Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Weetjes van A tot Z

Het leek me weer eens leuk wat weetjes met jullie te delen. Over mezelf, aangezien dit een persoonlijk blog is. Dit door middel van een ABC lijst met allerlei random dingen die op mij van toepassing zijn. Sommige misschien heel voorspelbaar maar ik hoop dat jullie door deze lijst mij wat beter leren kennen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Aandacht
En dan in de breedste zin van het woord. Aandacht voor je omgeving, de sfeer, de natuur en alle belangrijke mensen om je heen. Ik vind het belangrijk te laten weten dat ik mensen waardeer en stuur daarom soms ook een kaartje of koop een klein aardigheidje. Gewoon, om te laten weten dat er aan iemand gedacht wordt. Attent zou dus ook zeker van toepassing zijn bij de letter A. Dat persoonlijke stukje aandacht (wat ik ook in mijn werk doe met kinderen) is iets wat ik heel belangrijk vind.

Bagels & Beans
Mijn favoriete tent waar ik regelmatig wat bagels aan het eten ben. Een vaste stek waar ik en mijn vriendinnen heerlijk kunnen bijkletsen en eten. Overheerlijke bagels, lekkere munttheetjes en sapjes. Bagels & Beans heeft het allemaal!

Criminal Minds
Mijn favoriete serie, all time. Dit zit echt zΓ³ ontzettend goed in elkaar dat alle andere crime series gelijk flut zijn. Deze serie gaat echt over een profile dat ze maken over een moordenaar. Ook de cast vind ik geniaal bij elkaar en maakt dat ik altijd op het puntje van mijn stoel zit. Zieke mensen heb je af en toe erbij zitten. Ik kan m’n hart ophalen aangezien er sinds deze maand Γ©indelijk weer nieuwe afleveringen zijn. Hier schreef ik al eens een artikel erover.

Dierenvriend
Och als ik iets ben is dat het wel. Alle dieren vind ik altijd zo mooi en dit deel van de natuur koester ik ontzettend. Ik ben dan ook super blij met mijn dierentuin jaar-abbo want dan kan ik al deze mooie diertjes bekijken en foto’s van maken. Ik heb ook altijd de aandrang om dieren op straat te aaien. Gewoon, omdat ze zo leuk zijn.

Enig kind
Ik ben enig kind. Ik schreef er al eerder een artikel over. Hoewel sommige mensen het ‘zielig’ vinden heb ik totaal niets gemist en vind het prima om enig kind te zijn. Hoewel het vroeger toch voelde dat ik een soort van zusje had.

Fantasierijk
Iets wat ik als kind zijnde al was. Met mijn baan kan ik me volop uitleven met pratend fruit, verzonnen verhalen en de fantasie de de kinderen zelf hebben. Niet voor niets dacht ik dat kabouters bestonden (ik bedoel, kijk David de Kabouter dan, hoe KAN DAT NIET ECHT ZIJN). Ook Disney films werden voor mij geplakt en geknipt met alle droevige en enge stukken eruit. Ik heb heel wat nachten bibberend in bed gelegen omdat ik dacht van het Beest (van Belle & het beest) me kwam halen…

Geluk
Iets wat centraal staat in mijn leven. Gelukkig zijn met wat je hebt want er zijn zoveel mensen die wensen om wat jij hebt. Ik vind het belangrijk stil te staan bij alle mooie dingen, zegens en gebeurtenissen in je leven. Ik denk zeker dat je op zekere hoogte je eigen geluk kan creΓ«ren.

Humor
Uiteraard vind ik mezelf hilarisch πŸ˜‰ haha. Nee maar ik vind humor heel belangrijk. Zowel als met mensen om me heen, als op mijn werk of met dingen die ik doe. Zelfspot en sarcasme vind ik heerlijk en ik merk dat dit iets is wat ik zeker nodig heb in mijn leven. Een stukje genieten, een stukje lachen en zeker een stukje wat ik nodig heb.

Iliveformydreams
Trots ben ik, dat ik al ruim 7 jaar met heel erg veel plezier en inspiratie aan het bloggen ben. Het is echt een onderdeel van mijn leven geworden. Elke dag kijk ik met een glimlach naar alle reacties die achter gelaten worden op mijn hersenspinsels. Ik sta nog steeds verbaast dat zoveel mensen mijn blog lezen en vaak ook terug blijven komen. Dank jullie wel, jullie zijn de kers op mijn blogtaart: jullie maken het bloggen zeker een stukje leuker!

Jonger
Jaren lang krijg ik uitpuilende ogen als ik mijn leeftijd vertel. ‘Zo oud? Ik had je veeeeeeel jonger geschat.’ Uiteraard heel leuk als ik straks 50 ben en veel jonger wordt geschat maar in mijn tienerjaren was het vaak irritant. Overal een ID kaart laten zien of geschat worden dat je op de middelbare zit terwijl je al 2 vervolg opleidingen hebt doorlopen…

Katten
Zolang als ik me herinner heb ik al een voorliefde voor katten, we hebben ze dan ook altijd thuis gehad. Ik ben echt super blij met Yara & Ayla en het gezelschap wat ik van ze krijg. Elke dag liggen ze gezellig bij me en hebben we hele gesprekken (niet altijd eenzijdig, hoewel ik me afvraag wat ze terug zeggen)

Lezen
1 van mijn grootste hobby’s is toch wel lezen. Iets wat ik soms te weinig doe en niet echt de tijd voor neem. Een hele boekenkast vol met toffe thrillers heb ik hier staan waarin ik me kan wegstoppen. Zodra ik een boek opensla kan je tegen me praten wat je wilt ik hoor je toch echt niet en sluit me helemaal af. Heerlijk! Dit jaar wil ik zeker meer gaan lezen en er zijn zoveel nieuwe, leuke boeken uitgekomen dat dit vast wel goed komt. Lees in deze categorie was recensies van mijn favoriete boeken.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mening
Ik ben iemand die heel sterk een mening heeft en deze ook makkelijk deelt. Nou moet ik erbij zeggen dat ik niet bij mijn standpunt blijft als het geen zin heeft maar ik ben wel iemand die altijd goed mijn mening kan onderbouwen. Vroeger had ik wel eens moeite met het zeggen wat ik echt ergens van vond maar dat is voor nu niet meer het geval. Ik vind het belangrijk dat mensen op een respectvolle manier dit kunnen doen en waardeer het ook als mensen dit kunnen doen.

Natuur
Kan ik echt van genieten. Mooie bloemen, vogels en diertjes die je overal ziet en tegenkomt. Ik ben heel erg vaak buiten en vind wandelen ook echt een genot. Het geeft me rust in mijn hoofd en maak dat ik even stil sta bij alle mooie dingen om me heen.

Overgevoelig
Iets wat ik ook ben is overgevoelig. Ik voel perfect aan hoe iets/iemand zich voelt of welke sfeer zich in een ruimte afspeelt. Soms heel fijn, aangezien ik dit kan toepassen in mijn werk met kinderen en daardoor een betere pedagogisch medewerker ben. Wel, doordat ik een gevoelsmens ben pik je ook de negatieve sfeertjes snel op. Onder kinderen, collega’s of vrienden.

Perfectionistisch
Iets wat ik probeer minder te zijn is perfectionistisch. Eigenlijk wil ik alles goed doen, of eigenlijk nΓ³g beter dan goed. Het los laten hiervan is moeilijk maar het gaat moeizaam met kleine stapjes vooruit.

Quiz
Ik vind ze altijd super leuk om te maken en mee te doen op de pc of tv. Altijd leuk om uitkomsten te lezen over jezelf als persoon of gewoon voor de ontspanning.

Regelmaat
Ik hou van structuur en regelmaat. Daar kan ik me aan vasthouden en krijg ik een soort rust van.

Social media
Iets wat ik de afgelopen jaren meer en meer heb weten te waarderen is social media. De gezelligheid en interactie met hele leuke mensen maakt dat ik er steeds vaker te vinden heb. Mijn favoriete social media is toch wel Instagram.

Thee(mokken)
Mijn grootste verslaving…Oh ik bedoel verzameling πŸ˜‰ is toch wel thee en theemokken. Ik heb dan ook een echt mokkenkastje met een hele verzameling aan bekers. Nog steeds groeit deze verzameling (en heb ik geen plek meer..) en ben ik er erg trots op. Sommige bekers hebben zeker een hele speciale betekenis. Ook heb ik heel wat verschillende thee in mijn kast staan.

Uitstapjes
Altijd leuk om uitstapjes te maken. Van lange vakanties, een weekendje weg of gewoon een dagje op stap. Heerlijk om nieuwe steden te ontdekken en een gezellig uitstapje te hebben met dierbaren. Lees hier meer over alle vakanties & uitstapjes die ik heb gemaakt. Een rubriek die ik zeker wat vaker wil gaan gebruiken.

Vriendschap
Iets wat heel hoog in het vaandel staat bij mij is vriendschap. In de loop der jaren zijn heel wat vriendinnen bijgekomen en uit mijn leven verdwenen maar altijd zijn er een aantal gebleven. Julie, Wendy, Laura, Leona en Sabine: bedankt voor alle jaren dat we bevriend zijn gebleven. Jullie zijn me ontzettend dierbaar en vind het fijn dat we deze band met elkaar hebben.

While you were sleeping
Mijn favoriete film ever. het is een hele oude film met Sandra Bullock erin. Geniale film die ik zo vaak heb gezien dat ik hem kan meepraten in het Engels en Nederlands. 1 van de weinige romantisch comedy’s die ik weet te waarderen.

Xje
Kusjes zijn altijd goed toch πŸ˜‰

Ys
Lastige letter en dus Ys even zonder IJ πŸ˜‰ Altijd lekker om als toetje te hebben. Mijn favoriet is Viennetta.

Zingen
Zingen doe ik vaak. Als ik thuis ben achter de laptop, in de douche heel soms maar vooral in de auto. MΓ©t dansjes en gek kijkende mensen die naast me bij het stoplicht staan. Ik vermaak me altijd prima hoewel het vast niet allemaal even zuiver is. Muziek is iets wat een gevoel bij me losmaakt en waardoor ik me even kan laten gaan.

bron idee

Welke dingen wist je nog niet van mij? Lijkt het je leuk hem over te nemen, laat het me weten in de comments. Ik ben erg benieuwd…

3
Lifestyle, Lijstjes & Stokjes
Previous Story
Next Story

42 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Gera
  22/11/2016 at 10:55

  Op deze manier is de tag ook erg leuk! Leuk om te lezen! Enne, als het als ys wordt geschreven is het nog veel lekkerder πŸ˜‰

 • Reply
  peggy timmermans
  26/01/2016 at 14:53

  Wat een leuke post! Ik kan me best in een aantal dingen vinden.

 • Reply
  Marcella
  25/01/2016 at 18:13

  Ontzettend leuk om te lezen! Vienetta is echt lekker. En je komt ook echt over als een attente persoonlijkheid. Leuk dat je dat dus ook bent! Ik neem het alfabet van je over. Leuk!!

  • Reply
   SAS
   26/01/2016 at 10:30

   Wat een lief compliment! Ik vind dit zeker iets belangrijks πŸ™‚
   Ik ben erg benieuwd naar jou invulling!

 • Reply
  Esra
  23/01/2016 at 19:49

  Knap dat je goed bent in het geven van je mening, zelfs terwijl je een gevoelig persoon bent. Ik ben ook heel gevoelig en ik vind het daardoor juist moeilijk om mijn mening te geven. Ten eerste omdat ik vaak heel goed voel dat ik het ergens wel of niet mee eens ben maar dan niet goed onder woorden weet te brengen waarom. En ten tweede omdat ik me snel uit het veld laat slaan door het gevoel dat ik geen onenigheid wil.

 • Reply
  Simone
  23/01/2016 at 14:33

  Wat een super leuk lijstje! Misschien dat ik zoiets ook eens een keer ga doen πŸ™‚

 • Reply
  Rosanne
  23/01/2016 at 14:26

  Wat een leuk en vrolijk lijstje!
  Ondanks dat ik er al best veel wist leuk om je zo wat beter te leren kennen πŸ™‚

 • Reply
  Jenzll
  23/01/2016 at 00:21

  Wat een geweldig a-b-c’tje. Ik vind dat je alles mooi verwoord. Dat mensen je jonger schatten heb ik juist andersom haha. Mensen schatten mij ouder (dat is dan weer vervelend in de toekomst ahum) maar nu vind ik het echt heel handig haha.

 • Reply
  Ilona
  22/01/2016 at 20:40

  Wat een leuke weetjes! Ik herken me in sommige dingen wel! I love criminal minds en ben ook een mega kattenmens! En ik hou ook erg van de natuur! Leuk om je zo wat beter te leren kennen! Liefs ilona

 • Reply
  floor
  22/01/2016 at 19:16

  Yess, i love B&B<3

 • Reply
  Lianne
  22/01/2016 at 14:26

  Wat een mooi lijstje. Leuk dat je er zoveel aandacht aan hebt besteed! πŸ™‚

 • Reply
  Claudia
  22/01/2016 at 13:55

  Wat een tof idee. Ik heb niet alles gelezen, misschien een idee om het de volgende keer op te delen. Ik ben echt dol op Bagels & Beans, maar ik heb zo weinig tijd dus ik kom er zelden.

  • Reply
   SAS
   22/01/2016 at 17:36

   Het heeft niet voor niets een ABC he πŸ˜‰ Lijkt me niet leuk om hem A t/m M en M t/m Z te noemen ofzo.. En de lap tekst valt voor mijn gevoel ook wel weer mee.

 • Reply
  Renske
  22/01/2016 at 13:11

  Wat leuk om je op deze manier beter te leren kennen! Dat overgevoelige herken ik wel, iets waar ikzelf ook ‘last’ van heb. Ik probeer het om te zetten naar iets positiefs, hoewel dat niet altijd makkelijk is, haha. En While you were sleeping heb ik toevallig afgelopen kerstvakantie gezien. Dat blijft een mooie film, ja!

 • Reply
  Sheila
  22/01/2016 at 11:03

  Wat leuk zo’n ABC over jezef! Sommige dingen herken ik ook en herkenning is altijd leuk.

  Dat van leeftijd bijvoorbeeld. Ik word over een paar maanden 38. Dus ben al bijna 40. Blijkbaar kom ik er ook mee weg als ik 29 zeg πŸ™‚

  Dat van mening herken ik ook. Al heb ik daar nooit moeite mee gehad, hoor. Ik heb een sterke mening en deel deze graag. Ik luister echter wel naar andere meningen, maar dan moeten de argumenten wel kloppen. Als iemand onzin dingen zegt of een mening heeft die nergens op slaat of dat ze niet eens kunnen benoemen waarom ze iets vinden, veeg ik je van de tafel.

 • Reply
  Michelle
  22/01/2016 at 10:36

  Wat een super leuke lijst! Veel wist ik natuurlijk al, omdat ik je blog al jaren volg maar ook een aantal dingentjes niet.

 • Reply
  jackie
  22/01/2016 at 08:36

  heel erg leuk om te lezen…
  Dat jonger, vreselijk vond ik dat toen ik jong was…
  Nu vind ik de verbazing dan wel weer leuk als ze horen dat ik al 36 ben

 • Reply
  Tamarah
  22/01/2016 at 08:31

  Criminal Minds is zoooo goed! Ben helemaal verslaafd aan die serie. Hoewel ik ze niet te veel achter elkaar moet zien, dan slaap ik niet zo goed meer :’)

 • Reply
  Merrylou
  21/01/2016 at 21:45

  super leuk lijstje!

 • Reply
  Mariska
  21/01/2016 at 20:54

  Super leuk en vrolijk lijstje!

 • Reply
  Amy
  21/01/2016 at 20:49

  Wat een leuk lijstje Sas! Ik wist al best wel wat dingetjes zo te lezen, maar dat je enig kind was bijvoorbeeld nog niet.. Zingen is heerlijk he? Geeft zo’n fijn gevoel!

 • Reply
  Annelies
  21/01/2016 at 20:26

  Wat leuk om te lezen! Ik ben ook enig kind en heb dat ook nooit erg gevonden. Gek eigenlijk dat anderen ons dan een beetje zielig en eenzaam vinden.

 • Reply
  Anneleen
  21/01/2016 at 19:44

  Superleuk om te lezen! Doet me beseffen dat we best veel op elkaar lijken, zo ben ik ook helemaal dol op thee en mooie theemokken zijn zo leuk! Maar ook qua karakter, ik ben ook een echte perfectionist en ik ben ook een gevoelig persoon

 • Reply
  Marushi
  21/01/2016 at 19:11

  Leuk om zo meer over je te weten te komen. Ik was vroeger echt een hondenmens maar nu ik zelf ook twee katten heb ben ik helemaal omgedraaid! -x-

 • Reply
  Sabine
  21/01/2016 at 17:38

  Bagels & Beans: zalig gewoon!! Jammer dat ze die hier niet hebben πŸ™‚

 • Reply
  Bente
  21/01/2016 at 14:58

  Ik moet bekennen dat ik de meeste wel al van je wist. Maar ik volg je dan ook al heel wat jaren dus dat is niet helemaal een verrassing πŸ˜‰

 • Reply
  Madelon
  21/01/2016 at 14:53

  Leuke lijst en leuk gedaan πŸ™‚

 • Reply
  Lizzy
  21/01/2016 at 14:15

  Leuk zo’n lijstje! En de overgevoeligheid herken ik enorm!

 • Reply
  Saar
  21/01/2016 at 12:29

  Leuk om op deze manier wat meer over jou te weten te komen, lieve Sas! De invulling van de letter A vind ik mooi!

 • Reply
  Bianca Schrijft
  21/01/2016 at 11:15

  Super leuk om dit zo te lezen. Niet alles wist ik wat er in stond, daarom is het juist leuk om te lezen.

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  21/01/2016 at 10:58

  Leuk, zo’n alfabet met feitjes om je wat beter te leren kennen! πŸ™‚ Morgen komen er bij mij ook toevallig enkele feitjes over mij op mijn blog!

 • Reply
  Carly Simon
  21/01/2016 at 10:55

  Heel leuk gedaan zo! Leuk om te lezen. Ik ga je lijstje zeker in mijn achterhoofd houden als ik een keer geen inspiratie heb.

 • Reply
  heidi
  21/01/2016 at 10:41

  Wat leuk om je zo je beter te leren kennen meid.

 • Reply
  Jenn
  21/01/2016 at 10:39

  Leuk om te lezen! De overgevoeligheid herken ik wel.

 • Reply
  Darina
  21/01/2016 at 10:24

  Leuk lijstje. Leuke manier om je beter te leren kennen!

 • Reply
  Inge
  21/01/2016 at 10:10

  Ah wat leuk zeg! Ik wist bijvoorbeeld nog niet dat je overgevoelig bent. En While you were sleeping (ik ben niet zo’n Sandra Bullock fan, haha)

 • Reply
  sammie
  21/01/2016 at 09:59

  Leuk zeg zo’n abc! Ik had al verwacht dat thee bij de T tevoorschijn zou komen hihi

 • Reply
  Kelly
  21/01/2016 at 09:05

  Wat een leuk lijstje en wat leuk om wat meer over je te weten te komen op deze manier!

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  21/01/2016 at 08:56

  Oh, wat een mooi lijstje.

  Die social media waardeer ik ook, al kan ik me er soms ook wel in opjagen hoe sommige trollen daar te werk gaan.

  Ik herken er een paar dingen van mezelf in ook, misschien dat ik daarom steeds terug kom hier?

  • Reply
   SAS
   22/01/2016 at 17:14

   trollen ontvolg ik gewoon πŸ˜‰

 • Reply
  Morgaine
  21/01/2016 at 08:44

  Een lijstje waarvan ik denk, ik lees weinig of zelfs geen nieuws over jou, hahahaha Maar dat ben ik πŸ˜‰ Een mooi lijstje is het in elk geval en zelf moet ik nu denken aan de andere ABC…

  A = een aapje, dat eet uit mijn poot
  B = de bakker, ,die bakt voor ons brood
  C = Charlotte, zij drinkt Chocola…
  …. Ken je die?

  x

 • Reply
  Melle
  21/01/2016 at 08:19

  Wat een leuk lijstje! Een goede aanvulling, want stiekem wist ik natuurijk Γ‘lles al πŸ˜‰

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png