Bewust worden van je voeding: Update!

In December 2015 kwam het artikel Bewust worden van je voeding online. Nu, na bijna 5 maanden leek het me fijn even een update te geven. Hoewel ik het niet alle 5 maanden intensief heb gedaan door persoonlijke omstandigheden (denk aan mijn werk, het huis te koop zetten e.d.) Want hoe is het me de afgelopen maanden vergaan? Welke dingen heb ik aangepast of misschien juist geschrapt?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik wilde graag wat bewuster in het leven staan. Qua voeding maar ook qua bewegen. Afvallen of slanker worden hoeft van mij niet aangezien dit niet een doel is van me (wel wil ik graag dat mijn ‘love handles’ wat kleiner worden). Graag wilde ik bewuster kijken naar wat ik mijn lichaam binnen breng met eten. Ook wat vaker en bewuster wilde ik thuis sporten/skaten om zo naast het vele wandelen wat ik elke dag doe, net dat beetje extra voor mijn lichaam te doen.

Welke dingen heb ik toegepast in mijn lifestyle?

Eten
Iets gezonder kiezen. Met nadruk op gezonder. Bestellen we een patatje? Ik neem een broodje gezond. Halen we Mc Donalds? Neem ik een cheeseburger maar ook een salade. Chocolade? Alleen in het weekend, door de weeks (bijna)niet. Heb ik trek in iets ongezonds? Neem ik een appel of een cracker met kaas. Het gaat me er dus zeker niet om alle ongezonde dingen te negeren maar ik wil betere keuzes maken voor mijn lichaam.

Sporten
Doe ik steeds meer. Het skaten wil nog niet echt lukken door of mijn PDS of juist vaak door het weer. Erg jammer maar met natte wegen is het lastig om (goed) te skaten. Wel ben ik dagelijks oefeningen thuis aan het doen. Voor mijn billen, benen en buikspieren. Ik heb zeker het idee dat het al wat heeft geholpen en voel me altijd weer geheel opgeladen erna.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ontbijten
Ik ontbijt de laatste tijd erg gezond. Als ik op mijn werk ontbijt neem ik meestal rond de 3 bruine boterhammen. 2 met hartig beleg eentje met zoet. Waar ik eerst niet over nadacht en gewoon 3 boterhammen met zoetigheid oppeuzelde. Tevens als ik vrij heb probeer ik goed te ontbijten met crackers met lijnzaad en pompoenpitten. Heel lekker en vooral gezond.

Heeft het effect gehad?

Ja, ik zit lekkerder in mijn vel en merk dat mijn lichaam er baat bij heeft. Misschien dat ik over een tijdje wel before & after foto’s post. Mijn love handles zijn slanker, ik heb meer energie en vind het fijn om regelmatig te sporten. Hoewel dit misschien niet voor iedereen is weggelegd en werkt merk ik dat ik er zeker wel baad bij heb. Dus blijf ik het lekker doen.

Lastig punt

Het enige lastige punt vond ik mijn PDS. Dit maakt het sporten/bewegen soms wel lastig. Is het eindelijk mooier weer werkt m’n darm niet mee waardoor ik toch wat ik in mijn hoofd had mot overslaan. Ik probeer dit wel altijd te compenseren met wandelen of wat minder zware oefeningen thuis.

Ben jij bewust met je lichaam bezig en op welke manier?

18 reacties op “Bewust worden van je voeding: Update!

 1. Als ik dit blogje lees word ik zo blij! het is voor mij weer een bewijs dat je helemaal geen dieet nodig hebt om gezonder te leven en eventueel ook nog wat pondjes vet kwijt te raken. Daarbij ben ik van mening dat een gezondere keuze voor producten en sporten ook zorgt voor een dosis energie en positiviteit omdat je hormoon en suikerspiegel op peil blijft!

  Ik ben hier ook heel erg mee bezig.

 2. Wat goed van je dat je hier zo mee bezig bent. Klinkt ook echt als een hele goede manier: afvallen hoeft niet, zo lang je maar lekker in je vel zit, en door bewust bezig te zijn met voeding en sport krijg je vanzelf het lichaam dat bij je past. Waar je je fijn in voelt. (Als iemand van zichzelf wat steviger gebouwd is, vind ik het niet nodig om mager te zijn. Het is maar wat bij je past…). Ik ben zelf heel bewust bezig met voeding, maar dat is vanwege diabetes. Een heel ander doel, dus, maar ik voel me er wel gezond door!

  Ik zou graag wat meer willen sporten. #lifegoals

  1. Iedereen ervaart dit anders, PDS is voor niemand hetzelfde. Ik heb soms dagen dat ik niet meer rechtop kan staan of lopen. Geen goed idee om dus dan te gaan bewegen. De pijn wordt dan alleen maar erger. Ik luister dus goed naar mijn lichaam en zodra ik wel rustig aan kan lopen maak ik altijd een korte wandeling voor het bewegen wat goed is. Maar thanks voor het meedenken<3

 3. Wow, goed bezig! Eigenlijk doen we veel hetzelfde om te verbeteren. Bij mij wil het sporten ook niet zo lukken. EN eerlijk is eerlijk, ik pak ook te vaak iets lekkers.

 4. Wat goed dat je dit helemaal op jouw eigen manier doet en dat het werkt. Ik ben bewust maar laat mij ook vaak genoeg verleiden door even niet te sporten en ongezond te eten. Balans is zo belangrijk 😉

 5. Leuk om te lezen hoe je dit aanpakt én dat het effect heeft! Fijn dat je je beter ik je vel voelt. Dat je niet altijd kunt sporten als het wel mooi weer is, herken ik ook met mijn ziekte. Zo frustrerend! Vooral omdat je hoofd vastbesloten is om gewoon op pad te gaan 😉

 6. Vroeger kon ‘k alles eten wat ‘k wou, maar hoe ouder ‘k word hoe sneller ‘k bij kom. Niet dat ‘k spectaculair mollig ben ofzo, maar ik heb door de laatste jaren toch een buikje gekregen ^^ Ik begon nl verslaafd te raken aan cola & daar ben ‘k mij enorm van bewust. Nu ‘k fulltime werk & andere uren heb neem ‘k een lunchpakket mee. In die rugzak heb ‘k 2 flessen water van 0,5l zitten die ‘k uit moet drinken tegen dat ‘k thuis kom. Dat heb ‘k mezelf opgelegd. ‘k Geef toe dat dat niet altijd lukt & ‘k zeker meer water per dag moet drinken, maar dat is niet altijd gemakkelijk. ‘k Werk er aan, dus dat is ook al veel, denk ‘k.

 7. Ik besefte me een tijdje terug dat ik bijna 10 kilo minder weeg dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Of ik echt keihard bezig ben met lijnen? Nee. Naar mijn werk neem ik geen brood meer mee voor tussen de middag, maar eet ik tegenwoordig crackers. Ik neem ‘veel’ fruit mee (bv. 4 kiwi’s of mandarijnen). Ik drink tijdens het avondeten geen melk meer, maar water en ik neem geen jus meer bij mijn prak. Bijna nooit meer een sausje bij mijn vlees. Dat soort dingen. Aan de andere kant ga ik bijvoorbeeld nog steeds naar de Mac of ergens anders lunchen als ik met een vriendin in de stad loop. En eten we elk weekend wel patat. Op die manier ben ik er enerzijds bewust mee bezig, maar aan de andere kant kies ik soms ook bewust voor ONbewust. 😉

 8. Fijn dat het helpt! Voeding en beweging kan ook zoveel met je doen! Ik heb ook PDS en dat is soms best lastig hier in Colombia, daar ik nog niet helemaal gewend ben aan al het voedsel. Of tenminste: ik wel, maar mijn darmen niet. Ik eet heel gezond en let op alles, maar sla een lekker gebakje niet af. Bewust bezig zijn dus. Ook sport ik, ga naar de sportschool en dat maakt me net wat lekkerder in mijn vel.

 9. Fijn dat je je er beter bij voelt! Ik eet suikervrij (ook mijd ik snelle koolhydraten) en veganistisch wanneer ik thuis ben. Sporten doe ik niet echt maar ik ga welke dag wandelen met mijn 3 hondjes.

 10. Fijn dat je weer lekker in je vel zit!

  Ik let de laatste tijd ook weer wat meer op mijn voeding. Ik merkte dat mijn broeker wat strakker begonnen te zitten dus maak nu ook weer wat gezondere keuzes 🙂 Sporten doe ik altijd wel omdat ik daar gewoon blij van wordt dus al met al moet het met mij ook wel weer goed komen 😉

 11. Ik probeer het, maar het is vaak ook moeilijk. Het lukt altijd wel een periode, maar dan staat het leven plots in de weg en val ik van de wagen dus dan is het weer even de discipline vinden om terug te starten.
  Maar goed bezig jij!

 12. Goed bezig!

  Ik ben sinds januari bezig met gezonder eten en meer sporten en voel me ook beter!

  Maar vorige week kneusde ik mijn teen en wat deed dat pijn. Nu 8 dagen van voetje omhoog leggen en weinig bewegen – BAH – ik hoop zo dat ik niet te veel ‘kwijt’ ben van mijn loopvermogen.

  Volhouden hè! 🙂

 13. Wat fijn dat het werkt en je je er goed bij voelt! Dat is het belangrijkste. Ik ben er wel bewust mee bezig maar niet té. Ik sport ook thuis met oefeningen die ik van You Tube haal. Leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *