I confess: Mijn 5 grootste verslavingen

September 13, 2016

Northflix reageerde al op een foto op Instagram met de zin: “Mijn naam is Sas, en ik beken: ik ben verslaafd” ;-) . Dit artikel stond al een hele lange tijd in concepten om verder uitgewerkt te worden, en door deze reactie ben ik eraan begonnen. Ik schreef al eens over 3 materialistische dingen waar ik blij van kan worden. In de loop der jaren zijn het er 5 geworden. ‘Verslavingen’. Dingen die ik kóóp. Omdat ze zo leuk zijn. Note: Ik heb onderstaande items soms al járen.

Theemokken en thee

Deze is vast geen verrassing voor jullie. Jullie kennen uiteraard mijn theemokken kastje al. echter weten jullie niet dat ik zoveel mokken heb dat het er niet eens inpast. Er wordt al gestapeld en er staan nog meer mokken in een keukenkastje. Thee? Ik heb 2á3 planken vol. Oops.

 photo jbkjbjkbj-_zpsbdu7sebu.jpg
Oude foto


Joggingbroeken

Uhm. Ja. Daar heb ik er dus ook veel van he. Ik denk wel meer dan 15, ik durf ze niet eens te tellen. Hieronder een foto collage van een aantal van mijn joggingbroeken. Met als favoriet mijn nieuwe katten broek & de witte Micky Mouse broek. (eerste, 4de & laatste op de foto collage). M. was ook erg verbaast toen hij de kast ging inruimen en ging tellen.. Het waren er wel erg veel, maar sommige zijn zó leuk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Slippers

Slippers heb ik ook veel. Met een leuke print. Juist een effe kleur. Of ze zitten zo lekker. De eerste slippers op de foto zijn kapot gegaan dus heb ik helaas niet meer. Ik hoef geen nieuwe te halen want heb er zoveel. Mijn favoriete? De slipper die ik aan heb onder de gekleurde jurk. (4de foto) Dit zijn zachter slippers met kralen versierd.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Boeken

Ik heb een hele boekenkast vol. Hoewel ik de laatste tijd echt alleen nog boeken koop van mijn écht favoriete schrijvers staat hij overvol. Zo krijg ik veel boeken of ze zijn gekocht in een kringloopwinkel/boekenzolder. Ik heb nog zoveel pareltjes te lezen dat ik voorlopig geen boeken koop. De laatste die ik kocht was het nieuwe boek van Karin Slaughter, 1 van mijn favoriete schrijfsters. Verder probeer ik zoveel mogelijk boeken te laten staan, ik vraag ze wel weer voor de kerst ;-)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Blog thema’s

Daar heb ik er ook al een hoop van versleten. Telkens ben ik super blij met mijn layout maar dan is er weer een error, of krijg ik de kriebels om te knutselen. De laatste jaren heb ik ook zeker wat betaalde layouts gekocht, echter is het merendeel nog steeds gratis. Ik blijf het gewoon super leuk vinden mijn blog te stylen, meer Sas te maken of juist het over een andere boeg te gooien. Met de huidige, nieuwe layout ben ik voor nu erg blij. Maar wie weet…


 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

Note: Wat ik nu met mijzelf afspreek is dat ik (uitgezonderd van mokken in Londen) geen mokken meer koop, de thee die ik heb eerst opmaak, heerlijk ga lopen op de slippers die ik al heb en joggingbroeken links laat liggen. Ik heb zat van bovenstaande spullen. En hoewel ik er veel heb gebruik ik alle bovenstaande items. Het is niet zo dat het in de kast staat/ligt en er niets mee wordt gedaan. Maar bij deze: tot eind December 2016 géén van de bovenstaande 5 verslavingen meer.

Heb jij een verslaving?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

44 comments

 • Nicky

  30/09/2016 at 22:36

  Je mokverzameling ziet er zo leuk uit! Ik heb eigenlijk niet echt van die verzamelingen (hoewel iedereen zegt dat ik een schoenentic heb maar dat is gewoon niet waar)

 • Femke

  27/09/2016 at 15:57

  Ha ja, herkenbaar! Mijn thee voorraad blijft ook altijd groot genoeg om een jaar thee van te kunnen drinken en boeken probeer ik tegenwoordig niet meer te kopen (dus geen boekenwinkels meer inlopen). Verder kan ik het nooit laten om notitieboekjes te kopen, ook al heb ik de helft nog niet volgeschreven. Ik heb ook met mezelf afgesproken dat ik de rest eerst moet volschrijven voordat ik weer nieuwe mag kopen.

 • Ineke

  25/09/2016 at 09:21

  Wat leuke joggingbroeken heb jij :o .. Een goed gevulde boekenkast is toch zo mooi, instant happiness :)

 • Vivian

  18/09/2016 at 17:38

  Ik vind je mokkenvoorraad echt leuk! En joggingbroeken zijn inderdaad echt heerlijk, hoewel ik ze niet graag draag omdat ik het niet altijd fijn vind hoe ik me erin voel. Goed voornemen ook!

 • Galina

  18/09/2016 at 14:31

  Ah kijk, ik zie daar Harry Potter staan in de boekenkast, I like! Hier heb ik er speciaal van die onzichtbare plankjes voor gekocht zodat het lijkt alsof ze zweven op de muur, want ‘magic’ ;) Een van mijn verslavingen is een keer per jaar alle HP boeken in een ruk uitlezen :P

  1. SAS

   20/09/2016 at 11:17

   Haha die boeken zijn van mijn man ;-) Ik vind het zelf echt vreselijk haha. Chapeau dus dat je ze elk jaar opnieuw leest ;-)

 • kim

  18/09/2016 at 13:50

  De verslaving voor thee en joggingbroeken kan ik met je delen! En met de boeken ben ik ook al een aardig eind, nu alleen nog zo’n mooie boekenkast als de jouwe. Verder verzamel ik magneetjes van de plekken waar ik op vakantie geweest ben!

 • Nina

  17/09/2016 at 22:38

  Als ik in de winkel langs de theemokken loop, moet ik gek genoeg wel eens aan jouw mokkenverzameling denken! Ik heb niet echt een verzameling, maar wel de gewoonte om veel zwarte bovenkleding te kopen. Nu weet ik inmiddels wel dat er veel meer kleuren zijn die bij mij passen, hoor. Maar ik pak vaak nog steeds als eerste een zwart kledingstuk uit het rek.

 • zwartraafje

  17/09/2016 at 21:30

  Met meer als 20 verschillende theesmaken in huis te hebben denk ik dat thee wel een kleine ‘verslaving’ is. Het aantal boeken durf ik zelfs niet vermelden. Laat me het er maar op houden dat het er ‘vrij’ veel zijn. Daarnaast heb ik ook een zwak voor mooie notitieschriftjes en leuke Funko Dolls.

 • Evelyne

  16/09/2016 at 19:52

  Die mokken verbaasden mij idd niet ;) Ik heb andere verslavingen, zoals cola drinken & spelletjes spelen ^^

 • Sofie

  16/09/2016 at 00:03

  Mijn smartphone… tot mijn grote ergernis.

  Ik ben ook wel verslaafd aan mooie mokjes maar ik kan me inhouden om ze te kopen. Gelukkig :)

 • Rosie

  15/09/2016 at 18:51

  WAUW je thee voorraad <3! En al die gezellige mokken, hoe leuk! I love it! Ik ben ook echt dol op thee en vind het heerlijk dat er weer donkere en koude dagen aankomen. Lekker op de bank met thee en een bakje kruidnootjes. HMM!

  Ik ben eigenlijk niet echt verslaafd aan iets, in ieder geval niet iets materieels ;p! Ik ben verslaafd aan knuffelen met mijn kind denk ik haha.

 • Robin Valentine

  15/09/2016 at 16:33

  haha blog thema’s kan ik mij in vinden!! ik spaar zelf figures en manga (ook dus soort boeken) en mijn moeder spaart starbucks mokken.. staat dus een hele kast mee vol XD

 • Charlotte

  15/09/2016 at 12:00

  Leuk artikel! Thee en mokken zijn inderdaad ook een grote verslaving bij mij. En ik verzamel ontbijt bakjes/schaaltjes :)
  Die blog layouts, leuk! Die gratis zijn, waar haal je die vandaan?

  1. SAS

   17/09/2016 at 19:39

   De gratis thema’s haal ik van: https://wordpress.org/themes/

 • Jenny

  14/09/2016 at 22:15

  Wat een leuke blog!

  Ik ben verslaafd aan reizen, thee, drop en misschien ook wel een beetje aan slippers. Helaas heb ik deze zomer een paar Havaiana’s in Kuala Lumpur achter moeten laten omdat ze écht versleten waren, maar ik heb meteen twee paar nieuwe op Bali gekocht. Ahum.

 • Wanda

  14/09/2016 at 22:05

  Ik zag je eerste foto’s van Londen voorbij komen en vroeg me direct af, wanneer komt die met de mok! En ja hoor, niet veel later was ie er al. Ik had ooit ook zoveel mokken en boeken maar bij mijn laatste verhuizing heb ik schoon schip gemaakt en sindsdien koop ik beiden vrijwel nooit meer.

  1. SAS

   17/09/2016 at 19:38

   Zodra ik ga verhuizen gaan we ook alles eens even grondig uitzoeken ^^

 • Nesrin

  14/09/2016 at 21:42

  Ik moest hardop lachen toen ik ‘blog thema’s’ zag staan. Zo lang ik jouw blog volg (nu zeker 2 jaar) is het inderdaad thee, boeken, blog thema’s en dit maakt jou helemaal jou jezelf. Heel leuk geschreven en zeker met plezier gelezen.

 • Nicetobeout

  14/09/2016 at 17:43

  Ik vind je mokken en joggingbroekenverzamelingen cool! Vraag me af of het je lukt het vol te houden niets meer bij te kopen hihihi. Wij hebben een bierglazen en koelkastmagneetjesverzameling. :)

 • Marjoleine

  14/09/2016 at 16:14

  Haha wat leuk om te zien! Ik heb altijd de neiging om pennen en notitieboekjes te kopen, maar ik hou me in. Ook Blond Amsterdam vind ik heeel erg leuk.

 • Mariska

  14/09/2016 at 15:47

  Ah jogginbroeken! Ik ben er verslaafd aan om te dragen, maar eigenlijk heb ik er niet zo heel veel. Die van jou zien er leuk uit!

 • Morgaine

  14/09/2016 at 10:25

  Uhm….. wol en katoen? OM te haken? hahahaha mijn laatste verslaving, en edelstenen zal ook altijd blijven, maar ik haal het niet als het niet kan. Maar ben blij als ik weer iets moois vindt :D

  X

 • Tamarah

  14/09/2016 at 08:59

  Wat een leuk lijstje, en een leuke verzameling mokken. Het ziet er erg vrolijk uit op die plank! Ik heb een verslaving van boeken met name, en cactussen. Ik heb twee echte cactussen, een cactuskaars, een paar nepperds en een cactus USB haha :)

 • Els

  14/09/2016 at 06:36

  Wat leuk om te zien. Ja, mokken heb je soms wel genoeg, ook joggingbroeken (ook al zijn ze zo fijn) kun je genoeg hebben ;-) . Boeken kun je toch nooit te veel hebben? Succes met je verslavingen… zo wil ik al maanden geen knutselspullen meer kopen… en denk ik steeds “leuk voor mijn blog” en koop ik het toch…

 • Danielle

  13/09/2016 at 23:24

  EHMM Pyjama dus ** haha

 • Danielle

  13/09/2016 at 23:23

  Haha ja! Hier ook pyama/jogging broeken en thee. Daarnaast ben ik extreem verslaafd aan cola light…

 • Saar

  13/09/2016 at 21:39

  Ik heb ook heel veel joggingbroeken. Heerlijk! En pyjama’s! Heb ik ook veel!

 • Bente

  13/09/2016 at 18:41

  Haha alleen de slippers zijn nieuw voor mij, die andere 4 wist ik wel ;)

  Ik had een tijdschriften verslaving. Maar die koop ik nu eigenlijk vrijwel nooit meer, en alle oude tijdschriften die ik nog had zijn niet mee gekomen met de verhuizing.

 • Nele | Pizzapartyfridaynight

  13/09/2016 at 18:16

  Hehe, zo tof, al die mokken op een rijtje :-) Ik heb ook wel meerdere verslavingen, maar kan ze redelijk goed ‘onder controle’ houden, omdat het nu eenmaal moet (huis bouwen, weet je wel) zoals, douche- en badproducten, kaarsen, notitieboekjes,… dat zijn een paar verslavingen van mij :-D

 • Sabine

  13/09/2016 at 16:05

  Haha geweldig dit! Vooral die joggingbroeken en slippers: best leuke verslavingen :D Ik heb welgeteld één paar slippers (die ik bijna nooit draag) en één (heerlijke!) joggingbroek. De verzameling die ik herken zijn de boeken. Nu niet meer overigens, maar in NL had ik meer dan 200 boeken in de kast. Ik heb er velen verkocht town ik ging emigreren, maar een heleboel staan er nog steeds bij mijn ouders. Nu verzamel ik niets meer behalve leuke herinneringen :D

  1. SAS

   13/09/2016 at 20:58

   Dat is ook zeker geen slechte verzameling ;-) Die zijn meestal nog beter.

 • Joyce rdt

  13/09/2016 at 14:22

  Het zijn gelukkig wel leuke verslavingen, vooral je mokken : I like!

  Mijn verslavingen zijn tassen en zonnebrillen, maar ik moet van mezelf stoppen met kopen nu ;) . Liefs.x

 • Sanne

  13/09/2016 at 13:58

  Leuke verzamelingen. De verzameling van de tassen, joggings, boeken en layouts ken ik ook wel. :) Mijn grootste verzameling is boeken en kaarsjes. Dat laatste het liefst in alle kleuren en geuren. :)

 • Yvonne

  13/09/2016 at 13:25

  Het zijn tenminste nog best praktische verzamelingen :) Moet je eens naar de verzamelaarsbeurs in Utrecht gaan, je kijkt je ogen uit… mijn grootste verbazing daar: mensen die sprinklers (ja, die installaties waar water uit komt bij brand) verzamelen. Of hun huis vol Happy Meal poppetjes hebben staan.

  Ik verzamel niks, maar herken wel dat ik van bepaalde items veel exemplaren heb. Slippers ook! Havaianas in een stuk of 6 kleurtjes. Maar ik kwam ook 9 nagelknippers tegen toen ik aan het opruimen was voor de verhuizing. Dus… *oeps* :P

 • Northflix

  13/09/2016 at 12:14

  Ok, wat tof om te lezen dat mijn opmerking het duwtje was om dit artikel af te maken.
  Je inspireert mij weer voor een artikel! Thanks! ;-)
  En ik besef mij ineens dat ik ook best wel veel joggingsbroeken heb…

 • Kirsten

  13/09/2016 at 10:50

  Leuk artikel! Ik hou ook erg van de boeken van Karin Slaughter, fantastisch zijn ze. & haha, wat grappig dat je zoveel joggingbroeken hebt. Anderzijds is het echt wel comfortabel, zo’n lekker zittende broek, dus ik begrijp het wel ;)

 • bijsaramsades

  13/09/2016 at 10:49

  amai, veel tassen.

  leuk artikel

 • Laura | liefdevoorbakken

  13/09/2016 at 09:35

  Super leuk artikel! Gewoon lekker boeken gaan lezen met een kopje thee in een joggingbroek met je favo teenslippers, terwijl je nadenkt over een nieuw thema voor je blog. Alles in één :D

  1. SAS

   13/09/2016 at 20:56

   AMEN ;-)

 • Lies

  13/09/2016 at 09:08

  15 joggingbroeken! Dat is wel een hele gekke verslaving :-)
  Benieuwd of het je lukt tot het einde van het jaar.

 • Nancy

  13/09/2016 at 08:16

  Wat een grappige verslavingen! Deze kunnen ook niet veel kwaad toch? Volgens mij zie ik ook een hele leuke katten mok! Ik heb vorige week in Engeland ook weer twee mokken gekocht(ben niet verslaafd hoor).

 • Rowan

  13/09/2016 at 08:01

  Wat een leuk artikel! Ik vind vooral je mokken erg leuk om te zien, zo vrolijk! Ik ben benieuwd naar de mok(ken) die je in Londen scoort! ;-)

 • Romy

  13/09/2016 at 07:53

  Wat leuk om te lezen! De mokkenverzameling deel ik met je: ik heb er een groot aantal van Blond Amsterdam staan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *