28 life lessons: happy Birthday to me!

March 1, 2016

Whoop whoop, ik ben vandaag JARIG! Jawel, vandaag mag ik 28 kaarsjes uitblazen. Om eens een ander soort verjaardagspost te maken kreeg ik het idee wat lessen met jullie te delen. 28 om precies te zijn. 28 lessen die ik in al deze 28 jaren heb geleerd en die me zijn bij gebleven en vooral ook inspireerde.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Maak tijd vrij voor de mensen die echt belangrijk zijn in je leven
Er zijn maar een aantal mensen die ik echt belangrijk vind. En hoewel ik de laatste tijd door omstandigheden niet zoveel tijd heb gehad is het zeker mijn intentie meer tijd voor deze fijne mensen vrij te maken.

Je bent nooit te oud om je dromen waar te maken
Je kan altijd blijven dromen en hoe oud je ook bent, nieuwe dromen (waar)maken.

Be kind to one another
Ik vind dit zo’n mooie uitspraak en deze zou zeker vaker toe moeten worden gepast in het leven. Iedereen heeft maar kritiek op elkaar en een beetje naaste liefde zou de wereld goed doen. Wie goed doet, die goed ontmoet.

Kom eens uit je comfort zone
Doe eens iets anders. Doe eens iets wat je zelf nooit zou doen. Het verrijkt je leven.

Je bent nooit te oud om te leren
Altijd al een nieuwe taal willen leren? Altijd al die ene reis willen maken of juist een hele andere studie willen volgen? Doen! Je bent nooit te oud om (nieuwe) dingen te leren of te willen bereiken.

Wees elke dag dankbaar voor wat je wél hebt
Dit is iets wat ik altijd al heb toegepast. Wees blij met de dingen die je wél hebt, in plaats van kijken naar wat een andere heeft of wat je zou willen hebben.

Be grateful for this moment, it is all there is.

Luister naar je hart maar ook zeker naar je lichaam
Een belangrijke les die ik heb geleerd. Neem op tijd rust en probeer zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. Zo zit je een stuk fijner in je vel.

Doe wat je leuk vind
Doe ALTIJD wat je leuk vind, dat maakt het leven zoveel fijner. Doe die ene leuke workshop, ga een middag lunchen met vrienden en heb een baan waar je met plezier heen gaat.

Volg je gevoel
je gevoel heeft eigenlijk altijd gelijk. Neem ook je verstand daarin mee, maar een eerste gevoel zegt zoveel.

Wees altijd jezelf
Ik kan zeggen dat ik dit altijd ben. Bevalt het iemand niet? Pech. Ik ben blij met mezelf en op het punt waar ik nu ben. Eerlijk zijn, maar toch niet iemand kwetsen is zeker mogelijk en zeker iets wat ik doe.

Bewaar je rust
Neem op tijd rust. Neem een dagje vrij van werk, plan een weekend met je favoriete serie of boek. Creëer rust in je hoofd.

Leer van foute beslissingen
Iedereen maakt fouten, gelukkig. En leer daarvan. Door deze fouten weet je wat je niet wilt en ben je de persoon geworden die je vandaag de dag bent.

Laat los
Let it goooooooo. *zingt verder* Iets wat ik nog steeds lastig vind maar steeds meer toe pas. Want sommige dingen maak ik veel belangrijker in mijn hoofd dan ze daadwerkelijk zijn.

De kleine dingen zijn de belangrijkste dingen
Koester de kleine dingen, de dingen die je leven een stukje verrijken. Kijk niet alleen naar de grote dingen maar geniet van de natuur, fluitende vogels of dat ene boek wat je zo graag leest.

 photo FoxyWhiskers_PostMetaTag.png

Als je iets wil veranderen, begin dan bij jezelf
een hele belangrijke, aangezien er vaak wordt gewezen met een vinger naar een ander. ‘Jij…’ Nee, ik. Ik wil positiever in het leven staan dus ga ik daar wat aan veranderen. Ik wil afvallen, ik ga dit ook doen. Ik ben aardig naar een ander toe, omdat ik dit fijner vind. Ik, ik, ik. Niet jij, jij, jij.

Besteed tijd offline
Ik ben nog steeds erg blij met de week die ik offline was. Steeds vaker laat ik de laptop uit en kies voor tijd voor mezelf. Soms lastig, aangezien de online wereld ontzettend leuk en gezellig is. Maar de rust die ik ervan krijg maakt dat ik deze momenten zeker koester.

Schaam je niet voor wat je voelt
Ben je een dag niet zo blij? Dat mag. Zie je dingen even niet meer zitten of ben je gestrest? Dat mag ook. Je hoeft niet altijd happy happy joyjoy te zijn en je mag best eens even een off-dagje hebben.

Wees lief voor jezelf
Als je lief bent voor jezelf kan je pas lief zijn voor een ander. Oke, je hebt misschien je doel niet gehaald of bent ergens voor afgewezen. Ga vol goede moed verder en vergeet niet dat jij ook er mag zijn. Verwen jezelf eens met een aardigheidje of wees niet zo streng als je minder bent afgevallen dan je had gehoopt. Je doet je best!

Glimlach, dat maakt het leven mooier
Deze kan je altijd dragen en maakt je een stuk positiever. Glimlach. Glimlach naar een ander en glimlach omdat je zoveel in je leven hebt om dankbaar voor te zijn.

Pak alle kansen met beide handen aan
Altijd doen, kansen aanpakken. Niet geschoten is altijd mis, en daar ga je zeker later spijt van krijgen. Liever een kans gepakt en een kans gekregen, dan helemaal niets ermee hebben gedaan.

Het leven duurt niet eeuwig
Geniet van elke dag. Je weet nooit hoelang je er nog bent en je dierbaren er nog zijn. Leef! Haal het beste uit jezelf en uit belangrijke mensen.

Maak van het leven 1 groot feestje
Party through life. Maak van het leven 1 groot feestje. JOU feestje.

Go with the flow
Lastig maar soms wel noodzakelijk. Gaat het even anders dan gepland? Gewoon mee gaan met wat er gebeurd.

Het beste moet nog komen
Er zijn zoveel mooie dingen die nog op je pad gaan komen!

Vragen om hulp is geen zwakte
Hulp nodig? Vraag het gewoon. Er zijn genoeg mensen die je willen helpen en dit maakt de band tussen een persoon alleen maar sterker. Als je hulp nodig hebt, vraag het dan. Iedereen kan af en toe wel een beetje hulp gebruiken.

Je kan niet iedereen tevreden stellen
Jij bent jij. Een ander is een ander. Iedereen heeft wel dingen in iemand anders die hem/haar niet aanstaan. Een eigenschap of juist iets anders waar iemand negatief tegenover staat. Zolang je blij bent met jezelf kan je er beter lak aan hebben. Het is tenslotte het leven wat JIJ leeft.

Je hoeft niet altijd gelijk te hebben
Ik ben iemand die van discussiëren houd. Maar je hoeft niet altijd gelijk te hebben, ook al denk je dat wel. Altijd gelijk hebben wordt niet gewaardeerd en hoeft ook niet altijd zo te zijn, ook al vind je van wel. Je mag best eens een stapje terug doen.

Zeg wat vaker nee
Ja zeggen hoeft niet altijd, je mag best voor jezelf kiezen en eens nee zeggen.

Welke levensles heb jij geleerd en was erg belangrijk?

Ik wil iedereen een fijne dag wensen! Ik moet vanmiddag gewoon werken en heb een uurtje cursus. Vorig weekend hebben we onze verjaardag al gezellig gevierd dus vandaag niets bijzonders :-)

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

50 comments

 • Diana

  21/06/2016 at 22:31

  Ik ben nieuw op deze mooie blog. Maar beter laat dan nooit toch, alsnog van harte gefeliciteerd sas.Wat een mooie wijze levenslessen! De belangrijkste die ik geleerd heb is je hart volgen.

 • Maaike

  04/03/2016 at 20:39

  Jij ook nog van harte =D

 • Chantal

  04/03/2016 at 11:48

  Gefeliciteerd… 28… was ik nog maar zo jong…. ik tik dit jaar de 44 aan…

 • Sheila

  04/03/2016 at 08:47

  Joehoe…. gefeliciteerd meis!!! En bedankt voor je wijze lessen :)

  Ik vind ook dat ik meer offline moet zijn. Vooral als ik alleen thuis ben met zoonlief. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dan voor een groot gedeelte van de dag mijn mobiel weg leg. Het leidt me anders af en niet op een positieve manier ten opzichte van de quality time met mijn zoontje.

 • Florentine

  04/03/2016 at 00:05

  Wat een prachtig artikel! En ja, ik ben laat, maar gefeliciteerd!! Veel liefs :-)

 • patricia

  03/03/2016 at 18:30

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag

 • Karlien

  03/03/2016 at 11:07

  Van harte gefeliciteerd alsnog!
  Ik heb geleerd om je niet zoveel aan te trekken van wat ‘ze’ zeggen. Iedereen heeft een mening maar uiteindelijk gaat het erom dat je doet wat jij fijn vindt, niet wat je buurvrouw fijn vindt.

 • Baie goed door Madrina

  03/03/2016 at 10:02

  Een beetje te laat, maar toch nog een hele dikke proficiat met je verjaardag! Maak er een mooi levensjaar van :)

 • Louise

  02/03/2016 at 22:20

  Nog gefeliciteerd!! En hele mooie levenslessen, ik wens je een prachtig jaar toe!

 • Els

  02/03/2016 at 21:01

  Een dag te laat… Van HARTE gefeliciteerd!!!!! Dat je nog veel mag leren :-) .

 • Nesrin

  02/03/2016 at 18:08

  Gefeliciteerd!! Ik ben een dag te laat :(
  Mooi geschreven en ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad.

 • Angelique

  02/03/2016 at 18:00

  Ik hoop dat je een hele fijne dag hebt gehad! Met veel theetjes natuurlijk. Mooie levenslessen, ik zou echt wat vaker nee moeten zeggen.

 • Vivian

  02/03/2016 at 15:59

  Yesss, van harte gefeliciteerd nog Sas! En dit zijn zeker hele mooie lessen =D

 • Mama van Jenthe (Kelly)

  02/03/2016 at 10:00

  Sas, ook hier nogmaals gefeliciteerd!

 • Withlovefroms

  01/03/2016 at 20:26

  Ik kan me helemaal vinden in je lijstje! Gefeliciteerd! <3

 • heidi

  01/03/2016 at 20:18

  Wat een leuke artikel is het meid.
  Nog een fijne verjaardag toe gewenst

 • Miriam

  01/03/2016 at 20:13

  Gefeliciflapstaart! ;) Mooie ‘levenslessen’ zijn het, ook helemaal mee eens! Al is het soms wel eens moeilijk om zelf te doen of het op te volgen. Fijne dag nog! :D

 • Zo simpel is dan geluk

  01/03/2016 at 19:59

  Ik ben nog net op tijd… Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Wijze lessen schotel je ons voor. :)

 • Cindy

  01/03/2016 at 19:48

  Van harte gefeliciteerd nogmaals met je verjaardag, hopelijk heb je een toffe dag gehad. Doe altijd wat je leuk vindt, dat gaat helaas niet altijd. Maar mooie levenslessen!

 • Nicky

  01/03/2016 at 18:39

  Happy birthday to you!

 • Simone

  01/03/2016 at 18:26

  Hier dan nog een keertje: GEFELICITEEEEEERD!!

 • Astrid

  01/03/2016 at 17:59

  Hey Sas,

  Gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik hoop dat je een fijn verjaardagsweekend en verjaardagsdag hebt gehad :) .
  En heel artikel heb je geschreven!

  Liefs!

 • Billy

  01/03/2016 at 17:39

  van harte gefeliciteerd, Saskia!!!
  Mooie levenslessen

 • Tamara TS

  01/03/2016 at 16:17

  Van harte gefeliciteerd!!!

 • Anna

  01/03/2016 at 15:45

  Mooie levenslessen :) . Zeker nooit te oud om te leren. En wat een mooie leeftijd! Gefeliciteerd!

 • Sabine

  01/03/2016 at 15:01

  Gefeliciteerd!!! Een goede dag gewenst! Onder de lessen zijn er een hoop die ik maar al te goed herken :D

 • Sanne

  01/03/2016 at 14:55

  Mooie lessen, gelukkige verjaardag. Je bent één jaar jonger dan ik. Zo leuk. :)

 • Marushi

  01/03/2016 at 13:50

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag !*gooit slingers* -x-

 • Melle

  01/03/2016 at 13:10

  Hoera! Van harte gefeliciteerd! Op nog veeeeeeele jaren :)

 • Nina Simplynspecial

  01/03/2016 at 12:27

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Nog eventjes en ik mag ook 28 kaarsjes uitblazen. Time flies!

  De levensles die ik heb geleerd is wat vaker naar mezelf te luisteren.

 • Anneke van Dijken

  01/03/2016 at 12:23

  Gefeliciteerd met je verjaardag.

 • Jennifer

  01/03/2016 at 12:19

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Maak er een mooie dag van :)

  Mooie levenslessen heb je genoteerd!

 • Joyce rdt

  01/03/2016 at 12:04

  Jaaa GEFELICITEERD!!
  Prachtige leeftijd 28 ;) en een mooi lijstje heb je gemaakt.
  Ik ben dit jaar ook uit mijn comfort zone gestapt en het beste moet zeker nog komen ;) .

  Hele fijne dag!!
  Liefs.x

 • Morgaine

  01/03/2016 at 11:55

  Allemaal lessen die iedereen eigenlijk als normaal moet zien, het zijn eigenlijk geen lessen, gewoon doen! hahahaha

  Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! En dat jij nog heel veel mooie jaren mag beleven en nog vele wijze lessen erbij mag leren ;-)

  X

 • Michelle

  01/03/2016 at 11:23

  Gefeliciteerd! En wat een mooie levenslessen!

 • Anneleen

  01/03/2016 at 10:53

  Gelukkige verjaardag, lieve Sas! Hiep hiep hoera! XXX

 • Rowan

  01/03/2016 at 10:51

  Gefeliciteerd! Wat veel mooie wijze lessen!

 • Amy

  01/03/2016 at 10:33

  Wat een mooie levenslessen Sas, vooral ‘maak tijd voor de mensen die echt belangrijk zijn in je leven’ is een hele goede om na te leven. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik wens je een stralende dag toe en een prachtig nieuw levensjaar!

 • Darina

  01/03/2016 at 10:29

  Gefeliciteerd!! Hele mooie levenslessen!

 • Inge

  01/03/2016 at 10:11

  Gefeliciteerd lieve Sas!

 • Bente

  01/03/2016 at 09:28

  Van harte gefeliciteeeeeerd!!!

 • jackie

  01/03/2016 at 09:27

  van harte gefeliciteerd…

  Mooie, en herkenbare lessen…
  Heb dit vorig jaar ook gedaan, best goed om zo bij stil te staan,.

 • Jenn

  01/03/2016 at 09:22

  Mooie levenslessen. Gefeliciteerd!!

 • tamara

  01/03/2016 at 09:16

  Van harte gefeliciteerd ?

 • sabrina

  01/03/2016 at 09:09

  Gefeliciteerd! Fijne lessen, sommige moet ik oook echt maar eens leren.

 • Veerlez

  01/03/2016 at 08:41

  Gefeliciteerd, ik hoop dat je een heerlijke dag hebt! <3 en die lessen, zulke goede lessen allemaal, ik denk dat ik ze ga opschrijven en ga ophangen in mijn huis. Dit zijn nou echt de goede reminders om je leven zo goed en positief mogelijk te leven :)

 • Renske

  01/03/2016 at 08:31

  Gefeliciteerd met je 28e verjaardag! Ondanks dat je je verjaardag al hebt gevierd, wil ik je toch een fijne verjaardag toewensen. :-)

  Je hebt mooie levenslessen neergezet. Zelf heb ik ook nog regelmatig moeite met loslaten, maar het gaat mij steeds beter af. Net als ‘nee’ zeggen en prioriteiten stellen trouwens.

 • Deisy

  01/03/2016 at 08:31

  Allereerst natuurlijk (nogmaals) van harte gefeliciteerd lieve dame <3 Wat een prachtige lessen allemaal zeg! Vooral het lief voor jezelf zijn kan je ongelooflijk ver brengen.

 • Ilse van Kreanimo

  01/03/2016 at 08:22

  Daar zijn er veel bij die ik ook al geleerd heb, soms ‘the hard way’

  Vooral die “zeg wat vaker nee” was voor mijn een belangrijke les!

  Maar euhm, wat ik eigenlijk wilde zeggen: Geniet van je verjaardag! Maak er een geweldige dag van met de mensen die je graag ziet, de dingen die je graag doet en het lekkers dat je graag eet! Dikke proficiat!

 • Bianca Schrijft

  01/03/2016 at 08:19

  Gefeliciteerd met je 28 kaarsjes!! Fijne verjaardag toegewenst. Mooie levenslessen heb je opgeschreven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *