Lees mijn verhaal: Over dyscalculie

May 30, 2017

Vandaag even een extra artikel: ik schreef namelijk een gastartikel op Bmellow.nl. Een tijdje terug deed ze een oproep voor een gastartikel over mensen die kinderen hebben die anders zijn. Echter heb ik geen kinderen, maar was ik vroeger wél een ander kind. Ik heb namelijk dyscalculie, iets wat tamelijk onbekend is en daarnaast erg vervelend was in mijn schooltijd.

Ik vertel er openhartig over. Meer artikelen lezen over dyscalculie? Ik schreef al eerder artikelen erover op mijn blog. Klik hier & hier.

‘Dyscalculie is een rekenstoornis. Het woord dyscalculie komt uit het Grieks en Latijn en betekent: slecht kunnen rekenen. Dyscalculie komt ongeveer even vaak voor als dyslexie, echter wordt deze aandoening minder erkend terwijl het net zo storend is voor een persoon als iemand met dyslexie.

Eigenlijk mis ik dus gewoon de basis voor het kunnen rekenen. Iets was niet op te lossen is met harder leren of herhaling. Het zit er gewoon niet in of is snel weer vergeten.’

Meer lezen? Klik op de afbeelding om het gehele artikel te lezen:

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

7 comments

 • Nicky

  15/06/2017 at 00:26

  Eigenlijk best gek dat er zo weinig mee/aan gedaan wordt. Goed van je dat je je verhaal verteld hebt.

 • Nathalie

  30/05/2017 at 22:34

  Wat goed dat je, je verhaal hebt gedeeld…
  Het is goed als je dergelijke artikelen vindt als je daar mee te maken hebt!

 • Evelyne

  30/05/2017 at 19:29

  Ik had je eerdere artikels al gelezen. Ik lees straks je verhaal als gastblogger.

 • villasappho

  30/05/2017 at 15:13

  Herkenbaar ben heel blij dat ik niet meer op school zit.

 • Sheila

  30/05/2017 at 12:08

  Ik had je eerdere blog hierover al gelezen. En ik herken veel punten. Ik heb mezelf nooit laten testen, maar ik en cijfers…? Nee, dat kan ik echt niet En mensen denken dan, ach, het valt vast mee. Maar nee, het valt niet mee. En ja, het is soms echt super irritant.

 • Morgaine

  30/05/2017 at 10:30

  Jij pint liever dan dat je cash betaald, dat is bij mij nu net andersom, met geld in de hand kan ik nog tellen en zien wat ik heb, als ik in het luchtledige overal pin, raak ik het overzicht juist kwijt, zo ook met betalingen, maandelijks, wat kan laat ik allemaal per acceptgiro binnen komen, omdat ik dan kan zien wat er weg gaat in 1x en wat ik over hou, hahaha

  Zo zie je maar weer dat je zelfs met dyscalculie verschillende trucjes en foefjes kunt ontwikkelen.

  X

 • Melanie

  30/05/2017 at 10:00

  Dank je voor je openhartige verhaal. Ik hoop dat mensen groot en klein steun mogen vinden in jouw verhaal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *