8x eigenschappen die bloggers vast wel herkennen

Bloggers, wij zijn eigenlijk een raar soort wezens. Wij hebben een aantal eigenschappen die soms alleen wij begrijpen. Waarvan anderen denken: Whut, why, waarom? Ik liet mijn hersens even kraken en kwam met de onderstaande eigenschappen die jullie vast wel herkennen. Toch?

Overal foto’s van maken
Ik maak óveral foto’s van. Vooral voor mijn blog. Iedereen die met mij een dagje op stap gaat weet dat ik al het eten eerst moet fotograferen voordat er gegeten kan worden. Elke keer moeten we even stoppen om een foto van de omgeving te maken.. Ik vind het gewoon super leuk mooie foto’s te hebben die ik kan plaatsen bij een artikel.

Een glimlach krijgen als je een reactie ziet verschijnen
Ik kan er zelfs na al die jaren nog super blij van worden. Reacties van mede bloggers. Ik merk dat ik er stiekem elke keer weer heel erg blij van wordt, alle lieve reacties en mensen die echt de moeite nemen om mijn artikelen te lezen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Delen, delen en nog meer delen via social media
Ik deel veel, via Twitter (gelukkig gaat dit automatisch) en in 3 besloten FB groepen. Ik vind het fijn artikelen onder de aandacht te brengen en te zien dat ze daadwerkelijk gelezen worden. Een soort promotie voor artikelen, maar ik merk dat het wel werkt. Mensen op Twitter of FB klikken er dan toch sneller op en laten een reactie achter.

Inspiratie zie je overal
Ik zie overal inspiratie. En dan bedoel ik echt overal. Bij andere bloggers, door foto’s die ik maak, mijn dagelijks leven, oude artikelen van mezelf, inspirerende plaatjes die ik tegen kom.. Ga zo maar door. Het is fijn om na zoveel jaar nog lang niet opgeraakt te zijn met ideeën. Iets wat ik in januari 2009 (toen ik dit domein kocht) zeker niet had verwacht zo lang nog te doen.

Altijd wel wat te doen
Door mijn blog heb ik altijd wel wat te doen. Artikelen schrijven, foto’s maken, plaatjes zoeken, reacties lezen, bij andere reageren, nieuwe blogs ontdekken, artikelen liken, layout bijwerken….. *haalt even adem* Het verveeld nooit en ik kan er zoveel tijd in stoppen als ik zelf wil. Of juist geen tijd en even lekker offline genieten. Waarna ik altijd wel weer zin krijg om te gaan werken aan mijn blog.

Creatief worden voor artikelen
Ik probeer mezelf telkens uit te dagen. Niet alleen voor mijn lezers, maar ook zeker voor mezelf. Waar kan ik over gaan bloggen en hoe ga ik dit beschrijven? Een hele lading aan concepten staat klaar met wat steekwoorden om te worden omgetoverd tot een blog. De laatste jaren ben ik kritischer geworden met mijn artikelen en samenwerkingen. Ik lees alles een aantal keer goed door, maak nog wat aanpassingen voordat het artikel online komt.

Uren achter de laptop zitten
Even een uurtje nog met mijn blog en dan wat anders doen. 3 uur later, whoops. De tijd vliegt echt altijd voorbij met het maken van artikelen maar ook de bezoekjes bij andere blogs niet te vergeten. Hoewel ik mijn eigen blog erg leuk vind om te onderhouden wil ik ook zeker de leuke blogs lezen/reageren niet vergeten. Dit maakt de interactie leuk en heeft even net een andere lading dan een artikel typen.

Te weinig tijd, teveel te doen
Zoals jullie vast wel weten blog ik altijd in het weekend. Dit, omdat ik gewoonweg doordeweeks geen tijd heb om te bloggen. Zo ontzettend jammer, want een artikel de dag zelf of de dag erna plaatsen is volgens mij zoveel malen leuker. Maar het inplannen geeft me wel een stukje rust en ritme. En daar hou ik wel van 😉 Tevens plan ik maar een week van te voren artikelen in, en niet dagelijks. Zodat ik ook wel weet welke artikelen er online komen op welke dag. Dit, om het voor mezelf ook zo leuk mogelijk te maken.

Ik ben vast niet de enige met deze eigenschappen toch?
Welke mis jij nog in dit rijtje?

About the Author

51 Comments

Maaike

Guilty! Het altijd foto`s maken moet ik toch echt nog om denken, want dat vergeet ik gewoon vaak en ik ben er niet zo goed in. Ik heb het idee dat achter de computer de tijd drie keer zo snel gaat…. het is niet eerlijk!

Reply
Rowan

Ik zit heel hard met mijn hoofd te knikken: heel herkenbaar. Ook al kom ik pas net om de hoek kijken met mijn blog! 😉

Reply
Michelle

Stuk voor stuk herkenbaar. Al maak ik niet heel trouw echt ‘reclame’ voor mijn blog op social media. Vaak als we al half in lunch zitten, vraagt Chris vaak ‘Had je geen foto willen maken?’ Hihi ik maak dus ook altijd en overal foto’s! 😉

Reply
Marcella

Heel herkenbaar! De tijd vliegt inderdaad, en er is altijd wel wat te doen. Maar het blijft vooral leuk, dat bloggen! 😉

Reply
Wendy

De eigenschap van het foto’s maken heb ik (helaas) niet altijd. Als ik ergens heen ga voor een leuk uitstapje of vakantie, dan denk ik wel aan de foto’s. Maar het dagelijkse leven vergeet ik wel eens te fotograferen. Dan kan ik wel heel leuk een weekoverzicht o.i.d. willen schrijven, maar dan wordt het alleen maar tekst zonder foto’s. Hahaha. 😉

Reply
niesca

Haha heel erg leuk artikel en idd zo herkenbaar! Je zou me niet oo snapchat moeten volgen want daar komen zoveel fotos voorbij :p tenzij je het leuk vind mijn dagprogamma te volgen :p

Reply
Margo

Haha, jaaa, overal foto’s van maken! Onderweg is het altijd van ‘ho stop even, moet foto maken’. En vaak gebruik ik ze nog niet eens ook 😉 maar je kan het maar hebben, toch?

Reply
Els

Herkenbaar. Vooral overal foto’s van maken en te veel willen doen in te weinig tijd. Een blog kost meer tijd dan sommige mensen denken.

Reply
Sabine

Haha ja herkenbaar!! Behalve in het weekend bloggen. Ik doe juist alles een dag van tevoren ofzo. Al lijkt het me juist wel veel relaxter om alles in het weekend te doen, Maar dat lukt me niet helaas.

Reply
Lesley van de Langkruis

Check, check, check. Allemaal even herkenbaar! Leuk geschreven 🙂 Vooral die overal inspiratie in zien. Als ik onderweg ben in de auto denk ik ook ineens oja daar zou ik nog over kunnen schrijven,, haha en onthoud het dan maar eens tot je thuis bent 🙂

Reply
Amélie Cammaert

Ik herken echt zoveel dingen!
Ik maak ook overal foto’s van, ik word vrolijk als ik en reactie krijg, ik heb altijd wel iets te doen voor de blog, en kan er dan ook uren op werken.
Inspiratie, dat is iets anders. Ik heb zo mijn inspiratie periodes…

Reply
Mylène

Ja leuk! Ik heb eindelijk weer een beetje de blogkriebels te pakken en als ik dit alleen al lees, krijg ik inspiratie en wil ik aan de slag. Non-stop, gewoon doorgaan. Dus thanks voor de inspiratie 😀

Reply
Fleur

Alle punten herkenbaar. Zeker die laatste! Ik hoop dat ik bij deze ook nummer 2 voor je heb waargemaakt 🙂

Reply
Sandra

Dit is zeker wel herkenbaar allemaal! Elk punt sowieso, haha. Vooral het overal inspiratie uit halen, dat is echt zo. Eigenlijk ben je 24/7 met je blog bezig…

Reply
Nina Simplynspecial

Eigenlijk is alles wel herkenbaar 🙂 Doordat ik een blog heb verveel ik me nooit, integendeel. Eerder tijd tekort hihi.

Reply
zwartraafje

Super herkenbaar! Echt elk puntje van je lijst. Zelf merk ik ook nog dat ik door het runnen van een boekenblog vaak minder lees (hoe gek dat ook mag klinken). jammer genoeg kom ik er nog maar amper aan toe om de Facebook-pagina’s die ik volg ook effectief te volgen. Hierdoor heb ik een tijdje terug de nieuwe Bladwijzer-actie van Boekenfans gemist. Oh, wat ik ook heb ik dat ik vaak meteen aan andere bloggers moet denken bij het zien van iets specifiek. Bij jou zijn dat bijvoorbeeld boeken van Fitzek, leuke thee-diffusers en uiteraard ook gewoon thee op zich.

Reply
Cindy

Te weinig tijd, teveel te doen. Met alles! Foto’s maken doe ik niet zo veel meer, althans, ik maak heel veel foto’s van mijn zoon, maar die zet ik niet op mijn blog.

Reply
MetMirjam

Heel herkenbaar inderdaad! Vooral de tijd achter de laptop haha
Ik vergeet alleen nog wel eens foto’s te maken als ik ergens met een vriendin ben.

Reply
Vivian

Ohh dit is allemaal wel héél erg herkenbaar inderdaad haha, Dat foto’s maken ook echt… en dan niet eens gewoon om het foto’s maken of zo, maar meer zo van ”o dit zou best eens een mooie insteek kunnen zijn voor dat en dat artikel.” Leuk stuk!

Reply
sammie

Herkenbaar! Het overal foto’s van maken heb ik iets minder, in het weekend ben ik gewoon niet zo bezig met mijn blog en geniet dan gewoon van de dag, dan heb ik soms wel eens geen foto’s. Nog steeds blij worden als er een nieuwe reactie is heb ik ook en te weinig tijd.. ook zo herkenbaar!

Reply
Elze Schreuder

Vooral overal inspiratie uithalen merk ik de laatste tijd heel erg. Bij bijna elk ding dat ik doe of zie denk ik ‘zou dit leuk zijn voor op mn blog?’. Alleen foto’s maken mag ik wel wat meer doen, ik vind de wekelijkse diary’s van andere bloggers altijd zo leuk! Als ik dan bedenk er zelf ook 1 te maken kijk ik op mijn telefoon en heb ik die week maar 2 foto’s gemaakt.. Niet heel interessant dus 😀

Reply
Janneke | Crafty Time

Hele leuke blogpost en zo herkenbaar! Ik maak nu ook overal fotos van zodat ik ze weer in mijn weekdiary kan plaatsen! xx

Reply
Joyce rdt

Grappig om te lezen, sommige dingen zijn zeker wel herkenbaar. Dat foto’s maken wil ik alleen nog weleens vergeten haha. Liefs.x

Reply
Ilse

Ook al blog ik niet zo heel lang, herken ik de meeste punten toch wel. Vooral het overal foto’s van maken en van alles inspiratie kunnen krijgen.
Leuk artikel om te lezen!

Reply
Anita

Het enige waar ik mij niet in herken is overal foto’s van maken. Ik ben soms zo druk in het moment dat ik geen zin heb om er een foto van te maken!

Reply
jackie

Best herkenbaar, leuk artikel…
Foto’s ben ik de afgelopen jaren steeds minder gaan maken..
heel heel soms is mijn eten zelfs al op 😉
Lachen om een reactie, ja dat doe ik echt altijd…
Veel uren achter de laptop op dit moment weer niet, druk met werk, en in huis met van alles dat ik even niet goed aan bloggen toe kom..
Alles wat nu online komt is echt in gestolen minuten gemaakt (zo zonde)

Reply
Jantine

Ik maak ook niet overal foto’s van – en denk veel te vaak achteraf: ow, nu heb ik geen foto! Misschien moet ik dat ook wat meer gaan doen, al wil ik eigenlijk niet zo’n persoon worden die alles van achter haar camera ziet. Vandaar dat ik daar wat terughoudend mee ben.

Vanmorgen wist ik even niet waar ik over wilde schrijven, en ik had maar een minuut op het internet nodig om weer op een idee te komen xD Echt grappig is dat, overal onderwerpen voor mijn blog in kunnen zien!

Reply
Anna

Haha, helemaal herkenbaar! Soms worden mensen om me heen weleens gek dat ik alles op de foto moet zetten. Oeps! Ach, ik geniet ervan 🙂 . Heerlijk, het leven als blogger!

Reply
jeapiebel

Ik herken mij in alle punten, er is idd veel te doen ener is weinig tijd. Gelukkig dat ik af en toe een lifestyle blog artikel schrijf dat scheelt weer foto’s maken. Vroeger maakte ik veel te veel foto’s ook van eten, echt gekke werk. Wel leuk. 😉

Reply
Charlotte

Ik herken veel punten, zeker die van uren achter je laptop zitten 😉 Ik vergeet alleen altijd foto’s te maken, zo suf!

Reply
Ilse van Kreanimo

Ik herken ze allemaal wel een beetje.

Foto’s maak ik te weinig – daar ben ik zeker nog lerende.
Maar ach, ik blog dan ook nog niet zo lang ‘serieus’ en het blijft een hobby 🙂

Reply
Leonie van Mil

Ik herken het helemaal! Behalve foto’s maken. Dat vergeet ik echt altijd! Achteraf baal ik dan soms, want dat moment had dan leuk bij een artikel gepast

Reply
Nicky

Ik herken me in alles. Zo vriendlief onlangs “je kan soms zo laat komen slapen, je kijkt teveel tv’ Waarop ik hem antwoordde: ‘liefje, ik zit dan dikwijls rond te snuisteren op blogs, er zijn maar drie programma’s die 1x in de week op tv komen die ik volg..’.. Nu heb ik verlof dus kan ik wat spreiden gedurende de dag. 😉 En ja, reacties, superleuk om te zien dat je een fijne reactie kreeg!

Reply
Morgaine

hahahahaha op het inplannen na, ja.. meestal wel, al laat ik mijn camera meestal ook thuis tegenwoordig, en de foon ook, ik heb wel een aardig foto archief waar ik een blog omheen kan schrijven zelfs, dan is het wel meer een fotoblog natuurlijk maar wat maakt dat uit 😀

En die FB groepen, ik zit er nu in eentje, maar ik heb niet het idee dat dit werkt of zo…. ik zou graag weten waar jij uithangt dan, want jou zie ik niet in die lijsten staan in wat mij aangeboden wordt door FB zelf.

X

Reply
SAS

Ik zit zelf in 3 besloten FB groepen: #bloggers, in the Bloglight en Bloggersgroep (even uit mijn hoofd) x

Reply
Bianca Schrijft

Zelf herken ik me niet in alle punten, het punt overal foto’s van te maken doe ik juist iets te weinig. Daardoor mis ik soms opvulling bij een concept en gaat het de prullenbak in.

Reply
Darina

Leuk artikel! Ik herken me in alle 8 punten maar omdat ik nog niet zo heel lang blog ben ik veel artikelen aan het lezen om mijn blog te verbeteren. Je bent als blogger altijd lerende

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *