Mijn 2016

januari 5 2017

Twijfelde twijfel. Ik had besloten om het eens op een andere manier te doen, die terugblik artikelen. Totdat ik bij talloze bloggers van die leuke overzichtjes voorbij zag komen. Toch maar besloten om dus nog een uitgebreid artikel te maken over 2016. Omdat ik ze zo graag bij andere lees, maar ook zeker veel plezier beleef aan het maken van deze overzichtjes.

Ik dacht dat ik weinig te vertellen zou hebben over dit jaar, maar niets bleek minder waar toen ik dit overzichtje maakte. Bij deze, na de het jaar in vogelvlucht, top 3, zoekresultaten en film/boeken overzicht het laatste overzichtje van 2016. (klik hier om deze artikelen te lezen/bekijken) Uiteraard iets aangepast, om hem op mijn manier te delen.

Wat heb je in 2016 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Wij verkochten voor het eerst ons appartement. Na lang wachten was dan eindelijk, na onze trip naar Londen het moment daar. Wij verkochten en kochten een nieuw huis in een paar dagen tijd. Nog nooit eerder hebben wij een eengezinswoning gekocht en geheel ingericht. Ook was de verhuizing aanpoten, aangezien we ons appartement kochten vanuit ons ouderlijk huis (Lees: een stuk minder spullen) Lees hier over de verkoop van ons appartement en hier over de koop van onze droomwoning.


Foto boven: oud appartement 2008-2016 – onder: nieuwe woning *foto’s gemaakt door professionele fotograaf voor FUNDA


Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Mijn grootste prestatie is denk ik positief blijven. Ondanks dat je bent afgewezen voor een interne baan dit positief bekijken. En dan komt het bij je terug. 2 weken later had ik een andere internebaan waar ik veel blijer mee ben. Niet bij de pakken neer gaan zitten als je appartement niet verkocht wordt (hoewel dit op sommige momenten erg lastig was). Everything has a silver lining..

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2016?
Met M. uiteraard. Mijn rots in de branding. In dit hectische jaar is hij toch wel de stabiele factoor geweest en wist me telkens weer uit een dal te slepen.

Ben je verliefd geworden?
M. is na dik 9 jaar nog steeds degene die kriebels in mijn buik veroorzaakt.

Welke landen heb je bezocht?
Wij hadden dit jaar maar 2 vakanties, maar wel de beste vakanties tot nu toe. Wij gingen een lang weekend naar Centerparcs. We hebben er zó genoten. Het was een super fijn park, droomhuisje en we hebben echt even quality time voor elkaar kunnen nemen. Tevens in September gingen wij richting Londen, waar ik echt de tijd van mijn leven had. Ik was al verliefd op deze stad, maar nu tot over mijn oren.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Onze nieuwe woning (en alle kosten die hierbij kwamen kijken). Met de daarbij behorende inboedel. We hebben veel nieuw aangeschaft, omdat het kon. Zo hebben we nieuw meubilair gekocht en gingen we vaak af en aan bij woonboulevard’s en de IKEA.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Met stipt op 1 onze gehele woning natuurlijk. Maar dik op 2 onze nieuwe bank. Eindelijk weer een bank waar we gezellig met z’n 2tjes op kunnen zitten. I.v.m. het te koop staan van onze woning (en dat de bank toch niet meeging) verkochten we onze oude, grote bank. Echter, hadden we niet bedacht zolang in ons appartement te blijven voordat hij werd verkocht. Resultaat: bijna 3 kwart jaar op 2 aparte stoelen zitten. Dit is toch wel véél gezelliger!

Ook ben ik erg blij met onze salon en eettafel, die erg lange levertijd hadden. Ik heb zeker gemist fijn aan een tafel achter mijn blog te zitten. Ze zijn prachtig op maat gemaakt met een blad wat past bij de rest van onze inboedel. Het duurde even maar dan heb je ook wat! De foto’s van de tafels zijn volgende week in de sneak peak van onze woning te zien..

Wat zijn je favoriete momenten van 2016?
Na bijna een jaar wachten de verkoop van ons appartement. Het was zó onwerkelijk. Lees hier hoe onze vakantie een onverwachte wending nam. Het was zo onwerkelijk dat we eindelijk, na al dat wachten verder konden gaan met de volgende stap. Ik heb het zo moeilijk gehad deze periode, waarin ik niets zelf in de hand had.

Uiteraard hoort in dit lijstje ook de aankoop van onze nieuwe woning. Wat een prachtig moment, toen we eindelijk de sleutel in ons handen hadden en echt konden gaan beginnen. In een aantal dagen was het van een lege woning naar een thuis gegaan. Met alle lieve hulp van vrienden/familie met het verhuizen en M. die elke dag wat deed, waardoor alles heel snel af was.

Ik werd na een afwijzing voor een interne baan aangenomen voor een betere, leukere nieuwe interne baan. Nog steeds werk ik met veel plezier bij de peuterspeelzaal en ben zo blij met deze mooie kans. Vooral aangezien me dit in 2017 wat meer lucht gaat geven qua werkuren en het met kinderen van 2 tot 12 jaar werken, erg leuk en vooral afwisselend is.

Ik ontdekte een nieuwe serie The Fall. En pfhoe hey. Ik ben verkocht. Criminal Minds zal altijd wel mijn favoriete serie blijven, maar deze komt pretty close. Wat een goed verhaal, goed gefilmd en goede cast. Ik ben dan ook erg benieuwd naar seizoen 3 (schiet op Netflix!)

Ik ben erg blij welke kant mijn blog op is gegaan dit jaar. Ik ga zeker dezelfde koers aanhouden, want ik word er zelf heel erg blij van! Ik heb nog steeds heel veel vaste bezoekers en contact met mede bloggers, zo ontzettend leuk! Ook introduceerde ik dit jaar een nieuwe rubriek om jullie aan het woord te laten: Dreamjob interview, over de droombaan die je later wilt hebben of nu al hebt. Ik vond het zo inspirerend om te lezen en maken, dat ik zeker wat vaker jullie aan het woord wil laten.

Maar ook zeker een hoogtepunt voor mij was het éindelijk eekhoorntjes voeren uit mijn handen. Zowel op Centerparcs als in Londen is het me gelukt. Ik heb er prachtige foto’s, filmpjes en erg mooie herinneringen van. Dit stond altijd al eens op mijn wil-ik-ooit-nog-eens-proberen-lijstje. Ik was verbluft toen het lukte en was zo blij als een kind. Ik bedoel, bekijk die cuties hieronder eens..

Wat zijn de mindere momenten van 2016?
Oh ondanks dat er een hoop mooie dingen zijn gebeurd was dit niet echt een heel goed jaar. Door de verkoop heb ik heel erg veel stress veroorzaakt. Lichamelijk ben ik nog steeds aan het opkrabbelen. Zo had ik veel last van mood swings (sorry schatje!), veel meer last van mijn PDS en was 9 van de 10x zo vermoeid dat er niets zinnigs meer uit kwam. De batterij was echt bijna leeg en is nu pas weer een beetje aan het opladen. Door alle drukte stond het laatste half jaar ook alleen maar ik het teken van het regelen van de verhuizing. Wij hadden 2 maanden(!) om alles te regelen en wat een papierwerk zeg. Afspraak hier, regelen dit.. Het was werken, slapen, eten, douche en dingen regelen voor het huis. Repeat.

Waar heb je om moeten huilen?
Om alles. Blije dingen maar ook van de stress. Ik ben intens verdrietig en boos geweest om het langzaam gaan van de verkoop van ons appartement. Kon af en toe de moeheid niet meer aan en brak zowat als ik thuis was na een lange werkdag. Maar er waren ook zeker tranen van vreugde dit jaar. Toen ons appartement verkocht was, we eindelijk die nieuwe woning hadden. Een gelukzalig gevoel in Londen. er zijn zeker heel wat mooie punten geweest die me hebben doen huilen. Of huilen van het lachen om leuke series, tv programma’s of gewoon samen met M. in een deuk liggen om niks (of om mezelf, komt ook vaak genoeg voor).

Wat stond er op de uitjeskalender?
Ondanks dat ik het laatste half jaar weinig uitjes had, maakte het eerste half jaar dit meer dan goed. Ik had wat dates bij vriendinnen thuis, ging met een aantal vriendinnen bagelen bij Bagels & Beans, had leuke lunches met mijn lieve collega’s, ging lunchen met mijn schoonmoeder en uit eten met M. voor ons 4 jarig huwelijks jubileum.

Ook gingen wij met een vriendengroep naar de dierentuin, ging ik mee naar een wedstrijd van Ajax en werd M. dit jaar met zijn eigen voetbalteam kampioen (en mocht ik daarbij zijn). Ik ging poolen met wat lieve vrienden en hadden een verrassings-bowl uitje geregeld.

Niet echt een uitje maar wel neen noemenswaardige verandering voor dit jaar: M. kreeg een bril. Hij staat hem erg goed en kan hem bijna niet meer bedenken zonder.

Waar werd je heel erg blij van?
Het zijn in onze nieuwe buurt en woning. Nog steeds elke keer als ik wakker word ben ik super tevreden en dankbaar met onze nieuwe woning. Ik kan er zo van genieten in een dorpje te wonen, sneller bij werk te zijn (en vooral sneller thuis te zijn) en heerlijk dingen een plekje te geven. Het is een echt thuis aan het worden.

Ik werd blij van alle lieve verhuiskaartjes die we dit jaar kregen. En kerstkaarten in overvloed, hoewel we zelf geen kaarten hebben gestuurd dit jaar. Ik werd blij van mijn ouders van zien en alle hulp die ze ons hebben geboden bij onze nieuwe woning. Ik maakte veel leuke DIY’en voor lieve vriendinnen en was zelf erg fijn bezig met knutselen. Ik werd blij van zoveel dingen, de lijst kan oneindig worden met alle kleine dingen die me deden glimlachen.

Wat had je minder willen doen?
Ik had minder willen piekeren. Meer genieten van het hier en nu. Ik heb er bewust mee bezig geweest, maar met alle stress en drukte merkte ik dat ik dit soms erg lastig vond. Bezig zijn met het hier en nu is zo belangrijk en maakt dat je beter in je vel zit.

Wat had je vaker of meer willen doen?
Skaten/sporten en lezen. 2 grote hobby’s die het laatste jaar op een laag pitje hebben gestaan. Ik heb er de rust en tijd niet voor gehad en als ik tijd had, deze niet genomen ervoor. Zeker iets wat ik aankomend jaar wil gaan oppakken. Lekker met een mok thee lezen (binnenkort op zolder bij mijn eigen gemaakte boekenkast) en de nieuwe buurt hier verkennen op mijn skates. Ook begin ik per januari aan een sportprogramma (het is een samenwerking en komt dus zeker nog een review van online hoe ik het allemaal heb ervaren) en hoop dat dit het juiste zetje in de goede richting is.

Heb je iemand gemist?
Ik heb sommige vriendinnen zeker wel gemist, in de drukke periode toen ik weinig tijd had. Ik had ze zeker vaker willen zien, maar gelukkig hielden we wel allemaal contact en kwamen ze ook fijn langs in onze woning. Wat ik ook heb gemist zijn mensen die naar onze nieuwe woning kwamen kijken. Bij sommige moest ik het vragen of ze een keertje langs kwamen, anderen hoorde je gewoon niet. Zo weet je wel gelijk waar je aan toe bent bij sommige mensen. Dat is dan ook wel weer fijn.

Wat is het belangrijkste dat je in 2016 geleerd hebt?
Het gaat zoals het gaat. Je kunt wel van alles willen, alles in de hand willen hebben maar dat gaat gewoon weg niet. Gelukkig komt uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht maar ik heb echt geleerd dat je sommige dingen maar beter gewoon los kan laten.

Wat deed je op je verjaardag?
Zoals altijd: thuis. 1 dag met vrienden en 1 dag met familie. Niet wetende dat dit de laatste verjaardag in ons appartement zou zijn. M. en ik zijn een dag na elkaar jarig en vieren dus altijd samen onze verjaardag. Ik werd 28, M. 30. Om dit toch niet zomaar voorbij te laten gaan versierde ik het huis met 30 versiering. Tevens haalde ik 2 foto taarten, 1 met een baby foto en 1 met een iets oudere M. op de taart. Hij vond het erg leuk en had niet doorgehad dat ik dit had geregeld. We hadden een erg gezellige avond en kregen veel leuke, lieve cadeaus.

Geef 2016 een cijfer van 1-10.
Oei. Ik vind het lastig een cijfer te geven. Er zijn zoveel fijne hoogtepunten geweest, maar het jaar over het algemeen genomen was niet zo fijn. Ik geef het eerste half jaar een 6. Het 2de half jaar een 8. Ik maak er dus een 7.5 van.

Welk cijfer geef jij het jaar 2016?

bron idee/vragen

24 comments

 • Morgaine

  09/01/2017 at 20:17

  Een heel mooi overzicht, maar ben het met je eens, ook al doe jij dat wel, een cijfer geven aan een jaar, geef jij het jaar waarin je gehuwd bent dan een 10? Of wat als er straks misschien kindjes gaan komen, dat valt niet cijferen op nul komma nul wijze 😉

  X

 • Hilde

  07/01/2017 at 09:53

  Dit is het soort overzichten dat ik erg graag lees op andere blogs 🙂 . Voor 2017 hoop ik voor jou dat je snel terug in je eigen krachten mag komen, vol nieuw herwonnen energie om te kunnen genieten, van jullie nieuwe woonst, van- en met elkaar, van de zo toffe buurt, en van alles wat je kortom gelukkig maakt. Mooi gezegd, overigens, dat van Everything has a silver lining. Zo ook: het gaat zoals het gaat. Graag gelezen.

  1. SAS

   07/01/2017 at 14:17

   wat een lieve woorden & wensen. Dankjewel! Zeker insgelijks, een mooi/fijn/gezond/liefdevol 2017 gewenst!

 • Deborah

  06/01/2017 at 15:10

  Wat een mooi overzicht heb je gemaakt.
  2016 geef ik een dikke 8. Een rustig jaar zonde rips en downs.

 • Saar

  06/01/2017 at 12:58

  Voor mij gaat 2016 toch echt richting 9 🙂
  Het was voor jou best een heftig jaar en ik ben blij dat het uiteindelijk allemaal wel goed kwam. Nu alles een beetje in de plooi valt, hoop ik voor je dat 2017 mag knallen!

 • Els

  06/01/2017 at 11:57

  Ups en downs 🙂 . Maar uiteindelijk toch een 7,5! Toch een mooi cijfer. Mijn jaar 2016 geef ik een 8 en hoop dat voor jou en mij 2017 veel moois gaat brengen.

 • Evelyne

  05/01/2017 at 22:22

  Leuk overzicht! Maar wat vind ik het moeilijk om een cijfer te geven aan het afgelopen jaar. De eerste maanden waren goed, tot het opeens heel wat minder ging.. Helaas moet ik het jaar een 5 geven.. Laat ons hopen dat ik dit jaar een hoger cijfer kan geven..

 • Benthe

  05/01/2017 at 20:29

  Superleuk overzicht! Kan me voorstellen dat de verhuizing zowel heel veel stress als geluk heeft opgebracht. Fijn dat jullie in ieder geval helemaal op jullie plekje zitten daar ?. Een heel fijn 2017 gewenst!

 • Joyce rdt

  05/01/2017 at 19:10

  Wat een mooi overzicht heb je gemaakt!
  Mijn jaar krijgt een 6, ik ga nu voor een 9 haha. Liefs.x

 • Marion

  05/01/2017 at 18:19

  Het verkopen van een appartement of je oude huis lijkt me ook best een stress periode als het niet opschiet. Je wil zelf graag verder maar je zit nog steeds aan iets ‘vast’, begrijp dat dat geen leuke periode is geweest! Gelukkig heb je nu een mooi huisje, wat een ruimte zeg op die foto’s! Geniet er van 🙂

 • Sabine

  05/01/2017 at 17:05

  Mooi overzicht! Het gaat inderdaad zoals het gaat, positief blijven is de beste oplossing. Echt supergoed dat dat je goed gelukt is en er daarna mooie momenten ook op je pad zijn gekomen. Jullie huis was zeker een hoogtepunt, zoiets is zo mooi om samen te doen! Ik wens je alle goeds en liefde voor 2017!

 • Rahma

  05/01/2017 at 17:02

  Echt heel leuk om dit te lezen! Ik hoop dat 2017 echt een topjaar voor je gaat worden! Xx

 • Denise

  05/01/2017 at 16:04

  Wat een jaar is dat geweest voor je! Je hebt zo te lezen mindere dingen meegemaakt maar ook hele mooie dingen. Wat betreft je vraag over welk cijfer ik 2016 zou geven… is dit toch wel een 5 geweest voor mij. 2016 was echt een heel verrot jaar (als ik het zo mag zeggen, haha), maar hij krijgt toch een hoger cijfer dan een 3 die ik eerst wou geven, omdat er wel hele mooie dingen zijn gebeurd.

 • Zo simpel is dan geluk

  05/01/2017 at 15:07

  Hopelijk wordt 2017 een lekker rustig jaar voor jullie! Gelukkig waren er ook veel fijne dingen.

 • Sabine

  05/01/2017 at 13:55

  Wat leuk om terug te blikken op 2016 adhv vragen! Je hebt een super jaar achter de rug zo te horen 🙂

 • Wanda

  05/01/2017 at 13:28

  Echt een hectische jaartje geweest! Zowel op je werk als met de aan- en verkoop van je woning kreeg je de nodige stress te verduren. Logisch dat je accu dan richting het rode gaat! Fijn dat je het jaar goed hebt weten af te sluiten en hopelijk zet dat dit jaar lekker door! Die eekhoorntjes zijn inderdaad te schattig!

 • Diana

  05/01/2017 at 12:57

  Wat een jaar heb je achter de rug. Hoop dat 2017 een rustig jaar wordt. Ik vind het een mooi cijfer, je jaar. De tweede helft van 2016 heb, denk ik, veel goed gemaakt! Lieve Sas, ik wens je dit jaar een mooi rustig jaartje waar je lekker veel aan jezelf mag denken en veel tijd voor jezelf en familie/vrienden mag hebben!

 • Ayla

  05/01/2017 at 12:55

  “Het gaat zoals het gaat”, dat lijkt me heel erg wijs! Ik hoop dat je dit jaar veel meer rust kan vinden, maar nu alle hectiek rondom de huizen voorbij is zal dat vast gemakkelijker te bereiken zijn dan het vorig jaar was! Fijn ook dat je zo’n leuke interne mogelijkheid hebt gekregen!
  Ik ben heel benieuwd naar The Fall, ik hoor nooit iemand zeggen dat Criminal Minds een lievelingsserie is, maar dat is ie van mij ook! Dus als jij dan The Fall ook goed vindt dan zegt dat genoeg 🙂

 • Sheelagh

  05/01/2017 at 12:20

  Te leuk om niet te doen, zo’n overzicht maken. Zo’n verhuizing vergt wat van je hè! Ik weet er alles van 🙂 Ik hoop dat 2017 een mooi jaar wordt voor je!

 • Simone

  05/01/2017 at 11:43

  Wat een mooi overzicht. Je jaar was erg hectisch, maar dit jaar wordt het vast een stuk rustiger. Mijn jaar geef ik een 8, en dat komt vooral door mijn gezondheid die zo positief veranderd is.

 • Jenn

  05/01/2017 at 08:54

  Mooi overzicht! Ik hoop dat je in het nieuwe jaar je rust terugvindt.

 • Joor

  05/01/2017 at 07:55

  Wow wat een druk jaar zeg heb je gehad! Zelf vind ik zulke overzichten ook leuk om te lezen! Hopelijk word het voor jou in 2017 een minder druk jaar! Ben ook benieuwd naar dat sport programma! Ik geef zelf 2016 een 6.

 • Shirley

  05/01/2017 at 07:35

  Je nieuwe huis is een terugkerend onderdeel, leuk! Ik herken het van toen ik mijn appartement kocht en bij een volgend huis kan dat dus zomaar weer hetzelfde zijn. Mijn 2016 was heel stabiel, geen veranderingen, wel een aantal leuke vakanties. Ik geef denk ook een 7,5.

 • Darina

  05/01/2017 at 07:07

  Wat een hectisch jaar heb je gehad! Ik hoop dat 2017 rustiger wordt. Lekker genieten van jullie mooie huis en leuke dingen die gaan komen. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *