Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!10 dingen die ik (anders) ga doen in 2016

De voornemens blogjes heb ik met plezier bij heel wat bloggers gelezen. Omdat ik ze altijd met veel plezier lees heb ik besloten er ook eentje te maken. Maar dan net even op een andere manier. Er zijn wat dingen die ik (anders) wil gaan doen in 2016. In 2015 ben ik hier al deels mee begonnen. Ik noem het geen voornemens, want dit woord ondermijnd al wat ik ermee wil bereiken. Ik noem het doelen. Doelen die ik wil behalen. Niet ‘het voornemen hebben om dit of dit te doen…’ Dit zijn gewoon kleine dingen die ik wil toepassen in mijn leven. Om het beste uit mezelf te halen. Lees hier ook mijn plannen en ideeën voor mijn blog komend jaar.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Weg controle-freak

Bye bye bye BYE (denken jullie hierbij ook aan N*Sync?) Ik wil vaarwel zeggen tegen Sas de controle freak. In 2015 ben ik hier al mee begonnen en wil dit nog meer gaan doorzetten. Ik hoef niet alles in te plannen, ik hoef niet alles te controleren of gestructureerd te hebben. Dit is, hoewel het effectief is super vermoeiend.

Boekje bijhouden voor een nieuw huis

Ik heb een wat nieuwe notitieboekjes gekocht om dingen in bij te houden. Zo ook een boekje voor een eventueel nieuw huis. Er zijn veel dingen waar ik over nadenken voor het nieuwe huis. Wat willen we juist niet en wat juist wel. Wat zijn dingen waar we rekening mee gaan houden en wat zijn onze eisen. Ik wil deze dingen, die soms in me op komen gaan opschrijven. We weten niet hoelang het gaat duren eer we kunnen gaan verhuizen en zal je zien, dat ik dan alle goede ideeën en gedachten kwijt ben en niet meer weet. Zo ben ik eigenlijk toch wel een beetje aan het plannen, maar daarbij hoort ook het loslaten.

Blijven sporten

Het thuis sporten heb ik ook alweer opgepakt en de komende maanden kan ik eindelijk weer gaan skaten. Wat heb ik dat de afgelopen maanden gemist en het is zeker aan mijn conditie te merken. Ik wil wat actiever bezig zijn met sporten, hoewel ik wel dagelijks veel beweeg i.v.m. werk maar het lijkt me fijn dit te combineren.

De hashtag die ik gebruik op Instagram is #sasfitgoals om alles bij te houden. Progress foto’s ga ik ook zeker delen. Ook ga ik weer mijn vivofit dragen om mijn calorieën bij te houden en dergelijke.

Rust. Met een hoofdletter R.

Het afgelopen jaar was er veel stress, onrust en lichamelijk was de stress ook zeker merkbaar. Dit jaar hoop ik zoveel mogelijk mijn rust te pakken met de dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd. Om op te laden en even bij te komen van 2015.

Vaker nee zeggen en kiezen voor mezelf

Heeft zeker ook te maken met het bovenstaande. Ik vind alles eigenlijk te leuk om er nee tegen te zeggen. Maar ik wil zeker wat vaker voor mezelf kiezen, waar ik het laatste half jaar van 2015 zeker al mee ben vooruitgegaan. Dit is ook zeker van toepassing voor als ik ziek ben, ik ga eigenlijk altijd weer te snel aan het werk. Ik wil in 2016 als ik ziek ben eens goed gaan uitzieken en voor mezelf kiezen.

Proefdiervrij

Hier ben ik ook al mee begonnen: van mijn make-up en shampoo’s koop ik proefdier vrije varianten. Hier hoef ik eigenlijk niet eens zo gek veel aan te veranderen aangezien ik (zonder dat ik het zelf wist) deze producten al gebruikte. De merken die ik gebruik: Catrice, Essence, Etos eigen merk, Hema eigen merk, Kruidvat eigen merk, Rituals, The Body Shop en voor mijn shampoo De Tuinen. De andere merken waarvan ik het niet weet of waar wel is getest op dieren laat ik voortaan aan mijn neus voorbij gaan. De lijst van proefvrije producten kan je hier vinden.

Blijven sparen

Ik ben een persoon die altijd veel spaart. Dit wil ik zeker, met oog op de toekomst met een nieuw huis gaan volhouden. Iets wat ik eigenlijk nooit moeilijk heb gevonden en altijd al heb gedaan. Zo zie ik de maanden die we nog doorbrengen hier als een positief punt: we kunnen meer sparen voor dat ene nieuwe huis.

Veel naar de dierentuin

Zoals jullie weten kreeg ik voor kerst heel wat mooie cadeaus. Waaronder dus een jaar abonnement voor de dierentuin! Super blij mee, aangezien ik dierentuinen echt prachtig vind om te lopen. Vroeger was de keuze of met kinderen of in een dierentuin werken. Jullie weten wat het is geworden maar een dierentuin blijft voor mij toch altijd wat magisch. Ik wil dus zeker in 2016 vaker de dierentuin bezoeken. Ook krijg ik korting of gratis entree op andere dierentuinen dus genoeg te bezoeken dacht ik zo!

Minder online zijn

Met de nadruk op minder. Ik verdwijn zeker niet helemaal maar mijn prioriteiten liggen soms ergens anders dan het online zijn. Soms gewoon even een dagje geen blog, geen mobieltje of geen social media. In 2015 ging ik al een week offline en dit beviel prima. Gewoon minder bezig zijn met alles maar bijhouden en klikken, kijken zonder bewust te zijn van wat je nou precies aan het doen bent. Iets wat ik ook wil doorvoeren is geen mobieltje meer in bed. Om dit bij te houden, hoeveel ik op mijn mobiel zit heb ik de app Menthal geïnstalleerd. Die houdt netjes alles bij en maakt dat ik bewuster nadenk over de tijd op mijn mobiel.

Een nieuw begin

Voor 2016 hoop ik…

 • Op een nieuw huis
 • Op een nieuw huis
 • Oh en op nieuw huis!
 • (en ook nog die ene intern baan waarvoor ik heb gesolliciteerd)
 • Deze lijst zal je vast niets verbazen. Ik hoop in 2016 samen te kunnen verhuizen naar ons droomhuis. Ons nieuwe paleisje die aan al onze eisen voldoet (en welke hij niet voldoet, we hier gewoon wat aan gaan doen door verbouwingen). 2016 zal in het teken staan van wachten, wachten en nog meer wachten op die ene koper die verliefd wordt op ons verbouwde huis. Ik hoop dat 2016 het jaar gaat worden van verhuizen, zodat we een nieuwe start kunnen maken.

  Hebben jullie nog doelen voor aankomend jaar?

  bron idee

  1
  Lifestyle
  Previous Story
  Next Story

  50 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  14/01/2016 at 21:59

  Ik hoop dat er een mooi huis voor jullie komt! Leuk overzicht, mooie doelen. Ik duim ook voor je sollicitatie!

 • Reply
  Nicky
  13/01/2016 at 22:32

  Daar staan een hoop verstandige dingen bij! Hier hopelijk in 2016 ook wat meer rust. Dan gaat de rest vanzelf.

 • Reply
  Mieke
  07/01/2016 at 21:25

  Mooie doelen zo!
  Zelf stel ik ook altijd doelen. Is toch net wat meer betekenisvol dan een voornemen. 🙂

 • Reply
  Tamarah
  07/01/2016 at 18:43

  Leuk om te lezen en ontzettend veel succes met het behalen van deze doelen!

 • Reply
  PatriciaKleijn
  07/01/2016 at 18:21

  Mooie doelen hoor, ik wil vooral weer mezelf zijn want die ben ik een beetje kwijtgeraakt de afgelopen jaren 🙁

  • Reply
   SAS
   08/01/2016 at 21:49

   Succes met het mooie doel om jezelf weer (terug) te vinden! Gaat je dit jaar vast en zeker lukken!

 • Reply
  Vivian
  07/01/2016 at 18:21

  Mooie punten! Ik herken er wel wat dingen in: meer rust, vaker nee zeggen, minder alles willen beheersen…

 • Reply
  Diana
  07/01/2016 at 10:47

  Mooie doelen die haalbaar zijn. Ik heb niet echt doelen voor dit jaar. De grootste is toch wel om dit jaar 15 kilo af te vallen.

 • Reply
  Anneleen
  06/01/2016 at 20:24

  Zo’n app die aangeeft hoeveel je op je telefoon zit, lijkt me wel eens handig maar misschien soms ook wel een beetje confronterend 😉 superleuk dat je een abonnement hebt van de dierentuin, ik vind dit altijd zo gezellig om langs te gaan, maar zonder abonnement vind ik dit erg duur!

 • Reply
  Simone
  06/01/2016 at 20:01

  Wat een mooie plannen die je wilt gaan veranderen! Ik heb ook bijna alleen maar dierproefvrije make-up, en dat is eigenlijk niet eens bewust zo gegaan.
  Hoe zie je dat minder online voor je in combinatie met je blog? Hoe ga je dat dan doen?

 • Reply
  Els
  06/01/2016 at 19:38

  Mooie kleine dingen die je wilt aanpassen/doen. Ik hoop zo dat je huisje snel verkoopt! Een boekje bijhouden is zeker slim. Minder online doe ik ook. Ik heb daarvoor 2 dagen voor in de week ingepland :-).

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  06/01/2016 at 18:45

  Wat een mooie doelen heb je gesteld 🙂 Ik hoop dat het lukt met jullie huisje en dat jullie verder kunnen kijken voor een nieuw droomhuis. Ik heb niet echt doelen gesteld. Ik laat het wat meer op me afkomen dit jaar.

 • Reply
  Zwartraafje
  06/01/2016 at 17:48

  Dat minder online zijn zou ik eigenlijk ook moeten proberen. Op die manier kom je aan veel meer andere dingen toe. In mijn geval knutselen, lezen, handwerk, …

 • Reply
  Noelle
  06/01/2016 at 17:34

  mooie doelen! ik wens je veel succes bij het vinden van jullie huis! Dat is een hele opgave maar het zoeken van iets en het verliefd worden op een huis is zó fijn 🙂 Ik heb een paar maanden geleden ook mijn cosmetica uitgezocht en alles merken die op dieren testen, weggegooid en shop nu alleen proefdiervrij! Daarnaast mijn doel vegetarisch eten houd ik heel makkelijk vol. Het sporten wil alleen nog niet zo lukken 😉

 • Reply
  Madeleine
  06/01/2016 at 15:56

  Wat een mooi lijstje weer 🙂 Ja ik ben nu ook bewuster geworden met dierproefvrij merken. 🙂 Ik hoop dat al je wensen mogen uitkomen in 2016!

 • Reply
  Tamarah
  06/01/2016 at 15:41

  Mooi lijstje! Ik hoop dat jullie dit jaar een prachtig droomhuis vinden 🙂

 • Reply
  Mariska
  06/01/2016 at 15:37

  Vooral rust is zo ongelooflijk belangrijk! Op naar een goed en prachtig jaar!

 • Reply
  Angelique
  06/01/2016 at 15:18

  Wat goed dat je een aantal doelen al hebt opgepakt! Vooral het doel minder online zijn vind ik goed om te lezen, ik heb zelf ook steeds vaker een offline dagje. Heerlijk zeg dan die rust! Oh en de dierentuin, ik hou ervan, ik ben daar zo vaak geweest!

 • Reply
  De Dotties
  06/01/2016 at 14:52

  Dierenproefvrij vind ik een heel mooi voornemen om vol te houden! Zelf begin ik hier ook meer om meer op te kijken.

 • Reply
  Darina
  06/01/2016 at 14:27

  Mooi lijstje. Vooral dat “nee” zeggen, dat is heel belangrijk! Ik hoop voor jullie mee op een nieuw huis!!

 • Reply
  jonne
  06/01/2016 at 14:27

  Haha ik hoop dat je een nieuw huis krijgt. Mooie voornemens… ze klinken erg ontspannend.

 • Reply
  Cindy
  06/01/2016 at 14:24

  Mooie doelen. Vooral vaker “nee” zeggen, dat is er één die ik ook wil toepassen. Veel geluk!

 • Reply
  Linda
  06/01/2016 at 14:14

  Leuk om jouw doelen- en plannenlijstje ook te lezen! 🙂
  Ik vind minder online zijn ook wel een goede, daar ga ik ook maar eens aan werken! Voor mijn studie en stage ben ik al zoveel online… Mag daarbuiten wel wat minder!

 • Reply
  Sabine
  06/01/2016 at 13:32

  Volgens mij wil jij een nieuw huis 😉 Leuke insteek zo, hoe je het verwoord hebt! Die control freak huist ook nog steeds in mij, hoop dat ik die ook gedag kan zeggen dit jaar. Ik wens je veel succes met alles! Je hebt het zo positief geformuleerd, dat komt zeker goed!

 • Reply
  Esther - simpelleven.nl
  06/01/2016 at 13:18

  Mooie doelen Sas! Vooral weg met de controle-freak! Mocht je nog een tip hebben hoe je dat doet / of al hebt gedaan is deze meer dan welkom 😉
  Mijn doelen komend jaar zijn simpel: ik ga dingen doen en proberen die ik leuk vind!

 • Reply
  Morgaine
  06/01/2016 at 12:42

  Hahahahahaha je laatste lijstje, een hele goede! Het gaat lukken, i’m sure!

  En minder online zijn, zet dan ook niets nieuws neer is mijn devies, want dat vooruit werken en dan toch plaatsen is in mijn ogen eigenlijk vals spelen 😛

  Ik heb maar 1 doel, en dat is mijn km stand bijhouden om te zien wat ik nu zo weeg fiets in een heel jaar, omdat ik mijn km teller pas later vorig jaar heb aangeschaft natuurlijk, weet ik niet wat ik de eerste 4 maanden heb weg gefietst, en het is meer dan ik zelf maar kan bedenken… Ik ben benieuwd om het mij lukt om dat te blijven noteren.

  X

  • Reply
   SAS
   08/01/2016 at 21:26

   Haha dan heb ik de laatste 3 dagen behoorlijk valt gespeeld 😉

 • Reply
  Veerlez
  06/01/2016 at 12:05

  Het zijn mooie dingen om anders te gaan doen <3 Ik zou willen dat de menthal app er ook voor ios was, maar helaas. Het zou mij ook zeker goed doen. Ik zit er over te denken om mijzelf een tijdsbestek te geven waarin ik internetvrij of zelfs computer vrij moet zijn. Bijvoorbeeld elke dag van 12 tot 4, het lijkt me heerlijk, maar daar ga ik nog verder over nadenken 🙂

  Verder herken ik het boekje schrijven over alleen je huis.Ik heb laatst ook alle laatste pagina's van mijn oude dagboek gevuld met alle huis gerelateerde dingen, heerlijk! één plek waar alles in staat, dingen die ik wil meenemen uit mijn oude huis, of dingen die ik juist wil laten staan, dingen die ik mag kopen, de indeling, heerlijk <3

 • Reply
  Sher
  06/01/2016 at 12:02

  Mooie voornemens, Sas! Mijn voornemen voor dit jaar is ook om afstand te doen van producten waar proefdieren voor zijn gebruikt!

 • Reply
  Daniëlle
  06/01/2016 at 11:58

  Goede doelen! Ik wil ook meer proefdiervrije dingen gaan aanschaffen. Voorheen kocht ik eigenlijk dingen zonder er bij na te denken. En minder online zijn vind ik ook een goeie! Ik ga eens kijken naar die app 😉

 • Reply
  Sytse
  06/01/2016 at 11:51

  Goede voornemens!! Meer voor jezelf kiezen is sowieso heel fijn!

 • Reply
  Inge
  06/01/2016 at 11:48

  Mooie lijst en ook heel herkenbaar. Ik zou hem (op een paar dingen na) zo geschreven kunnen hebben. Ik hoop dat het gaat lukken en jullie eindelijk jullie eigen huisje mogen hebben! 🙂

 • Reply
  Michelle
  06/01/2016 at 11:35

  Mooie doelen om (weer) mee bezig gaan het aankomende jaar. Hopelijk kan je aan het einde van het jaar tevreden op ze terug kijken in jullie nieuwe huisje! Mijn doelen voor dit jaar zijn: rust blijven nemen, beter met mijn hypermobiliteit leren omgaan, op mijn gezonde gewicht komen en hopelijk mogen wij dit jaar dan wel in verwachting raken. Natuurlijk zou ik graag meer (kleine) veranderingen zien, maar uit ervaring weet ik inmiddels dat het niet altijd haalbaar is en dat ik het eigenlijk per dag moet bekijken.

 • Reply
  Jessica
  06/01/2016 at 11:22

  Dat zijn mooie voornemens voor 2016.
  Voor proefdiervrije merken kijk ik vooral bij naoki.nl . Zij houdt ook alles bij omtrent merken en of deze proefdiervrij blijven of weer van de lijst afgaan.
  Omschakelen is best lastig. Ik heb niet alles weggegooid en opnieuw gekocht. Tot nu toe nog lang niet alles opgemaakt en overgeschakeld, maar dat komt wel.
  Hopelijk vinden jullie snel het droomhuis waar jullie naar op zoek zijn!

 • Reply
  Heleen Schrijvershof
  06/01/2016 at 10:52

  Leuk om te zien zeg! Een abonnement op Blijdorp is zo leuk! Ik ga bijna elke week wel een keer met m’n zoontje van 3.

 • Reply
  Nesrin
  06/01/2016 at 10:46

  Ik hoop dat jullie een nieuwe huis zullen kopen in 2016! Je hebt mooie doelen voor 2016, je denkt goed aan jezelf en is meer dan verstandig.

 • Reply
  Annouska
  06/01/2016 at 10:42

  Weg controle freak had ook wel in mijn lijstje kunnen staan. Ik ben zo bezig met alles te controleren en zo te laten lopen dat ik mij er in kan vinden, dat ik soms geen energie overhou voor andere dingen.

  Mooi lijstje waar je heel veel uit 2016 kan halen als ik het zo lees. Succes 😉

 • Reply
  Wanda
  06/01/2016 at 10:41

  Hopelijk is er snel die ene koper voor jullie eigen woning en vinden jullie daarna ook snel jullie nieuwe droomhuis! Ik heb me ook voorgenomen om vaker offline te zijn, me minder laten leiden door hetgeen er in social media gebeurd, en gewoon op een andere manier mijn ontspanning opzoeken.

 • Reply
  Charelle
  06/01/2016 at 10:33

  Mooie voornemens Sas! Ik ben sinds een paar maanden ook proefdiervrij bezig, maar ik vind het soms nog knap lastig om een goede vervanger van producten te vinden! Maar het lukt al steeds beter. (:

 • Reply
  Jenn
  06/01/2016 at 10:30

  Mooie doelen, en zeker haalbaar! Veel succes!

 • Reply
  Ellis
  06/01/2016 at 10:04

  Keileuk een dierentuin abonnement!

 • Reply
  Amy
  06/01/2016 at 09:16

  Wat een prachtige doelen heb je geformuleerd voor dit jaar, super inspirerend! Je bent goed bezig ze te realiseren 🙂 Ik hoop voor komend jaar dat jullie je huis verkopen en een nieuw fijn plekje vinden.. Succes!

 • Reply
  Anna
  06/01/2016 at 09:13

  Heerlijke doelen! Dat moet een fijn jaar worden. Aan rust moet ik ook eens wat meer toekomen, 2015 was nogal een heftig jaar – ben er nog altijd niet van bijgekomen. Happy 2016! 🙂

 • Reply
  Bianca Schrijft
  06/01/2016 at 09:13

  Genoeg goede voornemens. Het is bizar hoe vaak je leest dat 2015 een stress jaar is geweest. Lekker voor jezelf kiezen, eigen dingen doen en veel van je voornemens overlappen elkaar eigenlijk. Meer rust nemen kan door meer nee zeggen, heb je meer tijd om te sporten, ben je daardoor weer minder online, etc. Groot gelijk heb je.

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  06/01/2016 at 09:09

  Hele goede doelen voor 2016! En, bij ‘bye bye bye’ denk ik absoluut, altijd, nog steeds aan N.sync haha!

 • Reply
  Deisy
  06/01/2016 at 08:45

  Ooh Sas, wat een inspirerend artikel is dit met heel veel mooie doelen. Ik hoop dan ook echt voor jullie dat jullie volgend jaar in jullie droomhuisje zitten en je met een fijn gevoel terug kijkt naar 2016, maar ik denk dat dit wel helemaal goed gaat komen 😉

 • Reply
  jackie
  06/01/2016 at 08:44

  Dit is allemaal toch best te doen…
  Een nieuw huis, zeker alles opschrijven wat je bedenkt…
  Op dit moment heb ik ook zo’n soort boekje omdat ik binnen alles compleet wil omgooien maak ik collage’s en schrijf ik alles op (nu nog een complete chaos qua gedachten)
  Minder online, sinds mijn blog stop ben ik onbewust minder online gegaan en dat bevalt me goed zeker als ik thuis ben

 • Reply
  Renske
  06/01/2016 at 08:36

  Ik hoop met jullie mee op een nieuw huis! Eigenlijk herken ik mij wel in veel dingen die jij wilt doen, anders wilt aanpakken en wat je wilt voortzetten. Zo moet ik ook echt vaker prioriteiten stellen, meer rust pakken én de control freak in mij proberen af te schudden. Een moeilijke taak, haha. En natuurlijk hoop ik ook dat mijn vriend en ik in 2016 weer samenwonen! 🙂

 • Reply
  Melle
  06/01/2016 at 08:12

  Wauw, dat is niet mis! Een hele lijst. Wat leuk! En yeeheees, dat huis gaat er komen hoor! Dat MOET gewoon 🙂

 • Reply
  Marion
  06/01/2016 at 08:12

  Mooi dat je ook dierproefvrije producten gebruikt. Tegenwoordig is het ook heel erg goed te doen vind ik. Minder online is één die ook op mijn lijstje staat en dat bevalt de eerste week prima. Op naar dat nieuwe huis!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png