5 mini doelen voor Juli

Het is alweer Juli, de helft van het jaar zit er al weer op. Tjeetje, dat is echt super snel gegaan. Voor mij een reden om de balans op te maken. Het afgelopen half jaar is best stressvol geweest (en nu nog steeds) dus tijd om even wat kleine doelen voor mezelf op te stellen. Zodat ik weet waar ik mee bezig ben en waar (en ook vooral hoe) ik aan ga werken. Het zijn eigenlijk allemaal dingen waar ik al wat bewuster mee bezig ben maar ik wil deze dingen toch wat meer dagelijks gaan doorvoeren.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De doelen en uitvoering ervan

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Gezond eten doorzetten
Ik ben (al zeg ik het zelf) al super goed bezig. Het eten wat ik binnen krijg ben ik bewust mee bezig. Fruit eet ik meer, net als het pakken van iets gezonders dan een chocolade koekje (ik eet alleen chocolade in het weekend, mocht ik eens chocolade door de weeks eten sla ik het weekend over). Ik schreef al eerder een update hierover en hoop dit nog meer door te kunnen zetten aankomende maand.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Me minder druk maken
God wat kan ik een stresskippetje zijn. Ik ben altijd iemand die alle scenario’s al in mijn hoofd heeft afgespeeld voordat er daadwerkelijk wat is gebeurd. Graag wil ik dit minderen, om het wat leuker te hebben met mezelf.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Dagelijks sporten / dagelijks mee bezig zijn
In deze maand wil ik wat meer gaan doen aan sporten. Nu doe ik het in 1 week af en toe, maar in Juli wil ik dit actief weer oppakken. Meer wandelen, skaten als het niet regent en yoga & sporten thuis dagelijks gaan doen. In deze maand gaat het ook wat makkelijker worden, aangezien mijn werkrooster wat gunstiger is in de zomervakantie (ten opzichte van de normale schoolweken).

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Minder online
Steeds vaker kies ik voor een boek, een serie of gewoon lekker wandelen in de natuur boven online zijn. Niet dat ik er geen zin in heb of inspiratie mis, integendeel. Echter vind ik het belangrijk wat meer balans in off-online te krijgen. Aangezien ik mijn offline leven toch een stuk belangrijker vind.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Genieten weekendje weg
Eindelijk is het zover! In Juli gaan we een weekendje weg naar Centerparcs! Na alle emoties dit afgelopen half jaar met zowel mijn baan, ons huis en andere privé omstandigheden ben ik wel toe om even samen te gaan genieten. Écht genieten.

Mijn verwachting

Verwacht ik alle doelen geheel te behalen? Nee, dat zeker niet. Het zijn maar kleine gestelde doelen waar ik bewuster mee bezig wil zijn. Dát is eigenlijk ook gelijk mijn doel: bewust zijn. Bewust van wat mijn lichaam vraagt of wat ik op dat moment nodig heb. Sinds ik wat gezonder eet en wat regelmatiger sport merk ik dat ik veel beter in mijn vel zit. En dat is zeker iets waarom ik dit vaker wil gaan toepassen in mijn levensstijl.

Hebben jullie nog doelen voor de aankomende maand?

32 reacties op “5 mini doelen voor Juli

 1. Het is altijd goed om doelen te stellen. Het zorgt er in ieder geval voor dat je ermee bezig bent, ook al haal je ze misschien niet allemaal. Succes!

 2. Mooie doelstellingen Sas. Alleen al door jezelf deze doelen voor ogen te stellen zal je er bewuster mee bezig zijn en meer letten op die zaken. Dus zelfs al lukt het niet elke week om alle zaken te verwezenlijken – je bent toch nog steeds beter bezig dan wanneer je er niet op zou letten.

 3. Altijd goed om er even bij stil te staan. Misschien behaal je niet al je doelen, maar je bent er in ieder geval mee bezig! Dat telt ook al voor twee vind ik.

 4. Mooie doelen! Ik focus nu vooral op gezonder eten. Racefietsen kwam er even niet van vanwege slecht weer/plannen terwijl het wel mooi weer was. Gezond eten helpt me dus makkelijker om mijn doel te halen, vandaar meer focus daar op.

 5. Mooie doelen hoor. Minder druk maken zou ik ook echt moeten doen. Geniet van je weekendje weg. Ik wil ook echt weer graag naar CenterParcs!

 6. Mooie doelen en super fijn dat jullie binnenkort even lekker een weekendje weg gaan. Zelf ben ik ook weer bewuster bezig met sporten. Daarnaast is het voor mij een doel om wat meer rust te vinden. Ik ben de laatste tijd erg gespannen, wat wel begrijpelijk is, maar ik wil dat meer loslaten, want ik merk dat ik veel te vaak heftige hoofdpijn heb.

 7. Mooie doelen, ook laagdrempelig. Ikzelf wil weer wat regelmatiger gaan sporten. Om gezondheidsredenen heb ik afgelopen maand weinig gesport. Zonde van wat ik heb opgebouwd. Dus zodra het weer kan ga ik weer beginnen met 3x per week.

 8. Grappig, ik zou graag dezelfde doelen bereiken. Sporten doe ik nu wel dagelijks (al sla ik af en toe een dagje over…), gezond eten heb ik van kinds af aan al gedaan maar ik merk toch dat ik soms een beetje teveel chocolade eet (dan heeft het sporten niet veel zin).

 9. Wat een goed om mini-doelen op te schrijven. Ik denk dat je nu meer bewust bent wat je deze maand graag wilt. Heel veel succes en laat de maand juli een mooi begin zijn voor de komende 6 maanden.

 10. Ik denk dat je sommige doelen wel gemakkelijk kan behalen en andere weer niet. Ik heb nog niet nagedacht over mijn doelen, misschien wat meer sporten zoals jij.

 11. Wow ja de helft van het jaar zit er alweer op nu je het zegt. Voor ons is dit ook een heel druk, heftig jaar zo met een eerste zwangerschap en straks een kindje. Benieuwd wat het ons allemaal nog meer gaat brengen. Minder online zal ook voor mij een doel (noodzakelijkheid) zijn haha Veel plezier vast in Center parcs! Genieten!

 12. Ik ben eigenlijk nooit zo bezig met doelen stellen, denk ik. Maar ik wil wel weer mijn buikspieroefeningen gaan oppakken. Sporten lukt nu niet omdat ik zoveel last heb, maar zoiets kleins kan wel op bed bijvoorbeeld. En ik hoop dat ik mijn grote klant definitief binnen heb deze maand. Dan ga ik een feestje vieren!

 13. De dingen zo eens neerschrijven helpen inderdaad om er meer mee bezig te zijn, of je ze nu haalt of niet.
  Geniet in ieder geval van je weekendje, zal ongetwijfeld deugd doen.

 14. Fijne doelen! Wauw, dagelijks sporten! Lijkt me zwaar, maar wel erg fijn en goed. Zeker in combinatie met het gezonde eten. Good luck! 🙂

 15. 1 van de redenen dat ik in het weekend eigenlijk nooit met mijn blog bezig ben, in het weekend wil ik genieten van het offline leven 🙂 Geniet van jullie weekendje weg!

 16. Dat zijn mooie doelen zeg! Ik heb niet echt doelen, wel wil ik proberen wat uit te rusten in onze vakantie, maar je weet met een peuter om je heen nooit of dat lukt 😉

 17. Goed bezig geweest. Fijn dat je doelen behaald zijn. Ik maak ook elke maand doelen, sommige haal ik, en sommige niet.

  1. Deze doelen zijn voor aankomende maand… ^^ Het zijn dingen waar ik al lange tijd mee bezig ben maar deze maand echt bewuster wil uitvoeren. Ik heb ze dus (nog) niet behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *