5x frustraties van een blogger

Bloggen, 1 van mijn grootste hobby’s en een fijne bezigheid. Maar er zijn ook zeker, hoewel ik het super leuk vind wat frustraties. Nou zijn dit bij mijn ‘kleine’ dingen, aangezien ik nooit met een bloggers-block of inspiratieloze tijden heb gezeten. Ik noem er hieronder 5, hoewel ik er zeker ook wel meer op zou kunnen noemen.

Inspiratie (op het verkeerde moment)
Op werk. Onder de douche. Als ik even geen kans heb iets op te schrijven of in mijn mobiel in te voeren. Of als ik half aan het indommelen ben in bed. Die momenten he, het lijkt wel of ze het erom doen. Op de raarste momenten en tijdstippen krijg ik ideeën en inspiratie voor artikelen.

Of inspiratie hebben en het… vergeten!
Dat je dan denkt: ‘Ik onthou het wel’ om vervolgens een halve avond gefrustreerd te bedenken wat je nou ook alweer had bedacht. Of dat je even snel een reminder opschrijft met 1 woord. En je dan de godganse dag afvragen wat je er nou precies ook alweer mee wilde zeggen/schrijven. Dat dus!

Geen credits krijgen
Dat je gewoon wéét dat iemand het idee van jou blog heeft opgedaan maar dat er niets, noppes nada bij staat. Ik ben altijd zo aardig om de credits te vermelden als ik door een collega blogger een idee heb gekregen. Soms een idee wat juist heel anders uitpakt in mijn artikel, maar de inspiratie kwam wel bij diegene vandaan. Ik zet netjes onder het artikel een link met kleine letters: bron idee. Ook de credits voor mijn blog attribute vernoem ik in een aparte pagina: Disclaimer & Credits. Naast het feit dat ik het gewoon schofterig vind dat het niet wordt vermeld, vind ik het bijna even erg als het niet vermelden dat het een samenwerking met een bedrijf betreft.

Soms het bewust bloggen
Ik heb heel specifiek gekozen om bewust te bloggen. Echter is het soms wel jammer dat ik bepaalde dingen/foto’s niet kan/ga delen. Gelukkig heb ik Instagram nog om fijne foto’s te delen, aangezien hier een slotje op staat. Het maakt wel dat ik erg bewust bezig ben met mijn artikelen, wat me juist wel weer een heel fijn gevoel geeft. Ik heb een persoonlijk lifestyle blog en ondanks het bewuste denk ik dat ik toch veel van mezelf deel en laat zien.

Sloom internet, foto’s die niet uploaden, error’s
Oh nog zoiets he. Dat je een dagje offline bent en de avond lekker artikelen wil gaan typen. Internet werkt niet mee. Mijn host heeft ineens een probleem, waardoor ik mijn site niet op kan. Of het uploaden wil totaal niet lukken. Grrrrr.

En dan vergat ik uiteraard nog het foto’s willen maken voor je blog en dat het dan te donker is. Of het feit dat ik gewoon een crapy camera op mijn mobiel heb zitten en dus 100x per dag aan M. zijn telefoon moet vragen om te lenen. dat een super tof artikel echt niet uit je vingers wilt komen. Of het feit dat mensen deze dingen zeggen. Of het feit dat ik aan mijn layout ga klooien en er weer een gigantische ERROR op komt. Of… Juist. Maar verder is bloggen zeker wel leuk 😉

Wat is jou frustratie bij het bloggen?

35 reacties op “5x frustraties van een blogger

 1. Grinnik. Om die tweede moest ik wel lachen. Dat herken ik wel. Verder heb ik nooit blogfrustraties. Ik doe altijd zomaar wat. 😉

 2. Inderdaad van die foutmeldingen terwijl je net klaar bent met je artikel wat je natuurlijk net niet hebt opgeslagen. Of dat je heel wat tijd aan een artikel hebt besteed en dat het dan amper gelezen wordt terwijl een ander ‘simpel’ artikel dan juist hoog scoort.

 3. Vooral het niet vermelden van een samenwerking haat ik echt, daar gaan echt mijn nekharen van overeind staan. Laatst heb ik ook echt wat blogs ontvolgd waarvan ik vaker heb gezien dat het er niet bij stond en er wel weer een sneaky link naar Esprit geplaatst was. Ben er ook klaar mee met zulke bloggers eigenlijk. Klinkt hard, maar je liegt dan gewoon.

 4. Ik vind een writers block echt heel frustrerend. Dat je ervoor gaat zitten, echt even de tijd hebt, je weet waarover je wilt schrijven… En dan komen de woorden vervolgens niet. Om gek van te worden haha.

 5. Ik vind soms even geen inspiratie. Misschien juist omdat ik nu druk ben met de laatste loodjes van mijn zwangerschap 🙂 . Ik ben geen typische mama blogger, dus heb ook geen zin om daar updates over te geven. Straks hoop ik dat ik nog tijd ga vinden om te bloggen. Want dat is natuurlijk ook een ding als je kind net geboren is.

 6. Ik vond mezelf vroeger echt raar dat ik altijd ideeën kreeg onder de douche. Inmiddels weet ik dat heeeuul veel bloggers hun beste ideeën krijgen tijdens het douchen. Ik roep mijn man tegenwoordig dat ie even wat steekwoorden ergens noteert, zodat ik het niet vergeet. Zijn handschrift ontcijferen is dan een probleem voor later 😉

 7. Ja, die inspiratie is super herkenbaar! Daarom staan er nu ook nog steeds blogs in concept omdat ik de juiste woorden niet meer kan vinden. En dat stomme internet soms ja. Ik was net over op mijn eigen domein en begon net regelmatig views te krijgen toen mijn site eruit lag. Echt een paar dagen en ik kon nergens meer bij. Boosheid, paniek, irritatie, bah! Maar dat is gelukkig daarna niet meer voorgekomen. Traag internet natuurlijk wel.

 8. Herkenbaar! Het privacy, bewust bloggen, gedeelte snap ik helemaal, hier heb ik zelf ook soms last van. Mijn frustratie van de afgelopen weken is dat ik zo moe ben en toch heel graag wil bloggen 😉

 9. Mijn grootste fristratie is het als ik naar een oude blogpost link en ik merk dat mijn foto’s ineens niet meer zichtbaar zijn en ik die blogpost dus ook nog volledig moet aanpassen als ik hem echt gelinkt wil hebben. Dat kost soms best veel werk, omdat ik dan niet meer precies weet welke foto’s waar stonden etc.

 10. Inspiratie hebben op verkeerde momenten vind ik zo herkenbaar! Vooral denken ik onthou het wel en dat dan niet doen. Ook het privacy deel vind ik soms irritant, dat ik bepaalde dingen/foto’s niet kan delen en altijd alleen op de foto sta.

 11. Als beginnende blogger heb ik me vooral geërgerd aan de formaat foto’s. Op de een of andere manier lukte dat gewoon niet en waren mijn foto’s veeeeeel te groot wanneer ik ze plaatste en als ik ze kleiner maakte werden ze wazig. Heel frustrerend! Gelukkig heb ik dat nu voor elkaar.
  Verder herken ik vooral punt 1 in combinatie met punt 2, haha.

 12. Vooral het “ik onthoud het wel” is erg herkenbaar. Gelukkig weet ik tegenwoordig dat ik het niet onthoud, hoe goed het idee ook is, dus ik schrijf nu altijd alles op. Wat ik ook frustrerend vind is wanneer ik een idee heb, het artikel geschreven heb en daarna erachter kom dat ik het beter niet kan publiceren of dat het niet goed genoeg is. Heb je voor niks tijd in dat artikel gestoken. Ik gooi ze trouwens nooit weg, want dat vind ik dan helemaal zonde hahaha.

 13. Allemaal lekker herkenbaar! Ik heb ook vaak inspiratie op het verkeerde moment, niet fijn haha. En dan vergeet ik het vervolgens weer… Ik ga dit artikel delen in het ‘mijn week x 4 artikel’ wat volgende week online komt 🙂

 14. hele herkenbare punten! inspiratie is het probleem niet bij mij soms is het gewoon of dat je in de lucht praat en niemand het leest.
  Ik word juist heel positief wanneer mensen reageren onder een artikel. Dat geef mij juist nog meer motivatie om door te gaan.

 15. Heel herkenbaar! Zeker dat van inspiratie op het verkeerde moment. Dan val je bijna in slaap en zit je met dilemma van op te staan en het idee op te schrijven of gewoon lekker te gaan slapen. En ik heb ook een hekel aan de technische errors die je kan tegenkomen. Ik ben dan zo’n grote digitale klungel die iemand anders om hulp moet vragen om het op te lossen. Oeps.

 16. Herkenbare frustraties! Ik vergeet nogal vaak mijn ideeën. Niet erg handig. Het zou goed zijn als ik het gewoon ergens kort op schrijf, maar vaak komt het op zo’n onhandig moment in mij op dat ik het dus niet kan opschrijven. Naja, je snapt het wel…. Frustraties!! 🙂

 17. Zo herkenbaar allemaal! Deze week vooral al die errors en zo trouwens 😉
  Maar ook de inspiratie op het verkeerde moment. Zo’n 15 jaar geleden werd ons dat al verteld met handvaardigheid: ‘houd er rekening mee, hoe lang we jullie hier ook laten schetsen en bedenken, de inspiratie komt bijna altijd bij de drie B’s: Bed, Bad en Bus.’ Oftewel: als je in bed ligt, in bad zit/onder de douche staat, of als je onderweg bent. Want dan krijgt je hoofd de gelegenheid om te gaan associëren, omdat je niet of routinematig met iets bezig bent.

 18. Het inspiratie op de verkeerde plek is zeker bij mij een herkenbaar iets. Voor mij was de spam uit rusland een heel groot irritatie punt. Ik had op een gegeven moment 13.000 spam reacties ??

 19. Haha dat laatste item is inderdaad een grote frustratie. Laatst had ik op zaterdag even tijd én inspiratie: ligt mijn blog er ineens uit. Behoorlijk rot! Maar goed, gelukkig zijn de positieve kanten nog altijd het grootst 🙂

 20. Dat van die inspiratie komt me bekend voor! Bij mij is het echt 95% van de tijd vlak voor ik in slaap val en dan ben ik het ’s ochtends alweer vergeten.

 21. Haha de ‘oh dat onhoud ik wel’ is hier zeer bekend! En dat het te donker om foto’s te maken is… Kan niet wachten op de lente/zomer!

 22. Fijn dat bloggers bewust zijn over wat ze bloggen. Ik ga ook niet alles vertellen op mijn blog. 🙂 Anders ben ik bang dat mijn hele leven op het internet staat dat kan niet de bedoeling zijn. 🙂

 23. Ik heb inderdaad weleens dat ik denk:hè, zo heb ik het vorige week ook gedragen! Maar ja, ik draag nou eenmaal geen haute couture. Maar toch lees ik steeds vaker onder een bericht : dit bericht is het eerst gezien op. Toch eens in verdiepen of dat een plugin is ofzo.

 24. Je net een heel artikel getikt hebt en vergeten bent het op te slaan..En het inderdaad vergeten van ideeën, gelukkig zet ik het nu vaak onder mijn notities in mijn mobiel. ps ik vind het wel slim/handig dat je persoonlijke stukjes via een wachtwoord laat lezen. Fijne dag gewenst

 25. Vooral dat eerste is heel herkenbaar. Ik heb dat wel eens in de auto en dan kan je natuurlijk niks opschrijven. Of dan heb ik inspiratie en dan besef ik dat een een aantal maanden geleden eigenlijk al iets heel gelijkaardigs heb geschreven, maar dat ik dat even vergeten was.Nu ja, misschien moet ik er dan gewoon nog eens over schrijven, want als ik het al vergeet, dan mijn lezers misschien ook 🙂

 26. Dat eerste, hahahaha ja dat heeft mij wel heel lang gefrustreerd, ooit kreeg ik een tip voor onder de douche, leg een wasco neer, en schrijft het op de tegels als… want dat kun je zo weer weg poetsen 😉

  Nu, is dat wel voorbij, gezien een idee of een stuk, een titel eventueel echt blijft hangen tot ik het opschrijf, al is het voor mijzelf, verdwijnt het weer? Was het toch niet zo goed denk ik nu… wat echt goed is, tenminste wat je bezig houdt, laat ik het zo zeggen, blijft echt wel hangen, is mijn ervaring 😀

  X

 27. Oh ja, die inspiratie is nooit te peilen. Altijd lastig als je zonder zit op het moment dat je er helemaal klaar voor bent om te bloggen. Ook inspiratie tijdens het werken ken ik. Gelukkig werk ik thuis en kan ik dan altijd even mijn Word-bestandje met blogideeën openen. Computerproblemen en vergeten/te laat foto’s maken zijn ook grote frustraties bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *