Life as Sas Mei

Elke laatste Zondag van de desbetreffende maand online: Life as Sas. Elke maand wil ik graag een foto overzichtje delen. Eerst kwam Life as Sas soms wekelijks online, maar het leek me fijn dit toch maandelijks gaan doen! Dit is nét even uitgebreider en ik ben wel toe aan iets nieuws.

Life as Sas wordt dus nieuw leven ingeblazen! Het wordt Life as Sas met daarachter de maand waarvan ik een samenvatting maak. Dit is met foto’s via Instagram, leuke quotes, teksten en aan het einde een youtube liedje of filmpje van de maand. Eentje die ik deze maand veel heb gekeken of geluisterd. Kijk dus mee naar de afgelopen maand. Het was een veelbewogen maand met vooral veel leuke aankopen. Kijken jullie mee?

Mei was de maand van…Meivakantie @ werk

Het begon met 2 weken Meivakantie. Super leuk, aangezien we dan erg leuke uitstapjes hebben. Wel is het altijd even wennen de gehele dag werken, aangezien ik een heel ander ritme gewend ben. Daarnaast waren het best 2 heftige weken, aangezien ik extra in de ochtenden dat ik vrij was werkte i.v.m. ziekte van een collega. Voor mijn gevoel dus wat minder vrij gehad en wat minder tot rust kunnen komen. Maar leuk was het zeker wel met de kids!

Overlijden Minoes

Ik kreeg een nare mededeling, de kat bij mijn ouders Minoes werd ingeslapen. Al een aantal jaren ging het met haar achteruit en nu was dan daar eindelijk haar tijd. Ze is 17 jaar geworden en heeft een goed leven gehad! Ik kreeg haar toen we een jaar woonde in mijn ouderlijk huis. ’twas echt een lieverd.

Daarnaast even een shout out naar onze dierenarts (mijn ouders en wijzelf zitten (nog) bij dezelfde): Mijn ouders kregen namelijk een crematie kaart maar daarnaast ook nog een lieve kaart vanuit de dierenarts om sterkte te wensen. We hebben echt zulke goede ervaringen, dat we ondanks we in een andere plaats zijn gaan wonen toch bij deze dierenarts blijven. Bij de operatie van Yara werden we ook al de dag erna zo lief gebeld. Echt een goede service!

Uitzoeken tuin

Het was eindelijk zover: het uitzoeken van de spullen voor onze tuin. Je kan hier zien wat het uiteindelijk is geworden. Zo blij mee en volgende week is eindelijk het begin van het aanleggen. Als alles goed verloopt is het 10 Juni geheel klaar aan het einde van de middag. Daarna kunnen we planten bakken gaan neerzetten, licht regelen voor in de tuin en M. gaat een steigerhouten bank en tafel maken.

Het warme weer

Het waren erg warme dagen aan het einde van Mei. Van mij had het wel een paar graadjes minder gemogen, maar het was heerlijk om zonder jas en op slippers te lopen. Mijn winterkleding is verruild voor zomerkleding in mijn kast, zo leuk om te zien wat ik allemaal nog had. Ik moet alleen nog even een nieuwe bikini scoren.

Ook genoot ik van alle diertjes die weer tevoorschijn kwamen. Zoals deze mooie vlinder in de voortuin. Maar ook alle eendjes, schaapjes en andere jonge dieren vind ik een genot om te zien. Zo rij ik richting werk een stuk over het platteland, geweldige route! In het XXL weekend maakte ik ook een fijne wandeling in de natuur. Zie hier de foto’s ervan (en waarvan ik het lange weekend nog meer genoot)

Boeken van ons weekendje weg

Een heel fijn vooruitzicht, begin Augustus gaan wij een weekendje weg. Wederom naar Centerparcs, daar komen we om het jaar/om de 2 jaar graag. Dit keer een park wat we sinds 2010 niet meer hebben gezien: Het Heijderbos. Ik ben erg benieuwd en heb er super veel zin in! Onze eerste vakantie sinds we deze nieuwe woning hebben. Ook wel een beetje speciaal. We gaan van Vrijdag tot Maandag even lekker genieten met z’n 2tjes. ♡

Lezen & nieuwe boeken

Ik ben weer fanatiek aan het lezen en ben nu bezig in mijn 10de boek van dit jaar. Mijn reading challange is naar de 20 boeken, dus dat ga ik vast wel halen.

Tevens heb ik wat nieuwe boeken van Nora Roberts gekocht. Super blij mee, zo maak ik mijn collectie steeds completer. Ik heb al zóveel boeken van haar en het is fijn voor een koopje boeken tegen te komen bij de Kruidvat. Dat wordt veel lees plezier! Ik ben nu in een oude trilogie bezig van haar, aangezien ik binnenkort het nieuwe boek van Fitzek krijg. En het is even een welkome verandering qua genre.

Nieuwe bank besteld

Bekijk hier onze nieuw bestelde bank Op de foto wel een andere kleur en grootte dan wat we hebben besteld. Ik ben zó benieuwd hoe hij hier, eind Juli gaat staan. Het is een hoekbank maar dan wel alle kanten met leuning. Dat betekend dat een deel voor ons raam komt te staan en we uiteindelijk de woonkamer meubels iets moeten gaan opschuiven.

Nintendo Switch

Nog zo’n leuk hebben-ding. Hoewel ik helemaal niet van de spelcomputers ben was het toch erg gezellig om te Mario karten tegen M. Ik heb me door gelachen, vooral als ik met Yoshi een schild gooide die hem raakte. En de keren dat ik eerste werd. Trots 😉

Ontbijten met de girls

Een aantal weken geleden ging ik met mijn 3 lieve vriendinnetje eten bij Happy Tosti. 3 want de 4de lieve is nog steeds op halve wereldreis en zit nu in Australië. We hebben heerlijk bijgekletst en het was een gezellige ochtend. Daarnaast als Laura weer terug is even een nieuwe date prikken en alles horen over haar mooie bestemmingen. Afgelopen week viel er ook een kaartje op de mat van haar.

Pirates of the Caribbean, SALAZAR’S REVENGE

YEAH. We zijn geweest. Dé nieuwe Pirates. #datenight Het was super gezellig en zeker een goede film. Hoewel ik de andere delen zeker wel beter vond. Daarna zijn we nog heerlijk gaan BBQ-en bij mijn schoonouders, een geslaagde dag!

NIEUW!!

Het leek me een leuke toevoeging om elke maand wat facts te delen wat ik deze maand heb geleerd/beseft.

Wat Mei mij heeft geleerd…

* Ik weet nu weer waarom ik zo van de lente/winter hou en niet van de zomer. Pfhoe.
* Vrije dagen zijn om bij te tanken
* Sommige ‘grote’ bloggers zijn de weg een beetje kwijt met ‘je moet blij zijn dat je mijn GRATIS artikelen mag lezen’ Say whut?
* Als ik nies gaat dus mijn Cube Click Clock aan haha.
* Een tuin hebben is ZALIG.
* maak tijd voor jezelf, dat is belangrijk
* Ik ben niet gemaakt voor een NL Alert die tig keer afging. Schok me de tandjes
* ‘When you truly believe in what you are doing, it shows. And it pays. Winners in life are those who are excited about where they’re going.’
* Boeken recensies op mijn blog worden weinig tot niet gelezen. Toch leuk om te maken, dus ik blijf het lekker doen.
* Die feitjes delen via Twitter is super leuk om te doen. (Twitteraars geven een hartje en dan deel je voor elk hartje een feitje over jezelf).

Hoe was jou Meimaand?

16 reacties op “Life as Sas Mei

 1. Hé! Ik lees je boekenrecensies juist graag! En die NL-alerts! Mijn telefoon maakte een geluid dat ik nog nooit gehoord had *schrik*. Sterkte met het verlies van Minoes. Het is (een beetje) een troost dat ze een fijn en lang leven heeft gehad.

 2. Oh dat is absoluut naar nieuws van Minoes. Nooit leuk om afscheid te nemen van een beestje.
  Het warme weer, daar heb ik ontzettend van genoten in mei. Ik hoop dat juni ook mooi word.

 3. Verdrietig nieuws van jullie kat… blijft een lastig moment he? Sterkte daarmee! Verder had je een lekker maandje hoor! Ik heb inmiddels de leesflow ook weer aardig goed te pakken en zit nu op 13 boeken maar of ik de 40 ga halen… dat denk ik helaas niet.

 4. Dat van de NL Alert had ik dus ook. Ik schrok me kapot en dacht dat er een of ander bombardement ofzo gaande was. Wat een leuke dingen en vooruitzichten! Heerlijk om samen er even tussenuit te gaan! Gecondoleerd met het overlijden van Minoes! Zo sneu!

 5. Wat zijn de ‘grote’ blogs soms toch arrogant. Zo groots zijn ze dan niet.. Triest dat de kat van je ouders is overleden. Heel veel sterkte daarmee. Vreselijk.. Mijn maand begon top! Met fantastisch nieuws!!!!!

 6. Ik lees vrijwel alles dat op je blog verschijnt. Al laat ik niet steeds een reactie achter. Met het warme weer van de afgelopen week (en de komende dagen) zullen jullie wel blij zijn dat je jullie appartementje hebt kunnen inruilen voor een huisje mét tuin.

 7. Ik zou ook niet meer zonder tuin kunnen. Heerlijk om er tot rust te komen en een beetje te tuinieren. Gecondoleerd met de poes, I know the feeling 🙁 xx

 8. Leuk om te lezen! Mijn recensies worden ook bijna niet gelezen maar ik ga er toch wel mee verder, gewoon omdat ik het leuk vind, haha! Mijn reading challenge van Goodreads staat op 100 boeken voor 2017 en het lijkt als of ik dat wel kan halen. Ik ben benieuwd!

 9. Jeetje wat rot zeg om jullie poes te laten inslapen! Sterkte !!! Ik weet hoe het voelt ! Paar weken geleden is onze hond in geslapen. Mis hem nog steeds!
  Wat een verandering maar wel super tof en leuk!!! Leuke foto’s !! EN Mariokart is echt geweldig spel!!
  We hebben hier het hele oude spel nog op de super nintento ! Echt geweldig 🙂

 10. Aah jaa, een tuin is inderdaad ZO heerlijk! Daar hebben we de afgelopen tijd voor het eerst echt van kunnen genieten. Echt heel erg fijn 🙂

 11. Wat een leuk overzicht. Alleen het puntje van de kat van je ouderlijk huis 🙁 Wel helpt het inderdaad als een dierenarts goede service heeft. Sinds Budgie zo ziek is, is de service ook echt top. Daarvoor was er geen service nodig eigenlijk. Maar nu zaten we dus bijna zonder medicijnen en werd het met spoed besteld (inschattingsfoutje van ons). En ik werd meteen gebeld toen het binnen was, en bij binnenkomst lag het al op de balie op mij te wachten 🙂

 12. Gecondoleerd met het verlies van de kat van je ouders. Zo verdrietig altijd. Wel heel attent vd dierenarts. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik wil ook zo graag naar pirates maar die komt hier in Spanje wat later uit dus moet nog even wachten.

 13. Och, van de kat….. ja dat is naar, ook al is het een mooie leeftijd, het is altijd een groot verlies als dat moet… Sterkte.

  En twitter en feitjes delen? Ik moet toch maar eens weer op twitter gaan kijken dan, zover deel ik vanaf wordpress hooguit mijn blogs en via instagram nieuwe posts maar zelf er kijken doe ik nooit, hahaha

  En grote bloggers… ik mis iets geloof ik, daarom volg ik die al niet graag 😉

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *