Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Hoe ik de ZEN terug kreeg in mijn leven

‘Wat wil ik nu eigenlijk in het leven? Zit ik nog op de goede weg? Welke richting wil ik op?‘ Vragen die de laatste tijd door mijn hoofd spoken. Er is namelijk dit jaar ontzettend veel gebeurd waardoor mijn stress level soms tot het maximum schoot. Dit heeft het gevolg gehad dat ik uitgeput (tevens ook toe aan vakantie), slechter sliep en lichamelijke klachten kreeg. Ik wilde dit ombuigen. En besloot met een aantal dingen bewust bezig te zijn en in te plannen. Want ZEN hebben in mijn leven is toch wel erg belangrijk geworden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Detoxen

In de brede zin van het woord. Zowel bewust(er) bezig zijn met voeding als het detoxen van online gedrag. Zoals jullie vast wel hebben gemerkt ben ik minder online actief. Dit, om andere prioriteiten te stellen. Ik lees minder artikelen, zit minder op social media (of reageer later) en laat mijn smartphone vaker links liggen. Het minder leven op de automatische piloot en bewuster met dingen bezig zijn. Het heeft geholpen. Ik zit beter in mijn vel, stel fijne prioriteiten op en ben veel meer mindful in het leven gaan staan.

Minimalistisch zijn

Dit ben ik al een redelijke periode aan het doen en brengt ook een stukje rust. Bij items die ik wil komen eerst de kritische vraag: ‘Heb ik dit écht nodig?‘ of ‘Ga ik het ook echt gebruiken?’ maken dat ik vaker dingen terug leg en doorloop. Tevens is het positief dat ons appartement te koop staat ik koop namelijk niets meer voor ons huis. Immers weet ik niet wat voor huis we gaan kopen, of ik het dan nog nodig heb en alles wat ik nu koop moet ingepakt en verkast worden.

Wandelen

Nu wandelde ik al erg vaak per dag (door de tussenuren op mijn werk, ik doe alles lopend) maar wandelen zonder doel? Zo ging ik heerlijk lezen aan het water en wandel ik vaker in de buurt. We hebben veel groen in de buurt en het is heerlijk genieten in de natuur. Foto’s maken, eendjes/zwanen/ganzen/engazomaardoor eten geven en vooral even mijn hoofd leegmaken. Ik merk dat skaten en wandelen de 2 manieren zijn om even uit de dagelijks sleur te komen en rust te creëren in mijn hoofd.

Skaten is door het wisselende weer (of té warm of regen) niet veel meer gelukt helaas. Maar de keren dat ik wilde skaten en het niet kon ben ik lekker een heel eind gaan wandelen. Ook ben ik het (thuis)sporten weer fanatiek gaan oppakken. Door lichamelijke klachten is dit even op een laag pitje te komen staan, maar ik ben weer begonnen! Zorgen voor mijn lichaam, daar ben ik zeker door beweging, rust pakken en letten op mijn voeding bewust mee bezig.

Rust pakken/ Me-time

Bewust me-time inplannen. Zo laat ik sommige weekenden compleet leeg, als ik zie dat ik ervoor een drukke week heb. Ook doe ik heel vaak deze 10 dingen die ik graag doe op een vrije dag. Bewust even niet bezig met werk, de verkoop van ons appartement of huishoudelijke taken. Nee, neerploffen. Thee, poes op schoot, serie kijken of een boek lezen. Even hélemaal niks.

Geniet!

Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten. Precies dat. Elke dag sta ik dankbaar op en ga ik met een glimlach slapen. Ik probeer te genieten van de mooie momenten elke dag en het feit dat er een nieuwe dag aanbreekt.

Slow down
Smile
and Enjoy.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Tevens is er in 2017 een wijziging op werk, waardoor ik iets minder (waarschijnlijk) maar wel compacter ga werken. Zodra er meer bekend over is, zal ik het in een persoonlijke update delen. Binnenkort heb ik er een gesprek over. Tot die tijd is het voor mij ook even afwachten hoe alles gaat uitpakken. Maar het maakt zeker dat er meer ZEN in mijn leven gaat komen. Zo probeer ik de verkoop van ons appartement steeds meer op de achtergrond te laten verdwijnen en dankbaar te zijn dat we in dit mooie appartement wonen (en gelukkig zijn!) en zien we vooral de voordelen van het nog te koop staan. Zorgen voor mezelf, that’s the key.

(idee artikel)

En hoe breng jij ZEN in je leven?

2
Lifestyle
Previous Story
Next Story

20 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  27/09/2016 at 23:16

  Moeilijk is dat, hè? En de ene dag gaat het beter dan de andere. Wel goed om mee bezig te zijn.

 • Reply
  Sabine
  08/09/2016 at 14:37

  Heel fijn om te lezen! Hier kan ik zeker nog wel wat van leren, ik voel me op het moment niet echt ZEN namelijk 🙂

 • Reply
  annouska
  06/09/2016 at 11:14

  Rust pakken en vooral me time nemen is zo belangrijk in het leven. Alles vliegt al voorbij en soms even aan de rem trekken en echt genieten van alles, jezelf en om je heen maakt het dat je jouw leven weer bewust mee maakt.

  Ik ben zelf ook bezig met afkikken. Ik lees al maanden lang blogjes alleen eens in de zoveel tijd en neem dan ook echt de tijd om rustig te reageren. Ik vind het fijn om dan echt even tijd te hebben voor andere bloggers. Ook blog ik zelf nu bewuster op vaste periodes. Mijn telefoon ligt in de avond tegenwoordig ver van mij af, want ik wil samen met mijn vriend of met andere genieten van de avond.

 • Reply
  Marcella
  03/09/2016 at 23:12

  Mooi om te lezen hoe je meer rust creëert. Ik kan best wel wat van je leren. Goeie tips!

 • Reply
  Nicole
  02/09/2016 at 21:47

  Echt zen ben ik volgens mij niet maar ik ben wel flink wat dingen aan het aanpakken. Echt rust nemen is nog wel een ding, maar dat kan pas als ik die andere dingen heb aangepakt. Zoals de rommel bij ons in huis 😉

 • Reply
  Jitske
  02/09/2016 at 16:42

  Leuk om te lezen. Wat goed dat je bezig bent rust in je leven te creëren. Ik vind je post erg herkenbaar. Is ook een thema in mijn leven dat telkens terug komt. Gelukkig zijn er heel veel manieren om die rust te vinden, wandelen is ook een van mijn lievelingshobbies. Ben benieuwd hoe het afloopt met je huis!

 • Reply
  Jitske
  02/09/2016 at 16:38

  Wat goed dat je er bewust mee bezig bent rust te creëren in je leven. Ik probeer daar zelf ook altijd een balans in te vinden. Slowbloggen is zo’n mooi concept, ben daar ook helemaal voor! Leuk om te lezen wat je doet om de batterij weer op te laden. Wandelen is ook een van mijn lievelingsdingen. Ben benieuwd hoe het afloopt met je huis!

 • Reply
  Morgaine
  01/09/2016 at 22:42

  Bij mij is het exact andersom, mijn werk is mijn zen momentje, gisteren gestart met het zwemmen, helemaal zen, en dat geldt ook voor blogs lezen eigenlijk. Dat doe ik in de ochtend meestal of zoals nu juist in de avond even na werk. Heerlijk ontspannend!

  X

 • Reply
  Anne
  01/09/2016 at 22:27

  Mooi geschreven zeg. Ik ontving gisteren de Flow en daar zit een boekje in met een off-line boekje, voor een week offline. Misschien is dat ook leuk om eens te lezen voor jou 😉 . Ik vind het lastig om ook tijd in te plannen voor mezelf, maar ik merk dat ik het wel nodig heb. Zo heb ik met mijzelf en mijn vriend afgesproken dat ik na 17.00 uur naar huis ga van werk en ook niet meer mag werken tot de volgende dag. Anders blijf ik doorgaan. In het begin was dit nog wel eens pittig, maar ik merk dat het ook erg prettig werkt en rust brengt! Ik wens je veel plezier en rust toe 🙂

 • Reply
  Kim
  01/09/2016 at 22:07

  Wat fijn om te lezen dat je jezelf weer wat meer terugvindt. Ik hoop dat ook je werk het wat meer Zen gaat maken!

 • Reply
  Jenn
  01/09/2016 at 21:59

  Mooi om te lezen, heel belangrijk! Ik ben ook steeds minimalistischer geworden, en dat bevalt me eigenlijk prima.

 • Reply
  Els
  01/09/2016 at 21:01

  Wat fijn om te lezen. Fijn ook dat je werk waarschijnlijk ook positief veranderd!

 • Reply
  Vivian
  01/09/2016 at 19:39

  Vooral die me-time en dat genieten zijn voor mij belangrijk, maar eigenlijk ook het constant letten op mezelf en op hoe ik me voel en hoe alles gaat, zodat ik mezelf niet voorbij race 🙂

 • Reply
  Darina
  01/09/2016 at 12:09

  Goed geschreven. Ik denk nu ook meer na als ik een aankoop wil doen. En ‘s avonds probeer ik zo min mogelijk op social media etc te zitten maar in plaats daarvan te lezen of te sporten

 • Reply
  Sofie
  01/09/2016 at 11:52

  Ik probeer ook het digitale leven wat meer naast me neer te leggen. Niet eenvoudig soms maar wel blij dat het al geminderd is.
  Minimalistisch probeer ik ook 🙂 Ik koop sowieso niet gauw spullen omdat ik een krent ben 😀

 • Reply
  Demi
  01/09/2016 at 11:37

  Wat een fijn artikel! Heel belangrijk om genoeg zen in je leven te hebben. Met m’n aankomende stage moet ik hier ook echt op gaan letten.

 • Reply
  Kimberly
  01/09/2016 at 09:08

  Wat een goed artikel zeg!

 • Reply
  Lies
  01/09/2016 at 08:58

  Ik denk dat die balans vinden voor iedereen een moeilijke evenwichtsoefening is. Ik heb er in de zomer ook heel erg op gelet, maar nu de vakantie voorbij is merk ik dat het toch alweer moeilijker is om uitgerust te zijn en me niet te laten meeslepen door de mallemolen. Maar het al merken is natuurlijk veel, dan kunnen we er weer mee aan de slag gaan.

 • Reply
  Amy
  01/09/2016 at 07:43

  Mooi artikel Sas, voor jezelf zorgen en me-time nemen is erg belangrijk! Ik vind het zelf wel super moeilijk eigenlijk, want er is zoveel te doen dat je gemakkelijk vergeet om af en toe even rust te houden. Goede reminder dus, dit artikel! Voor jou super fijn dat je meer rust ervaart en kunt genieten van verschillende momenten! <3

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png