Ik begon weer met Yoga en 5x tips waarom yoga jou juist zou kunnen helpen

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Superyoga

Yoga. Iets waar ik al eerder mee was gestart. Je ziet het goed: in 2014. Poging 34979467 was weer eens mislukt maar een aantal weken terug begon het weer te kriebelen. Want dat yoga lijkt me best wel fijn voor mezelf en mijn lijf. Toen ik een emailtje kreeg om yoga producten te testen was ik dus meteen enthousiast. Zo kon ik mijn ‘voornemen’ ook echt daadwerkelijk gaan omzetten. Zonder het excuus dat ik ‘geen goede materialen had’.

Eigenlijk was ik van plan de yoga spullen mee te nemen op onze trip naar Centerparcs, maar ik was ze *dom, dom* gewoonweg vergeten! Achteraf baal ik als een stekker want wat was er mooier geweest dan in ons huisje, met eekhoorntjes en de natuur op de achtergrond aan yoga te gaan doen?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Thuis begon ik er dus vol goede moed aan. En het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Doordat ik fijne materialen had nam ik vaker de tijd om even dit stukje voor mezelf te ondernemen. Even de rust te pakken en mijn lichaam te laten zijn. Te laten opladen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Zoals je kunt zien had ik al een yoga mat van heel wat jaren geleden (de paarse) Echter kan je heel erg goed het verschil ik kwaliteit zien. Tijdens de oefeningen was dit ook zeker merkbaar voor mijn lichaam. De nieuwe yoga mat (blauw/wit) is een stuk dikker waardoor het gemakkelijker en comfortabeler ligt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Yoga mat & handdoek

De nieuwe yoga mat, de blauw witte sticky is echt super comfortabel en ik vind hem ook nog eens een tof printje hebben. Noem me een sucker voor, maar ik kan echt blij worden van mooie printjes. Hij is aan 2 kanten te gebruiken, makkelijk in/uit te rollen en door zijn dikte erg fijn in gebruik. Je zet hem zo weg en legt hem zo weer neer. Ideaal.

Daarnaast kreeg ik de total grip handdoek in de kleur grijs. Omdat ik graag wilde weten of dit wat voor mij zou zijn vroeg ik dit aan Lisanne. Ze gaf aan dat deze handdoek voor intensieve series handig is om te gebruiken. Het zorgt voor grip, ook bij vochtige omstandigheden. Ook kon ik deze handdoek gebruiken bij andere sportoefeningen en laat ik daar nu ook net mee bezig zijn. Zo doe ik via youtube wat workouts waar deze handdoek uitermate geschikt voor is. Hij glijd inderdaad niet weg door de siliconen nopjes aan de onderkant en is fijn in gebruik. Wederom zo mee te nemen en op te vouwen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nekkussen

En last but not least: een nekkussen. Eentje in de kleur violet en met heerlijke biologische lavendel erin. Tijdens het yoga-en of juist erna echt heel erg fijn. Ook gebruik ik hem om gewoon te ontspannen: in een stoel als ik aan het lezen ben of juist als ik even achter de laptop een artikel aan het typen ben voor mijn blog. (Je raad nooit wat ik nu in mijn nek heb?) Hij is tevens ook op te warmen en dat wil ik zeker nog gaan proberen.

Alle items

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
YOGAMAT STICKY EXTRA DIK BLAUW/WIT (€27,95) – NEKKUSSEN LAVENDEL VIOLET (€10,95) – YOGA HANDDOEK TOTAL GRIP GRIJS (€23,95) Alle items zijn verkrijgbaar in de shop van superyoga.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Het onderstaande stukje is geschreven door Lisanne van SuperYoga.nl. Ik vond het zelf erg inspirerend om te lezen en heb zeker wat aan deze 5 tips gehad.

Vijf keer waarom yoga jou kan helpen

Het woord ‘yoga’ staat voor het verbinden van lichaam en geest, het betekent letterlijk ‘juk’: een onderdeel dat twee delen met elkaar verbindt. Het aantal yogi’s en yogini’s is in de afgelopen jaren flink toegenomen door de stijgende populariteit van yoga. Het imago van yoga is aanzienlijk veranderd waarbij het steeds meer een hippe, stoere en sportieve uitstraling krijgt. Yoga kan voor iedereen nuttig zijn, zelfs als je denkt dat er niets te winnen valt! Hieronder vind je vijf redenen waarom het jou zou kunnen helpen.

Reden 1: Yoga maakt je rustig van binnen
Het dagelijkse leven zorgt voor veel mensen voor een hoop drukte. Dit kan zich uiten in chaotisch gedrag, stress, vergeetachtigheid en allerlei andere vervelende dingen. De drukte verminderen of vermijden is meestal geen optie omdat het vaak voortkomt uit je werk of dagelijkse overvolle agenda. Als je het niet kunt voorkomen, dan maar genezen! Rol een yoga matje uit en ontvlucht de drukte iedere keer als het je teveel wordt. Natuurlijk is het niet fijn om met een chaotisch hoofd direct op je mat te duiken. Probeer daarom bijvoorbeeld na je werk om even bij te komen en daarna op een rustig moment tot jezelf te komen op je mat. Wil je toch liever voorkomen dan genezen? Probeer dan eens om jezelf een voorsprong te geven vóórdat de drukte begint: plan een korte yoga practice van 20 minuten nog voordat je gaat ontbijten.

Reden 2: Door yoga kom je tot inzichten
Of je het nu druk hebt of alles goed op een rijtje hebt, nieuwe inzichten zijn voor iedereen een aanwinst. Heb jij jouw doelen helder en weet je precies wat je de komende tijd wilt bereiken? Weet je waaraan je moeten werken om je relatie nog leuker te maken? De beste inzichten ontstaan als je ruimte hebt gecreëerd in je geest. Misschien herken je het wel omdat je op vakantie of tijdens het sporten soms een geniale ingeving krijgt. Omdat er zoveel mogelijkheden voor je liggen, ben je nooit ‘klaar’. Door regelmatig een rustige yoga sessie te houden of enkel op een heerlijk zacht meditatiekussen een moment van helemaal niets te plannen, profiteer je op meerdere fronten. Je doelen worden inzichtelijker, je concentratie verbetert en je positiviteit krijgt een boost waardoor je voortaan met een glimlach de deur uit gaat!

Reden 3: Met yoga vind je de perfecte balans in je lichaam
Een op de drie mensen in Nederland kampt met ergonomische klachten. Niet zo gek want we werken steeds vaker uren, dagen, maanden en zelfs jarenlang in dezelfde houding aan een bureau achter een computer. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om te zitten, laat staan langdurig zitten. Het gevolg van deze niet-actieve lifestyle uit zich vaak in nek- en rugklachten, een slechte nachtrust en zelfs (al zou je dit hier niet aan koppelen) een slecht metabolisme.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Probeer eens een kat houding of de gestrekte jonge hond houding en stimuleer de gezondheid van de organen in je buik. Behalve oefeningen die je organen stimuleren, zijn er ontzettend veel oefeningen waarmee je je ruggengraat kunt behandelen. Heb je last van een slechte houding of pijn in je rug, nek of borst? Probeer dan eens de liggende twist of de cobra houding. Met deze oefeningen houd je de gewrichten in je rug soepel waardoor je minder snel vast komt te zitten.

Reden 4: Dankzij yoga zie je de dingen waar het écht om gaat
Hard werken, diploma’s halen, presteren, leuk gevonden worden door de buitenwereld en genoeg geld verdienen zijn voor velen belangrijke dingen waarmee je iedere dag te maken hebt. En hoe meer je met dit soort bezig bent, hoe meer je ernaar verlangt. Maar gaat het hier eigenlijk écht om in het leven? Is het niet veel belangrijker om een gelukkig gevoel te hebben, veel liefde te kunnen geven, het werk te doen waar jij gelukkig van wordt en eerlijkheid na te streven?

Probeer eens een yogalesje uit in een van de vele studio’s die tegenwoordig uit de grond komen als paddenstoelen en ervaar een wereld waarin het draait om hele andere dingen dan wij in de Westerse wereld veel tegenkomen. In veel studio’s kun je een strippenkaart afnemen waardoor je nergens aan vast zit en kunt testen of je je op je gemak voelt. Let wel op dat je een yogastudio uitkiest waarbij de yoga gedachte leeft en het sportieve aspect van yoga niet overheerst.

Reden 5: Met yoga los je problemen op
Als je last hebt van een kwaaltje of een vervelende aandoening of ziekte dan ga je meestal naar de dokter. Maar wat als de dokter je niet kan helpen? Bij veel problemen ben je helaas niet zomaar geholpen door een kuurtje of een behandeling. Je eigen lichaam is tot heel veel in staat en kan zichzelf in veel gevallen herstellen. Aangezien veel problemen beginnen met het uit balans zijn van je mentale gesteldheid, is yoga een ideaal middel om aan je gezondheid te werken. Als je geest sterk en in balans is, staat je lichaam met 1-0 voor. Wist je dat je niet één maar twee zenuwstelsels hebt? Niet alleen je hersenen vormen een zenuwstelsel maar ook je darmstelsel is er een en deze twee communiceren rechtstreeks met elkaar. Herken je het dat je geen trek in eten en zelfs buikpijn hebt als je je rot voelt?

In combinatie met het geestelijke aspect van yoga zorg je tijdens een yoga practice meteen voor een betere doorbloeding, stimulans van je organen en het aansterken van je spieren. Het fijne aan yoga is dat het geschikt is voor iedereen. Of je nu jong of oud, dik of dun, sportief of niet bent. Met enkele yoga accessoires zoals een yoga mat eventueel aangevuld met een yoga handdoek, blok of riem ben je al helemaal voorzien om jouw uitdaging aan te gaan. Je kunt thuis, in de sportschool of in de yogastudio aan de slag. Waar jij je het prettigst bij voelt.


 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

Heel erg bedankt Lisanne voor je 5 redenen waarom yoga kan helpen. Ik ben super blij met de producten en dat ik op deze manier het yoga heb kunnen oppakken. Het is een manier voor mij om te ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk.

De foto credits gaan uiteraard naar mijn man M. Wat hebben we gelachen toen we deze foto’s namen.. Er zijn er een aantal die ik niet heb geplaatst maar super grappig waren (echter met betrekking op bewust bloggen kan ik deze, jammer genoeg niet plaatsen)

 photo IMG_20140205_093233_zpsb3a8c31e.jpg
Een oude foto met mij & Yara tijdens yoga

Doe jij aan yoga? Of wil je er graag mee beginnen? Of vind je het juist helemaal niets?

23 reacties op “Ik begon weer met Yoga en 5x tips waarom yoga jou juist zou kunnen helpen

 1. Yoga is zo fijn, ik doe het nu 2 jaar 1x per week, maar nu even niet wegens vakantie van de yogadocente. Zou het graag thuis willen doen, want het is zo fijn om even in het moment zelf te zijn, maar het komt er niet van. Heb ook geen goede spullen in huis en eerlijk.. Ik weet even niet waar mijn matje ligt, waarschijnlijk tussen het kinderspeelgoed haha. Tijd om weer wat meer op te pakken! Fijne post, ik word er heel vrolijk van en het motiveert mij om het toch thuis te proberen.

 2. Wat een mooie items! Leuk om jouw eens op deze manier op de foto te zien 🙂 Ik wil eigenlijk al jaren beginnen met yoga * schaam schaam* Maar wegens mijn rugklachten wordt het vaak afgeraden of les te nemen bij iemand die er verstand van heeft – van mijn problemen dan- . En tja, dit vind ik vaak net te prijzig en het dan niet waard. En zelf mee beginnen is er nooit van gekomen, maarja misschien ooit..

 3. Mooie yoga items heb je! Ik hoop dat je er veel plezier van hebt! Zelf zit ik nu sinds kort ook op yoga en vind het fijn om op die manier te kunnen ontspannen. Ook de bewustwording tussen lichaam en geest vind ik heel bijzonder.

 4. Zelf heb ik nooit echt aan yoga gedaan (wel iets wat erop lijkt en wat een beetje binnen een zelfde soort ‘filosofie’ past). Ik denk dat yoga iets is waar je echt aan toe moet zijn om er ook alle voordelen van te kunnen genieten, zoals jij die beschrijft.

 5. Hmm, ik heb me nooit in yoga verdiept eigenlijk, maar je hebt me best wel enthousiast gemaakt haha. Mijn stiefzus doet aan yoga, misschien ga ik wel een keer een lesje mee. Liefs.x

 6. Wat goed dat je het yoga weer hebt opgepakt! Ik ben (ik denk dat het een paar maanden geleden is nu) ook begonnen, maar doordat het verkeerd schoot in mijn rug heb ik het bewust een hele tijd niet meer gedaan uit angst dat het mijn bekken misschien weer zou verdraaien (al had ik het de vorige keer niet door yoga gekregen). Ik zou het binnenkort ook weer eens moeten oppakken! Bedankt voor je fijne artikel 🙂

 7. Vooral die vijf redenen vind ik mooi. Ik doe zelf geen yoga (meer) maar nog wel eens de ontspanningsoefeningen en ook dat is erg fijn.

 8. Fijn om te lezen! Ik roep al jaren dat ik het wil proberen, maar iets houdt me tegen… angst ofzo? Ik moet er echt eens aan, ook om stress te verminderen. En hier in Bogotá zijn voldoende mogelijkheden om yoga te doen, dus dat moet lukken.

 9. Wat goed dat je weer begonnen bent! Ik ben zelf net weer begonnen met pilates. Ik vergeet zo vaak dat ik dit echt regelmatig moet doen, haha

 10. Yoga loopt bij mij echt gelijk aan mediteren. Vind het heel fijn, het geeft me rust en de pijn die ik soms in mijn rug heb gaat dan weg.

 11. Ik zeg ook al een hele tijd dat ik wil beginnen met yoga, omdat ik denk dat het me heel goed zou doen…maar door deze post ben ik weer gemotiveerd geraakt en ga ik er gewoon aan beginnen!

 12. Ik doe sporadisch aan yoga. Maar nu echt al een hele tijd niet gedaan. Ik merk dat ik er vooral in de winter behoefte aan heb.
  Eigenlijk zou ik het nu ook moeten doen. Met mijn nieuwe project is mijn hoofd ontzettend druk en kan het moeilijk loslaten (iets wat ik anders nooit heb).

 13. wat leuk, ik ben sinds kort ook weer begonnen nadat ik in 2014 het ook al had gedaan, ik doe nu een andere vorm en die bevalt me meer, thuis neem ik er helaas niet echt de tijd voor maar een yogales doet bij mij wel wonderen, heerlijk is het!

 14. Wat een fijne spullen! Ik doe zelf niet aan yoga, maar met een drukke baan en veel hardlopen zou het zeker wel goed zijn om te doen haha. Wie weet begin ik er tijdens m’n vakantie wel mee!

 15. Wat een goede reminder dit! Ik heb een tijdje heel fanatiek aan yoga gedaan en daarna is het allemaal naar de achtergrond verdwenen – want krachttraining. Nu ben ik weer een beetje aan het zoeken wat ik wil doen. Yoga is echt fijn en deze blogpost herinnert me eraan. Vooral de 5 tips! Binnenkort stap ik weer op de yogamat 🙂

 16. Fijn is die mat he, ik heb hem zelf in het paars 🙂 Ik vind yoga heerlijk, maar doe het ook veel te weinig helaas. Ook voor mij tijd om het weer eens op te pakken.

 17. Ik mag het niet eens om medische redenen, kan niet op mijn knieën, dus en veel houdingen zijn slecht voor mijn knieën dus… Dus zo gezond hoeft het niet te zijn, rek en strekoefeningen, dat zijn het, en er zijn er meer, ik gebruik andere oefeningen die van jazz ballet bijv. en doen hetzelfde.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *