Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Over mijn (extra) werkzaamheden @ werk

This content is password protected. To view it please enter your password below:

1
Lifestyle
Previous Story
Next Story

16 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  12/06/2017 at 22:51

  Leuk om te lezen. Zoals je weet heb ik zelf ook in de kinderopvang gewerkt. Erg leuk! Nu lees ik vooral veel (rapporten over ondernemers; wat ze willen gaan dien en hoe ze dat willen doen.) Ik vind het nog steeds heel erg leuk. Ik lees graag en ben geinteresseerd in mensen dus ik vind mijn werk erg leuk!

 • Reply
  Anneleen
  12/05/2017 at 18:54

  Heel boeiend en leuk om te lezen! Wanneer je werkt met kinderen komen er inderdaad 100’en dingen bij, waar andere mensen/ mensen van buitenaf op het eerste zicht geen idee van hebben… πŸ™‚ Wat fijn dat jullie een groepje hebben waar kindjes met een achterstand speciaal bij terecht kunnen. Zijn dit dan kindjes met een ‘diagnose’? Echt op doorverwijzing? En krijgen de ouders bij jullie steeds de dagobservatie te lezen? Wij moeten dit elke dag van elk kind/jongere registreren, maar dit komt eerder in hun dossier terecht. Ouders kunnen deze observaties opvragen bij ons, maar dit gebeurd eigenlijk zelden in onze werking. Leuke foto’s ook! Wat een mooie knutselwerkjes! πŸ™‚

  • Reply
   SAS
   14/05/2017 at 12:30

   Het zijn inderdaad kindjes die een doorverwijzing krijgen via het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) Het zijn meestal kinderen van buitenlandse afkomst (niet allemaal) die geen Nederlands spreken, net als hun ouders. Lees hier meer over VVE: http://www.onderwijsconsument.nl/vve/ de observaties die wij maken worden 5x per jaar ook aan de ouders laten lezen. Daarna wordt het 1 geheel en als ze 4 jaar worden wordt het doorgestuurd naar school. Dit is wanneer ze een indicatie krijgen: http://www.psz-nop.nl/vs2/?page_id=142

 • Reply
  Cynthia
  11/05/2017 at 12:42

  Ik herken alles. Heb zelf twaalf jaar gewerkt met 0-4 jarigen en werk nu als peuterjuf. Ik vind het jammer dat er zoveel administratieve taken zijn, omdat je in die tijd zoveel met de kids kunt doen.

 • Reply
  Simone
  11/05/2017 at 10:00

  Wat een drukke job! Ik heb mij nooit verdiept in deze richting, dus wist eigenlijk ook niet zo goed dat er nog veel meer bij kwam kijken dan alleen zorgen voor de kinderen (in de breedste zin van het woord). Misschien naΓ―f, ik weet het niet. Wel vond ik het erg leuk om te lezen!

 • Reply
  Morgaine
  11/05/2017 at 09:34

  Ik wist dat dit er allemaal bij hoorde, maar dat komt omdat mijn eigen dochter natuurlijk stages heeft gelopen in kinderdagverblijven etc. Sterker nog ze had het er van de week nog over, om eventueel alsnog die kant op te gaan qua studie.

  X

 • Reply
  Amy
  11/05/2017 at 09:28

  Knap hoor, dat je dit allemaal doet. Veel verantwoordelijkheid, het zijn toch andermans kinderen die allemaal andere normen en waarden meekrijgen vanuit thuis. En dan heb je de ouders nog inderdaad.. lijkt me niet altijd makkelijk. Tof dat je er zoveel plezier in hebt!

 • Reply
  Nesrin
  10/05/2017 at 20:48

  Poeh Saskia, wat ontzettend knap dat je dit allemaal doet en het met plezier doet. Als moeder heb ik gelukkig alleen maar goede ervaring met peuterleidsters en bij elk afscheid heb ik met tranen in mijn ogen dag gezegd tegen de juffen. Ik vind het jammer dat de peuterperiode over is.

  Leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven, met plezier gelezen! Keep up the good work!

 • Reply
  Michelle Weijers
  10/05/2017 at 20:07

  Oh dat tellen herken ik wel! Ben een keer als begeleider meegeweest op schoolreisje. Liep de hele dag alleen maar te tellen πŸ˜‰ Leuk om over je werk te lezen ook.

 • Reply
  Evelyne
  10/05/2017 at 18:53

  Er komt idd heel wat meer kijken bij het zorgen van kinderen dan men denkt. Zo is dat ook in de ouderenzorg. De job is nog zo fijn als je het graag doet en de verschillende taken maken het zo leuk en afwisselend. Hopelijk blijf je plezier hebben in je job.

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  10/05/2017 at 16:23

  Er komt inderdaad zoveel meer kijken bij het werken met kinderen. Veel mensen hebben dat niet door!

 • Reply
  Linda
  10/05/2017 at 15:59

  Leuk om te lezen zeg! Ik lees hierin ook weer heel erg je enthousiasme, zo knap dat je alles zo leuk vindt ook al is het best druk en uitdagend. De uitdaging in het werk lijkt mij ook wel heel leuk en het is lekker afwisselend! Met kinderen is geen dag hetzelfde en dat is wel heel tof. Ik werk zelf in het onderwijs – middelbare school – en dan zijn ook alle dagen anders, zo leuk πŸ™‚ Maar soms ook wel lastig inderdaad met ouders bijvoorbeeld… Heel herkenbaar!

 • Reply
  Bente
  10/05/2017 at 13:38

  Interessant om te lezen. Komt inderdaad meer bij kijken dat je zo zou denken! Lijkt me een leuke en uitdagende baan met natuurlijk veel verantwoordelijkheid. Iets dat je ook maar aan moet kunnen!

 • Reply
  Fleur
  10/05/2017 at 09:51

  Wat een leuk en interessant om te lezen! Ik heb een paar geleden tijdens mijn opleiding stage gelopen dus ik herken dag stukje moeilijk communiceren met de ouders (en soms ook kindjes) wel, maar juist dat maakt het leuk omdat het een uitdaging is! Hoewel ik niet meer in de kinderopvang werk prikkelt het wel weer hoor, als ik dit zo lees! Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt πŸ™‚ ! Geniet er van!

 • Reply
  Jenn
  10/05/2017 at 08:44

  Klinkt echt als een hartstikke leuke en veelzijdige baan.

 • Reply
  Romy
  10/05/2017 at 07:57

  Wauw, wat doe je inderdaad veel verschillende taken door elkaar. Het lijkt mij ook wel fijn die afwisseling en het straalt gewoon van je blog af hoeveel plezier je hebt in je werk. Het lijkt me trouwens nog best lastig werk, zeker als je lastige ouders hebt of inderdaad zoiets hebt als een bloedneus. Daar komt heel wat meer bij kijken dan ‘kinderen bezighouden’ πŸ˜‰

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png