Ik als blogger (tag)

Van lieve blogger Michelle kreeg ik een tijdje terug de Ik als blogger tag in mijn schoot geworpen. (Bedacht door Patricia) Tijd om deze vragen over bloggen eens te beantwoorden. Tags over bloggen vind ik erg leuk om in te vullen en ook te lezen bij andere bloggers. Ben ik onzeker na het publiceren van een artikel, waar haal ik inspiratie vandaag en wat wil ik nog bereiken? Je leest het allemaal hieronder.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Ik drink eigenlijk altijd thee (of ik nou aan het bloggen ben of niet haha). Eten verschilt heel erg.

Wat voor muziek of welke tv zender heb jij het liefst aan onder het bloggen?
Ik heb vaak een muziekje aanstaan van mijn favoriete artiesten. Deze staat dan zachtjes op de achtergrond aan.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Eigenlijk nooit. Hoewel ik soms een persoonlijk artikel, wat recht uit mijn hart komt wel een aantal keren doorlees voordat ik op publiceer druk. Ben altijd erg benieuwd naar de reacties, maar onzeker? Nee dat zeker niet. Ik sta 100% achter mijn artikelen en besteed er veel zorg aan dat de artikelen echt vanuit mij komen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Ik begin er meestal mee rond November. De artikelen die ik maak zijn dan de Top 3 en het jaar in vogelvlucht. Fijne artikelen om te maken. Koert en bondig met een top 3 en daarnaast een tag die ik sinds vorig jaar heb gemaakt, die dit jaar ook weer aanbod komt. Dit soort leuke artikelen van jaarafsluitingen vind ik ook altijd erg leuk om bij mede bloggers te lezen.

Wat is voor jouw het beste moment om te bloggen?
9 van de 10x blog ik in het weekend Door de weeks heb ik er gewoon weg geen tijd voor met mijn werktijden. Soms zit ik op Dinsdagmiddag wel eens wat concepten in de plannen, die ik vervolgens weer uitwerk in het weekend. Ik plan meestal alles vooruit omdat ik wat meer rust en regelmaat geeft. Zo hoef ik door de weeks na een drukke werkdag, daar niet mee bezig te zijn.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Blijf bij jezelf en wat jij leuk vind om te schrijven. In deze ‘nieuwe blogwereld’ gaat het om statistieken, bezoekersaantallen en populariteit. Ik heb er zelf voor gekozen hier niet mee bezig te zijn. Ik vind artikelen schrijven leuk, het zijn artikelen waar ik 100% achter sta en ik ben oprecht op mijn blog. Iets wat ik erg belangrijk vind, zowel bij mezelf als bij een blogger die ik volg.

Groei. Groeien als persoon door mijn blog en vooral het laten doorschemeren in mijn artikelen. Ik ben kritischer, bewuster bezig met wat en welke artikelen ik op welke manier online zet. Dit maakt dat je een stuk creatiever wordt en wat meer gerichter bezig bent.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Een persoonlijk lifestyle blog maakt dat je altijd en overal inspiratie vandaan kunt halen. Dat is dan ook zo fijn aan mijn blog. Zowel uit het dagelijks leven, plaatjes/quotes, andere bloggers, ideeën die ik mijn hoofd schieten… Een mooie wandeling met foto’s.. You name it. daarnaast heb ik de laatste maanden wat vaste rubrieken die terug komen: zoals het dreamjob interview en Life as Sas.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Ik wil nog meer toffe artikelen maken en mijn fotografie skills ontwikkelen. Natuurlijk lijkt het me ook super leuk om meer volgers te krijgen, maar als dit niet gebeurd ook prima. Ik ben eigenlijk na al die jaren nog steeds erg tevreden met de kant die mijn blog is op gegaan en waar ik nu mee bezig ben. Het is een verlengstuk van mezelf geworden en een super toffe hobby.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Ik vind het nog steeds prachtig dat er dagelijks zoveel lieve bloggers mijn artikelen (hopelijk met plezier) lezen en ook nog eens een reactie achter laten. De interactie die je hierdoor krijgt vind ik 1 van de meest waardevolle dingen van mijn blog. De afgelopen jaren heb ik heel wat vaste lezers erbij gekregen die ik heel erg waardeer. Zo fijn te zien dat mensen je schrijfsels waarderen en dus ook echt terug komen en inhoudelijke reacties achterlaten.

Ik heb veel contact met collega bloggers zowel op mijn blog als via social media. Super gezellig, wat het bloggen juist een stuk leuker maakt. Ook heb ik een aantal bloggers al in het echt mogen ontmoeten, super leuk! Even een zichtbaar bedankje naar het leuke contact wat ik heb met: Anneleen, lieve Barbara, blogvriendinnetje Simone, Michelle, andere Michelle (die weer wil gaan bloggen, yeah!), Inge, Tamara (geen blogger) en lieve Annouska! (om even wat namen te noemen)

Ik vind het zo mooi dat er zoveel mensen zijn die mee leven met de verkoop van ons appartement, die (bijna) altijd reageren op social media, die me helpen als ik blog vragen heb over het technische gedeelte en heel trouw en gezellig een comment op mijn blog achter laten. Voor jullie allemaal: duizendmaaldank! Jullie maken bloggen en van social media een feestje!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?
Als ik iets zou moeten noemen zouden het mijn 2 artikelen van dyscalculie worden. Hier schreef ik ook al een gastartikel over bij Renske. Een héél persoonlijk artikel vanaf mijn kant en ik ben blij verrast met alle positieve en herkenbare reacties. Nog steeds een artikel waar ik trots op ben!

Tevens heb ik in de loop der jaren heel wat leuke gastartikelen geschreven. Klik hier voor de lijst (onderaan te vinden) Hier staat zeker heel wat artikelen bij waar ik erg trots op ben.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Heel cliché, als je het leuk vind om te gaan bloggen. Om verhalen, schrijfsels en foto’s te delen. Om te communiceren met mede bloggers en te groeien als persoon. Ik denk dat iedereen die blogt iets bijdraagt en het lijkt me prachtig als bloggers dit zelf ook gaan beseffen. Iedereen is uniek en blogt op zijn/haar eigen manier met een eigen doel.

Wie zou jij willen vragen om deze tag ook in te vullen?
Voel je vooral niet verplicht maar ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van: Simone, Kimberley, Vivian, Annouska en Amy.

En wat heb jij voor waardevols geleerd van het bloggen?

29 reacties op “Ik als blogger (tag)

 1. Oooh superlief dat je mijn naam noemt! 🙂 Ik vind jou ook een heel lieve meid en vind ons contact altijd supergezellig!!

 2. Dit is een leuke tag! Ik vind wat jij zegt de interactie tussen de lezers die reageren en mijzelf ontzettend leuk. Ik voel me ook echt een soort van onbeschoft als ik niet terug reageer op lezers.

 3. Wat een leuke tag om te lezen! Zeker omdat ik zelf weer pas ben begonnen en het leuk vind om te lezen hoe andere bloggers dingen aanpakken, tegen dingen aankijken etc. Je hebt een mooie blog waar je zeker ook trots op mag zijn!

 4. Het bloggen heeft mij vooral geleerd om te schrijven wat ik wil & niet wat een ander wil. ‘k Ben nogal onzeker op dat vlak & er was een moment dat ‘k dacht dat ‘k niet voldeed aan het blogleven. Nu weet ‘k wel beter 😉 Mooie tag & mooi ingevuld 🙂

 5. Ik wist wel dat jij dit een leuke tag zou vinden 😉 Leuk om jouw antwoorden te lezen! Een heel herkenbaar, de interactie met je volgers maken het zo leuk om te bloggen. De dagelijkse reacties, de lieve aanmoedigingen, complimentjes of juist vragen en tips. Wat lief dat je mij noemde, vind het erg leuk om onderling contact met je te hebben!

 6. Super leuk vind ik het om deze tag bij verschillende bloggers te lezen! Grappig dat zoveel antwoorden overeen komen. Ik merk het altijd wel wanneer iemand echt blogt voor de statistieken en dat vind ik jammer.

 7. Leuke tag! Ik drink ook aan de lopende band thee tijdens het bloggen haha, kan echt niet zonder. Dankjewel voor het taggen, ik ga eens kijken wat ik ermee kan! =D

 8. Thee drinken blijft toch echt een bloggerscliché (waar ik totaal niet aan voldoe). Ik vind ook dat je bloggen in de eerste plaats voor jezelf moet doen en niet voor de statistieken. Ook veel fijner voor ons om te lezen.

 9. Leuke tag inderdaad! Ik volg je blog echt al super lang, maar laat niet altijd een reactie achter. Maar je doet het super leuk en goed 🙂

 10. Jezelf blijven is inderdaad heel belangrijk als je een blog hebt. Lezers merken dat ook meteen denk ik. Met de cijfertjes probeer ik mij zelf ook zo min mogelijk bezig te houden…

 11. Wat een leuke vragen in deze tag! Ik probeer zelf ook niet teveel bezig te zijn met alle cijfertjes, het moet wel leuk blijven! Ik word veel vrolijker van een lieve comment dan de analytics pagina 🙂

 12. Ik heb deze tag ook ingevuld natuurlijk en bij het leren van, wat heb jij geleerd, dacht ik eerst.. ik heb niet persé iets geleerd, maar toch wel, om niet altijd te reageren in een discussie die al bezig is op een blog, om dus politieke of andere zaken hooguit te lezen en dan lekker te negeren en te mijden wat anderen al gezegd hebben, en zelf eventueel ook niet te reageren, en dan weet jij Sas, precies wat ik bedoel, hahahaha 😉

  Dat dus, en dat is wel handig, want later kwam hyves dat viel nog mee, maar toen op FB en nu helemaal, gewoon niet reageren! Negeren is da bomb! 😉

  X

 13. Ah wat heb je hem leuk ingevuld! Bizar he, wat bloggen allemaal kan doen en je kan brengen! Hopen dat het nog héél lang door gaat 🙂 !

 14. Wat je zegt, het contact dat je met andere bloggers hebt, is goud waard. Ik hou er van dat er een vast clubje mensen is wat mijn berichten leest, of ik nou 2 maanden niet post, of dagelijks. Genieten toch? En ik blijf het altijd bewonderen dat jij totaal je eigen ding doet met het bloggen. Dat siert je. Ik vind jou blog altijd één van de fijnste om te lezen!

 15. Leuke tag! Veel van wat je schrijft is herkenbaar en uit wat niet herkenbaar is kan ik inspiratie halen…

 16. Wat leuk om te lezen 🙂 . Goed dat je je niet aan het “nieuwe bloggen” houdt. Ook dat je niet onzeker bent is erg fijn 🙂 . Hoeft ook niet hoor, je blog ziet er erg verzorgd uit 🙂 .

 17. Ik denk er hetzelfde over als jij, nooit onzeker maar soms wel erg benieuwd naar de reacties. Blijft een leuke tag om te lezen en het verbaasd me niks dat je thee als antwoord hebt ; )

 18. Wat leuk en interessant om te lezen! Leuke tag, deze kende ik nog niet. Vind je het erg als ik hem overneem om ook een keer in te vullen voor mijn eigen blog?

  1. Leuk, uiteraard mag je hem invullen op je eigen blog. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden. PS: Ik zou het leuk vinden als je naar mijn blog terug linkt in het artikel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *