Het jaar 2016 in vogelvlucht, maar dan even anders..

Normaal bewerk ik de tag ‘Het jaar in een vogelvlucht’. Met de vragen waar ik op terug kijk met een lach, wat ik het liefste wil vergeten e.d. Dit jaar doe ik het even anders. Lees hier het jaar 2015

Wat een jaar was dit. Een rollercoaster aan emoties dit gehele jaar. Ik heb gelachen, gehuild, geschreeuwd van frustratie, tranen gelachen. Ben intens blij en verdrietig geweest. Heb mooie hoogte punten gehad maar ben dit jaar ook heel diep gegaan.

Intens blij met mijn nieuwe interne baan.
Intens verdrietig en boos om het langzaam gaan van de verkoop van ons appartement.
Tranen, toen hij eindelijk was verkocht. Intens blij dat het bod op onze nieuwe woning was geaccepteerd.
Moe.
Gesloopt.
Van de vele energie etende weken, maanden.. Mijn werkjaar was zwaar. Het verhuizen en de laatste loodjes ook.

Maar het was het meer dan waard.

En juist omdat het allemaal zo zwaar was, kijk ik graag terug op een aantal absolute hoogtepunten van 2016. Want ondanks alles was het een heel fijn en vooral leerzaam jaar.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..

…de fijne geluksmomentjes van januari, het krijgen van mijn nieuwe interne baan. Ik gaf toffe workshops op werk en heb zoveel gedaan en geleerd dit jaar. Ook hadden we onze fijne verjaardagsviering & ontdekte ik de meest geweldige serie ever: The Fall.

Er kwamen vele leuke, toffe samenwerkingen online op mijn blog (en er staan er nog wat in mijn inbox). Ik genoot van de artikelen maken op mijn blog en de nieuwe reeks dreamjob interviews, waar 22 bloggers met veel enthousiasme aan mee deden.

We waren dit jaar 9 jaar samen en 4 jaar getrouwd. We hadden 2 fantastische vakanties met het weekendje Centerparcs en de droomtrip naar Londen. Ik bedoel: wat een prachtige omgeving, intens genieten en gewoon eekhoorntjes uit mijn handen voeren (liefde!) Oh en natuurlijk niet te vergeten de klapstukken van dit jaar: de verkoop van ons appartement & aankoop van onze droomwoning. Och September wat was je toch leuk!

De laatste maanden stonden in het teken van regelen, regelen en nog meer regelen. Maar ondanks de drukte van het verhuizen heb ik zo intens genoten van deze mooie reis!

Voor 2017 hoop ik..

Op rust. Rust in alle mogelijke aspecten van mijn leven. Zowel met mijn nieuwe werkuren, als lichamelijk en geestelijk. De rust vinden, zoeken en herpakken. De rust NEMEN en vooral genieten van de rustmomentjes. Dat alles eindelijk een plekje heeft. Maar dat gaat zeker goed komen met de stabiliteit op mijn werk en onze nieuwe woning.

Wat was jou hoogte en diepte punt van 2016?

About the Author

24 Comments

zwartraafje

Het afgelopen jaar was ook echt wel heel intens voor jullie hé. Vooral dat lange wachten tijdens de verkoop van jullie huis en vervolgens al het geregel dat daarbij komt kijken én het vele inpannen om alles te kunnen verhuizen. Ik hoop echt dat jullie dit nieuwe jaar volop van jullie droomhuis kunnen genieten. Bij ons waren er geen echt ingrijpende gebeurtenissen het afgelopen jaar. Geen verre reizen maar wel leuke vakanties dicht bij huis. Nog steeds niet naar Londen geraakt maar wel naar de Harry Potter Exhibition in Brussel. Enkele leuke ontmoetingen met mede-bloggers én de kans gekregen om enkele schrijfsters te ontmoeten én interviewen. Veel kleine maar leuke dingen dus om aan terug te denken.

Reply
Wanda

Een jaar met uitersten maar die wel op een mooie manier is afgesloten! Hopelijk krijg je wat meer rust in 2017 en wordt het allemaal wat minder hectisch!

Reply
Nesrin

Wat een rit zeg. Poeh.

Ik wens je een heel goed 2017 toe en ik hoop dat je lekker kunt uitrusten en rust neemt.

Fijne jaarwisseling!

Reply
Nele | Pizzapartyfridaynight

Ik vind het soms moeilijk om te bloggen over mijn dieptepunten, omdat ik bang ben om er mensen mee te kwetsen, bv… het inwonen bij de schoonouders steekt me serieus tegen (no worries, dit zullen ze niet lezen 😛 ), dus dat is een serieus dieptepunt, maar het aftellen begint naar ons eigen huis, dus dat is wel hééél goed nieuws 🙂

Reply
Vivian

Ik begrijp helemaal hoe je je voelt: mooie hoogtepunten, maar ook minder leuke dingen die je behoorlijk door de mangel kunnen halen. Gelukkig is alles nu een beetje bij elkaar gekomen voor jullie, hopelijk wordt 2017 rustiger én mooi!

Reply
Angela

Heel mooi artikel om te lezen. Heerlijk om zoveel hoogtepunten te zien 🙂 . Ik hoop dat je lekker kan genieten van je nieuwe huisje nu dat je verhuist bent! Fijne jaarwisseling en veel geluk in 2017!

Reply
Saar

Het was een jaar waarbij je alles wat het leven te bieden heeft, hebt mogen proeven. Mooie, wonderbaarlijke momenten en een paar dalen.
Ik hoop dat 2017 dat alles en meer mag brengen!

Reply
Cynthia

Hoogtepunt: mijn blog starten! Dieptepunt: een ongelooflijk zwaar jaar. Maar: ik hervond mijn ik! Ik wens jou een prachtig jaar vol rust , liefde en gezondheid. X

Reply
Marcella

Een bewogen jaar, met een geweldig einde. Ik wens je een fijn 2017 toe. Geniet van de rust, je fijne huis. Ik wens je een heerlijk jaar!

Reply
Joyce rdt

Ook al was 2016 een heftig jaar, er zijn gelukkig ook hele mooie dingen gebeurd en fijn om daarbij stil te staan!
Mijn hoogtepunt van afgelopen jaar waren mijn reizen, wat heb ik er weer van genoten.

Voor 2017 hoop ik dat je wat meer rust gaat vinden, maar dat moet goedkomen met jullie nieuwe thuis 🙂 . Liefs.x

Reply
Hilde

Mooi overzicht ook 🙂 . Ik wens jou voor 2017 de rust toe die je je wenst zodat het voor jou een hoogtepunt mag worden.

Reply
Roos

Ik kan me helemaal voorstellen dat je rust nodig hebt na zo’n jaar. Maar ook erg fijn om te lezen dat er voor jou ook een hoop hoogtepunten waren!
Ik vind het heel erg lastig om één hoogtepunt te noemen, aangezien ik juist het meeste geniet van de kleinste dingetjes.

Reply
Denise

Wat een jaar zeg. Ik snap heel goed dat dit een slopend jaar voor je was. Gelukkig waren er wel andere gebeurtenissen die het weer allemaal goedmaakte. Mijn jaar was (ook) niet leuk, maar heb wel hele mooie momenten meegemaakt, die ik nooit zal vergeten.

Reply
Lies

Mijn hoogte- en dieptepunt hangen wat samen. Ik vind mijn beslissing om mijn relatie te verbreken nog steeds mijn beste keuze van het jaar, maar ik had het wel heel moeilijk met alleen zijn. Ik hoop dus dat 2017 een prins brengt, maar ondertussen probeer ik elke dag weer een beetje mee van mezelf te houden zoals ik ben.
Fijn eindejaar!

Reply
nancy

Ik heb nooit zoveel met oud en nieuw moet ik zeggen. De dagen gaan gewoon door! Haha, maar ik snap dat je wel toe bent aan een beetje rust.

Reply
bijsaramsades

zowiezo ga je meer rust hebben metdat jullie verhuis achter de rug is, nu kan het genieten van jullie thuis beginnen 😉

Reply
Simone

Poeh, je hebt inderdaad een heftig jaar gehad. Maar wel met een mooi einde in een mooi nieuw huis! Mijn echte dieptepunt was dat Budgie weer een terugval kreeg en nu sinds kort ook aan de medicatie moet. Ik hoop dat hij nog een paar jaar mee kan…
Het hoogtepunt is wel mijn gezondheid die ineens een hele andere wending kreeg. Het ging heel slecht, maar eigenlijk door een ‘simpele’ oplossing heb ik voor mijn gevoel weer mijn leven terug gekregen.

Fijne jaarwisseling alvast lieve Sas <3

Reply
Inge

Ik heb erg met je meegeleefd en het was inderdaad een wisselend jaar, maar gelukkig kun je het jaar fantastisch afsluiten! Sowieso staan er een hoop hoogtepunten in. Ik hoop dat je in 2017 meer rust vind. 🙂 Mijn hoogtepunten zijn het-eindelijk-vinden-van een baan en mijn appartement. Dieptepunt? Hm, ik denk dat mijzelf af en toe best eenzaam voel en ik de liefde nog steeds niet heb gevonden.

Reply
Sheila

Fijn dat je je concentreert op de leuke momenten van 2016. Dat zijn toch altijd fijnere momenten om op terug te kijken.

Mijn hoogtepunten zijn er zoveel. Maar de belangrijkste: de bevestiging krijgen dat ik zwanger ben tijdens het backpacken in Thailand met onze dreumes. En dan natuurlijk ook de reis door Thailand zelf. Verder ook de ontwikkelingen die mijn zoontje maakt gedurende het jaar en zijn betrokkenheid tot mijn zwangerschap. De fijne kerst die ik vierde met mijn man, vriend en zoontje. Onze weekendjes weg en uitstapje naar de Winter Efteling. Mooie reacties op mijn blog. Een training die ik zelf heb geschreven voor mijn werk en vervolgens ook mocht geven, de vele internationale vrienden die we van de zomer weer eens hebben gezien en ga zo maar door. Het zijn er oneindig veel. Dieptepunt is het overlijden van mijn opa. Maar dat is ook echt het enige dieptepunt wat ik me kan bedenken. Dus 2016 was en is nog steeds een mooi jaar voor me.

Reply
Romy

Ik kan me voorstellen dat het een hectisch jaar was met de verhuizing en alles wat daaraan voorafging met de verkoop van jullie appartement. Gelukkig kun je ook op mooie momenten terugkijken. Ik hoop voor je dat 2017 een fijn en rustig jaar wordt!
Mijn hoogtepunten waren de reis naar New York met mijn moeder en mijn diploma-uitreiking. Het dieptepunt was toen ik aan het begin van dit jaar heel erg ziek was en daardoor voor veel dingen geen energie meer had.

Reply
Morgaine

Och, daar heb ik nog niet eens over nagedacht, daarnaast, kijk ik liever naar de hoogtepunten ipv de dieptepunten 😉 En ze zijn er absoluut, vooral zoveel als ik heb kunnen varen dit afgelopen jaar. Mijn werk wat superleuk was en is! Vrienden, familie, de komst van babynichtje was het absolute hoogtepunt!

X

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *