10x ontspannen als je een dagje vrij hebt

Eindelijk eens een dagje voor jezelf. ME-TIME. Eens even hélemaal niks. Het komt niet bijster vaak voor, maar zodra ik een dag voor mezelf heb geniet ik er intens van. En daarbij komen er in April en Mei wat xxl-weekenden aan waar ik extra van ga genieten. Ik heb namelijk achter de feestdagen wat dagen vrij geplakt. Eindelijk even geen werk en tijd voor mezelf. Wat ik dan graag allemaal doe?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto’s van boeken die ik las in 2015

Boeken en tijdschriften
Ik kan echt zó genieten van het lezen in thrillers of even een tijdschrift erbij pakken. Dat laatste koop ik bijna nooit, maar via mijn werk kreeg ik een tijdje terug een pluim die ik kon inleveren. De ultieme kans om 3x een tijdschrift van Psychologie Magazine op te mat te horen vallen! een erg fijn blad met veel inspiratie en waar je even lekker doorheen kan bladeren. Bij de thrillers die ik lees moet je vaak je hoofd er wel bijhouden, iets wat een fijne afwisseling is met een tijdschrift. Bekijk hier wat ik lees/heb gelezen

Die ene fijne serie(s)
Series kijken. Zó fijn om even helemaal in te duiken. Momenteel is er weinig ‘nieuws’ op tv maar een aantal series sla ik niet snel over. Zo ben ik begonnen met Under The Drome te kijken (het gaat eigenlijk hélemaal nergens over maar fijn vermaak) en volg ik nog steeds CSI NY, met nieuwe afleveringen. Daarnaast ben ik ook begonnen met het kijken van Boer Zoekt Vrouw en de nieuwe afleveringen van The Big Bang Theory sla ik ook zeker niet over. Daarnaast wil ik bij Netflix gaan beginnen aan S2 van The Bridge.

Bloggen
Als ik een dagje vrij heb kijk ik ook zeker regelmatig op mijn blog. Zijn er nieuwe reacties? Ik heb ideeën voor nieuwe artikelen en lees blogs van mede bloggers gezellig bij. Fijn tijd verdrijf.

Lunch-dates
Ik plan ook vaak fijne lunch-dates in met lieve vriendinnen. Aankomend weekend ga ik met mijn bestie lekker lunchen bij Bagels & Beans. Zoveel zin in, vooral omdat ik het de laatste tijd zo druk heb. Té druk om af te spreken en dat kan natuurlijk niet.

Verwen jezelf
Ik neem dan een lekkere lange douche (met extra schuim), blijf even wat langer op bed liggen of ga weer veen terug op bed. Ik neem dat ene lekkere koekje die me de hele week al roept of ik ga even lekker mediteren/sporten. Gewoon om even mijn energielevel op te laden.

DIY’en
Ook super leuk nu ik de smaak te pakken heb. Ik maak vaak DIY’s voor M, vriendinnen en/of familie. Super leuk om op deze manier lekker aan het knutselen te zijn. Bekijk hier al mijn DIY’s

Thee, thee en nog meer thee
Deze kan zéker niet ontbreken. Ik begin met thee. Eindig met thee. Doe er nog een stuk of 4 middenin.. Ik kan echt genieten van een bakkie thee. In een hele toffe beker met een nieuwe theesmaak.

Een huiskamer concert geven
Volume op 100 en gaan. De meest foute nummers uit de jaren ’90 komen voorbij. Nog steeds echt heerlijke (meeblér) muziek waar ik super vrolijk van kan worden. De BSB, Britney Spears tot Aqua. Alles komt voorbij! Zo fijn aan Youtube, dat hij gewoon suggesties geeft en doorspeelt na een nummer. Zo kom ik weer allerlei oude muziek (die ik half vergeten was) tegen.

Skaten
Het is lente. SKATE-WEER! Finally. Ik zit er al zolang op te wachten om het weer fanatiek op te pakken en dat is zeker het plan voor 2017. Meer skaten. regelmatiger skaten. Minder smoesjes. Zolang het niet regent (of ik een afspraak heb staan – oei daar komen de smoesjes al..) kan ik elk weekend gaan skaten. Lekker bewegen en ons nieuwe drop ontdekken. Mijn eerste rit van 2017 is al een feit! Op naar de volgende rit.

Rommelen in huis
Dit vind ik ook zo fijn he, vooral nu we onze nieuwe woning hebben. Nog niet alles heeft een plekje, wat heel logisch is. Maar ik blijf het fijn vinden dingen op te ruimen, onze woning schoon te maken (Tsja dat duurt even langer dan dat appartementje van 60m2) en te genieten van de orde die er dan heerst. Zo blijf je lekker bezig en een opgeruimd huis is bij mij zeker een opgeruimd hoofd.

Wat doe jij graag om te ontspannen op een vrije dag?

35 reacties op “10x ontspannen als je een dagje vrij hebt

 1. Oh, zo fijn… een dagje voor jezelf! Ik kan daar ook zo van genieten. Dan blijf ik een hele dag in pyjama, ontbijt ik op het gemak, de radio staat een hele dag aan, ik zit wat te scrollen op sociaal media of werk aan mijn blog, probeer wat make-up looks, kijk YouTube filmpjes, begin op tijd met koken,… ik kan me nogal goed bezig houden ? Ik verveel me niet snel! X

 2. Je komt tijd te kort zo! Ik lees graag als ik tijd voor mezelf heb. Maar klussen en schoonmaken doe ik ook graag. Of gewoon een dutje doen midden op de dag. Zalig!

 3. Leuke manieren van ontspannen allemaal. Ik ga vaak voor bloggen, blogs lezen en Netflixen. Vooral bij Netflix kan ik heerlijk ontspannen, dan vergeet ik de tijd helemaal.

 4. Ik merk dat ik ook meer snak naar dit soort momentjes en dat ik dan ook echt even een boek moet pakken, of afspreken met vrienden. Gewoon even iets heel anders doen!

 5. Rommelen in huis, niets fijner dan dat. Koffie zetten, bloggen en tijdschriften lezen vind ik ook zo heerlijk!

 6. Ah superfijn! Sinds ik mijn weekends vrij heb – dus geen schoolverplichtingen – vind ik het ok heerlijk om gewoon te doen waar ik zin in heb. Soms is dat het hele weekend lezen, soms een serie kijken, soms lekker uitgebreid bloggen… dat helpt echt om weer op te laden!

 7. EIgenlijk grotendeels dezelfde zaken die jij vermeld. Lezen, bloggen, mijn blogfeed bijlezen, afspreken met vriendinnen en uitgebreid bijpraten – de ene keer thuis, een andere keer op verplaatsing en soms tijdens een korte wandeling in een nabijgelegen natuurgebied. Genieten van een heerlijke beker thee, de klusjes een keertje laten liggen, naar de cinema, eens niet zelf koken maar uit eten gaan, …

 8. Bloggen blijft een goede ontspanning, ook een spelletje spelen op de ps4 ennatuurlijk een serie kijken op netflix doet me goed!

 9. Ik kan dus niet rommelen. In het beste geval mondt dat uit in hysterisch opruimen…. Lekker lunchen in de stad met een boek, is wel aan mij besteed, liefst in mijn eentje.

 10. Ik ben nu bezig met Mooie Meisjes. Mijn verlof is gestart en ik hoop dat ik genoeg tijd kan vinden voor mezelf. Want hoogzwanger zijn en een actieve dreumes in huis hebben, is best pittig 🙂

 11. Op een vrije dag maak ik graag tijd voor het bloggen, maar kunnen er ook andere plannen op de agenda staan. Van die plannen die je al weken plant, maar het er niet van komt wegens een te druk werkschema. Jawel, dan heb ik het over stofzuigen of de auto wassen 😉 Ontspannen doe ik graag met mijn laptop op de schoot of een gebakje eten in de dichtsbijzijnde tea-room.

 12. Goed lijstje hoor 😀 ik ga meestal youtube kijken of netflix en ben laatste tijd bezig met mijn blond verzameling te organiseren, fotograferen en echt e kijken wat ik mooi vind… werkt erg ontspannend haha

 13. Ik zou nog steeds kunnen zeggen dat ik het omdraai, dat ik het fijn vind om te gaan werken, maar zo ondertussen merk ik, dat mijn werk zo uitgebreid is ook, en al heb ik vrije dagen, dat daarin weer fysio staat of zo, dat ik ook meer van huis ben dan thuis, in vergelijking met 2 jaar terug, hahaha

  Ik haak, lees, rommel wat in huis, hetzelfde als jij, alleen haak jij niet dan. Of in combi, haken met lekker series kijken, al dan niet van Netflix of gewone tv waar ik met regelmaat dingen opneem, gisteren Speed weer eens terug gezien na heeeeeeeeel veel jaren, 20 jaar denk ik zo… lol

  X

 14. Heel herkenbaar! Ik pak zelf vaak ook een boek met een kopje thee, of pak dat zelfde kopje thee mee voor de tv voor een Netflix marathon. Op dit moment vooral aan het bingewatchen met New Girl 🙂

 15. Ik zou ook weer eens wat vaker metime moeten inplannen, het schiet er de laatste tijd weer aardig bij in. Maar voor mij werkt lezen, wandelen of een leuke film kijken het beste om te ontspannen. Ook een dagje welness zorgt ervoor dat mijn hoofd weer helemaal leeg is.

 16. Zo leuk! Toen ik mijn voet gebroken had en twee weken thuis moest blijven had ik ook eindelijk een keertje tijd voor allemaal leuke dingen. Bloggen en lezen dus vooral! 🙂

 17. Ik verslind op het moment na hele lange tijd ook weer eens tijdschriften. Lekker ontspannend vind ik het! En daarnaast vind ik het ook heerlijk om nieuwe sieraden te ontwerpen en maken. Of gewoon lekker in de tuin zitten met lekker weer.

 18. Heerlijk om op deze manieren te genieten van een vrije dag. Helaas heb ik momenteel weinig vrije dagen en in het weekend staat het gezin centraal, wat absoluut niet erg is natuurlijk want het is genieten samen met man en kinderen dan.

 19. Wat een leuk artikeltje!!! Leuke dingen om te doen als je vrij bent!! Ik vind het super fijn om te gaan sporten , boek lezen , bloggen , series kijken met mijn huisdieren knuffelen 🙂

 20. Een aantal dingen zijn bij mij hetzelfde: series kijken, lezen, rommelen in huis.
  Ik heb bijna vakantie: volgende week een hele week niet werken en een leuke citytrip gepland. Ik kijk er al naar uit.

 21. Bloggen werkt bij mij vooral voor ontspanning, even lekker alles van mij afschrijven en dan zie ik wel of het uiteindelijk online komt en waar het over gaat.
  Liefs

 22. Wat heerlijk dat je zo kunt genieten van me-time. Ik doe dat veel te weinig, want wanneer ik even niet aan het werk ben, vind ik altijd iets dat nog móet gebeuren. Zo heb ik al veel te lang (naar mijn voorkeur) geen boek meer aangeraakt. Maar een fijne serie is wel altijd welkom!

 23. Ik kan ook zo genieten van wegduiken in een goed boek of blogjes bijlezen. Maar wat ook fijne dingen zijn – en die zie ik bij jou niet terugkomen in je lijstje – is een mooie wandeling maken of lekker gaan picknicken of gewoon genieten in de tuin ?

 24. Ik heb net Ik reis alleen uit! Mooi boek. Ik kan me niks relaxerende voorstellen als een spannend boek in de tuin in de zon lezen!

 25. Wat een fijn artikel! Ik kan ook zo lekker genieten van een tijdschrift en een theetje erbij! Ik hou ook van schrijven en lekker rommelen in huis.

 26. Wat een fijne manieren van ontspanning allemaal! Zo’n huiskamerconcert is best een goed idee 😉 Zelf ben ik het liefst aan het knutselen met tegelijkertijd een serie op als ik een dagje vrij ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *