What’s between your legs? Over de producten van Yoni

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Yoni

Ik zal iets toegeven: niets vind ik vervelender dan van die vrolijke maandverband- en tampon commercials. Ze lachen, zijn blij en springen op en neer van geluk. Daarin tegen vind ik de maandelijkse periode helemaal geen feestje. Ik las bij ikbenirisniet over de menstruatie cup en ging eigen daardoor nadenken over wat ik zelf in mijn lichaam stopte. Bij OB staat het niet op de verpakking waar de tampons van gemaakt zijn, dus je weet eigenlijk niet wat je maandelijks gewoon in je lichaam stopt. Ik wilde wel eens testen hoe het zou bevallen om 100% biologische katoenen tampons en maandverband down under te gebruiken.Aller eerst even een stukje over Yoni, want ik kende het merk eindelijk helemaal niet. Yoni is een Nederlands merk dat werd opgestart door Crowdfunding en inmiddels in verschillende landen verkrijgbaar is. Het merk is opgezet door Wendelien en Mariah. Mariah kreeg op haar dertigste baarmoederhalskanker. Haar arts adviseerde haar om tampons van 100% katoen zonder toevoegingen te gaan gebruiken. Ze was verbaasd. Want wat zit er eigenlijk in normale tampons? Het is namelijk niet verplicht op de doosjes te zetten wat erin zit. Raar toch eigenlijk? Aangezien het toch echt een product is wat door vele vrouwen wordt gebruikt.

Wat zit er in de producten van Yoni?

De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun synthetische tegenhangers. Yoni producten bevatten geen plastics, geen chloor, geen parfum en geen geheimen. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu. Wij willen dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere producten.

Yoni is dus van 100% biologisch katoen, verder niets! De achterkant en de individuele verpakkingen van de maandverband/inlegkruisjes zijn van bio-plastic en maizena gemaakt. Daarnaast is het uiteraard niet op dieren getest. Tot zover de informatie over Yoni. Ik heb de tampons, maandverband en inlegkruisjes uitgetest. En wat vond ik ervan?

De inlegkruisjes

De inlegkruisjes heb ik als eerste getest. Ze zijn super fijn qua verpakking. Je haalt zo de strip eraf. Zowel de verpakking als de strip is gemaakt van bioplastic en zijn daardoor biologisch afbreekbaar. Ze zijn erg klein en makkelijk in gebruik. In tegen stelling tot de Alyways die ik wel eens gebruik, voel je deze niet zitten en zijn ze een stuk zachter. Ook blijft het mooi op zijn plaats zitten.

Het maandverband

Ook het maandverband is gemaakt van biologisch katoen. Op de verpakking staat met een legenda met druppels aangegeven de mate van absorptie. Zowel de medium als heavy variant hebben vleugels, iets wat ik zeker belangrijk vind aan maandverband. De maandverband is individueel verpakt, iets waar ze aan in de toekomst nog aan wil werken, want als ze bij elkaar verpakt zijn is dit natuurlijk nog beter voor het milieu. Ze zitten erg fijn, je voelt ze iets minder dan normaal maandverband en ze voelen naar mijn mening minder zweterig aan. Maandverband gebruik ik overigens in de nacht en de eerste dag van mijn menstruatie.

Tampons

De tampons zijn er in 3 varianten: light, medium en heavy. De wikkel is echter nog niet van bioplastic maar hier zijn ze wel mee bezig. Tevens vond ik het openen soms wat lastig, echter doet dit niets af aan het gebruiksgemak. De tampons doen goed hun werk en dat is toch het aller belangrijkste. In elk doosje zitten 16 tampons.

Ik had nooit gedacht op mijn blog een review te maken over de maandelijkse periode, maar om even uit mijn ‘blog’comfort zone te treden is wel fijn. Daarin tegen ben ik erg blij dat ik het getest heb, aangezien ik alleen nu nog Yoni gebruik. Ze doen even goed hun werk als andere maandverband & tampons, echter hoef ik me nu niet druk te maken over plastic, parfum en andere niet genoemde dingen op het doosje.

O.a. bij de Etos is Yoni verkrijgbaar maar je kan ze ook online bestellen bij de webshop. Een doosje inlegkruisjes kost je €3,99, een doos maandverband €3,99 (medium) of €4,10 (heavy) en een doosje tampons €3,99 tot €4,20. Het is zeker iets duurder dan de reguliere merken maar ik vind het het meer dan waard!

Kende jij Yoni al?

11 reacties op “What’s between your legs? Over de producten van Yoni

  1. Ik had er nog nooit van gehoord. Heb er ook eigenlijk nooit over nagedacht. Schadelijke stoffen in tampons… Goed om eens bij stil te staan.

  2. Wat een leuk blogje! Eens een keertje wat anders en toch helemaal van Saskia. Laatst kocht ik toevallig ook een doosje tampons van Yoni, Het beviel mij super, alleen de prijs is eventjes wennen. Ergens speel ik ook nog met het idee om voor een menstruatie cup te gaan, maar helemaal zeker ben ik er nog niet van.

  3. Ik heb het wel eens in de winkel zien staan, maar vanwege de prikpil heb ik het gelukkig niet nodig. Mocht ik het ooit weer nodig hebben ga ik deze zeker eens proberen.

  4. Ik ken de naam, maar ik heb het nooit gebruikt. Zou het best eens willen proberen. Qua duurzaamheid zou ik het liefst voor een cup gaan, maar dat lijkt me zo verschrikkelijk…

  5. Ik gebruik wasbare inlegkruisjes een maandverband. Als ik echt een zware menstruatie heb, dan grijp ik nog wel naar de tampons, maar nooit stilgestaan dat er zoveel verschil is. Als mijn huidige voorraad op is, ga ik hier zeker aan terugdenken.

  6. Ik gebruik sinds een jaar ofzo een cup en wil niet meer anders! Kan je gewoon mee slapen en maar twee keer per dag gelummel met er uit halen en om spoelen. Kan ik ook iedereen van harte aanraden! 🙂

  7. Je hebt mij wel bewuster gemaakt met gebruik hiervan. Ik stond ook nooit stil wat er in deze producten zit. Ik ga het denk ik wel een keertje proberen. Om te ervaren.

  8. Je maakt me hier zeker enthousiast over! Ik was me ook nooit echt bewust van de schadelijke stoffen. Die tampons ga ik ook eens meenemen. Leuk trouwens dat je met deze blog buiten je comfortzone bent gegaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *