Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Bewust worden van je voeding: Update!

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

18 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  annouska
  30/05/2016 at 11:03

  Als ik dit blogje lees word ik zo blij! het is voor mij weer een bewijs dat je helemaal geen dieet nodig hebt om gezonder te leven en eventueel ook nog wat pondjes vet kwijt te raken. Daarbij ben ik van mening dat een gezondere keuze voor producten en sporten ook zorgt voor een dosis energie en positiviteit omdat je hormoon en suikerspiegel op peil blijft!

  Ik ben hier ook heel erg mee bezig.

 • Reply
  Anne
  29/05/2016 at 12:28

  Wat goed van je dat je hier zo mee bezig bent. Klinkt ook echt als een hele goede manier: afvallen hoeft niet, zo lang je maar lekker in je vel zit, en door bewust bezig te zijn met voeding en sport krijg je vanzelf het lichaam dat bij je past. Waar je je fijn in voelt. (Als iemand van zichzelf wat steviger gebouwd is, vind ik het niet nodig om mager te zijn. Het is maar wat bij je past…). Ik ben zelf heel bewust bezig met voeding, maar dat is vanwege diabetes. Een heel ander doel, dus, maar ik voel me er wel gezond door!

  Ik zou graag wat meer willen sporten. #lifegoals

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  28/05/2016 at 19:35

  In welk opzicht houdt bij jou de PDS je tegen in het bewegen? (Bewegen is namelijk in principe juist heel erg goed bij pds. 🙂 )
  Fijn dat deze nieuwe leefstijl je zo goed doet!

  • Reply
   SAS
   29/05/2016 at 19:19

   Iedereen ervaart dit anders, PDS is voor niemand hetzelfde. Ik heb soms dagen dat ik niet meer rechtop kan staan of lopen. Geen goed idee om dus dan te gaan bewegen. De pijn wordt dan alleen maar erger. Ik luister dus goed naar mijn lichaam en zodra ik wel rustig aan kan lopen maak ik altijd een korte wandeling voor het bewegen wat goed is. Maar thanks voor het meedenken<3

 • Reply
  Els
  27/05/2016 at 16:28

  Wow, goed bezig! Eigenlijk doen we veel hetzelfde om te verbeteren. Bij mij wil het sporten ook niet zo lukken. EN eerlijk is eerlijk, ik pak ook te vaak iets lekkers.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27/05/2016 at 14:20

  Fijn dat je merkt dat het effect heeft gehad zeg! Dat motiveert ook om door te gaan!

 • Reply
  Nesrin
  27/05/2016 at 13:01

  Wat goed dat je dit helemaal op jouw eigen manier doet en dat het werkt. Ik ben bewust maar laat mij ook vaak genoeg verleiden door even niet te sporten en ongezond te eten. Balans is zo belangrijk 😉

 • Reply
  Marcella
  26/05/2016 at 22:14

  Leuk om te lezen hoe je dit aanpakt én dat het effect heeft! Fijn dat je je beter ik je vel voelt. Dat je niet altijd kunt sporten als het wel mooi weer is, herken ik ook met mijn ziekte. Zo frustrerend! Vooral omdat je hoofd vastbesloten is om gewoon op pad te gaan 😉

 • Reply
  Evelyne
  26/05/2016 at 19:40

  Vroeger kon ‘k alles eten wat ‘k wou, maar hoe ouder ‘k word hoe sneller ‘k bij kom. Niet dat ‘k spectaculair mollig ben ofzo, maar ik heb door de laatste jaren toch een buikje gekregen ^^ Ik begon nl verslaafd te raken aan cola & daar ben ‘k mij enorm van bewust. Nu ‘k fulltime werk & andere uren heb neem ‘k een lunchpakket mee. In die rugzak heb ‘k 2 flessen water van 0,5l zitten die ‘k uit moet drinken tegen dat ‘k thuis kom. Dat heb ‘k mezelf opgelegd. ‘k Geef toe dat dat niet altijd lukt & ‘k zeker meer water per dag moet drinken, maar dat is niet altijd gemakkelijk. ‘k Werk er aan, dus dat is ook al veel, denk ‘k.

 • Reply
  Amélie Cammaert
  26/05/2016 at 18:12

  Ik probeer ook gezond te ontbijten, en veel te sporten. Ik krijg er altijd maar meer zin in 🙂

 • Reply
  Wendy
  26/05/2016 at 17:23

  Ik besefte me een tijdje terug dat ik bijna 10 kilo minder weeg dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Of ik echt keihard bezig ben met lijnen? Nee. Naar mijn werk neem ik geen brood meer mee voor tussen de middag, maar eet ik tegenwoordig crackers. Ik neem ‘veel’ fruit mee (bv. 4 kiwi’s of mandarijnen). Ik drink tijdens het avondeten geen melk meer, maar water en ik neem geen jus meer bij mijn prak. Bijna nooit meer een sausje bij mijn vlees. Dat soort dingen. Aan de andere kant ga ik bijvoorbeeld nog steeds naar de Mac of ergens anders lunchen als ik met een vriendin in de stad loop. En eten we elk weekend wel patat. Op die manier ben ik er enerzijds bewust mee bezig, maar aan de andere kant kies ik soms ook bewust voor ONbewust. 😉

 • Reply
  Sofie Katelijne
  26/05/2016 at 17:04

  Denk er al een tijdje aan om naar de sportschool te gaan, door wat te bewegen voel je je gelijk beter 🙂

 • Reply
  Sabine
  26/05/2016 at 16:45

  Fijn dat het helpt! Voeding en beweging kan ook zoveel met je doen! Ik heb ook PDS en dat is soms best lastig hier in Colombia, daar ik nog niet helemaal gewend ben aan al het voedsel. Of tenminste: ik wel, maar mijn darmen niet. Ik eet heel gezond en let op alles, maar sla een lekker gebakje niet af. Bewust bezig zijn dus. Ook sport ik, ga naar de sportschool en dat maakt me net wat lekkerder in mijn vel.

 • Reply
  Sofie
  26/05/2016 at 13:25

  Fijn dat je je er beter bij voelt! Ik eet suikervrij (ook mijd ik snelle koolhydraten) en veganistisch wanneer ik thuis ben. Sporten doe ik niet echt maar ik ga welke dag wandelen met mijn 3 hondjes.

 • Reply
  Bente
  26/05/2016 at 11:57

  Fijn dat je weer lekker in je vel zit!

  Ik let de laatste tijd ook weer wat meer op mijn voeding. Ik merkte dat mijn broeker wat strakker begonnen te zitten dus maak nu ook weer wat gezondere keuzes 🙂 Sporten doe ik altijd wel omdat ik daar gewoon blij van wordt dus al met al moet het met mij ook wel weer goed komen 😉

 • Reply
  Lies
  26/05/2016 at 08:21

  Ik probeer het, maar het is vaak ook moeilijk. Het lukt altijd wel een periode, maar dan staat het leven plots in de weg en val ik van de wagen dus dan is het weer even de discipline vinden om terug te starten.
  Maar goed bezig jij!

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  26/05/2016 at 08:02

  Goed bezig!

  Ik ben sinds januari bezig met gezonder eten en meer sporten en voel me ook beter!

  Maar vorige week kneusde ik mijn teen en wat deed dat pijn. Nu 8 dagen van voetje omhoog leggen en weinig bewegen – BAH – ik hoop zo dat ik niet te veel ‘kwijt’ ben van mijn loopvermogen.

  Volhouden hè! 🙂

 • Reply
  Darina
  26/05/2016 at 07:11

  Wat fijn dat het werkt en je je er goed bij voelt! Dat is het belangrijkste. Ik ben er wel bewust mee bezig maar niet té. Ik sport ook thuis met oefeningen die ik van You Tube haal. Leuk om te doen!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png