! HAPPINESS STARTS FROM WITHIN.”

Koester goede vrienden

Goede vrienden en familie in je leven is zo belangrijk. Liever goede vrienden die op 1 hand te tellen zijn, dan 1000 ‘kennissen’. Het is belangrijk te investeren in deze belangrijke mensen. Maak tijd vrij, bel je ze eens zomaar op of spreek met ze af. Ik bof heel erg met deze personen in mijn leven. Van degene die er altijd al waren tot die ik kort geleden pas heb kunnen toevoegen.

Kies voor positiviteit

Iets wat ik heel belangrijk vind is positiviteit. Ik probeer alles van de zonnige kant te zien waardoor het leven ook een stukje mooier wordt. Ik ben liever een glas-half-vol-persoon dan een glas-half-leeg-persoon. Focussen op mijn eigen positieve gedachten en gevoelens maakt dat het (positieve) goede veranderingen zal brengen.

Dream on!

Geloof en volg je dromen. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Ja een droom past zich misschien in de loop der jaren aan, maar werk ervoor. Probeer. Ervaar. Mijn 2 dromen kwamen ook uit (tegen alle verwachtingen in). Droom. Doe. Onderneem. Laat niemand je van een droom weerhouden, hoe gek of maf de droom ook klinkt. Knuffel alle (spreekwoordelijke)beren op de weg totdat jij komt waar je wilt zijn.

Wat zijn jou levenslessen? Deel ze in de comments ik ben benieuwd!

bron idee

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

17 comments

 • Michelle

  28/07/2017 at 16:33

  Ik kan me hier alleen maar volledig bij aan sluiten! Oh en ‘vertrouw op je eigen gevoel’ :)

 • Nicky

  19/07/2017 at 22:20

  Wijze lessen! Ik vind het heel belangrijk om niet over je eigen grenzen heen te gaan en op tijd ‘nee’ te zeggen. Heel belangrijk want ik laat me nogal snel als voetveeg gebruiken. De zin ‘Nee’ is ook een antwoord’ helpt bij mij :-)

 • Vivian

  16/07/2017 at 21:10

  Ik ben het helemaal met je eens, dit zijn ook voor mij hele waardevolle levenslessen (geweest) :)

 • zwartraafje

  14/07/2017 at 20:58

  Ik ben het helemaal eens met je lijstje maar ondervind tegelijkertijd nog elke dag dat het niet altijd even makkelijk is. Zo heb ik wel een heel positieve instelling maar blijf ik erg gevoelig voor kritiek van anderen. Wel heb ik geleerd om afstand te nemen van mensen die me omlaag halen. Wanneer een vriendschap maar uit één richting komt en de andere persoon desondanks steeds kritiek op je heeft dan kan je het immers geen vriendschap meer noemen. Gelukkig heb ik nog steeds een aantal vriendinnen die deze benoeming meer dan waard zijn.

  1. SAS

   16/07/2017 at 10:44

   Het is zeker lastig, ik heb hier op werk ook nog wel eens last van. Dat mensen maar blijven klagen en klagen en ik dan een bedrukkend gevoel krijg. Ik heb juist positieve mensen om me heen nodig, ben erg gevoel voor sferen.

 • Sofie

  14/07/2017 at 20:26

  Belangrijke lessen! Wat anderen van me denken blijft een moeilijk punt, ik blijf er gevoelig voor…

 • Romy

  14/07/2017 at 17:55

  Stuk voor stuk prachtige levenslessen, waar ik alleen maar achter kan staan! Soms worstel ik wel met wat andere mensen van me denken. Ik weet dat je je eigenlijk op jezelf moet concentreren, maar ik merk toch dat meningen van anderen me vaak meer doen dan ik zou willen. Maar ik heb goede hoop dat die gedachten met de jaren ook wel wat zullen afnemen.

 • Sabine

  14/07/2017 at 17:25

  Mooie levenslessen! Komt wel overeen met mijn eigen lessen die ik heb geleerd. Daarnaast ook nog dat je trots mag zijn op jezelf, en ook lief voor jezelf. Dat vergat ik nogal vaak :)

 • joor

  14/07/2017 at 16:53

  Ik ben het helemaal met je eens! Geniet van het leven. Geniet van elke dag. En ook erg belangrijk niet druk maken om andere mensen. Hele fijne levenslessen!! hier heb ik veel aan!! Thanks!!!

  Wel toevallig dat jij ook volgend jaar 30 word…. ik ook :)

 • Zo simpel is dan geluk

  14/07/2017 at 16:27

  Hele mooie levenslessen waar ik me ook heel erg in kan vinden.

 • Joyce – LemonyLifeNL

  14/07/2017 at 11:12

  Hele mooie lessen! Ik zit momenteel een beetje in de knoop met mezelf dus dit zijn hele mooie dingen om aan te denken.

  1. SAS

   14/07/2017 at 13:49

   Ik geef je even vanaf een afstandje een *digitale knuffel* Ik hoop dat het snel beter gaat!

 • Simone

  14/07/2017 at 09:34

  Helemaal waar! Ik ben ook heel blij met onze vriendschap, ondanks dat we niet erg dicht bij elkaar wonen. Dat wilde ik je toch nog even zeggen <3

  1. SAS

   14/07/2017 at 13:45

   <3
   ‘Awww. Ik ben ook erg blij met jou, maar dat weet je. Je hoeft elkaar ook niet dagelijks te spreken/zien/contact te hebben. Maar onze vriendschap is me ook erg dierbaar. Ben blij als ik je in Augustus weer ga zien.

 • Darina

  14/07/2017 at 09:04

  Hele mooie lessen! Vooral je eigen leven leven, genieten en je niet druk te maken wat anderen denken (daar maakte ik me vroeger wel heel druk over! En nu denk ik: why? Wat maakt het uit. Het gaat erom wat jij vindt!) Ik ben alleen maar blij met deze wijsheden die het ouder worden met zich meebrengen.

 • Morgaine

  14/07/2017 at 07:17

  Mijn belangrijkste levensles is misschien wel te leren houden van mijzelf, te geven, maar OOK te leren nemen, ooit cijferde ik mij helemaal weg om het anderen naar de zin te maken of door er te zijn, om dan te merken, als ik hen nodig had, die ‘vrienden’, al was het even mijn hart luchten, dat ze er dan niet waren, maar dan ook echt… FB was er al, zag ik ze daar actief zijn, dan belde ik op, en er werd niet opgenomen, waren ze zogenaamd ineens alweer weg of zo…. En zij, belden, en ik koon uren lang luisteren naar hun shit, kortom ik werd een dump van andermans shit, probeerde dat ook nog op te lossen met raad en advies, wat ze toch niet deden, het wel aangaven, ja goed idee, ga ik doen! Dat dus… hahaha Mijn kennissenkring is dan ook echt geslonken, ergens heb ik daar een stop op gezet en het moet nu van twee kanten komen.

  En nog eerder, was dat ook al zo, en ergens nog voor internet, ben ik gestopt met bellen en kaartjes sturen bijv. zien wat er terug kwam, niks? goed.. verwaterd allemaal… zo leer je, je ware vrienden ook kennen ;-) Er bleef er slechts 1 over, en later kwamen er nog 2 terug, en die staan wel voor mijn deur om mij mee te nemen, kom we gaan lunchen Suus.. kom we gaan even dit of dat… ;-)

  X

  1. SAS

   14/07/2017 at 13:44

   Dat is zeker een erg mooie en belangrijke les! Fijn dat je dit op deze manier kunt toepassen en ook zo ervaart met mensen die écht om je geven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *