Improve Health #2: Hoe staat het ervoor na 3 maanden?+ WIN 1 maand gratis!

Dit programma volgen is mede mogelijk gemaakt door Improvehealth

Vol goede moed begon ik aan het Improve Health programma. Een online programma dat maakt dat je let op je voeding, alles nauwkeurig kan bijhouden en daarnaast ook het sporten motiveert & maakt dat je het kan bij houden. Het programma mocht ik van januari tot maart uitproberen. Hoe heb ik het programma na 3 maanden ervaren? Wat zijn de voor en nadelen van dit programma en wat heeft het voor mij toegevoegd?

Dit zijn mijn persoonlijke ervaringen gebaseerd op mijn belevingen van dit online programma. Dit kan voor iedereen weer anders zijn.


(bron)

”Reaching your full potential is when you train with maximum effort and keep your goals in sight“

Hoe de 3 maanden verliepen

Het was een bumpy ride. De ene week ging het beter dan andere weken. Soms was ik ziek en stopte ik even geheel met het programma, om daarna weer fanatiek aan de slag te gaan. Ik vond het toch ondanks dat, erg fijn om dit programma te hebben uitgeprobeerd.

De voordelen

De voordelen vind ik dat het een handig programma is, mitst je het goed en dagelijks gebruikt. Normaliteit ben ik wel stipt in het volgen van programma’s en/of doelen maar dit keer ontbrak soms de motivatie om alles bij te houden digitaal. Ik denk als je alles nauwkeurig bijhoud dat dit dan zeker een fijn resultaat oplevert waar je wat mee kan. Tevens zijn de lessen die je kan lezen erg leerzaam en ze geven zeker erg fijne tips & trucs. Het is in makkelijke taal geschreven wat het erg toegankelijk maakt en waardoor het ook geen probleem is het even bij te lezen.

Dit programma heeft me zeker wel bewuster gemaakt. Aangezien er aan de zijkant een calorieën teller zit, kan je makkelijk zien na een invoer, wat voor een effect dit heeft. Zo zie je ineens de balk in het rood verschijnen als je over je calorieën, vetten, eiwitten, vezels of Koolhydraten heen zit. Dit maakt het visueel waardoor ik er bewuster mee ben om gegaan. Soms wist ik eigenlijk niet eens wat ‘slecht’ was en waar dit dan bij hoorde. Of ik iets at wat juist veel vetten had of eiwitten. Met het handige schemaatje kan je het nu in 1 oogopslag zien hoe gezond je daadwerkelijk bezig bent. Ongezonder dus dan ik in werkelijkheid dacht. Bewust wording, that’s the key. Mijn doel met dit programma was dan ook niet afvallen, maar bewustere keuzes maken qua voeding.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Het sport gebeuren

Ik kan hier nog niet echt een oordeel over vellen. Het sport programma heb ik namelijk geheel links laten liggen van het programma, door omstandigheden. Zelf heb ik wél aan sport gedaan, echter heb ik dit niet kunnen bijhouden in het programma omdat deze niet in te voeren zijn. Ik heb dus zeker wel gesport, alleen op andere manieren.

“NEE!” roept mijn lichaam vaak genoeg. Sporten. Zucht. Ik heb helemaal geen zin. Maar als ik dan eenmaal mijn sport kleding aan heb en bezig ben, heb ik naderhand een heel fijn gevoel. Dat heb ik toch maar weer even gedaan. En het voelt goed. Zelfs op de dagen dat ik geen zin heb, een lange werkdag heb gehad of gewoon even in een dip zit probeer ik het sporten regelmatig vol te houden. Onder sporten versta ik zelf lichamelijk bezig zijn. Sit-ups, wandelen, squats.. Tevens maakte ik (door het meezittende weer) de eerste skate-rit van 2017! Iets wat ik elk weekend wil gaan oppakken nu het wat fijner weer wordt. (Even een note: sporten met slecht weer vind ik heerlijk, maar skaten is een seizoensgebonden sport anders gaan mijn lagers kapot)

Wat ik ook super leuk vind is dat je recepten kan opslaan en delen. Ook zie ik vele recepten langs komen van andere deelnemers. Dit maakt dat je nieuwe gezonde(re) gerechten kan uitproberen. Ook kan je via je ‘Dagboek’ een grafiek met je vorderingen en kan je makkelijk terug bladeren naar de andere dagen. Tevens heeft het programma een upload programma waarbij je een fotoprogressie kunt bijhouden. Lijkt me heel handig, als je het programma echt gebruikt voor het afvallen. Zelf heb ik het niet gedaan, maar dit was ook niet voor mij de insteek van het programma.

Nadelen die ik ondervond van het programma

Ik begin eerst eens met de nadelen die ik persoonlijk heb ervaren met dit programma. Het is een net opgezet programma sinds 1 januari, wat maakt dat er nog heel wat ‘kinderziektes’ inzitten. Echter, staan ze wel open voor verbeteringen en passen deze, mitst het een goede aanpassing is aan.

In het begin is het erg lastig te vinden waar je wat moet invullen. Het is even zoeken en met een beetje hulp kom je er wel uit. Je wordt direct en duidelijk geholpen via de chat. Erg fijn als je vragen hebt of aanvullingen voor het programma.

Wat is zelf lastig vond is dat ik dagen selecteer dat je gaat sporten. Echter, als ik een andere dag wat anders doe zoals bijvoorbeeld skaten of wandelen kan ik dit niet invullen. Dit is ook zeker iets wat ik heb aangegeven. Zelf vind ik het duidelijker als ik ook op ‘rustdagen’ (als ik wat doe) dit kan bijhouden. Skaten staat namelijk niet bij de Training, maar is wel daadwerkelijk sport wat je aan het doen bent.

Sommige recepten kan hij niet vinden als je het intypt. Erg vervelend. Om een voorbeeld te geven: Wit brood vind hij niet: Casino wit brood wel. Net als dat soms Albert Hein of Jumbo ervoor moet staan. Ik zou het handiger vinden als je iets intypt hij wat variaties hierop aanbrengt. Dit doet hij soms bij producten wel, maar naar mijn inzicht te weinig. Als ik ’thee’ intyp vind hij in eerste instantie hele andere producten (Salie, tijm, ijsthee), specificeer ik het naar zwarte thee vind hij wel de thee die je zoekt. Belangrijk dus om goed in te vullen en te specificeren wat je bedoeld.

Echter is er wel de mogelijkheid om via de chat producten toe te laten voegen, waardoor het makkelijk werd dingen toe te voegen. Zo eet ik wekelijks AH Mini banaan spelt pannekoekjes, iets wat ze voor me hebben toegevoegd. Echter is het wel vervelend om telkens bij een product dit door te moeten geven, dit heb ik dus ook niet gedaan. Zo at ik ook dagelijks appelstroop, iets wat hij helemaal niet vond.


(bron)

Het bijhouden ben ik in 3 maanden echt een drama in geweest, juist omdat het op de dag zelf ingevuld moet worden. Ik heb netjes bijgehouden wat ik at, maar na een vergadering van 21:00 heb ik geen zin meer om achter de laptop te kruipen om alles in te vullen. Een dag later invullen kan helaas niet. Tevens is er (nog) geen app, zodat het lastig is het in te vullen via je mobiel. Bij mijn S4 liep hij telkens vast, dit kan ook liggen aan het feit dat ik een oude smartphone heb, maar ook aangezien je via je webbrowser de site op moet gaan. Gelukkig werkt alles als een zonnetje achter de laptop en zijn ze bezig om deze week de app te introduceren. Balen dat ik nét klaar ben met dit programma aangezien dit voor mij echt een uitkomst zou zijn qua invullen dagelijks (het puntje wat ik hierboven al beschreef).

Echter maakte het bovenstaande dat ik niet regelmatig ging updaten, de verlooplijn dus niet klopt en het volgens mij eigenlijk niet echt veel nut heeft om alles bij te houden, met alle gaten erin. Als ik maar de helft en soms niets invul is de essentie van het programma verdwenen.

Conclusie

Ben ik alle 3 de maanden fanatiek bezig geweest hiermee? Nee
Heb ik het regelmatig online bijgehouden? Nee jammer genoeg niet
Kan ik een goede conclusie sluiten over dit programma? Eigenlijk ook niet.
Klinkt ik heel negatief? Maar dat ben ik eigenlijk niet. Er zijn namelijk ook zeker wel wat voordelen die ik uit dit programma heb gehaald.

Ik zie namelijk zeker de voordelen in van zo’n programma. Bewust bezig zijn met voeding en wat je in je lichaam stopt is belangrijk. Net als het balans tussen voeding-sporten/bewegen. Door dit programma heb ik daar zeker een betere kijk op gekregen, iets wat ik zeker de aankomende maanden mee kan nemen. Want ja het programma testen is klaar, maar ik ga zeker door met het volgens mijn mijn eigen dieet: bewuster en gezondere keuzes maken in voeding en dagelijks blijven bewegen.

(bron)

WIN WIN WIN WIN!

Ik mag van Improvehealth 1 maand GRATIS hun programma aanbieden. Is dat niet super tof? Zoek jij dus nog een duidelijk programma die je een stap laat doen in de goede richting? Wil je beter in je vel zitten en letten op je voeding? Dan is deze winactie zeker wat voor jou!

Van kennis tot resultaat. Samen met de coaches en
een professioneel programma bereik jij jouw doel.

Wat moet je hiervoor doen?
* Volg mij op Bloglovin en geeft dit artikel een hartje (geef ook even in de comments aan dat je dit hebt gedaan)
* Laat een geledig email adres achter bij de comment, aangezien ik contact opneem via de email
* Laat mij weten waarom JIJ graag het programma wil winnen of voor wie en waarom

Extra kans:
Tweet de volgende zin: ‘ Van kennis tot resultaat. Ik maak kans op 1 maand gratis Improve Health via @Sassie__ Meer info: iliveformydreams.com #winactie #improvehealth ‘ Laat ook even weten in de reacties of je dit hebt gedaan.

De winnaar wordt bekend gemaakt via een emailtje op 15 April. Tot 14 April 0:00 kan je reageren op deze winactie. PS: Reageer je niet binnen een week, dan gaat de winactie door naar iemand anders.

Volg mij op Instagram via de hashtag #sasfitgoals om mijn vorderingen te volgen.

8 reacties op “Improve Health #2: Hoe staat het ervoor na 3 maanden?+ WIN 1 maand gratis!

 1. Leuk om eens zowel de voordelen en de nadelen te lezen! Bewust met je eten omgaan, dat is wel super interessant!
  Ik heb een tijdje terug P90X gevolgd, dit is volledig op sporten gericht, ook wel wat aan bij te houden, gewichten die je gebruikt, aantal keer dat je de oefening kan doen enzo.. Ik vond daar ook wel dat ze er geen rekening mee houden dat je zelf ook nog een leven hebt ;), want iedere dag sporten, het zeggen is toch een pak evidenter dan het ook doen…

 2. Wel balen dat je alleen op de dag zelf kan invoeren, hopelijk gaan ze daar wat aan doen. Ik ben met zulke app’s heel slecht in, paar dagen vul ik het trouw in en daarna is de lol er van af.

  Ik doe niet mee met de actie. Ik heb mij sinds gister ingeschreven bij een sportschool. Het is (weer) tijd dat ik wat ga doen met mij gezondheidheid. Alleen red ik het niet, dus hulp ingeschakeld. Kijk maar op mijn instagram voor de laatste updates erover 🙂

 3. Wat leuk dat je dit geprobeerd hebt!!! Leuke actie! Maar ik ben al lid van de sportschool 🙁 Succes voor de andere meiden!

 4. Ik doe niet mee. Dat houdt ik niet vol. Maar wat leuk eens een foto te zien van jou en wat een gave sportlegging!

 5. Wat fijn. Je hebt het helemaal goed uitgelegd wat de nadelen en voordelen zijn. Als ik probeer wat met mijn gewicht te doen, vind ik het ook lastig om alles bij te houden en super precies te zijn. Balans tussen voeding en sporten dat is zeker key-woord. Ik zou graag mee willen doen maar twijfel nog..

 6. Jammer dat het voor jou niet helemaal heeft gewerkt de afgelopen drie maanden. Als ik zelf mijn eten weer eens wilt bij houden gebruik ik altijd myfitnesspal, daar staat vrijwel alles in qua eten, en kan je ook via een goed werkende app invullen 🙂 Voor mij is dit programma dan ook niet nodig en gun ik iemand anders van harte 🙂

 7. Wat goed van je dat he bewuster met eten bezig bent! Ik probeer het nu ook. Maar vind het wel pittig. De winactie sla ik eventjes over.

 8. Leuke actie, en leuk om te lezen hoe je het programma hebt ervaren! Ik doe zelf op dit moment mee met Sportplan Nederland, dus de gratis maand gun ik iemand anders 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *