Over mijn boekenkast accessoires

Zoals jullie weten heb ik eindelijk in onze nieuwe woning mijn vernieuwde toffe boekenkast. Hierin heb ik allerlei accessoires geplaatst die voor mij een bepaalde herinnering hebben. Super leuk om naast mijn mooie collectie boeken ook dit soort dingen erin te hebben staan. Kijken jullie mee naar alle leuke herinneringen die in mijn boekenkast staan?

* Eekhoorntje
Dit eekhoorntje nam ik mee bij de Intratuin. Ik kon hem niet laten staan. Mijn liefde voor eenkhoorntjes is alleen maar gegroeid sinds Centerparcs en Londen, waar ik eekhoorntjes uit mijn hand voerde.

* Handen
Dit beeld namen wij mee na onze reis naar Wageningen. Het was zo’n fijne trip en we hebben genoten. Daarnaast vind ik het echt een prachtig beeld.

* Appel
Deze appel kreeg ik jaren terug bij mijn oude TSO school. Een meisje had deze voor me gemaakt uit groep 8. Haar naam en de mijne erin, super tof. Echt een aandenken aan mijn toffe job.

* Schelp
Deze schelp namen we met onze beide sterrenbeelden (zijn beide vis) mee uit Kos in 2008.

* Gehaakte kat
Gekregen van lief vriendinnetje Sabine. Super leuk, ik hou van poezen.

* Poezen
Deze poezen heb ik uit een kringloop winkel. Ik kon ze niet laten liggen.

* Beeldje
Dit beeldje kocht ik ook in een kringloop winkel. Zoiets zocht ik al tijden en staat voor de aankoop van onze nieuwe woning.

* Gehaakte Minion
Gekregen voor mijn verjaardag van lief vriendinnetje Sabine. Zoals jullie weten vind ik minions geweldig. Super tof dus van mijn vriendinnetje om deze zelf voor me te maken.

* S&M
Deze houten letters nam ik mee bij de Xenos en lief vriendinnetje Sabine nam de & mee voor me. Staat uiteraard voor onze namen.

* Vuurtoren
We namen een beeldje van de vuurtoren mee van Terschelling. Een mooie herinnering aan onze huwelijksreis.

* Kat
Onze eerste vakantie als stelletje naar het buitenland (1ste keer telde niet mee naar Italië toen waren we met z’n familie) Een mooie uit hout gesneden kat met een baby poesje. Super leuk om deze nog te hebben. Hij is (wat je niet gelijk verwacht) ook erg licht.

* Bord
Dit leuke bord met quote kreeg ik van mijn ouders toen we net getrouwd waren.

* Lijstje appartement
Deze DIY maakte ik toen we verhuist waren. De sleutels van ons oude appartement en naambordje zitten er ook in verwerkt. Een mooi aandenken aan ons eerste appartement die we samen kochten.

* Londen
Deze kreeg ik van Sandra, ben er erg blij mee. Er kan een theelichtje in. Ik hoef vast niet te vertellen waarom ik zo van Londen hou 😉

* Foto & beeldje schildpadden
1 van de meest leuke foto’s van onze huwelijksreis. Ik maakte tig foto’s in de auto toen we aan het wachten waren op de pond om terug te varen van deze fijne reis. We hebben ontzettend veel lol gehad en dit is de meest mooie foto van de gehele reeks. Daarnaast namen we de schilpadden mee uit Kos in 2008.

* Beker Canada & Eiffeltoren
De beker van Canada kreeg ik wederom van Sandra en Rick toen ze naar Nederland kwamen. De Eiffeltoren heb ik zelf gekocht toen ik een jaar of 12 was in Parijs.

* Steen met kaarsje
Deze stenen komen uit een grot in Limburg. Wederom van toen ik klein was en daar op vakantie was.

* Klok
Deze kreeg ik van mijn opa. Had hij gekregen van zijn moeder en wilde deze aan mij doorgeven. Ik vind het persoonlijk een erg mooie klok en heb al sinds kleins af aan wat met Romeinse cijfers. Mijn overgroot oma heb ik niet gekend, wel sta ik toen ik heel klein was met haar op de foto.

Daarnaast staan Jack Sparrow en Mad Hatter als Funko pops nog in mijn kast. De 2 poppen van The Blacklist kan ik erbij plaatsen. Ook staat er nog een vaasje in van mijn oma en nog wat snuisterijen.

Heb jij andere dingen in je boekenkast staan dan alleen boeken?

14 reacties op “Over mijn boekenkast accessoires

 1. Supermooie spulletjes! Ik heb ook echt heel veel accessoires in mijn kast staan, sommige hebben emotionele waarde en andere vind ik gewoon erg mooi. Altijd fijn om naar te kijken <3

 2. Erg leuk, ik heb ook verschillende items in de boekenkast staan, maakt het net wat boeiender om naar te kijken. Dat beeld met die handen vind ik erg mooi.

 3. Oh, wat een leuke dingen. Leuk om dat zo uitgestald te hebben! Op onze boekenplanken nu alleen boeken en stof. Ga echt niet meer veel poetsen hier.

 4. Mijn Billy boekenkast kent nu nog maar 2 planken met boeken, de rest is gevuld met andere zaken, de boeken staan ook elders eventueel, verspreid door het hele huis zo ondertussen 😉 En het meeste is van grote betekenis net als jij hier laat zien 😀

  X

 5. Wat heerlijk zo’n kast met herinneringen! Zo kan je er elke dag even van genieten. Ik blijf dat diy bord van jullie 1e huis echt geweldig vinden!

  1. Ik ben er zelf ook nog steeds erg blij mee, dat ik op het idee kwam en hem uiteindelijk heb gemaakt. Toch een prachtige handgemaakte herinnering van ons eerste (koop)appartementje. Dankjewel voor je lieve compliment erover.

 6. Wat leuk dat er in je boekenkast ook zoveel gave accessoires staan! Vooral die gehaakte figuurtjes vind ik leuk! Tof dat je ook een paar souvenirs tussen de boeken hebt staan! Zelf heb ik tussen de boeken een paar vrolijk gekleurde beeldjes en een paar dingen van Blond Amsterdam staan.

 7. Bij mij kan je vrij veel andere dingen terugvinden tussen de boeken. Harry Potter fandom-spulletjes bijvoorbeeld zoals halskettingen, een muziekdoosje en een zelfgemaakte toverstaf maar ook funko’s, beeldjes, kaartjes, foto’s, een pluche beertje, een mooie quote, een beker met boekenleggers, …

 8. Leuk om te zien hoe je je boekenkast hebt opgevrolijkt. In mijn boekenkast staan geen beeldjes, wel staat het boekje van Simon’s Cat uitgestald. Op mijn boekenkast staat een vosjesknuffel, wat mijn lievelingsdier is, die ik gekregen heb van een vriendin en een Sennen-knuffel die ik kreeg van een vriendin toen haar Zwitserse Sennen gestorven was. Ook staat er nog een toverstaf van Harry Potter én een houten doosje uit India die ik gekregen heb van mijn ex-vriendje.

 9. leuk! Ik heb ook een hele muur met alleen maar boekenkasten, veel boeken maar ook veel souvenirs en herinneringen. Brengt veel sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *