Let’s do this! met Improve Health #1

Dit programma volgen is mede mogelijk gemaakt door Improvehealth

Een fitness programma? Voor jou? Ja voor mij. De ik-doe-niet-zoveel-aan-sporten-Sas wil dit toch eens even gaan oppakken. Net als het skaten, mits de regen wegblijft. Het lijkt me heerlijk mijn nieuwe woonplaats te gaan ontdekken op skates. Wil ik afvallen? Nee. Wil ik gezond eten en lekkerder in mijn vel zitten? Ja. Om een duwtje in de goede richting te krijgen mag ik 3 maanden(!) mee doen met Improve Health, een online platform.


(bron)


Over het programma

Improve Health is een platform die sinds 1 januari 2017 online is gegaan. Je voedingsinname en gewicht worden bijgehouden, je hebt een fitness schema (met ook rustdagen), uitleg en tips, recepten en nog veel meer. Wat ik ideaal vind is dat het allemaal online is. Met mijn drukke werkweken is het lastig om echt naar de sportschool te gaan of elke dag bezig te zijn met mijn voeding. Dit online platform, waar je tevens erg goed te hulp wordt gestaan door het team achter Improve Health, is voor mij dus echt een vereiking. Natuurlijk kan je het combineren met een sportschool abonnement. Ik daarin tegen wil 3 dagen van de week thuis aan de slag. Ik wil meer wandelen, meer sport oefeningen doen via Youtube. Op het tijdstip dat het mij uitkomt en ik het beste daardoor uit mezelf haal.

Een hele uitdaging wordt dit nog. Alles bij houden wat je eet (en dingen tegen komen die niet bij het kopje voeding staan) en een nieuw ritme vinden in het sporten. Gelukkig maakt mijn persoonlijke pagina dit een stuk makkelijker. Inloggen en alle gegevens staan klaar om ingevuld te worden. Zo krijg ik een goed overzicht van waar ik nou precies bewust mee bezig ben.

Ik ben nu een aantal dagen onderweg en ik moet zeggen dat het een erg prettig programma is dat bij mij werkt als een stok achter de deur. Ik geniet zowaar van de workouts die ik doe en bewust bezig zijn met wat ik in mijn mond naar binnen stop.

Zoek je dus nog een betaalbaar en online platform waar je alle hulp krijgt die je nodig hebt? Neem dan zeker even een kijkje op de website voor de kosten en informatie over het programma.

”Reaching your full potential is when you train with maximum effort and keep your goals in sight“

Mijn ervaringen van 3 maanden

Daar komt dus nog een apart artikel over online. Ik ben uiteraard nét begonnen maar heb nu al een positieve boost te pakken.
Volg mij op Instagram via de hashtag #sasfitgoals om mijn vorderingen te volgen. Tevens doet een vriendinnetje van mij ook een maandje (februari) mee. Want samen actief bezig zijn is veel gezelliger en motiverend. En eind maart komt mijn verslag van de 3 maanden improve myself online. Let’s do this!

22 reacties op “Let’s do this! met Improve Health #1

 1. Interessant Saskia. Ik ben onwijs benieuwd naar jouw ervaringen! Volgens mij heeft Flair ook weer zo’n motiverend online programma. Ga ik me eerst in verdiepen, en ik kijk uit naar jouw ervaringen!

 2. Heel veel succes! Ik vind het goed dat je het op eigen tempo kan aanpakken. Maar of ik het zou volhouden, da’s een andere vraag, haha. Ik zal al blij zijn als ik mijn uitdaging zal volhouden 😉

 3. Succes, ik ga je zeker volgen op Instagram. Ik start ook maandag weer met opletten qua voeding. Ook gaat sowieso 1 keer in de week sporten weer beginnen na maandje vakantie van de lerares. Daarnaast wil ik het wandelen ook weer oppakken. Heb gisteren nieuwe wandelschoenen gekocht… Andere waren af haha.

 4. Wat goed dat je dit doet! Zo’n streng schema is niet voor mij weggelegd. Wel wil ik binnenkort proberen te starten met badminton. Dat heb ik vroeger als kind ook heel lang gedaan, hopelijk kan ik het nog! Daarnaast probeer ik ook wel een beetje op het eten te letten, waar dat kan.

  1. de strengheid van het schema valt wel mee he? Je hoeft niet alles te doen. 1 dag zat ik mt mijn PDS en heb ik het gewoon overgeslagen. Het doel is dat je bewust bezig bent en dat ik het na een dip dag gewoon weer heerlijk oppak. Alleen erg benieuwd hoe het me vergaat als ik weer ga werken met mijn drukke/lange werkdagen.. We shall see…!

   Leuk ook dat je gaat badmintonnen, heb ik vroeger ook met heel erg veel plezier gedaan. Veel succes en plezier gewenst!

 5. Altijd leuk zo’n samenwerking met extra duwtje in de rug. Ik probeer al een half jaar af te vallen en in goede shape te komen, heb het in de feestdagen even losgelaten. Moet het weer gaan oppakken.

  1. Jammer genoeg niet, al heel wat maanden niet gedaan. Tevens door stress/andere prioriteiten of de weersomstandigheden. Met regen kan het namelijk ook niet. Hopelijk in het voorjaar weer oppakken! *ik mis het zeker

 6. Wat ontzettend leuk dat je dit gaat doen, ik hoop dat het online platform je de stok achter de deur geeft die je nodig hebt! En heb je wel eens nagedacht over hoepelen? Dat is ook een heerlijke sport activiteit die je makkelijk thuis kan doen en ook fijn is om te doen tijdens het kijken van een serie of film!

  1. Ik heb daar wel eens aan gedacht, maar toentertijd woonde we in het appartement wat niet echt handig was qua ruimte. Nu zou ik het wel weer willen doen, maar dan met een echt goede hoepel. En die kosten wel heel wat, dus dat staat even op een laag pitje. Maar dank voor de reminder!

 7. In diëten geloof ik eveneens niet, en al helemaal niet in enkel en alleen ‘dat cijfer op de weegschaal’. Dit lijkt me dus een goede manier voor – jawel – gezond en bewust leven. Iets waarmee ik ook al een poos bezig ben 😉 . Veel succes toegewenst!

 8. Wat goed dat je hiermee bezig bent en zo te horen ben je al fanatiek aan de slag gegaan met het programma 🙂 Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *