Positieve Poeh, het boekje

Een aantal weken geleden ging ik samen met mijn ouders naar de boekenzolder. Toen ik dit leuke boekje zag staan trok het gelijk mijn aandacht. ‘Winnie the Poeh is altijd leuk’ ging er door mijn hoofd. Dit werd nog eens bevestigd toen ik het boekje opensloeg, meenam en thuis eens rustig door ging lezen. Wat een fijne inspirerende teksten staan erin met daarbij nog eens prachtige plaatjes om te bekijken. Voor iedereen die houdt van Poeh en vooral van positiviteit is het boekje Positieve Poeh – Wijze Woorden Van Poeh een aanrader.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Het boekje is opgedeeld in 4 hoofdstukken: Voor je innerlijke beer, voor lastige dagen, voor moeilijke situaties en voor die zoemerige dagen. Elk met fijne, inspirerende teksten en mooie illustraties.

Wees positief over het ontmoeten van nieuwe mensen

Zo staan er korte citaten in met daarnaast een verhaaltje. Om even een voorbeeld te noemen:
Echte vrienden zullen altijd helpen
Poehs gedachten gingen opeens terug naar de dag dat hij knorretje had gered bij de grote overstroming, en hoe iedereen hem toen bewonderd had; en omdat dit niet zo vaak gebeurde, zou het best prettig zijn als het nog eens gebeurde, dacht hij. En opeens, net als de keer daarvoor, schoot hem weer iets te binnen. ‘Uil’ zei Poeh, ‘Ik heb weer iets bedacht’. ‘Weet je wat jij bent,’ zei uil, ‘een Vastberaden en Hulpvaardige Beer.’ Poeh gloeide van trots, omdat hij een Vastberaden en Hulpvaardige beer werd genoemd, en hij zei bescheiden dat het hem zomaar te binnen was geschoten.

Er staan citaten in als complimenten, laten inspireren door nieuwe dingen, tijd maken om je lievelingsdingen te doen en de dingen zijn vaak beter dan ze lijken. Naast deze mooie inspirerende teksten vind ik de illustraties ook echt een plaatje om naar te kijken.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik vind het een super mooi geschreven en getekend boek wat ook super leuk is om cadeau te doen, aan een bijzonder iemand. Ik zeg een aanrader! Hierbij nog een aantal mooie quotes uit het boekje:

Een slechte dag kan altijd opklaren

Vind een bijzondere plek om tot rust te komen

Niets doen met je vrienden is het leukste wat er is

Het leven is goed, dus zing HOERA!

Het zou wel eens niet jouw schuld kunnen zijn

Weet wanneer het tijd is om opnieuw te beginnen

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Positieve Poeh – Wijze Woorden van Poeh is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor €12,00

32 reacties op “Positieve Poeh, het boekje

 1. Ah, wat een leuk boekje! Ik was vroeger echt een fan van Pooh, maar dit boekje heb ik nog niet. Misschien leuk om eens aan te schaffen. x

 2. Dit ziet er écht supermooi uit! Ik heb deze al op mijn verlanglijstje staan, denk dat ik m binnenkort ga bestellen want het is echt een mooi boekje voor mij denk ik =D

 3. Winnie de Poeh blijft leuk!
  Deze quotes zijn ook echt mooi.

  Zelf lees ik nu de ‘TAO van Poeh’.
  Een boekje over hoe je hoe je blij en kalm kunt blijven in alle omstandigheden.
  Beschreven vanuit de verhalen van Poeh en zijn vriendjes. Ik hou er van 🙂

 4. Ja, Poeh… hey… hahahaha Ik heb nooit zoveel met Poeh beer gehad, dus uhm, de tekeningen zijn mooi, maar ls het nu Tigger was geweest 😉

  X

 5. Ah wat een leuk boekje! Die Pooh heeft zoveel mooie wijsheden. Ik heb een quote van hem boven ons bed hangen: Welke dag is het? Het is vandaag. Oh dat is mijn lievelingsdag 🙂

 6. Wat een leuk boekje! Mooie quotes idd om je dagen wat vrolijker te maken en mooie afbeeldingen.. Gaaf om in de kast te hebben staan!

 7. Wat een leuk boekje, zeker ook met die originele tekeningen. De enige echte Poeh. Ik wist niet dat zo’n boekje bestond.

 8. Wat een superleuk boekje! Lijkt me heerlijk om af en toe open te slaan voor spontaan nieuwe inzichten en ideeën.

 9. Wat een onwijs leuk boekje! Iets toegankelijker ook dan het boek met dierenverhalen wat ik laatst heb gekocht. Poeh blijft leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *