Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Vraag-maar-raak 2.0 De antwoorden

Een tijdje terug kwam het artikel Vraag-maar-raak 2.0 online op mijn blog. Je kon alles stellen wat je wilde. Ik kreeg zeker wat vragen waar ik over na moest denken. Hieronder kan je meelezen welke antwoorden ik heb gegeven. Tevens kreeg ik heel lief een nominatie voor een liebster award met een vragenlijst van Levenliefdegeluk. Ik heb de vragen die ik heb gekregen en leuk vond gecombineerd in dit artikel. Ik heb dus niet alle regels van de award gedaan, sorrynotsosorry.

Amy: Zou je ooit fulltime willen bloggen als het financieel haalbaar was? Of is je werk je daar te lief voor?
Dat antwoord is kort: NEE. Mijn werk is daar té leuk voor. Ik schreef een tijd geleden het artikel Zou jij fulltime blogger willen zijn? Een artikel waar ik ontzettend veel reacties op heb gekregen. Super leuk ook om alle antwoorden en diversiteit te lezen. Ik zou er zelf persoonlijk niet aan moeten denken om fulltime blogger te zijn, maar heb zeker wel respect voor de mensen die het doen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto: De Peuterspeelzaal waar ik werk, interne baan die ik had gekregen


Amy vroeg ook: Wat zie jij als de grootste positieve verandering die de afgelopen jaren in bloggers land is geweest?
Ik zie en denk dat steeds meer bloggers hun eigen ding blijven doen. De insteek die ik ook heb voor mijn blog. Met de ‘oude garde’ gaat het niet om de statistieken en samenwerkingen. Ik merk dat veel bloggers onzeker zijn want ik ben klein of krijg/heb geen/weinig volgers. Daarnaast zie ik op deze blogs een groei doordat ze toch bloggen op hun unieke manier doen en er voldoening uithalen. Dit zijn de blogs die ik ook erg graag volg. Ik beschreef dit al eerder in het artikel 5 bloglessen waarvan ik blij ben dat ik ze heb geleerd.

Lydia: Als de theepartij komend voorjaar de verkiezingen wint, en Saskia de nieuwe minister president van Nederland wordt, wat zou je dan als eerste veranderen?
Een theepartij HA. Geweldig<3 Toffe vraag ook. Ik heb er ook zeker even over na moeten denken. Wat ik als eerste zou veranderen is de zorg. Ze zijn zo aan het korten hierop, net als de zorgtoeslag.. Dingen waarvan ik vind dat het gewoon noodzakelijk is en beschikbaar voor iedereen.

Anita: Wanneer had je de tijd van je leven?
Geen woorden voor nodig toch? 😉

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Tevens zou er staan mijn trouwdag, de dag dat ik mijn vaste contract tekende en het zijn op de bruiloft van mijn beste vriendinnetje.

Anita vroeg ook: Wat snap je soms nog steeds niet?
Dat ik zo stress gevoelig ben. Wat ik er ook tegen doe, het blijft een dingetje waarmee ik blijf worstelen.

Anita vroeg ook: Is elke dag een nieuw begin?
Oei, lastig. Ik probeer dit wel te doen maar ben wel iemand die lastig dingen los kan laten. Vaak lukt het me wel om elke dag als een cadeautje te zien, maar er zijn soms ook dagen bij dat dit me moeilijker afgaat.

Evelyne: Raak je wel eens uitgekeken op je blog?
Gek genoeg, niet. Ik blog al echt heel veel jaren en ik lijkt het steeds leuker te vinden! Dit komt ook mede door mijn vaste groep met lezers en de super toffe reacties die ik krijg op artikelen. Het is een fijne uitlaat klep en ik probeer mezelf tekens te verbeteren en uit te dagen met artikelen.

Angelique: Wat waren je hobby’s toen je een tiener was?
Oh ik had er een hoop. Vooral buiten zijn met vrienden, foto’s maken, MSN’EN (die goede oude tijd), ik kon genieten van tekenfilms en besteedde ook veel tijd aan mijn blog.


 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

Vragen Liebster Award:

Chaos of gestructureerd?
Dat is makkelijk: gestructureerd. Hoewel ik wel bezig ben het meer los laten hiervan. Soms is het nét te krampachtig gestructureerd waardoor het minder leuk is. Wel ben ik iemand die graag dingen op orde heb, zowel op werk als ik mijn privé leven.

Heb je broers of zussen?
Ik ben enig kind. Een tijd geleden (in 2013) schreef ik een artikel over het zijn van enig kind.

Pak je liever de auto, fiets of trein? En waarom?
Ik ben eigenlijk meer van het wandelen. Met de auto ga ik naar werk, maar dit is meer omdat het te ver is om te fietsen: anders zou ik dit liever doen. Ik rij dus 5 dagen in de week auto en de tussenuren in mijn werk loop/wandel ik alles. Heerlijk om te doen. Het OV gebruik ik zelden tot niet. Heel soms als ik naar de stad ga, hoewel ik dan ook nog liever de fiets pak.

Hoe kwam je op het idee voor jou blog?
Oei, dat is lang geleden! Ik kwam wel eens blogs tegen en het leek me wel leuk om verhalen en foto’s te delen met mensen die ik weinig zag. Ik maakte een gratis web-log.nl aan en na 1 jaar was iliveformydreams.com geboren. Nog steeds erg blij met de stap van een eigen domein.

Wat is je grootste droom?
Even kort door de bocht en kort & krachtig: De verkoop van ons appartement en de koop van een nieuwe woning. Punt. Meer wensen heb ik op dit moment niet.

Als je een privé vliegtuig tot je beschikking had, wat zou dan de eerste bestemming zijn waar je heen zou willen?
Ierland wil ik nog eens heen, lijkt me echt een prachtig land. En ik hou nog steeds van Londen, daar zou ik ook in een oogwenk weer naartoe gaan.

Heb jij dit artikel gemist en nog een vraag? Stel hem in de comments.

1
Lifestyle, Lijstjes & Stokjes
Previous Story
Next Story

24 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Anneleen
  09/10/2016 at 21:12

  Wat een leuke vragen heb je gekregen Saskia en leuk om jouw antwoorden hierop te lezen ! 🙂 Bij ons in België besparen ze ook heel erg op de zorg en dat is inderdaad heel erg en schandalig. Toch een beetje geruststellend om te lezen dat dit niet alleen bij ons gebeurd !

 • Reply
  Vivian
  02/10/2016 at 13:28

  Haha ooohh, zo’n theepartij lijkt me wel wat!

 • Reply
  Nicky
  30/09/2016 at 22:57

  Altijd leuk om te lezen!

 • Reply
  ineke
  25/09/2016 at 09:20

  Wat leuke vragenlijstje.. Hopelijk komt jouw droom snel uit!!

 • Reply
  Angelique
  23/09/2016 at 16:32

  Wat een goede vraag van Amy! Blogland is veel veranderd, ik zou het ook niet fulltime willen doen.

 • Reply
  Yvonne
  22/09/2016 at 20:32

  Wat ontzettend leuk zo’n vraag maar raak blog. Ik wou dat ik het zelf verzonnen had, haha. Maar misschien zou ik ergens een beetje bang zijn dat ik weinig of geen reacties / vragen zou krijgen en het dan toch niet doen. 🙂 Maar het is echt leuk om zo de persoon achter het blog beter te leren kennen. Ik doe dat echt te weinig, ook door mijn werk denk ik en omdat ik onze kids zoveel mogelijk buiten mijn blog wil houden (best lastig op de blogs die over reizen met kinderen gaan). Anyways: leuk om te lezen dit!! 🙂

 • Reply
  Evelyne
  22/09/2016 at 18:54

  Leuke vragen & antwoorden! Fijn om je antwoord op mijn vraag te lezen 😉

 • Reply
  Michelle
  22/09/2016 at 17:01

  Leuke vragen zitten er weer bij 😉

 • Reply
  Charlotte
  22/09/2016 at 16:49

  Leuke vragen! Zo leuk om iemand dan nog beter te leren kennen

 • Reply
  Joyce rdt
  22/09/2016 at 11:18

  Wat leuke vragen en leuk om je antwoorden te lezen. MSN’en jaaaa.. oh my.. elke dag na school zat ik met mijn neus achter die grote pc haha. Liefs.x

 • Reply
  Amy
  22/09/2016 at 07:34

  Mooi om te lezen lieve Sas. Denk dat je gelijk hebt, dat steeds meer bloggers hun eigen ding gaan doen en elkaar minder nadoen. Een paar jaar terug was minder dan 2 blogposts op sommige blogs ondenkbaar; nu skippen mensen steeds vaker een dag om te schrijven over wat ze echt willen schrijven. Super ontwikkeling!

 • Reply
  Morgaine
  22/09/2016 at 06:29

  Wij oude garde denken gewoon echt hetzelfde, soms denk ik weleens bij de nieuwe garde, zo jammer dat jullie ons oude garde niet mee hebben gekregen ooit, hoe het was… hahahaha Daarom heb ik er vaak niet zo heel veel mee, maar het verbaasd mij wel sinds ik terug ben, dat sommigen veel korter online zijn dan ik eigenlijk denk… nu hun 2 jarig bestaan vieren etc… Kortom er is van alles te vinden.

  En jij, echt ja, je stress dingetje… echt hoor Sas… het kan, dat loslaten en zo of ermee om te leren gaan 😉 Kost wel tijd, komt vanzelf wel als je ouder wordt, dit klinkt gek, dacht ik vroeger, zal wel.. maar het is zo, laat dat een mooi vooruitzicht zijn 😀

  X

 • Reply
  Sabine
  22/09/2016 at 00:39

  Leuk om te lezen! Ook lekker op je eigen manier dingen combineren, daar houd ik echt van dat unieke 🙂

 • Reply
  Fleur
  21/09/2016 at 21:58

  Wat een leuke en creatieve vragen! De theepartij vraag is geniaal, haha! En als ik dan toch nog ene vraag mag stellen; als de kinderopvang en bloggen niet zouden bestaan (als zou ik me dat niet voor kunnen stellen, van beide niet) wat zou je dan voor werk en hobby hebben denk je? Zou dat compleet iets anders zijn of liggen je verdere interesses dan toch nog wel dicht bij elkaar? Ik ben benieuwd!

  • Reply
   SAS
   24/09/2016 at 20:37

   Qua werk zou ik in een dierentuin zijn gaan werken. Mijn passie lag daar of bij kinderopvang al sinds jongs af aan. Ik kan nog steeds intens genieten in een dierentuin. En wat voor een hobby? Ik denk dat ik meer zou lezen dan dat ik nu doe. Verder de hobby’s die ik nu al heb: skaten, wandelen, series kijken.. 🙂 Leuk dat je nog een vraag hebt gesteld!

 • Reply
  Sarah
  21/09/2016 at 19:46

  Super fijn om je op deze manier beter te leren kennen. Ik moet wel zeggen dat ik één van die onzeker bloggers ben. Dan hoor ik van andere bloggers over samenwerkingen en volgers en dan denk ik: ‘Oei, en ik blijf hier maar hangen met mijn kleine, simpele blogje.’ Gelukkig blijf ik hoe dan ook mijn ding doen en blijf ik gewoon schrijven over de dingen die ik leuk vind. Daar haal je dan inderdaad wel een hoop voldoening uit 🙂

 • Reply
  Els
  21/09/2016 at 18:36

  Leuk die vragen zo om te lezen :-). Weet ik weer meer van je 🙂 . Goed dat als je president bent je het korten op de zorg gaat stoppen! Ik ben voor!

  Je grootste wens, ja…. ik herinner me die wens ook. Ik had hem ook jaren. Gelukkig is het appartement eindelijk verkocht. Dat gaat bij jou ook gebeuren. Ze zeggen dat het steeds beter gaat met de huizenmarkt!

 • Reply
  Mariska
  21/09/2016 at 14:26

  Leuk om te lezen 🙂 vind het altijd leuk als bloggers zulke vragen beantwoorden. Hoop zo voor jullie dat jullie huis snel verkocht is!

 • Reply
  Lydia
  21/09/2016 at 11:33

  Jaaa, je hebt ‘m beantwoord! 😀 En ik ben het hartstikke eens met je antwoord. Mocht je nog eens de politiek in gaan, bel me. 😉

 • Reply
  Nele | Pizzapartyfridaynight
  21/09/2016 at 10:20

  Hihi, yeaaahh!! MSN 🙂 waar is den tijd! 😀

 • Reply
  Sanne
  21/09/2016 at 09:25

  Haha met die president moest ik wel een beetje lachen. Maar hey waarom niet? Leuke vragen heb je beantwoord. Leuk dat je ook liever wandelt dan auto rijdt.

 • Reply
  Lies
  21/09/2016 at 08:51

  Je hebt mensen die spreken van het Noordervirus omdat ze gek zijn van Scandinavië. Zou er ook zo’n woord voor jou bestaan omdat je dat hebt met de Britse Eilanden? 😉

 • Reply
  Nancy
  21/09/2016 at 08:41

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Romy
  21/09/2016 at 07:44

  Wat leuk om te lezen! Als nieuwsgierig aagje houd ik wel van dit soort vragenlijstjes.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png