Recensie: debuut thriller Ragdoll

Het debuut van Daniel Cole, Ragdoll. Een boek waarbij ik met de kaft en het lezen van de achterflap gelijk wist dat ik hem wilden hebben. Ik kocht hem dan ook voor mijn verjaardag van een boekenbon. In mijn nopjes begon ik met lezen in deze thriller.


Waar het boek over gaat

Pas op voor de wolf in schaapskleren…
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden? De klok tikt genadeloos verder …


Even over de cover

Eerst even een stukje over de cover he. Want de plaat op de voorkant vond ik gelijk al tof maar de rest. Wow. Nooit eerder vond ik een cover zó gaaf gedaan. Het gaat namelijk over lichaamsdelen die aan elkaar zijn genaaid. Er loopt dus op de kaft een ‘rode draad’ op de kaft die is geplakt en genaaid. Deze rode draad zie je ook meerdere malen tussen de bladzijdes door lopen. Erg goed bedacht deze uitwerking van het boek.


Wat ik vond van het boek

Lastig, alweer om een recensie te schrijven zonder al te veel te verklappen. Er zit namelijk zeker wel een twist in het boek. Echter dacht ik: Dat is té makkelijk er moet nóg wat komen! Maar dat kwam er dus niet waardoor ik tamelijk wat teleurgesteld achter bleef toen ik het boek dichtklapte.

Wel is dit een erg sterk debuut, een echte page tuner. Wel had het naar mijn smaak wat gedetailleerder en gruwelijker gemogen. Hoewel ik snap dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Ik een aantal dagen heb ik het boek uitgelezen. De personages werden erg goed uitgewerkt waardoor je levendig kon voorstellen hoe personen waren en met elkaar om gingen.

Het verhaal wordt vanuit verschillende standpunten geschreven en dat vergt zeker in het begin wat concentratie omdat de afwisselende perspectieven elkaar vlot opvolgen. De personages moet je even leren kennen en er komen (ineens) steeds nieuwe bij. Een introductie van deze personen was wel fijn geweest.

Ben ik teleurgesteld? Nee. Had ik het wauw effect wat ik in het begin had verwacht? Nee. Dat ook niet Ik heb zeker wel betere boeken gelezen (lees: Läckberg en Fitzek) maar dit was zeker geen slecht debuut. De gebeurtenissen gingen in een rap tempo, de verhaallijnen (terugblikken) liepen goed in elkaar over en ik was elke bladzijde verder weer benieuwd hoe het zou gaan lopen. Voor mij dus zeker een YES! Tevens was het zeker een originele insteek qua verhaal, hoewel het inderdaad (zoals op het boek staat) doet denken aan de film Se7en.

Rating: ★★★★

Het boek is voor €17,50 verkrijgbaar bij verschillende boekhandels.

About the Author

10 Comments

Sheila

Die kaft! Super mooi. Zo onderscheid je nog eens een boek. Het verhaal zelf spreekt me erg aan. Maar denk dat ik wel teleurgesteld zou zijn als ik al snel door heb wat er is gebeurd. Misschien daarom gewoon maar bij deze bieb lenen.

Reply
joor

Klinkt als een tof boek om te lezen!! 🙂 Nog nooit eigenlijk een thriller gelezen maar misschien ga ik toch eens aan beginnen…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *