Dreamjob #5: Melle over het energie krijgen van haar werk en het open staan voor alles

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Vandaag is Melle aan de beurt. Een inspirerende en positieve meid waarvan ik haar blog zeer regelmatig bezoek. ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan’ (gepikt van Pipi Langkous) past haar als een handschoen en ze draagt dit dan ook zeker uit naar de buitenwereld.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Melle: ‘Toen ik de oproep las over de droombaan was ik direct enthousiast. Ik vind het namelijk altijd mega fascinerend om te horen wat iemand anders nou voor zijn of haar werk doet. Vooral omdat sommige termen vaak zo vaag zijn. Ik bedoel, wat doet een ‘e-commerce manager’ nou eigenlijk? Precies. Daarnaast triggert het begrip ‘droombaan’ me ontzettend. Want hoewel ik een ontzettend leuke baan heb, weet ik niet of dit mijn droombaan is. Wie weet helpen de vragen me er een beetje bij. Let’s go!

Vertel allereerst eens iets over jezelf. Wie ben je en heb je een blog?
Ik ben Melle, ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend en twee katten in Amsterdam-West. Begin vorig jaar wist ik niet zo goed wat ik met mijn leven aan moest. Echt zo’n ‘ik-ben-afgestudeerd-en-heb-een-baan-maar-is-dit-het-nou-gevoel’. Na een tijdje hiermee rond te hebben gelopen besloot ik dat ik hier iets mee wilde doen. Het werd een blog waarop ik naast mijn eigen ervaringen, ook ervaringen van anderen en concrete tips deel. Een website waar je graag komt, waar je blij van wordt en waar het een groot feest is van herkenning. Zo is Thank god it is Monday ontstaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Welke studies heb je gevolgd?
Mijn studieloopbaan is ontzettend lang, hou je vast 😉

Na de middelbare school waar ik de richting vmbo-t volgde, heb ik mijn studie voortgezet aan het mbo. Ik was echt zo’n gemiddelde leerling en eigenlijk blonk ik in niets echt uit. Dat klinkt een beetje negatief maar die exacte vakken, daar werd ik gewoon niet zo blij van. Ik koos voor een mode opleiding die zowel detailhandel bevatten als een creatief gedeelte, zoals het zelf maken van kleding, etaleren en modetekenen.

Halverwege deze opleiding begon ik om me heen te kijken. Ik vond het leuk om stage te lopen in winkels en creatief bezig te zijn maar ik zag me dit niet voor ‘de rest van mijn leven’ doen. Ik ben me toen gaan oriënteren naar vervolgopleidingen en kwam uit bij hbo Communicatie. Nog steeds creatief maar op een ander niveau. Meer in oplossingen en denkwijze dan in het daadwerkelijk creatief zijn met je handen.

Ik was inmiddels 19 jaar, verhuisde naar Groningen, ging voor het eerste op kamers wonen en genoot van het studentenleven. Het was een ongelofelijk leuke tijd! Ik had overigens best moeite met de omschakeling maar een streber als ik ben, leerde ik extra hard en lukt het om in vier jaar de opleiding af te ronden. Communicatie is echt een hele brede opleiding en dat is ontzettend leuk. Op die manier kon ik me heel breed ontwikkelen. Van een boek schrijven en stage lopen bij de muziekschool tot afstuderen bij het UMC Groningen en een specialisatie in politieke- en overheidscommunicatie.

Onder het motto ‘ik wil het gewoon proberen’, schreef ik me daarna in voor het schakelprogramma voor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de universiteit in Groningen. Het proberen was al gauw niet meer aan de orde. Ik wilde dit (ook) gewoon doen. Aan de uni ging er een wereld voor me open. Een wereld van communicatie en taal, van onderzoeken en altijd kritisch zijn. Het was echt ontzettend zwaar maar tegelijk ontzettend fascinerend. Drie jaar geleden – tijd vliegt – studeerde ik af en mocht ik me vanaf dat moment Master of Arts noemen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Vanaf mijn twaalfde heb ik eigenlijk altijd gewerkt. Het begon als recreatiemedewerker op een camping waar ik knutselde, danste en spelletjes deed met kinderen die op vakantie waren. Toen ik 16 was werkte ik in de zomer bij de Marskramer – bestaat dat überhaupt nog? – en Intertoys. Maar ook naast mijn studie heb ik gewerkt in de detailhandel en bij een callcenter waar ik mensen te woord stond om bestellingen op te nemen.

Mijn eerste échte baan was bij TravelBird waar ik eigenlijk direct na mijn studie aan de slag kon als webredacteur. Ik schreef de aanbiedingen voor de website, maakte de planning voor de dag deals, maakte een magazine en vervolgde mijn loopbaan als teamleider redactie van de afdeling Citytrips. In oktober vorig jaar kreeg ik te horen dat door een reorganisatie, mijn baan (en dat van de rest van het team) zou komen te vervallen.

Wat is je huidige baan?
Sinds februari ben werk ik als Blog Relations Manager bij Blog Society. Een bloggers netwerk met ruim 3500 aangesloten bloggers. We bieden een platform waar bloggers artikelen in kunnen sturen en daarnaast werk ik samen met mijn collega aan campagnes met adverteerders en bloggers. Een soort mediabureau zou je het kunnen noemen. Het is ontzettend veelzijdig! Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de nieuwsbrief. Ik ben voor mijn werk áltijd met blogs bezig en dat vind ik echt heel erg leuk!

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Dit vind ik dus zo’n leuke vraag en helemaal van toepassing op mij. Want serieus, ik wist niet eens dat deze baan bestond. Het bestond überhaupt een aantal jaar geleden nog niet eens!

Om nog even terug te gaan naar mijn 16-jarige zelf die toen voor een mbo opleiding koos. Ik was niet goed in exacte vakken. Ook niet in wiskunde en economie, en een talenknobbel had ik ook al niet. Vakken als communicatie of, nou ja, iets in die trant bestonden toen gewoon niet. Daardoor heb ik me wel echt vaak best falend gevoeld. Uiteindelijk is het wel goed gekomen maar een laatbloeier, dat is denk ik niet alleen omdat ik zo ben maar ook door het systeem.

Waarom is dit werk voor jou je droombaan?
Ik doe heel veel leuke dingen, ik ben de hele dag bezig met blogs waar ik ontzettend veel passie voor heb en werk in een klein team (ik, mijn collega en een stagiaire) binnen een grote en ontzettend interessante organisatie (Telegraaf Media Groep).

Wat is voor jou het belangrijkste in een droombaan?
Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel belangrijk. Een functie waarin ik veel kan leren, veel samen kan werken, me gewaardeerd voel en me kan ontwikkelen spreekt me enorm aan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het me de kriebels bezorgd. Dat ik energie krijg van mijn werk, dat het stroomt en dat ik élke dag met plezier naar mijn werk ga.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wil je deze droombaan voor altijd blijven doen of …?
Dat is een goede vraag! Dit zou ik zeker nog wel een tijd willen blijven doen. Maar er zijn ook nog andere dingen die ik zou willen doen. Een coachings opleiding lijkt me bijvoorbeeld super interessant met als doel om mensen zowel online (via blog) als offline (een praktijk openen, workshops geven) te kunnen coachen. Mensen helpen, ondersteunen en aan te moedigen om te doen waar zij blij van worden voor mijn werk lijkt me zo gaaf. De energie die ik daarvan krijg is echt oneindig.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Het gevoel hebben dat je niet zo goed weet wat je met je leven moet en dat je het liefste nadat je bent afgestudeerd jouw ultieme droombaan krijgt is ontzettend herkenbaar. Ik denk dat het belangrijk is om vooral – en niet perse voor het vinden van je droombaan maar eigenlijk altijd – open te staan. Open staan voor kansen, voor mogelijkheden maar op die manier ook dingen durft te proberen. De quote van Pippi Langkous vat dat goed samen: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan’.

Het lukt waarschijnlijk niet om direct je droombaan te vinden. Gewoon omdat je dan ook nog niet zo goed weet wat dat precies is en wat die baan dan moet inhouden. En dat is oké. Ga actief op zoek naar dingen die je energie geven, waarvan je gaat stralen en waar je het liefste tot midden in de nacht mee bezig bent. Beetje bij beetje kom je er dan steeds beter achter wat je wilt. Geef het de tijd. En tot slot, wees alsjeblieft ook een beetje trots op jezelf.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Lieve Melle, hartelijk dank voor je fijne bijdrage aan deze rubriek en de prachtige foto’s. Ik wil je complimenteren met je schrijfwijze en de eerlijk en oprechtheid waarmee je alles doet. Ik vind je een fijn en inspirerend persoon en ga vooral zo door waarmee je nu bezig bent!

13 reacties op “Dreamjob #5: Melle over het energie krijgen van haar werk en het open staan voor alles

 1. Leuk kennis te maken met je, Melle. Ik ga je volgen! Je verhaal is heel inspirerend. Het heeft mij aan het denken gezet. Dat zat al een beetje onder mijn huid maar is nu aangewakkerd. Mooi om te lezen hoe jij tegen je loopbaan aankijkt en je PIPI quote. Ik doe al een tijdje wat mij laat stralen, een energie boost geeft en mij een enkele keer tot het ochtendgloren achter mijn beeldscherm weet te houden. Ik schrijf, net als jij, over het goede leven 🙂 Maar al die inspanning ten spijt laat het de schoorsteen nog niet roken, dus ben ik druk aan het onderzoeken welke weg ik in ga slaan. Dank voor je inzicht!

 2. Ik zie altijd vet enthousiaste reacties van Melle bij andere bloggers en daar word ik altijd blij van. Ik lees wel eens artikelen op haar site maar ben haar eigenlijk nooit echt gaan volgen – ik vraag me nu serieus af waarom. Daar ga ik dus gelijk verandering in brengen, wat een tof interview is dit!

 3. Melle, wat heb je een gave baan om te lezen en wat leuk dat je er zo blij mee bent. ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan’ is inderdaad een goede zin 🙂 .

 4. Ik herken een groot stuk, nl het begin, van je verhaal. Ik blonk ook nooit uit in een bepaald vak & steeds was ‘k er met de hakken over. Niet omdat ‘k niet studeerde, maar omdat ‘k er de leerstof niet in kreeg..
  Fijn te horen hoe je nu je droomjob gevonden hebt.

 5. Tof interview! Ik volg Melle sinds kort en vind haar en haar blog echt geweldig leuk, inspirerend en leerzaam. Met de kennis wat ik nu heb over wat ik zo leuk vind om te doen zou ik zeker ook voor een studie in de communicatie hebben gekozen. Gelukkig is het nooit te laat voor verandering 🙂

 6. Ik heb echt bewondering voor je, Melle! Goed gedaan allemaal. Ik vind dit zo inspirerend, dat ik me ook opgeef voor deze interviewreeks. 🙂

 7. Wauw, Melle. Ik wist niet dat jij zó’n ontzettend lange, maar vooral inspirerende weg afgelegd hebt, voordat je was waar je nu bent. Zomaar even hbo, óók nog eens de uni erachteraan. Echt wauw!
  Klinkt alsof je het heel erg naar je zin hebt, en dat is het allerbelangrijkste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *