Dromen is het halve werk met Suus #5

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Nummer 5 van deze rubriek is Suus. Aan het woord over haar roots ontdekken.

Vertel eens in het kort: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat doe je voor werk/school en heb je een blog?
In het kort, wie ben ik, ik ben in blogland Morgaine, 45 jaar oud, maar de mensen kennen mij ook als Suzan wat automatisch Suus wordt, voor hen die mij al langer kennen op blog. Ik blog al heel wat jaartjes met een pauze van 3 jaar ertussen omdat web-log onderuit ging al enige jaren terug. Daar was Morgaine’s Passions uiteindelijk en ik blog al sinds 2002 ongeveer.

Ik kom uit Amsterdam maar woon al sinds 1983 in Almere met een tijd pendelen toen al heen en weer, door de weeks in Amsterdam, weekenden in Almere, ik was pas 11 toen ik hier kwam wonen. Kortom, ik heb de groei van de stad mee gemaakt.

Werken: Ik ben vrijwilligster en werk met verstandelijk beperkten, met 2 verschillende groepen. De ene groep is zwemmen, 2x per week een daar moet je denken aan de verstandelijke beperking dat men niet verder is dan anderhalf jaar oud. Kortom ze herkennen je, ze luisteren wel (soms ook niet 😉 ). En 1x per week werk ik op een Creatieve Dagbesteding waar men ook een winkel draaiende heeft. Ze maken van alles, van breien, haken, mozaïeken, houtbewerking tot beelden maken en schilderen, plakken tot naaien aan toe.

Verder heb ik de MAVO op zak, in 1989 gehaald met een typegeit diploma ouderwetse wijze, pc’s waren er nog niet toen ik begon maar kwamen wel op het einde binnen op school. Dat heb ik niet meer mee gekregen en heb later in 1992 mijn eerste computercursus (wat toen nog automatisering heette) gedaan. Ondertussen bleek ik zwanger in hetzelfde jaar en mijn dochter wordt in mei alweer 25 jaar oud. Verder leef ik nu samen met mijn kater Picasso die ook zo af en toe op blog te bewonderen is.

Wat is je droom?
Mijn ultieme droom nu is eigenlijk een hele leuke partner te vinden met wie ik samen verder kan, het dagelijks leven. Verder is reizen een droom. Mijn allergrootste droom om naar Sutherland County af te reizen in de Highlands van Schotland. Mijn roots ontdekken, ik had een Engels Indische opa namelijk welke gehuwd was met mijn Nederlands Indische oma. Hem heb ik nooit gekend en ik draag zijn achternaam, en van hem weet ik het minste af.


(bron)

Sinds hoelang heb je deze droom al?
Deze droom heb ik nu een jaar of 7 denk ik, tot heden heb ik het nog niet waar kunnen maken.

Wat wil je gaan doen om deze droom te verwezenlijken?
Ja, heel grappig, inkomsten zijn dan wel heel makkelijk natuurlijk, of die miljonair te vinden 😉 Ik heb serieus geen idee!

Is je droom nog hetzelfde als vroeger? Zo nee, wat was toen je droom?
Nee, niet, mijn droom vroeger was wel reizen, het is dan ook met reden dat ik ooit met mijn nu ex man al jong aan kinderen wilde starten. Alleen ja… Kwam ik al jong alleen te staan en liep alles even anders. In feite is het nog voor een deel hetzelfde, de wereldreis hoeft niet zozeer, het is meer gericht op bepaalde plekken en plaatsen opzoeken, denk aan het Keltische/Schotse kantje.

Is het behalen van deze droom voor jou een ‘must’?
Het is geen must, in dit geval zie ik wel of het ervan komt. Echter, dient er zich een kans aan, dan zal ik deze met beide handen aanpakken.

Hoe kwam je erachter dat dit een droom van je was?
Omdat ik ouder word, en als je ouder wordt ga je je meer voor achtergronden interesseren. Dat is mijn persoonlijke ervaring. Je hoort iets, je ziet iets, je merkt dat je meer en meer gaat lijken op… voorouders. En dan ga je dieper en dieper, en in mijn geval zit er een geweldige historie achter. Denk aan ‘verborgen verleden’.

Welke tips geef je mijn lezers voor het achterna gaan van hun droom?
Als er een kans op je weg komt, PAK HET! GRIJP HET! Je weet nooit hoe het gaat lopen als er een kans is en je laat het gaan. Ik heb het 1x gedaan, een kans laten liggen omdat ik met mijn ratio en verstand een keuze gemaakt heb, om dan in de crisis terecht te komen en ja… never mind.

Het gezegde: Je kunt alles bereiken wat je wilt als je maar…. Vind ik persoonlijk niet kloppen, ik wil namelijk wel, ik wil ervoor werken, maar dan moet het er wel zijn en het moet kunnen. Iemand die geboren wordt met slechte ogen en graag piloot wil worden, kan doen wat hij/zij wil… maar piloot worden zal niet behaald worden.

Heb jij nog een uitspraak of quote die je wilt delen m.b.t. je droom?
Wens, Geloof en Vertrouw.

Lieve Suus, heel erg bedankt voor je mooie bijdrage aan deze rubriek. Ik hoop dat je ooit je roots kan gaan ontdekken en meer erover te weten komt. Je hebt een veelbewogen leven achter de rug en je leest ook op je blog dat je een sterke vrouw bent. Daar mag je trots op zijn!

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

17 reacties op “Dromen is het halve werk met Suus #5

 1. Wat mooi om te lezen Suus, ik ken je al heel wat jaartjes en gun je zo die lieve partner waar je dan ook nogeens die mooie reis kan maken richting Schotland, 2 vliegen in 1 klap 😉
  liefs Gadisa

  1. LOL, ik wens het mijzelf toe, en in feite is de hele reis al gepland 😉 Dornoch is mijn eerste uitvalshoek, waarom weet ik niet, maar daar moet ik starten ooit 😉

   X

 2. Je hebt zoveel gelijk! Wij zijn ook bezig met dé kans, maar wel met een risico dat het mislukt. Maar ja, als je het niet probeert lukt het nooit. En ik hoop dat je op een dag je roots mag gaan ontdekken. Schotland lijkt mij overigens sowieso prachtig.

  1. Mijn kans destijds ging om het WWIK, wet, werk, inkomen kunstenaars inkomen, ik mocht mij aanmelden maar mijn dochter was nog 17, een jaar later dus 18, en deze uitkering betekende dat ik zeker 300 euro of meer achteruit zou gaan, daar kwam dan wel investment voor terug, maar ja .. ik moest ook mijn dochter nog aankleden en voeren en voor zorgen.

   Dit risico dacht ik, neem ik wel als zij eenmaal 18 is en bla.. ja toen kwam Rutte, en deze hele uitkering met investeringen werd als eerste stop gezet, maar zij die er nog inzaten mochten het nog opmaken, want elke 5 jaar werd je dan weer bekeken of je succes had of niet.

 3. Veel succes in het verwezenlijken van je dromen. Ik duim voor je dat er iemand op je pad komt die de rest van je leven naast je zal lopen 😉

 4. Wat een interessante droom 🙂 . Ik hoop dat je je droom kunt waar maken. En wat ik je zo enorm gun is een grote liefde 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *