Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Let’s go to work & goed nieuws

Een hele tijd geleden kreeg ik van TypischTam de leuke Let’s go to work tag. Hij is verzonnen door ItsWendy en het leek me leuk hem in te vullen. Uiteraard ook omdat ik jullie kan melden dat ik de INTERNE VACATURE HEB GEKREGEN!!! Heel erg bedankt voor alle succeswensingen en het duimen, het heeft geholpen πŸ˜‰ Een prima tijd om dus deze tag in te vullen, zodat jullie wat meer begrijpen over mijn nieuwe werkrooster.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat voor werk doe je op dit moment?
Ik ben pedagogisch medewerker bij een kindercentrum. Ik doe voorschoolse opvang, tussenschoolse opvang en naschoolse opvang. En nu dus ook VVE peuterspeelzaal (interne vacature die ik deze week heb gekregen). Ik heb ook een hele tijd geleden bij KellyCaresse een artikel geschreven over mijn werk bij de Vso/Tso/Nso.

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?
Ik zag een vacature voorbij komen en heb gesolliciteerd. Het was een heel fijn sollicitatie gesprek hoewel er wel werd gezegd dat er veel interne kandidaten waren. Ik had dus niet verwacht dat ik het zou worden. Ik zou Woensdag gebeld worden maar kreeg Maandag al een telefoontje dat ik het was geworden. Ik heb staan dansen en springen toen ik werd gebeld. Ik was dit jaar namelijk 2x mijn baan kwijtgeraakt en dit werk was wat ik echt wilde doen. In deze organisatie voelde ik me meteen op mijn plek en al die jaren later heb ik dat nog steeds.Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?
Eigenlijk wel ja. Ik wilde altijd al wat met kinderen doen, wat precies wist ik niet. Tevens wilde ik graag werken in een dierentuin als dierenverzorgster. Echter was er geen school in de buurt hiervoor dus heb ik toch gekozen voor werken met kinderen.

Wat banen heb je voor je huidige baan gehad?
Ik heb altijd al in de kinderopvang gewerkt. Tevens had ik diverse oppasbaantjes.

Ga je nog naar school naast je werk?
Nee, gelukkig niet meer. Wel heb ik meerdere cursussen (ook thuis studie) gedaan naast mijn werk. Ik ga in maart ook weer beginnen met een peutercursus die ik ga gebruiken voor mijn interne werk.

Hoeveel werk je per week?
Ik heb nu een contract van 26 uur. Toen ik aangenomen werd begon ik met 14 uur.
Edit: Op hoeveel uren ik precies uitkom met de nieuwe vacature erbij weet ik nog niet, deze gaat per 1 maart (mijn verjaardag!) in. Het zal tegen de 30 zijn.

Werk je doordeweeks of in het weekend?
Ik werk 5 dagen door de weeks. Het weekend is helemaal van mij/ons. Heel fijn, aangezien ik ook een baan heb gehad met avond/nacht en weekend diensten. Echt niets voor mij dus dit is ideaal.

Moet je ver reizen voor je werk?
Ik reis een half uurtje naar mijn werk. Het verschilt heel erg welk tijdstip ik naar mijn werk ga. ‘s ochtends rij ik er in 10/15 minuten heen en soms ‘s middags doe ik er wel 3 kwartier over.

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?
Ik ga met de auto naar werk. De fiets is jammer genoeg net te ver. Verder ga ik tussendoor niet met de auto, maar is alles op 20 minuten loop afstand. Ik loop dus elke dag aardig wat af en vind het heerlijk.

Werk je vooral alleen of in een team?
Wij hebben een groot team opgedeeld in leeftijdsgroepen verdeeld over de locatie. Op mijn groep staan we met z’n 3e & ik heb hele fijne (groeps)collega’s.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Een aantal activiteiten die ik de loop der jaren met de kinderen heb gedaan.

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?
Wat vind ik eigenlijk niet leuk eraan, haha. Ik vind mijn werk echt fantastisch, maar mijn vaste lezers weten dit vast al wel πŸ˜‰ Ik vind het heel tof om met kinderen te werken, ze te stimuleren en een groot deel van hun sociale vaardigheden en contacten te begeleiden en aan te leren. We geven ze normen en waarden mee en hoewel ik best een ‘strenge’ leiding ben vind ik humor ook heel erg belangrijk. Het is telkens weer een uitdaging omdat dagen nooit zo gaan als je ze had gepland.

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?
In principe niet. Ik draag vaak basic kleding met een spijkerbroek. Dit draag ik ook op mijn werk. Jurkjes en rokjes draag ik sowieso erg weinig. Wel let ik op mijn decolletΓ© en kleed ik me wel altijd netjes zodat mijn ondergoed of dergelijke (als ik buk) niet zichtbaar is. Ik heb dan ook 9 van de 10x een topje onder mijn kleding aan die in mijn broek zit.

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?
Ook eigenlijk niet echt anders. Veel make-up gebruik ik sowieso niet alleen als ik een feestje heb of iets bijzonders maak ik me extra op. Verder gebruik ik altijd BB cream, Zwitsal, mascara en soms wat oogschaduw. Mijn haar heb ik meestal opgestoken of in een knot zitten.

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?
Voor de middag en tussen werk door wel, voor ‘s ochtends niet. Ik eet dan gezellig een broodje mee met de kinderen op werk.

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?
Ik heb verschillende werkuren per dag. Deze heb ik in een eerder artikel beschreven. Ik maak relatief lange werkdagen voor weinig betaalde uren, dus ik hoop na een verhuizing hier wel wat verandering in te kunnen brengen.

Werksoorten:
Maandag & Donderdag: Vso, Tso, Nso
Dinsdag: Vso & Nso (β€˜s middags ga ik tussendoor naar huis)
Woensdag: VVE peuterspeelzaal & van 12:00 tot 17:30 of 18:30 op de NSO
& Vrijdag: Vso & VVE peuterspeelzaal

Tijden:
Vso > 07:00 tot 08:45
Tso > 12:00 tot 13:00
Nso > 12:00/14:30 tot 18:00/18:30
VVE Peuterspeelzaal > 08:45 tot 12:00/12:15

Wat ik doe (in grote lijnen):
Vso: activiteiten met kinderen, ontbijten & naar school brengen
Tso: pleinwacht en eten met de kinderen, activiteiten buiten
Nso: activiteiten, eten met de kids
VVE (voor- en vroegschoolse educatie): werken via vve programma, observaties, verschonen, eetmomenten, kring/buitenspel. Aankomende Vrijdag ga ik voor het eerst beginnen!

En daarnaast natuurlijk begeleiding met spel, contacten met ouders, huishoudelijke taken, conflicten oplossen, administratie/obervaties en dergelijke.

Wat doe jij voor werk? *Klikbaar

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

55 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Tamarah
  28/02/2016 at 22:09

  Wat ontzettend leuk dat jij de TAG ook heb ingevuld en thanks for mentioning!

 • Reply
  Paul
  15/02/2016 at 23:19

  Gefeliciteerd met de extra uren!

 • Reply
  jackie
  15/02/2016 at 16:22

  wat ontzettend leuk om op deze manier over jouw werk te lezen…
  Nog van harte gefeliciteerd met je baan..

  Mss dat ik deze tag overneem, wil al een hele tijd iets over mijn werk schrijven maar weet steeds niet hoe ik het moet vormgeven..

 • Reply
  annouska
  15/02/2016 at 11:53

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  Als ik zo naar jou baan krijg is het heerlijk afwisselend, alleen de tijden lijken mij niet altijd ideaal. Ik doe als assistent leidinggevende de tso en nso en daarnaast kantoor en kan elke dag nog steeds zo genieten van de kinderen op mijn werk. Love our job!

  • Reply
   SAS
   19/02/2016 at 15:45

   De tijden zijn zeker verre van ideaal. Zodra we verhuist zijn wil ik daar ook zeker wat aan gaan doen πŸ™‚

 • Reply
  Sheila
  14/02/2016 at 17:14

  Oh wat goed nieuws!! Echt super gaaf. Het is je gegund. Vooral omdat ik me inderdaad herinner dat ik eerst las dat je geen contract(verlenging) kreeg aangeboden. En een baan die je ook nog geweldig vindt. Dat is niet iedereen gegund. Dus echt top.

 • Reply
  Miriam
  14/02/2016 at 14:08

  Erg leuk om te lezen en ook heel herkenbaar eigenlijk. Ik heb de SPW gedaan en ook altijd op basisscholen stage gelopen, daarna nog logopedie en daar in gewerkt met voornamelijk kinderen. Altijd zΓ³ leuk om te hebben gedaan, heerlijk dat die kiddo’s gewoon zo lekker (bot) eerlijk kunnen antwoorden haha. Helaas is er als logopedist héél weinig werk te vinden dus ben ik verder gaan kijken en werk ik nu in een hoortoestellen winkel met dus voornamelijk ouderen. Ik had niet gedacht dat ik dat zΓ³ leuk zou vinden, maar ik vind het super πŸ˜€

 • Reply
  Madam Elisa
  14/02/2016 at 09:20

  Oh wat tof!!!

 • Reply
  Anneleen
  13/02/2016 at 19:56

  Zo mooi om te lezen dat je je job met heel veel passie doet! πŸ™‚ je lijkt me een hele creatieve begeleidster!

 • Reply
  Mariska
  13/02/2016 at 12:33

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, of de vacature die je hebt gekregen dan.. de baan had je al πŸ™‚ Hopelijk zit je daar goed en mooi op je plek !

 • Reply
  Cindy
  12/02/2016 at 22:20

  Aaah supertof Sas, van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan / functie (of hoe je het ook wilt noemen). Helemaal verdiend! Leuk om dit te lezen, ik heb ‘m ook ooit eens ingevuld.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  12/02/2016 at 18:23

  Gefeliciteerd! Ik ben echt super blij voor je. Heel erg leuk om meer over je werk te weten te komen!

 • Reply
  Vivian
  12/02/2016 at 17:44

  Superleuk om te lezen dit! Wat ontzettend fijn voor je dat je de interne baan hebt gekregen, geniet ervan!

 • Reply
  Mieke
  12/02/2016 at 13:04

  Wat tof dat je het geworden bent. Gefeliciteerd!!
  Heerlijk hoe enthousiast jij over je werk schrijft. De kinderen met wie je werkt boffen met zo’n enthousiaste juf! (Ik weet niet of ze je ook juf noemen, mijn kinderen noemen de pedagogisch medewerkers juf πŸ˜‰ )

  • Reply
   SAS
   14/02/2016 at 10:05

   De Pm’ers worden bij ons ook juffen genoemd. Echter, mogen ze mij gewoon bij mijn naam noemen. Dat vind ik tof een stuk prettiger πŸ™‚

 • Reply
  Marcella
  12/02/2016 at 10:41

  Gaaf dat je aangenomen bent Sas. Goed nieuws!!

 • Reply
  Rianne
  11/02/2016 at 22:35

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Top dat jij het bent geworden!

 • Reply
  Wanda
  11/02/2016 at 20:13

  Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe job! Super joh dat je bent aangenomen! En leuk ook, zo’n kijkje in je werkleven!

 • Reply
  Rowan
  11/02/2016 at 18:12

  Wat leuk om wat meer te weten te komen over je werk. Je hebt echt een leuke baan en ik denk dat dat alleen maar leuker gaat worden met de VVE functie. Veel plezier en succes in ieder geval!

 • Reply
  Annabel
  11/02/2016 at 17:07

  Gefeliciteerd! Super goed nieuws! Je hebt de tag leuk ingevuld!
  X Annabel

 • Reply
  Anne-Sterre
  11/02/2016 at 11:12

  Gefeliciteerd, super dat je aan de slag kunt in een nieuwe functie die zo goed bij je past. Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over dit werk, het is altijd fijn om met een goed gevoel naar je werk te kunnen gaan.

 • Reply
  Puck
  11/02/2016 at 10:15

  Gefeliciteerd!
  Ik blijf het apart vinden die werkdagen van jou, dat je het fijn vindt, en dat het mag. Maar als jij er gelukkig mee bent dan is dat natuurlijk het allerbelangrijkste.
  Ik ben nu bezig met het opzetten van een eigen bedrijf…

  • Reply
   SAS
   14/02/2016 at 10:10

   Fijn is een groot woord hoor, ik maak lange dagen voor relatief weinig uur. Maar mijn baan is super leuk. Daarom ben ik ook extra blij met die nieuwe functie: als we verhuist zijn (en ik weet een beetje de afstand werk-huis) kan ik dingen ‘s middags laten vallen waardoor ik kortere dagen krijg.

 • Reply
  Tamarah
  11/02/2016 at 09:58

  Gefeliciteerd met de interne vacature! Leuk om te lezen ook deze tag πŸ™‚

 • Reply
  Els
  11/02/2016 at 09:50

  Van harte gefeliciteerd!!! Wat fijn dat je het bent geworden! Fijn om te lezen dat je zo enthousiast bent over je werk πŸ™‚ .

 • Reply
  jeapiebel
  11/02/2016 at 08:07

  Wat is die vent dolgelukkig zeg. Hahaha Wat fijn dat je toch ondanks veel interne kandidaten de baan hebt gekregen. Fijn dat dit het werk is wat je graag je zelf altijd wilde doen.

 • Reply
  Esmeralda
  10/02/2016 at 22:46

  Wat leuk om te lezen en gefeliciteerd met de interne vacature! Leuke tag trouwens, wie weet neem ik hem binnenkort over. Ik heb ook een nieuwe baan dus dan kan ik daar meteen wat over vertellen πŸ˜€

  liefs!

 • Reply
  Louise
  10/02/2016 at 22:20

  Gefeliciteerd!! En superleuk stukje om te lezen, je enthousiasme en passie voor je werk spat ervan af. En heerlijk om de weekenden vrij te hebben, ik zou me er denk ik ook niet prettig bij voelen om ‘s avonds en weekenden te werken. Mist toch een beetje structuur πŸ™‚ .

 • Reply
  Nicky
  10/02/2016 at 21:30

  Gefeliciteerd, je hebt het hartstikke hard verdiend!

 • Reply
  Inge
  10/02/2016 at 20:44

  Wat interessant om te lezen zeg! Nu heb ik een beetje een beter idee van wat jouw werk inhoudt πŸ™‚
  En nogmaals ontzettend gefeliciteerd met je interne nieuwe baan! Het is je gegund lieve Sas!

 • Reply
  Simone
  10/02/2016 at 19:53

  Wat leuk om te lezen zeg! Ik vind het echt interessant om te weten wat iemand nu precies doet. Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe job, heb je super hard voor gewerkt en keihard verdient!!

 • Reply
  My cup of Latte
  10/02/2016 at 19:22

  Leuk om eens te lezen. Je hebt dus ook vele verschillende ‘diensten’. ZOals je vast wel weet, werk ik als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg en heb ik sinds gisteren een vast contract toegezegd gekregen! Momenteel werk ik 24uur wat mij prima bevalt. Helemaal omdat ik vaak ochtend- en avonddiensten en heb en soms bereikbare dienst wat betekend dat ik van 7.30-15.00uur werk. Doordat ik nu nog 35min onderweg ben naar mijn werk, wil ik niet meer uur omdat ik dan ook privΓ© zal moeten inleveren.
  Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan!!

 • Reply
  Anne
  10/02/2016 at 16:31

  Zo inspirerend om te lezen hoe jij van je werk geniet. Dat je echt iets doet wat bij je past, ook al is het lastig om er een baan in te vinden… Als je doet wat je zo leuk vindt om te doen, kom je er wel, en daar ben jij het voorbeeld van.

 • Reply
  Amy
  10/02/2016 at 16:08

  Gefeliciteerd Saskia, met het fijne nieuws dat je deze interne vacature hebt gekregen.. ik gun het je zo enorm! Je bent zo enthousiast over je werk, dat is echt leuk om te lezen.. jouw organisatie heeft een goede aan jou πŸ™‚ Veel succes met de eerste werkdagen!

  • Reply
   SAS
   14/02/2016 at 09:57

   Dankjewel voor je lieve woorden Amy!

 • Reply
  Angelique
  10/02/2016 at 15:53

  Jaaa wat een goed nieuws! Gefeliciteerd. Leuk om zoveel enthousiasme te lezen.

 • Reply
  PatriciaKleijn
  10/02/2016 at 15:29

  Super leuk hoor meis, gefeliciteerd! En lekker toepasselijk de TAG kan ik binnenkort ook wel eens gaan overnemen omdat ik (zoals je op insta zag) ook weer aan het werk mag πŸ˜€ dus deze ga ik wel opslaan

 • Reply
  Sabine
  10/02/2016 at 14:34

  Superleuk! Fijn om te lezen ook. Succes met je nieuwe job!

 • Reply
  heidi
  10/02/2016 at 14:32

  Wat een leuke tag heb je in gevuld.

 • Reply
  Joyce rdt
  10/02/2016 at 13:32

  Ahh super!! Gefeliciteerd!!

  Liefs.x

 • Reply
  Deisy
  10/02/2016 at 13:15

  Van harte gefeliciteerd lieve Sas, het is jou dubbel en dwars gegund <3 en wat een heerlijke tag zeg, vooral om meer te weten te komen over het werk dat iemand doet. Ben helemaal enthousiast van jouw verhaal geworden zeg.

 • Reply
  Nina
  10/02/2016 at 12:10

  Gefeliciteerd! En leuk dat je de tag hebt ingevuld, zo komen we ook wat meer te weten over je werk. Het lijkt mij heel dankbaar om met kids te mogen werken.

 • Reply
  zwartraafje
  10/02/2016 at 11:39

  Proficiat Sas! Dat is echt leuk nieuws. Vermits ik niet kan werken zou deze tag bij mij vooral veel onbeantwoorde vragen tellen. πŸ™‚

 • Reply
  Bente
  10/02/2016 at 11:24

  Jaa ik las het al op instagram, zo fijn! Gefeliciteeeeerd!!! πŸ™‚

 • Reply
  Linda
  10/02/2016 at 11:24

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat je deze interne baan wΓ©l hebt gekregen! Ik wil je heel veel plezier en geluk toewensen met deze extra job! πŸ™‚
  Het zou helemaal niets voor mij zijn, maar het is zo leuk om te lezen dat je het zΓ³ naar je zin hebt!

 • Reply
  Evelyne
  10/02/2016 at 11:08

  Woehoe, gefeliciteerd! Is altijd fijn als je iets krijgt waar je naar uitkijkt πŸ˜‰
  Ik wacht nog steeds op antwoord als ‘k een fulltime-job krijg of niet :/

 • Reply
  Nesrin
  10/02/2016 at 10:59

  GEFELICITEERD!!!! Super goed nieuws!

  Leuke tag trouwens, deze ken ik niet.

 • Reply
  Bianca Schrijft
  10/02/2016 at 10:57

  Gefeliciteerd, wat lekker als dit zo kan lopen!! Als ik je enthousiasme zo lees, dan kan ik me voorstellen dat je bent aangenomen.

 • Reply
  Jenn
  10/02/2016 at 10:34

  Gefeliciteerd!

 • Reply
  Veerlez
  10/02/2016 at 10:28

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend fijn! πŸ™‚

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  10/02/2016 at 10:02

  Oh, dat klinkt als een geweldige job!

  Wat fijn voor je zeg!

  Succes!

 • Reply
  Melle
  10/02/2016 at 09:20

  Yes wat supergoed! Gefeliciteerd πŸ™‚ En wat leuk om te lezen wat je allemaal op je werkdag doet.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  10/02/2016 at 09:15

  Nogmaals super gefeliciteerd dat je de interne vacature hebt gekregen! Ik vind het zo leuk om je te horen ‘praten’ over je werk. Zo vol enthousiasme, dat straalt er echt vanaf!

 • Reply
  Darina
  10/02/2016 at 08:57

  Gefeliciteerd! Wat een goed nieuws! En leuk om meer over je werk te lezen en je enthousiasme hiervoor! Heel veel success!
  Ik ben zelf secretaresse in een ziekenhuis.

 • Reply
  Lies
  10/02/2016 at 08:14

  Proficiat dat je de interne vacature hebt gehaald! En ook leuk om je enthousiasme te lezen over je werk, het maakt opstaan ‘s morgens toch net iets makkelijker als je niet compleet tegen je zin moet gaan werken.
  Ikzelf ben adviseur en help mensen die een eigen zaak willen starten, ook heel leuk om te doen.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png