Making a house a home | 6x Lijstje van dingen die we nog willen aanpakken in onze woning

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door VELUX

Bijna 4 maanden wonen we alweer in onze nieuwe woning. 4. Het voelt alsof we hier altijd al hebben gewoond, wat ik toch heel erg speciaal vind. Ik voel me al helemaal thuis in dit dorp en ook in onze woning. Echter zijn er zeker, zoals ik al eerder in artikelen heb geschreven, wat dingen die wij nog willen aanpakken in huize H. Hieronder een kleine greep van 6 dingen die wij nog willen gaan veranderen/aanpassen in huis.

We willen graag nog….

…de tuin aanpakken
Projectje en hoognodig nummer 1. We willen de tuin geheel gaan aanpakken. Lees: opnieuw betegelen en een nieuw hek eromheen. Het is nu, 1 groot zooitje. Op de foto’s hierboven (foto’s van Funda) viel het nog mee maar de wildernis is losgebarsten in onze tuin qua onkruid en andere bloemen/spul. Tevens willen we alle bloemenperkjes (die soms ook op een onlogische plek zitten – we hebben er eentje in het midden van de tuin *zie foto’s) betegelen waardoor we aan beide kanten een heel stuk tuin ’terug krijgen’. Zodra het betegeld is en een nieuw groot hek eromheen staat, gaat M. een mooie steigerhouten bank maken. Zo eentje waar ik in de zomer lekker met een kopje thee zo’n fijne thriller kan lezen in het zonnetje. Can’t wait. We hebben gelukkig een kennis die onze tuin wil gaan doen, stap 1.

Oh en daarnaast willen we ook een nieuw hekje in onze voortuin. De voortuin zelf doen we niets aan, aangezien deze voor de verkoop geheel is vernieuwd en opgeknapt. Hij ziet er prima uit, nu nog dat fijne hek erin i.p.v. een wit zeilboot hekje met prikkende struiken.

…de badkamer/wc verbouwen
Ook nog zo’n fijn groot project, wat zeker nog even een aantal jaar op zich laat wachten. Hoewel we erg blij zijn met onze wc & badkamer, is het totaal niet onze smaak. Tevens zouden we graag een andere indeling willen in de badkamer om zo meer ruimte te creëren.

…een (elektrisch) zonnescherm
Ook willen we, vooral met de aankomende zomer graag een nieuw zonnescherm. We hebben nu een knal oranje (hallo opvallend) met de hand uitdraaiend zonnescherm. Graag zouden wij een elektrische aanschaffen, lijkt me super handig. We zijn ons al aan het oriënteren qua mogelijkheden.

…die mooie boekenkast op zolder
Hij gaat er komen maar het duurt even: die mooie boekenkast in onze nis op zolder. De planken liggen al klaar, moeten alleen gelakt en op maat gezaagd worden. Ik ben zó benieuwd hoe het gaat staan. Tevens kan de zolder dan wat meer opgeruimd worden, aangezien ik een hoop verhuisdozen nog heb staan met boeken en decoratie die ik kwijt wil in de boekenkast.

…kasten maken
Wij hebben meerdere inbouw kasten, zoals boven in de gang en onder de trap naar boven. Deze zijn helaas nog geheel leeg en moet even een indeling voor worden gemaakt. Lijkt me super handig om wat meer bergruimte te hebben. Nu staat alles op de grond naast/op/bij elkaar en is het lastig om er iets uit te pakken.

…verven
Jup! Willen we ook nog doen. Juist nu pas, en niet toen we erin gingen. We hebben nu een beter idee van wat we precies willen. Zo willen we zeker gaan schilderen in de gang, aangezien het erg ‘kaal’ en strak aanvoelt. Alles is licht blauw/grijs met wit. Ook onze trap. Graag willen we sommige muren en delen van de trap een bruine kleur geven. Ook 1 muur in de slaapkamer willen we verven in bruin, wat prachtige gaat passen bij de zanderige kleur van de rest van de muren.

Je leest het, voorlopig hebben we een hoop fijne dingen waarvoor we kunnen gaan sparen. En dan heb ik het niet eens gehad over de keramische kookplaat die we graag zouden willen. Of de isolatie die we nog hier en daar willen aanbrengen.. Of de.. Je snapt me vast wel 😉

Zijn er nog dingen die jij graag in je (toekomstige) woning zou willen aanpassen/aanschaffen?

16 reacties op “Making a house a home | 6x Lijstje van dingen die we nog willen aanpakken in onze woning

 1. Leuk om plannetjes te maken en inspiratie op te doen! Wij moeten hier nog steeds de laatste klusjes af maken (er kwam even wat tussen, zeg maar). Plafond moet nog gewit en ik moet nog een klein stukje achter een kast behangen. Verder doen we niks aangezien we hier toch niet blijven. Gek, maar nu het bijna klaar is hier, vindt ik dat toch wel jammer. Dit huisje ‘voelt’ goed.

 2. Heerlijk zo’n lijstje! Pinterest vind ik dan zo fijn, kan je lekker veel inspiratie mee opdoen! Wij gaan hoogstwaarschijnlijk over enkele maanden verhuizen en zijn van plan om eerst het kamertje van ons zoontje helemaal mooi te maken en de woonkamer (zit je toch het meeste) en dan de rest haha.

 3. Toch heerlijk zo’n wishlist. Wat jenn zegt je huis is nooit af. Wij wonen nu twee jaar in ons huis en gaan deze zomer ook weer heel veel doen. Ik heb er zin in 🙂 .

 4. Toevallig krijgen wij over een paar weken Een elektrisch zonnescherm. Verder hebben we onze hele woning pas aangepakt. Voorlopig zijn wij even klaar. Maat met een eigen woning ben je nooit klaar.. Succes met jullie lijstje. Stukje bij beetje komt dat wel!

 5. Ze zeggen niet voor niets, in je eigen huis ben je nooit klaar 😉 Op het eerste oog leek het alsof aan ons nieuwe huisje niet zoveel veranderd en verbouwd hoeft te worden. Het ziet er netjes uit, is nog redelijk nieuw en het is ook nog onze smaak.. Maar ik weet zeker als het huis eenmaal leeg wordt opgeleverd dat wij hier en daar nog wel dingentjes gaan tegen komen 😉 De tuin veranderen staat al wel op nummer 1 bij ons, maar dat gaan wij pas volgend jaar doen denk ik.

 6. Wat een mooie plannen hebben jullie nog staan. Onze tuin is inmiddels klaar, hoera!! Wel zou ik ooit (voor de langere termijn dus) een overkapping willen in de tuin. En daarnaast hebben we nog heel veel kleine klusjes liggen zoals de badkraan vervangen en nieuwe vensterbanken. Gelukkig zijn de grote dingen van de baan nu.

 7. Hier nog geen eigen huisje dus nog even profiteren van het niet moeten klussen. Al kijk ik er stiekem toch ook naar uit, zeker bij het lezen van artikels zoals die van jouw 🙂 Veel succes met je projecten. Hopelijk zit je snel op die bank in de tuin met een boek in je hand 😉

 8. Neuh, behalve het gewone denk ik wat je doet in een huurhuis, witten/behangen, vooral de slaapkamer moet hoognodig, en verder wat kleine reparaties of haakjes erbij om weer wat op te kunnen hangen, maar ook het balkon zou ik graag wat mooier willen maken, maar ja… er komt altijd wel iets tussen wat meer belangrijk is 😉

  X

 9. Hey Sas,

  Leuk om te lezen! Zo hebben wij ook nog een aantal dingen die wij willen aanpakken in en rondom ons huis 🙂 . Vooral ons dekterras mag goed aangepakt worden hehe.

  Liefs!

 10. Hier willen we ook de gang nog gaan aanpakken. Voorlopig zijn het kale muren en een kale trap. Dat is voor de korte termijn.
  En dan ook nog de zolder helemaal herinrichten. Daarvoor moet echter een geheel nieuwe trap worden geïnstalleerd, dus dat is nog niet voor direct.

  En ja, de tuin. Heus project ook hier ?

 11. Wat een lijstje! 🙂 super leuk om aan de slag te gaan met deze dingen!! Jullie hebben echt een te gekke grote tuin!!! * ben even jaloers 😛 * .
  Ik wil hier ook het een en ander veranderen zoals onze logeerkamer en badkamer en keuken.

 12. Hier moet ook nog een heel lijstje worden afgewerkt (haha, ik had zelf ook zo’n zelfde soort blog in mijn ideeen staan), bij ons staan de badkamers, de tuin en nog een keer de trap schilderen het eerst op het programma (al kan dat allemaal nog wel even duren, geen haast mee!).

 13. Wat een mooie plannen! Kan me wel voorstellen dat je nog het een en ander wil doen; als je verhuist bent krijg je vaak pas echt een gevoel bij hoe je dingen zou willen. Daarnaast is een huis natuurlijk nooit af, dus altijd genoeg te doen! 🙂

 14. Haha, je huis is nooit echt af he… Wij willen de badkamer nog gaan aanpakken,en we verzinnen wel steeds nieuw projectjes 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *