Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Update: 10 dingen die ik anders ging doen in 2016

Op 6 januari kwam er een artikel online: 10 dingen die ik (anders) ga doen in 2016. Inmiddels naderen we het einde van 2016 alweer en leek het me leuk even een update te geven over mijn doelen. Welke heb ik behaald en welke heb ik totaal geen aandacht aan besteed? En, heb ik nieuwe doelen voor 2017?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Weg controle-freak

Dit is deels gelukt, aangezien ik wel moest. In het kader van de verkoop van ons appartement kon ik niet anders, aangezien we hier geen controle op hadden. Lastig vond ik het zeker wel, maar ik denk dat ik er prima mee ben omgegaan. Ook thuis en op werk is het minder geworden.

Boekje bijhouden voor een nieuw huis

Dit heb ik gedaan! Alle dingen opgeschreven, ook toen we eenmaal het huis hadden gekocht. Handig om te weten wat ik met sommige dozen wilde, of welke spullen we meenamen en wilde aanschaffen. Het gaf zeker een stukje rust om er op deze manier mee bezig te zijn.

Blijven sporten

Een dikke vette nee, haha. Helemaal niet mee bezig geweest en wil ik zeker (nu de rust weder is gekeerd) weer gaan oppakken. Ik ben wel veel aan het bewegen maar echt sporten heb ik al lang niet gedaan. De hashtag die ik gebruik op Instagram is #sasfitgoals om alles bij te houden wanneer ik wΓ©l wat heb gedaan. Aankomend jaar kan je me ook op deze hashtag volgen.

Rust. Met een hoofdletter R.

Rust? HAHAHAHA. Dit is zo’n hectisch jaar geweest dat ik weinig rust heb gehad. De rust komt nu pas weer, nu alles op mijn werk stabiel is, we het appartement hebben verkocht en eindelijk onze droomwoning hebben. Hoewel rust… Ik ben de eerst komende maanden nog wel bezig met wennen aan alles en spullen een plekje geven.

Vaker nee zeggen en kiezen voor mezelf

Dit is een punt wat zeker gelukt is. Hoe leuk ik veel dingen ook vind, ik heb dit jaar veel voor mezelf gekozen. Bewust dagen vrij genomen en deze ook vrij gelaten. Weekenden vrij gepland om even voor mezelf dingen te doen en op te laden. Dit is zeker iets wat ik wil blijven volhouden.

Proefdiervrij

Onbewust ben ik hier altijd wel mee bezig

Blijven sparen

Dat sparen is zeker gelukt maar met een trip naar Londen en de aankoop van een nieuwe woning gaat het hard. Toch blijven we fijn sparen, iets wat we ook belangrijk vonden aan een nieuwe woning: dat we dit gewoon kunnen blijven doen.

Veel naar de dierentuin

Veel? Mwah. Het had meer gekund, vooral aangezien ik dit jaar een abonnement had. Beetje in de soep gelopen door de verkoop & aankoop van de woning. In de aankomende kerstvakantie wil ik wel zeker nog een keertje gaan, voordat hij afloopt.

Minder online zijn

CHECK. Dubbel check. Minder online geweest, minder op social media… Minder met mijn blog, vooral de laatste maanden. Wederom door de drukte op werk en aankoop van onze woning. Heel erg fijn, hoewel ik het bloggen wel erg heb gemist (en barst van de ideeΓ«n..) Ik wil zeker vaker offline momentjes voor mezelf inplannen.

Een nieuw begin

Dit schreef ik in mijn vorige artikel:
Voor 2016 hoop ik…

 • Op een nieuw huis
 • Op een nieuw huis
 • Oh en op nieuw huis!
 • (en ook nog die ene intern baan waarvoor ik heb gesolliciteerd)
 • Nou. Beide dingen zijn gewoon gelukt. In februari kreeg ik te horen dat ik de interne baan bij de PSZ kreeg en in september kochten we onze huidige woning (en verkochten ons appartement) Ik bedoel, hoe gelukkig kan een mens zijn? Mijn wensen zijn dit jaar, ondanks alle ups & downs toch uitgekomen. Mooier kan dit jaar niet afgesloten worden.

  Doelen voor 2017

  Geen. Ik wil gaan genieten en bezig zijn weer een ritme en wat rust krijgen.

  Welke voornemens had jij dit jaar en heb je ze behaald?

  bron idee

  0
  Lifestyle
  Previous Story
  Next Story

  25 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  23/12/2016 at 14:08

  Wat fijn dat veel dingen – en dan vooral de meest waardevolle dingen – gewoon zijn gelukt inderdaad! Daar mag je in 2017 zeker van gaan genieten, ik denk dat het alleen daarom al een mooi jaar gaat worden πŸ™‚

 • Reply
  Simone
  12/12/2016 at 22:05

  Ik ben nooit zo heel erg van de goede voornemens. Ik weet ze van dit jaar eigenlijk niet eens meer. Maar voor volgend jaar heb ik eigenlijk maar één doel en dat is een baan krijgen.

 • Reply
  sammie
  12/12/2016 at 20:01

  Wat heerlijk dat veel doelen gelukt zijn en vooral het nieuwe huis natuurlijk πŸ˜€

 • Reply
  Jenn
  12/12/2016 at 19:32

  Mooi om zo terug te kijken, en fijn dat je beide dromen zijn uitgekomen πŸ™‚

 • Reply
  Wanda
  12/12/2016 at 16:46

  Toch een mooie score waar je trots op mag zijn! Vooral omdat het jaar zo anders is verlopen dan verwacht! Ik zal eens kijken, volgens mij heb ik vorig jaar ook wat dingen geroepen, dus hoogste tijd om ze eens onder de loep te nemen!

 • Reply
  Jonne Things you love to eat
  12/12/2016 at 16:37

  Wat leuk om zo weer terug te lezen of je het wel of niet hebt gehaald. Ik weet mijn voornemen eigenlijk niet meer haha.

 • Reply
  Paul
  12/12/2016 at 12:35

  Ik doe niet zo aan goede voornemens. Maar voor het komende jaar heb ik mezelf een coachingsjaarprogramma cadeau gedaan, om eens goed na te denken over wat mijn drijfveren zijn, en wat ik nu eigenlijk wil doen in mijn leven. Ben benieuwd waar dat me brengt!

  • Reply
   SAS
   13/12/2016 at 12:06

   Ik ben erg benieuwd hoe het je gaat bevallen en wat heb je gaat brengen. Succes ermee!

 • Reply
  Sarah
  11/12/2016 at 23:47

  Ik heb ook geen doelen voor 2017. Genieten en rust vinden klinkt heerlijk. Dat is heel mooi om na te streven!

 • Reply
  Marcella
  11/12/2016 at 18:01

  Mooi om zo op je doelen terug te kijken. Het meeste heb je gewoon gehaald. Goed bezig lady!

 • Reply
  Sanne
  11/12/2016 at 16:42

  Ik hoop dat je alles krijgt wat je wilt in 2017. Het is zeker niet gemakkelijk om nee te leren zeggen. Ik heb daar ook nog steeds problemen mee…

 • Reply
  Els
  11/12/2016 at 16:10

  Kijk een mooi jaar voor je πŸ™‚ . De verkoop en aankoop was een mooi hoogtepunt! En je heb gelijkt gewoon genieten in 2017!

 • Reply
  Sherry
  11/12/2016 at 14:46

  Ik had een voornemen: een nieuwe domeinnaam kopen de oude was verkocht! Dat is nu gelukt. Ik ben daar zo blij om.

 • Reply
  Amy
  11/12/2016 at 13:52

  Wat een super goed jaar Sas, daar mag je echt trots op zijn! Je hebt het super druk gehad en je wensen zijn uitgekomen… en tegelijk kon je aan je persoonlijke doelen blijven werken. Lijkt me een prachtig resultaat! πŸ™‚

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  11/12/2016 at 12:55

  Geweldig dat je wensen uit zijn gekomen meis. Het was een druk en hectisch jaar voor je, maar wel heel erg mooi!

 • Reply
  Mariska
  11/12/2016 at 10:55

  Leuk om zo terug te lezen en heb de tocht naar een nieuw huis ook echt gevolgd. Ben erg blij voor jullie dat jullie het hebben gevonden πŸ™‚

 • Reply
  Darina
  11/12/2016 at 10:45

  Een prachtig jaar! Mooi beschreven. En je doel voor 2017 vind ik ook een hele goede! Mijn doel is voor 2017 is om mijn boek af te schrijven.

 • Reply
  Anita
  11/12/2016 at 10:43

  Wat mooi dat al je wensen uit zijn gekomen. Ik ga ook nog een artikel schrijven over mijn wensen en hoe het nu daarmee staat! Mooie wens voor het nieuwe jaar πŸ™‚

 • Reply
  Anneleen
  11/12/2016 at 10:27

  Wauw wat leuk dat je grootste doelen en wensen gewoonweg zijn uitgekomen! Het is je dan ook zo gegund! πŸ™‚ geniet het komende jaar maar volop van jullie nieuwe huisje en rust even lekker uit !

 • Reply
  Saar
  11/12/2016 at 10:07

  Mooie voornemens voor 2017! Ik ga in je voetsporen treden wat doelen voor 2017 betreft. Hier zal het ook gewoon genieten en meegaan met de flow zijn!

 • Reply
  Nancy
  11/12/2016 at 09:56

  Een goed jaar voor jou geweest! Goed zo, en nu inderdaad gewoon lekker genieten!

 • Reply
  Romy
  11/12/2016 at 09:35

  Wauw, wat heb je veel van je doelen kunnen waarmaken dit jaar. Een nieuw huis Γ©n een nieuwe functie! En dat sporten komt in 2007 vast wel goed πŸ™‚ Volgens mij had ik voor dit jaar niet echt voornemens, behalve dat ik wilde afstuderen en dat is gelukt.

 • Reply
  Lies
  11/12/2016 at 09:31

  Ik heb ongeveer mijn doelen gehaald voor dit jaar, degene die ik zelf in de hand had toch. Want ik had ook heel erg gehoopt op een nieuwe relatie en die is er niet. En ee zijn ook wel wat tegenslagen geweest in mijn omgeving waardoor er ook heel veel verdriet geweest is. Hopelijk daarvan wat minder in 2017.

 • Reply
  Nina
  11/12/2016 at 09:10

  Wat een mooi jaar heb jij gehad! Kiezen voor jezelf is iets wat veel mensen (ja, ik ook) echt moeten leren. En dat bijhouden van een boekje vind ik een goede. Gisteren wilde ik bijvoorbeeld kerstspullen uit de berging halen, maar ik kon nergens fatsoenlijk bij. Noem het achterstallig onderhoud. Mijn voornemens waren natuurlijk het eerste jaar als moeder “overleven”. En yep, I did it.

 • Reply
  Frederique
  11/12/2016 at 08:58

  Als ik het zo doorlees, dan heb je best wat om trots op te zijn! Ik had een paar doelen en die zijn ook bij lange na niet allemaal gelukt maar dat had ik dan ook niet verwacht. Ik vind de doelen meer een richtlijn om na te streven, een soort van houvast, maar ik zie het niet als iets dat echt moet. Dan zou ik het benauwd krijgen πŸ™‚

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png