Over mijn poekies

Er dwaalt een leuke poekie tag door blogland. Hij is verzonnen door naamgenootje Saskia en ik kreeg hem toegeworpen van lieve Mymorgaine. Omdat ik eigenlijk vaker wil bloggen over onze poezen leek me dit een mooie kans om mijn 2 cuties eens in het zonnetje te zetten!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hoeveel katten heb je momenteel en hoe heten ze?
Op de bovenstaande foto kan je Yara (links) en Ayla (rechts) zien. Yara is 6 bijna 7 en Ayla is 4.

Bepaald ras of de gewone huis-tuin- en keuken kat?
Huis-tuin-keuken-kat hoewel ik dit wel raar vind klinken haha.

Hoe is je kat bij je terecht gekomen
Yara hebben we op Marktplaats gevonden en hebben we 1.5 uur voor moeten rijden (2x aangezien we ook een keertje zijn gaan kijken). Ayla komt uit een nestje van mijn schoonzus.

Welke kattenvriendjes waren er ooit nog meer in je leven?
Vroeger heb ik 3 katten gehad, waarvan er eentje nu nog bij mijn ouders is (Minoes, 15 jaar) Onderstaande foto is de kat waar ik het meeste mee had, Blacky. Ze is 18 jaar geworden en een heel groot onderdeel van mijn jeugd geweest. Ik ben enig kind dus was ze als een soort zusje voor me.

 photo scannen0004_zps6382277a.jpg

Heb je een speciaal koosnaampje voor je kat?
Uhh nee. ik heb ze niet voor niets namen gegeven toch?

Heeft je kat speciale karaktertrekjes?
Oh hou op schei uit. Ze hebben er een hoop. Ayla: vind het altijd fijn om bij me in bed te liggen als ik nog niet slaap. Onder de dekens, tegen me aan. Ook is ze erg bang voor de stofzuiger en het wasrekje.
Yara: Haar hobby is dit en ze doet het nog steeds. In hun eigen kamer zijn ze er allemaal af en laten we het ook lekker zo. Wat er nou leuk aan is?! Ook gooit ze alles waar ze mee speelt altijd in haar waterbak, is ze gek op wattenstaafjes en moet ze altijd breeduit over je heen liggen op schoot.

Geef eens eerlijk toe, praat jij tegen je kat?
Eerlijk toegeven? Zijn er mensen die niet tegen hun kat praten dan? Dat lijkt me pas maf. Ik heb altijd hele gesprekken met ze.

Slaapt je kat bij je op bed?
Nee, ze hebben een eigen kamer (de extra kamer) waar ze slapen en overdag als we werken ook zijn. Wel mogen ze in de slaapkamer als we wakker zijn en ze vinden het heerlijk om dan op bed te liggen.

Ik tag…
Annouska, Patricia en AngΓ©lique. Voel je niet verplicht de tag over te nemen maar ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden! En nog even wat poezen foto’s:

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

40 reacties op “Over mijn poekies

 1. Leuk om wat meer over je kattenvriendjes te lezen. Ik heb dus ook altijd hele gesprekken met Tommie, nouja eigenlijk wel met ieder dier. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat iemand gewoon langs een dier kan lopen en niet tegen ze praten of aanhalen..

 2. Wat zal het fijn zijn als jullie een ander huis hebben…. misschien kunnen de katten dan naar buiten? Ik heb jarenlang katten gehad. De laatste twee heb ik een ander adres voor gezocht. Ik studeerde, werkte fulltime, en was heel weinig thuis. Mijn katten konden niet naar buiten en braken de hele tent af. De dierenarts noemde het een stressreactie. Dus toen heb ik een ander adres gevonden bij iemand die hele dagen alleen thuis was, en behoefte had aan twee knuffels (mijn katten waren echte knuffelbeesten). Heel verdrietig voor mij, maar veel beter voor hen.

  1. Dat is ook zeker het plan Paul! Dat de katten lekker naar buiten kunnen, de tuin in. Hoewel ze nu niets missen aangezien ze nooit echt buiten (behalve op balkon) zijn geweest. Goede keuze zo te horen om ze weg te doen hoewel het altijd lastig is. Wij hebben het met onze kat Mojo gehad, maar uiteindelijk een droeve maar fijne beslissing geweest voor de katten hier.

 3. Liefffff!! Mag ik deze van je overnemen? πŸ™‚ Ik ben helemaal verliefd op katten. Op alle katten, maar vooral op die 2 gekken van mij πŸ™‚ Grappig dat jouw katten geen koosnaampjes hebben! Ik dacht dat iedereen dat wel had. Ik noem die van mij allesbehalve bij hun naam ?

  1. Ohhh ik was helemaal niet ervan bewust dat je katten had haha! Anders had ik je zeker getagd. Lijkt me erg leuk je antwoorden te lezen lieve Noelle!

 4. Hahaha dat antwoord op de vraag of je tegen je kat praat. Ik heb ook altijd hele gesprekken, en de kat mauwt ook gewoon terug :’) Die eerste foto is trouwens echt lief.

  Liefs, Janna

 5. wat een ontzettend leuke taf…
  vooral zwarte katten vind ik zo mooi…
  Ook al ben ik een echt honden meisje, nu mijn kat niet meer binnen mag komen mis ik hem toch vreselijk..

 6. ik heb in een vlaag van verstandsverbijstering ook 2 katten uit het asiel gehaald…kleine terroristen zijn het! Ok, ik geef toe soms zijn ze best schattig. Die van jou zien er vrij ontspannen uit, dat lijkt me ook wel wat πŸ˜‰

 7. Aww wat een leuke foto’s en tag! Het lijkt mij trouwens ook apart als je niet praat met je katten. Wat doe je dan met ze? Het is toch raar als een huisdier in je huis woont maar je er niks mee doet.. Ik praat zelfs tegen mijn konijn haha!

 8. Leuke tag, maakt me nog liever een kat willen. En inderdaad: zijn er ook mensen die niet tegen katten praten πŸ˜‰ ?

 9. nog steeds die plinten? hahaha nou dan kun je ervan uitgaan dat je dat er niet mee ruit krijgt πŸ˜‰ Toevallig? Vroeg ik gisteren aan mijn moeder wat ze nu eigenlijk prettiger vind, in het verleden hadden we altijd maar 1 kat tegelijk, nu heeft ze er twee tegelijk uit 1 nest, dus broers, of ze echt verschil merkt zo.. ja dus, hahaha

  Het is zelfs anders als je jaren later bij kat 1 een tweede zet πŸ˜‰

  En Gijssie was een groot deel van mijn kindertijd, in almere werd dat Binkie die ook zoiets is geworden, 16 of 18 jaar… moet ik eigenlijk even rekenen, weet het niet uit mijn hoofd, jaartal dat hij in mijn armen stierf…

  En ja Sas, blog eens wat vaker over de katten, gezellig πŸ˜€ Doe ik ook, als ik weer een zooi foto’s heb die gewoon leuk zijn, dan krijgt Picasso weer even blogspace van mij, hahaha

  X

 10. Leuke TAG en leuke poesjes! Wij hebben zelf geen huisdieren, maar iemand in de straat heeft een grote rode dikke kater en die is zooooo lief.

 11. Altijd als ik zo’n berg foto’s zie dan wil ik ook weer een kat πŸ™‚ Ze kunnen zoooooo leuk zijn en lief πŸ™‚ Leuk ingevuld!

 12. Wat een heerlijke tag! Ik heb wel vaker een katten tag ingevuld, dus ik denk dat het niet heel erg nieuw is als ik het nog een keer zal doen.. Daarnaast is Daan de laatste maanden niet heel fotogeniek geweest, maar wie weet dat ik hem invul wanneer ik weer wat meer nieuwe foto’s heb en dergelijke πŸ™‚

 13. Oh wat een heerlijke poekies! Ik hou echt van katten, maar ben er allergisch voor, dus ik vind het heerlijk om even met andermans katten mee te kijken. Wat een heerlijke eigenwijze beesten zijn het toch.

 14. Een dier op schoot (of tegen je aan) is altijd heerlijk rustgevend. Ik val regelmatig met de hond (boven de 20 kg) op schoot in slaap.

 15. Ach, poekie’s! En jeetje alweer bijna 7 en 4 jaar oud. Ik kan me nog goed herinneren dat je erover schreef dat je ze op ging halen πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *