Ik heb een hekel aan het woord voornemens of doelen gekregen. Toch wil ik graag een lijstje maken van dingen die ik zeker wil gaan doen in 2017. Omdat dit vast en zeker een mooi jaar gaat worden.

 photo IMG_20160708_153000_zpshxvygemc.jpg

1. Meer genieten
Eentje die ik elk jaar wel meer wil gaan doen. Nu alles een beetje achter de rug is qua verhuizen en veranderingen op werk hoop ik wat meer te kunnen gaan genieten van alle vorderingen. Ik merk dat dit steeds beter gaat en ik elke dag wel even een dankbaarheidsmomentje heb.

2. Meer rust pakken
Ik heb geen voornemens voor dit jaar maar wil wel wat meer rust krijgen. Lichamelijk, geestelijk en op alle mogelijke manieren. Vaker nee zeggen en kiezen voor mezelf. Vaker een boek erbij pakken of even een serie’tje kijken. Even mezelf opladen en rustpunten creëren bij drukke weken of verplichtingen.

3. PR van skaten verbeteren (+ vaker skaten)
Ik heb er zoveel zin in om in ons nieuwe dorp te gaan skaten. Helaas zit het weer nog niet geheel mee. Het lijkt me tof te genieten van de mooie natuur, nieuwe routes en daarbij mijn PR van dik 10 km verbeteren. Laat het sporten maar komen!

4. Meer inhoudelijke artikelen op mijn blog
Al vaker over gehad en die ook zeker al een aantal keren is gelukt. Er zitten zoveel leuke, unieke onderwerpen in mijn hoofd nu nog de rust (zie punt 2) en de tijd nemen/maken om dit allemaal uit te werken.

5. Meer afspreken met (blog)vriendinnen
Vaker afspreken met vriendinnen hoort er ook zeker bij! Ik plan wat vaker dates, hoewel het lastig is met al ons werk en andere bezigheden om afspraken te maken. We wonen namelijk allemaal niet echt om de hoek bij elkaar. Daarnaast wil ik Annouska en Simone graag meeten dit jaar!

6. Beter voor mezelf zorgen
In de vorm van vaker ‘nee’ zeggen. Bewuster bezig zijn met voeding/sporten (dit ben ik al aan het doen door Improve Health). Mezelf de tijd gunnen om aan dingen te wennen & alles op orde te krijgen.

7. Op mini vakantie gaan
Ik zou graag nog op vakantie gaan. Nu alles op zijn plek is gevallen lijkt het me super te genieten samen met M. Om even tot rust te komen van alle rompslomp en even weg te zijn van de bewoonde wereld. Ik zie een weekendje Centerparcs wel zitten. (ik wil graag weer naar De Vossenmeren in huisje 988, was zó tof) Of een weekendje Terschelling nu we dit jaar 10 jaar samen zijn & 5 jaar getrouwd (het was onze huwelijksreis)

Wat wil jij zeker nog doen in 2017?

1
31 reacties

31 thoughts on “7x dingen die ik zeker wil doen in 2017

 1. Nicky schreef:

  Mooie doelen! Ik wil gewoon vakantie! Als vriendje weer thuis is, neem ik vrij. En dan doen we helemaal niks bijzonders maar het lijkt me zoooo fijn!

 2. Michelle schreef:

  Een heel mooi lijstje heb je voor jezelf opgesteld. De mijne lijkt er wel iets op: gezonder eten, meer gaan wandelen, vaker sociale afspraken inplannen, mijn vrijwilligerswerk weer oppakken en lekker veel tijd en aandacht besteden aan mijn huisdieren en hobby’s. Ook zou ik graag nog wat tattoos laten zetten dit jaar ( eentje staat sowieso ingepland en of een tweede gaat lukken… is nog te bezien). En voor de rest zie ik het wel dit jaar 🙂

  1. SAS schreef:

   Ik ben erg benieuwd naar je geplande tatoeage!

 3. Celine schreef:

  Haha ik heb ook echt een hekel aan het woord voornemens. Maar wat een fijne doelen zijn dit! Meer genieten is ook zeker een doel voor mijn 2017.

 4. Wendy schreef:

  Ik heb voor nu eigenlijk maar één ‘doel’ voor 2017 en dat is een goede moeder worden en alles wat daar bij komt kijken. Dus ook het genieten, de liefde, het gezinnetje. ♥

 5. Cindy schreef:

  Mooie doelen, ik wil zelf nog meer genieten van mijn zoon in 2017. Ik wil een toffe baan vinden voor langere periode en ik wil graag een weekendje weg en een week op vakantie. En onze achtertuin wordt veranderd, die wil ik ook echt heel mooi hebben..

 6. Morgaine schreef:

  Ik denk dat jouw lijstje iedereens lijstje vaak wel is, hier dito, sowieso dit jaar wat mensen opzoeken, zowel familie wat al te lang geduurd heeft nu, en het echt moet! Zoals mijn oom, maar ook nieuwe vriendinnnen gemaakt en ik denk zomaar dat dit wat vaker kan gaan gebeuren, een eerste date met twee oude vriendinnen van school staat gepland, zij komen bij mij eten in elk geval, en zo ook andere trips met mijn nieuwe liefde staan al op de planning, komt van hem uit overigens, zo lief, hahaha waar ik nog zeg, rustig aan! 😉

  X

 7. zwartraafje schreef:

  Ik doe het zelf ook op jouw manier. Geen echte voornemens maar wel focussen op dingen die ik graag wil doen. Zo hoop ik bijvoorbeeld zelf dit jaar meer eigen boeken te lezen (dan hoef ik me vervolgens niet schuldig te voelen als er nieuwe worden bijgekocht 🙂 ). Verder zou ik ook graag wat vaker offline willen gaan en wat rust in mijn hoofd proberen te krijgen. Door Tai Chi oefeningen, een wandeling in het bos of een klein fietstochtje. Oh en ik hoop ook minder schuldgevoelens te hebben én meer van het nu te genieten in plaats van bezig te zijn met alles dat ik nog zou moeten doen.

 8. Saar schreef:

  Mooie dingen om te doen dit jaar! Ik hoop dat je mag slagen 🙂

 9. Els schreef:

  Goede doelen. Meer rust is ook zeker een doel van mij. Maar ook echt genieten van die rust. Want soms wil ik mezelf nog wel eens opjagen, zo van, die moet nog…

  Hopelijk komt je minivakantie helemaal goed. Ik vind dat CenterParcs ook zo leuk!

 10. Jenny - IkReis schreef:

  Lukt het je al meer rust te pakken? Ik vind het soms zo moeilijk!

  1. SAS schreef:

   Het lukt al iets beter, hoewel het soms nog wel een beetje zoeken is. Dank voor de interesse!<3

 11. Wanda schreef:

  Meer mijn rust pakken en daardoor meer tijd hebben om bv lekker te lezen staat bij mij ook hoog op het lijstje. Je hebt het over een vakantie naar Centerparcs maar volgens mij heb ik je ook weleens gehoord over Italië toch? Of heb ik het nu mis?

  1. SAS schreef:

   Italië was onze eerste vakantie van mij en M, toen we net verkering hadden. Daar heb ik inderdaad geweest maar ben toch meer fan van Griekenland op een 1 of andere manier. Hoewel (heel verrassend) ik toch uit alle landen wéér voor Londen zou gaan 😉

 12. Simone schreef:

  Wat een leuke, fijne en ook belangrijke dingen. En we gaan sowieso meeten dit jaar! Komt goed!

 13. Koen schreef:

  Mooie doelen. Ben benieuwd of het gaat lukken (vast wel). Mijn doelen had ik begin januari op mijn blog gepost, maar er is jammer genoeg nog niet heel veel van terecht gekomen.

 14. Marcella schreef:

  Ik wil ook meer rust nemen, de balans beter houden. En ik wil lezen, mijn eerste boek is al uit (Slaap van Lars Kepler). Daarnaast wil ik gezonder eten en echt weer wat kilo’s afvallen. Ik wil graag weer wat fitter worden.

  1. SAS schreef:

   Hoe vond je Slaap? Ik heb hem heel lang geleden gelezen, en heb nog meer van deze schrijver in de kast staan (eentje gelezen, 2 nog ongelezen) Nouja kast-kast.. Hij ligt ergens in een verhuisdoos te wachten om te kunnen staan in de zelfgemaakte boekenkast

 15. Amy schreef:

  Wat een mooie vooruitzichten om te gaan vervullen in 2017! Vooral lekker gaan skaten en op mini vakantie.. geniet ervan!

 16. Zoë-Amber Wolters schreef:

  Ik was even van de wap bij de PR van skaten verbeteren – ik zag al een hele nieuwe carriére als marketingmedewerker van een of ander skatemerk voor me!

  Ik hoop dat je ze allemaal kunt afstrepen voor eind 2017!

 17. Sheila schreef:

  Ik houd van inhoudelijke artikelen, dus ik kijk er zeker naar uit om daar meer van te gaan lezen bij je. En beter voor jezelf zorgen is ook altijd een goed streven. Het zijn mooie doelen voor dit jaar.

  Zelf staat 2017 in het teken van gezinsuitbreiding én sparen voor onze backpack reis naar New Zealand voor het jaar daarop. Ik ben erg tevreden hoe ik het ouderschap heb kunnen combineren met ‘MIJ’ als moeder/vrouw/vriendin/collega. Dus dat wil ik ook voortzetten met een tweede erbij.

  1. SAS schreef:

   Daar mag je ook zeker trots op zijn, al die ballen die je omhoog houd. Chapeau.

 18. nancy schreef:

  Genieten hoort er zeker bij! Er vaker op uit gaan enzo.

 19. Ayla schreef:

  Mooie doelen! Wat bedoel je met ‘meer inhoudelijke artikelen’? Ik vind jouw artikelen altijd heel mooi en persoonlijk en daardoor juist heel inhoudelijk. Ben benieuwd wat jij eronder verstaat!

  1. SAS schreef:

   Wat meer persoonlijke artikelen, hoewel ik dat zeker al meer ben gaan doen de afgelopen maanden. Dank dus voor het compliment, blijkbaar is dit dus toch wel zichtbaar voor mijn lezers. Maar wil het zeker meer gaan doen 🙂

 20. sammie schreef:

  Een minivakantie lijkt me ook heerlijk! Gewoon even er uit.

 21. Rowan schreef:

  Wat een mooie doelen voor 2017! Ik vind het ook erg lastig om “nee” te zeggen, mag ik ook aan werken dus. 😉

 22. Jenn schreef:

  Leuke dingen! Ik zou graag even er tussenuit willen dit jaar.

 23. Darina schreef:

  Hele mooie doelen! Genieten staat bij mij ook op nummer 1

 24. Romy schreef:

  Wat een mooie doelen om in 2017 te realiseren! Genieten en rust zijn ook iets waar ik dit jaar aan wil werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *