Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Hoe ik mijn rust (her)vond

This content is password protected. To view it please enter your password below:

1
Geluksmomentjes, Lifestyle
Previous Story
Next Story

43 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Typisch Winnifred
  22/05/2016 at 17:15

  Hier ook een slechte slaper, dit veranderd echter nu ik aan de ademhalingsoefening van ‘100 dagen sportrusten’ ben begonnen.
  Inademen, uitademen, pauze totdat je weer wilt inademen.
  Als je dit een aantal keer per dag doet verlaag je je hartslag en dat zorgt onder andere voor een betere slaap, tenminste bij mi wel…..

 • Reply
  Paul
  04/04/2016 at 16:33

  Ik gebruik ook na negen uur geen elektronica meer. Dat is het tijdstip waarop ik me voorbereid om te gaan slapen. Het elke dag op een gelijk tijdstip opstaan zou ik graag willen… maar door reistijd sta ik doordeweeks zo achterlijk vroeg op, dat ik daar niet aan ga beginnen.

 • Reply
  Tamarah
  02/04/2016 at 00:16

  Fijn dat jij je rust weer hervonden hebt en als je weer eens gestresst dreigt te raken dan pak je gewoon dit lijstje er weer even bij. Ik kan mijn rust wel hervinden door afspraken te skippen. Misschien niet zo leuk voor mijn omgeving en voor mezelf, maar juist door ‘s avonds op tijd naar bed te gaan en een niet te volle agenda te hebben krijg ik rust. Ook wandelen in het bos en fotograferen geven mij rust!

 • Reply
  Marcella
  28/03/2016 at 17:31

  Slimme tips! Ik moet vooral in het weekend meer om mijn beweging denken. Dat schiet er op regenachtige dagen al snel bij in, en dan zit ik de hele dag achter m’n laptop…. Niet goed!!

 • Reply
  Nina
  28/03/2016 at 10:58

  Mediteren is fijn! Ik gebruik zelf een Mindfulness app om tot rust te komen. Natuurlijk moet ik als kersverse moeder mijn rust nemen. Dat doe ik vooral in de middag, omdat ik er dan eigenlijk al een halve dag op heb zitten.

 • Reply
  Mariska
  27/03/2016 at 19:40

  Goede en leuke post! Ik denk dat het mij best zou helpen om na 9 uur geen elektronica meer te gebruiken. Zelf lig ik of in bed nog tv te kijken of ik kijk nog op mijn mobiel bijvoorbeeld. Niet echt handig.

 • Reply
  Miriam
  27/03/2016 at 17:13

  Ohh, wat een goeie: na 9 uur geen mobieltjes (etc.) meer! Ik zit nog heel vaak met mijn mobieltje in bed, alles door te lezen enzo. Ik kan natuurlijk dan ook m’n boek erbij pakken. Interessant, die ga ik even onthouden.

 • Reply
  Anne
  26/03/2016 at 17:23

  Ik probeer toch wat eerder afscheid te nemen van mijn elektronica en wat meer met mijn hoofd en handen te doen. En ik mag ab-so-luut niet meer van mezelf werkmail checken zodra ik weggereden ben van mijn werk. Mocht er net een mail tussen zitten waar iets mee moet, dan kan ik niet de rust vinden om dat te negeren. Het is nu; 17.00 uur naar huis, morgen weer een dag. Werkt een stuk beter ๐Ÿ˜‰ !

 • Reply
  Buufs
  26/03/2016 at 15:36

  Ik word rustig van een vast ritme. Gewoon per dag al ongeveer weten wat je gaat doen. En ja, lijstjes maken, dat geeft ook rust!

 • Reply
  Rachel
  26/03/2016 at 15:13

  Mooie geschreven en ik heb veel aan dit artikel want ik was mezelf ook even kwijt de laatste maand..

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  26/03/2016 at 09:05

  Wat een onwijs mooi artikel: dit zijn zulke goeie tips! Ik probeer sinds kort ook meer ritme in mijn dag te brengen, vooral met bedtijden.

 • Reply
  Wanda
  25/03/2016 at 16:40

  Dat van ‘s avonds na een bepaald tijdstip geen internet meer is zeker wel een goed ding! Ik heb dat ook een tijdje gedaan en dat beviel me prima, nu is het helaas weer verwaterd en ik merk wel dat ik daardoor wat drukker ben in mijn hoofd voor ik ga slapen. Tijd om het weer in te voeren dus!

 • Reply
  jeapiebel
  25/03/2016 at 16:03

  Rust daar verlang ik nu ook naar. Je maakt mij echt nieuwsgierig naar een kussen van Energy door je beschrijving

 • Reply
  jeapiebel
  25/03/2016 at 16:03

  Rust daar verlang ik nu ook naar. Je maakt mij echt nieuwsgierig naar een kussen van Energy door je beschrijving.

 • Reply
  Ann
  25/03/2016 at 15:40

  Goede tips! Toch blijft het moeilijk om vooral je hoofd leeg te maken van allerlei gedachtes zelfs met meditatie lukt het mij ook niet ๐Ÿ™ dan ga ik gewoon nog meer denken……

  • Reply
   SAS
   27/03/2016 at 09:54

   Ik raad echt de app aan. Mediteren lukte mij eerst ook niet maar de stem en het praten over je gedachten weer terug brengen naar je ademhaling werken wel bij mij.

 • Reply
  Nicky
  25/03/2016 at 13:35

  Goede tips, lijkt mij. Ik heb nooit zoveel last van stress. Kan dingen heel goed relativeren en van me afzetten. Mijn motto is nog steeds ‘ik kan morgen wel onder een bus lopen’ dus ik maak me niet snel druk om dingen. En als ik dan toch rust nodig heb, dan ga ik muziek luisteren! Bij voorkeur in het donker!

  • Reply
   SAS
   27/03/2016 at 09:54

   Deze instelling zou ik ook wat vaker moeten hebben. Dank voor de inspiratie!

 • Reply
  Els
  25/03/2016 at 11:56

  Wat fijn dat je rust heb gevonden. Een paar dingen die je aangeeft moet ik ook echt doen. Bijvoorbeeld na 9 uur geen gsm/laptop/iPad enzo, maar ik vind het zo leuk! Een nieuw bed heeft voor mij de laatste tijd ook goed geholpen.

 • Reply
  jackie
  25/03/2016 at 11:43

  In rust nemen ben ik redelijk goed ben…
  Maar ik probeer ook niet te ver vooruit te plannen, en als ik dat doe hou ik de weekends daarom heen weer vrij…
  Goed dat je hier jouw weg in hebt gevonden, want rust is heel belangrijk voor lichaam en geest

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  25/03/2016 at 11:23

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt, er is overal zoveel stress momenteel! Ik denk inderdaad dat een vast ritme de basis is van een beetje rust, ook in je hoofd.

 • Reply
  Rosanne
  25/03/2016 at 10:26

  Wat goed dat je naar je lichaam hebt geluisterd en je rust hebt genomen. Je hebt fijne dingen gedaan.
  En natuurlijk kunnen de rustgevende foto’s van jouw thee op Instagram niet ontbreken haha.

 • Reply
  Sabine
  25/03/2016 at 03:52

  Ja ritme is echt the key! Voor mij ook, maar het is soms zo moeilijk! Een uurtje extra op een dag zou geen kwaad kunnen haha. Prioriteiten stellen zou ik graag beter willen kunnen, heb daar veel moeite mee helaas. Mooie punten trouwens, daar kan ik nog wel wat goeds uithalen voor mezelf!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  24/03/2016 at 20:46

  Ik ben zo’n druktemaker. Rust vinden vind ik zo moeilijk. Echt dรฉ manier heb ik nog niet gevonden helaas…

 • Reply
  heidi
  24/03/2016 at 20:21

  Wat leuk om te lezen

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  24/03/2016 at 19:50

  Goede tips! Ik word altijd rustig door even tijd voor mezelf te nemen en lekker een boek te lezen of muziek te luisteren. Ook gezellig uitjes geven mij, hoewel het fysiek vaak zwaar is, heel veel ontspanning en daarmee rust.

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  24/03/2016 at 19:23

  Ik ben erg nieuwsgierig naar je kussen! I stay tuned

 • Reply
  Vivian
  24/03/2016 at 17:22

  Fijne tips inderdaad! Voor mij helpt het ook heel erg om te mediteren, maar dan door gewoon heel erg na te gaan bij mezelf wat ik nou eigenlijk voel en denk en wil. Alles even van je af schrijven werkt ook enorm goed.

 • Reply
  Joyce rdt
  24/03/2016 at 15:36

  Ritme is inderdaad heel belangrijk en om na 9uur geen elektronica te gebruiken vind ik echt een hele goeie! Gelukkig wordt het weer nu ook steeds beter om even lekker te gaan wandelen, daar fris ik ook altijd wel van op.
  De laatste tijd kom ik iets teveel tot rust haha, maar voorheen hielp het me heel erg om minimaal 8uur te slapen, had ik dan echt nodig. Liefs.x

 • Reply
  Sofie
  24/03/2016 at 15:32

  Leuke tips! Die van na 9uur electronica uit, heb ik een tijdje gedaan en dat voelde heerlijk en toch vind ik het moeilijk om daar het karakter voor te hebben. Ik woon alleen en dan vind ik die sociale media wel eens leuk.
  Ik ga ook elke avond op zelfde uur slapen en op zelfde uur opstaan, maar ik heb het karakter niet om dit ook in het weekend te doen.
  Bewegen doe ik elke dag met de hondjes ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Rowan - sillysis.nl
  24/03/2016 at 13:51

  Fijn dat je een manier hebt gevonden die je rust geeft. Veel punten probeer ik ook toe te passen, maar een mediteer momentje in mijn dag proppen/plannen blijft mij maar niet lukken. Toch beter mijn best doen, want volgens mij is dat het probleem gewoon haha.

  • Reply
   SAS
   25/03/2016 at 11:22

   Ik mediteer voordat ik ga slapen ๐Ÿ™‚ Zo wordt ik rustig en slaap ik fijner.

 • Reply
  Anneleen
  24/03/2016 at 11:06

  Wat een goede tips en fijn dat je op deze manier je rust vindt! ๐Ÿ™‚ Ook een goed idee om vanaf 21u je gsm niet meer te gebruiken

 • Reply
  Daenelia
  24/03/2016 at 10:27

  Een spelletje Cities:Skylines. Knuffelen met de hond (of gozer, of allebei). Lezen, als ik de tijd neem. Het ligt er maar net aan wat je ‘rust’ noemt. Eerlijk gezegd ben ik niet zo heel erg druk, en gestresst. Of ik heb er geen last van.

 • Reply
  Darina
  24/03/2016 at 10:20

  Goede tips! Vooral na 9 uur geen internet e.d. meer, dat ga ik ook instellen.

 • Reply
  Simone
  24/03/2016 at 10:01

  Voor 9 uur alle electronica afsluiten, dat lijkt mij eigenlijk best lastig. Ik lees graag in bed voor het slapen gaan nog wat blogs of Twitter. Ik zou niet weten wat ik anders moet doen als ik net in bed lig (behalve slapen dan ๐Ÿ˜› ). Ben ook niet echt een boekenwurm, dus dat is ook niet echt een optie.

  • Reply
   SAS
   25/03/2016 at 11:22

   Ik lees ook geen boeken in bed. Ik ga rond 9e naar bed en ga dan mediteren, daarna gelijk slapen. Maakt dat ik wat rustiger en meer doorslaap.

 • Reply
  My cup of Latte
  24/03/2016 at 09:15

  Herkenbare punten! Ik heb meer rust in mij dan de afgelopen jaren..mediteren heb ik oa niet meer nodig om lekker te slapen..ik ben vaak zo al moe! Plannen is voor mij wel een uitkomst waarbij ik nog een balans hoop te vinden de aankomende weken met een nieuw rooster!

 • Reply
  Amy
  24/03/2016 at 08:50

  Wat knap dat je op deze manier heel bewust aan je rust werkt! Mij helpt het ook om heel bewust te plannen en te strepen in mijn agenda, zodat ik overzicht heb. Mediteren wil ik ook wel eens proberen. Ik heb zo’n app maar doe er te weinig mee

 • Reply
  Veerlez
  24/03/2016 at 08:48

  Ik haal ook mijn rust uit het leven met regelmaat. Ik probeer zoveel mogelijk dagen mijn schermen uit te zetten na 22u,vroeg op te staan, ook te mediteren (die app is geweldig) en wat mij vooral helpt is de Miracle Morning routine ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Morgaine
  24/03/2016 at 08:46

  Heel goed dat je jouw manier hebt gevonden, hier is soms teveel rust juist denk ik, zoveel dat ik dingen laat liggen omdat ik tijd teveel heb, hahaha

  Ik heb dus nul tips voor nu, en de jouwe werken prima zou ik zo zeggen.

  X

 • Reply
  Lies
  24/03/2016 at 08:41

  Dat met die kleurtjes in de agenda doe ik ook. En zo’n vast ritme probeer ik wel, maar daar is nog heel wat werk aan de winkel.

 • Reply
  Saskia
  24/03/2016 at 08:24

  Wat knap zeg! Hier wisselt het allemaal sterk. Waar ik vooral moeite mee heb is mijn hoofd leeg maken. Als ik een drukke dag heb gehad moet ik die eerst in mijn hoofd verwerken. Soms gebeurt dit ook midden in de nacht.

  En wat een van de heerlijkste dingen is, vind ik toch wel in slaap vallen met de TV aan. Zo lig ik veel minder te piekeren en val ik sneller in slaap.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png