Slaap Review: Een betere nachtrust door het Nasa traagschuim kussen

Dit product is ter beschikking gesteld door Energy+

Energy+ NASA traagschuim kussen. Geschikt voor elk type slaper. Right. Dat laatste was ik een beetje sceptisch over, aangezien ik altijd met slapen een ramp ben geweest. Van kleins af aan slaap ik al slecht en dit is wel iets verbeterd in de loop der jaren maar niet dermate goed dat ik fijne nachten heb. Ik wilde dit kussen ook wel proberen! Zo gaf ik het kussen weg bij mijn eigen project #InspirerendGeluk d.m.v. winactie en won ik een kussen bij Simone. Echter, werd mijn kussen meteen ingepikt door M. om hem ‘even te proberen’ Dat is dus nog steeds aan de gang. Maar, nu heb ik ook eindelijk zo’n traagschuim kussen. Benieuwd naar mijn ervaringen?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Product informatie

Correcte ondersteuning van het hoofd, ontspant hoofd nek en schouders, juiste houding van de nekwervels. Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie, geschikt voor elk type slaper en in hoogte verstelbaar. Dat is wat ze bij de uitleg aangeven van dit kussen. Tevens dankzij Purotex® heeft het een anti-allergische werking, ideaal dus voor mensen die hier last van hebben. De afmeting van het kussen is 60 x 40 centimeter en de hoogte ca. 15 cm (uiteraard in hoogte aanpasbaar door vulling van traagschuim vlokken).

Het Nasa traagschuim kussen kan je gebruiken als rug-zij en buik slaper. Je kan de traagschuim vlokken eruit halen om zo de gewenste hoogte te hebben. Voor mij een lastig onderdeel aangezien ik op mijn rug of zij slaap. Immers heeft een rug slaper het meeste baat bij een middel hoog kussen en een zij slaper bij een wat hoger kussen.

De eerste dag

Yeah. Hij kwam eindelijk binnen. Mooi verpakt en handig met rits te openen. Tevens is de hoes afrits baar en kan je hem dus gewoon wassen. Wauw, wat was het een hoog kussen toen ik de tas eindelijk opende. Ik heb heel lang zitten twijfelen er wat vlokken uit te halen, aangezien dit kan. Echter, heb ik hem toch na wikken en wegen zo gelaten. De eerste nacht was ik een beetje huiverig. Wat nou als ik nóg slechter ging slapen? Maar na wakker worden merkte ik al verschil. Ik was positief verrast door dit snelle effect. Inderdaad had ik beter doorgeslapen en voelde ik me meer uitgerust. Iets wat ik in jaren niet heb gehad.

Helpt het?

Ik besloot voordat ik deze review ging schrijven hem 5 weken uit te testen om zo een volledig artikel te kunnen schrijven. Tot op heden slaap ik nog steeds heel prettig. Het kussen is, ondanks dat het indeukt voor de ligging van je hoofd erg stevig. Met mijn vorige kussen had ik geen enkele steun en dat hielp mede mee dat ik zo slecht sliep. Wat een kussen al niet kan doen. Het is even een behoorlijk bedrag wat je neerlegt (€79,-) maar dat heb ik zeker over voor een betere nachtrust!

Verdere tips voor een goede nachtrust

 • Een kussen en een bed doen er dus wel degelijk toe hoe je nachtrust is
 • Maak dat je kamer echt donker is
 • Hou een (slaap)ritme aan
 • Geen electronica aan in bed
 • Drink een warme drank (in mijn geval thee) voordat je gaat slapen
 • Bij mij helpt mediteren voordat ik ga slapen heel goed
 • Wat zijn jullie tips voor het fijn in slaap komen?

  31 reacties op “Slaap Review: Een betere nachtrust door het Nasa traagschuim kussen

  1. Tijdje geleden ook een Foam kussen gekocht. Ik vind het fantastisch, ik ben nogal van het opvouwen van mijn kussen en met deze kussen vouw je de vorm makkelijk weer terug. Ik neem in ieder geval aan dat dit om dezelfde kussen gaat als bij http://www.webshop-outlet.nl/product/memory-foam-kussen-aanbieding/. Slaap er nu 2 maanden op en zal niet meer snel overstappen naar z’n goedkope kussen. Mijn partner wil er nog niet aan. Hij vindt de kussen iets te hard maar ik denk dat het gewoon een kwestie is van proberen. Ik wil in ieder geval niet meer anders.

  2. Ik heb eerder een nieuw matras nodig, waar ik nu op slaap is te oud voor woorden, hahaha met mijn kussens zit het wel goed, ik hou van mijn donskussen namelijk, zo heerlijk.

   Maar tips, je zegt het al, ik heb nadat ik ex2 de deur uit flikkerde direct ook de tv van de slaapkamer af gehaald, wat een rust, hij wilde de hele nacht de tv aan namelijk, ik heb 5 jaar dus ronduit k u t geslapen. Alleen mijn wekkerradio, telefoon blijft ook in de woonkamer, laptop ook weer.

   Lezen voor het slapen gaan als ik nog net niet moe genoeg ben, doet het hem, maar ik lees al dat jij dat niet kunt, en dat is zeer persoonlijk natuurlijk.

   Meditatie of gewoon buikademhaling en loslaten, alles even aanspannen, qua spieren en weer loslaten, dit kreeg ik mee van het revalidatie centrum als je extreem gestressed bent. Bijv. Maar kan ook op andere momenten helpen natuurlijk. Om rust te krijgen of te vinden.

   Gedachten, op laten komen, tot een propje vouwen en weg schieten met een katapult tot je gedachten leeg zijn, voor de piekeraars onder ons, deze tijd voor mij ook gelukkig voorbij! Dankzij deze techniek, denk, nee, niet nu, ik vouw je op en schiet je weg…. next…. en zo door tot je gedachten leeg zijn.

   Dankbaar zijn, blessings tellen van die dag, met ogen dicht, met een glimlach, nog even alle mooie momenten doornemen en gewoonweg dankbaar zijn, ook dat helpt, ik ben meestal al in slaap voor ik klaar ben met tellen.

   X

  3. Oooh, ik zoek nog een nieuw kussen. We hebben inmiddels wel een nieuw bed, ahah. Misschien is traagschuim een goed idee. Binnenkort eens gaan testen in de winkel.

  4. Dit klinkt wel boeiend, niet dat ik slecht slaap maar ik word wel vaak wakker met hoofdpijn of pijn in mijn nek. Ik heb juist het idee dat ik de vast slaap maar tegelijk niet de juiste steun heb.. Het is dat de kussen wat aan de prijzige kant is, waardoor ik nu een beetje twijfel..

  5. Zoiets lijkt mij ook wel wat, hoor er alleen maar positieve verhalen over. Ik slaap wel redelijk, maar heb toch regelmatig last van mijn nek. Wellicht zou zo’n kussen daar ook wel tegen kunnen helpen.

  6. De laatste tijd slaap ik heel onrustig, had er eigenlijk nog niet echt over nagedacht dat het ook door mijn kussen kan komen. Ik ga deze even in gedachten houden! Liefs.x

  7. Klinkt heel fijn, deze ga ik even onthouden. Mijn vriend en ik hebben namelijk alle twee een nieuw kussen nodig!

  8. Klinkt goed & de prijs valt me mee! Voor een goed ergonomisch kussen betaal je vaak wel wat meer…
   Ik merk altijd dat als ik gespannen ben ik meer last van mijn nek heb en dan een kussen vaak te dun is..andere momenten heb ik eigenlijk geen problemen met mijn basic kussen. Voor mij nog even geen nieuw kussen, maar ga deze wel zeker onthouden. Want ooit wil ik wel een nieuwe die de spanning in mijn nek kan verminderen 🙂

  9. Ik ben nog steeds op zoek naar een fijn kussen, maar ik vind dat zo ongelooflijk lastig.
   Ik probeer vooral zo min mogelijk aan mijn telefoon te zitten voor het slapen gaan. Dat helpt meestal wel.

  10. Nadat je een reactie op mijn blog had achter gelaten moest ik ook zeker op die van jou kijken. Je hebt echt een prachtige layout, heel mooi! Zelf slaap ik elke nacht heerlijk, dus zou hem niet nodig hebben. Het lijkt me wel heel effectief voor mensen die niet zo’n hele goede nachtrust hebben.

   1. Het kussen blijft in zijn vorm maar is niet ‘hard’ te noemen. (Lastig uit te leggen via het WWW haha) Hij blijft stevig maar zakt in naar je hoofdligging. Als je na een nacht geslapen opstaat vormt het kussen een soort van terug, waardoor het de stevigheid behoud.

  11. Fijn dat het kussen zo goed bevalt. Ik ben zo’n geluksvogel die heerlijk op de grond kan inslapen, terwijl de tv aan het blèren is 🙂 Dus geen goede tips van mij helaas.

  12. Haha, wat leuk dat je toch nog het kussen hebt kunnen reviewen! Ik kan ook écht niet meer zonder dit kussen.

  13. Klinkt als een fijn kussen! Toen we anderhalf jaar geleden een nieuw bed kochten, heb ik ook zo’n duur kussen aangeschaft. Niet van hetzelfde materiaal volgens mij, maar wel zo’n ergonomisch ding. Ik ben er nog steeds tevreden mee, al vind ik heb stiekem wel wat te laag. Maar m’n ruggengraat ligt er keurig recht door. Mooi voordeel!

  14. Hij klinkt fijn! Ik vind kussens altijd erg lastig, ik lijk altijd alleen maar op het onderste gedeelte van het kussen te slapen. Op mijn rug lig ik soms tussen de kussens in.. Een kussen is voor mij dus al snel te hoog, maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt. Bij mij moet het absoluut donker en stil zijn. 🙂

  15. Interessant om te lezen.
   Zelf heb ik meerdere kussens op bed, want tijdens het inslapen lig ik graag hoog.
   Maar ’s ochtends word ik altijd wakker op mijn buik… Zonder kussens.
   Dat van elektronica uit de slaapkamer laten is een goede tip.
   Ik betrap mezelf er vaak op dat ik toch nog even op mijn mobiel kijk of zo.

  16. Super fijn dat je hier zoveel beter op slaapt! Zelf heb ik echt altijd een probleem met kussens, ik krijg altijd last van mijn nek en schouders. Heb echt al van alles uitgeprobeerd, ook de meest dure kussens, maar tot nu toe nog niet hét kussen gevonden. Wie weet is dit een optie, maar daar heb ik nu even geen geld voor, haha.

  17. Dit wil ik ook! Ik heb altijd ruzie met mijn kussens! Ik probeer 1 uur voor ik ga slapen niet meer tv te kijken of op mijn telefoon. Gewoon even een rust momentje pakken voor het tukken. En als ik niet kan slapen concentreer ik op mijn ademhaling. Voor je het weet ben je weg.

  18. Wat fijn dat dit kussen je zo goed helpt en dat je echt beter bent gaan slapen! Ik ben eigenlijk altijd een goede slaper geweest dus ik heb daar niet zo’n last van 🙂

  19. Wat bij mij echt helpt om beter te slapen is geen tv/gsm meer voor ik in bed kruip, maar een boek of tijdschrift. Dan voel ik mij altijd zoveel rustiger. En inderdaad een goed kussen en een goed bed. Liefst met fris gewassen lakens. Zalig 🙂

  20. Ik ben ook een slechte slaper en ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd in rare kronkels lig met mijn huidige kussen. Toen ik hem kocht lag hij echt heerlijk, maar na een jaar was daar niks meer van over. Zo zonde! Misschien is het inderdaad beter om 1 keer wat meer geld uit te geven aan een écht goed kussen! Leuk om jouw ervaringen te lezen, je hebt mij in ieder geval aan het denken gezet!

  21. Ik heb een aantal jaar geleden ook een hele dure kussen gekocht. Niet vanwege het geld, maar ik was gewoon klaar met nek klachten en het niet lekker liggen op mijn kussen. Sinds ik mijn kussen heb zijn alle klachten verdwenen en slaap ik zoveel beter.

  22. Ik heb ook een traagschuim kussen. Niet, deze maar ik ben er erg tevreden over. Ik sliep niet slecht, maar ik heb snel last van mijn schouders en nek, dus ik wilde iets wat ervoor zorgde dat ik goed lag. Verder helpt het bij mij om niets inspannends te doen een uur voor ik ga slapen en even lezen wil ook nog wel eens werken 🙂

   1. Ik ben zelf niet iemand die kan lezen in bed, voor het slapen. Ik lees zulke spannende en toffe boeken dat ik door wil lezen met gevolg dat ik niet slaap haha. Geen optie voor mij dus 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *