2016: plannen en ideeën voor Iliveformydreams

Het jaar 2016 is alweer een aantal dagen van start gegaan, zo begint ook morgen weer het ‘normale’ leven. Vandaag nog even een dagje vakantie, waarvan ik zeker ga genieten. (Oh en vanavond ook het eerste open huis avond in 2016! Erg benieuwd of er kijkers op af komen) Het leek me fijn mijn blog plannen voor dit jaar op een rijtje te zetten. Niet om me er geheel aan te houden, ik wil immers minder plannen. Maar meer als geheugen steuntje, voor dingen die ik wat meer of anders wil doen met mijn blog.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


En nee, ik wil geen x aantal volgers binnen een jaar of meer artikelen schrijven per week. In die trant wil ik gewoon doorgaan hoe het nu gaat. Die volgers komen vanzelf wel (en blijven tot nu toe alleen maar stijgen) en de artikel frequentie vind ik ook prima, als het mij uitkomt.

Foto overzichtjes

Mijn Lijstje van 5 post komt te vervallen (niet geheel, misschien dat hij ooit nog eens verschijnt) en heb ik ingeruild voor Life as Sas, waarvan de eerste post gisteren verscheen. Dit omdat ik uitgebreider mijn weken met jullie wil delen. Om wat inhouderlijk en met meer foto’s te vertellen wat ik heb meegemaakt. Deze zal altijd op Zondag online komen, echter alleen als ik die week iets te delen heb. Het is dus geen standaard post die elke week verschijnt.

Inhoudelijke artikelen

Wat ik al eerder aangaf, ik wil de inhoud van mijn blog artikelen behouden. In 2015 ben ik al persoonlijker gaan schrijven en heb hier hele fijne reacties en complimenten op gekregen. Super fijn, ook om ze te schrijven. Ik blog bewust maar vind het toch tof om op mijn persoonlijke alles en nog wat blog, toch persoonlijke stukjes te delen.

Minder verandering van layout

Haha ja je hoort het goed, en dat voor iemand die net haar layout weer veranderd heeft haha. Ik wil graag deze layout zo lang mogelijk behouden. Er is een periode geweest dat ik telkens niet tevreden was en om de haverklap mijn site veranderde. Nu ben ik erg tevreden met deze layout, het lettertype en mijn custom made logo. *hartjes* Ik zal vast nog wel eens van layout veranderen, maar wil dit minder vaak doen.

Samenwerkingen

In 2015 ben ik hier al heel bewust mee omgegaan en dit wil ik zeker door gaan zetten dit jaar. Ik selecteer selectief welke bedrijven bij mij en mijn blog passen en heb zeker voorwaarden die ik stel aan een samenwerking. Ik hoop wat meer unieke samenwerkingen aan te gaan en hierdoor ook jullie een review te geven van bepaalde producten en/of diensten.

Winacties organiseren

Pas sinds een tijdje ben ik actief met winacties op mijn blog. Zo kon je vorig jaar o.a. deze winacties voorbij. Ook maakte ik heel wat mensen blij met kaartjes, kleine pakketjes en dit heeft gezorgd dat ik zeker vaker zoiets wil doen. De lieve en enthousiaste reacties maken dit echt zo leuk!

Meer reviews

En dat bedoel ik niet in de trant van samenwerkingen. Ik wil meer boeken recensies, spullen die ik aanschaf wat ik er nou écht van vind en winkels/eettentjes en dergelijke reviewen. Gewoon om wat meer mijn mening te delen en goede tips uit te wisselen.

Grote schoonmaak

Ik wil mijn oude blogjes weer eens gaan opschonen en weggooien. Even alles uit gaan zoeken wat wel en niet relevant is om te houden. Er staan nu ruim 1600 artikelen op mijn blog. Tevens wil ik gaan kijken bij welke blogjes niet meer goed werken. Denk aan foto’s die een error geven of linken die niet meer relevant zijn. Een hoop werk maar ik wil dit komend jaar zeker gaan doen.

Nieuwe blogs ontdekken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ontdek eigenlijk maar weinig nieuwe blogs. Mijn standaard lijstje is eigenlijk waar ik altijd langs ga. Voor aankomend jaar zal ik graag nieuwe, mooie en vooral inspirerende blogs aan mijn feed willen toevoegen.

En hebben jullie nog blogplannen voor 2016?

About the Author

65 Comments

zwartraafje

Van lay-out wisselen doe ik eigenlijk niet. Nu ja, niet meer. Het duurde eventjes voor ik deze tegenkwam, maar zodra die online is gegaan ben ik super gelukkig mee. Hij lijkt echt perfect bij me te passen. Natuurlijk zijn er nog wel wat andere zaken die ik achter de schermen zou kunnen aanpassen maar … tja, eigenlijk kruipt de meeste tijd in het bloggen zelf. Het opzoeken van gegevens en voorbereiden van een blogpost én uiteraard ook het langsgaan bij andere collega-bloggers en hun blogposts lezen. Ik hoop hier in 2016 nog heel veel leuke artikels te ontdekken. xxx

Reply
Renske

Mooie plannen heb je! Vooral jouw plan om blogjes uit te zoeken is een goede. Toen ik overstapte naar een eigen domein, zijn veel foto’s bij de verkeerde artikele terecht gekomen. Gelukkig had ik toen nog niet een hele berg aan artikelen online staan, maar ik wil zeker alle artikelen nalopen dit jaar. En natuurlijk alle linkjes in artikelen, haha.

Ik ben trouwens benieuwd hoe de open avond is gegaan! 🙂

Reply
SAS

Succes met het nalopen!

Thanks for asking. We hadden erg enthousiaste kijkers, nu afwachten of er daadwerkelijk wat uit gaat komen…

Reply
Daniëlle

Wat een mooie doelen! Ik heb sinds een week mijn eigen domein, voorheen altijd op Blogger, maar nu ben ik over op WordPress en heb ik dus eindelijk die .nl achter mijn naam staan. Mijn doel is vooral om te blijven bloggen, maar ook om dit een beetje goed aan te pakken Ik wil schrijven over wat ik leuk vindt, maar me niet verplicht te hoeven voelen over de frequentie van artikelen. Ik plaats voornamelijk boekenrecensies, maar daarnaast vind ik het ook leuk om persoonlijke artikelen te delen. Het is voor mij dus nog een beetje zoeken! Daarnaast wil ik ook nieuwe blogs ontdekken, want ik blijf al jaren bij dezelfde hangen 🙂 En daar is niets mis mee, maar soms heb je een frisse wind nodig.

Reply
Billy

op bloggebied heb ik niet direct plannen, nee
Af en toe eens opruiming houden, dat wel. Als er geen interactie meer is met bepaalde bloggers schrap ik. En nieuwe blogjes toevoegen die wel houden van die interactie.
Ik ben benieuwd naar je plannen, Saskia!

Reply
Diana

Mooie voornemens. Hopelijk veranderd je inderdaad minder vaak van lay-outs. Vind de huidige wel erg leuk.

Reply
Miriam

Leuk om te lezen, heel wat plannen! Succes =) Ik wil dit jaar een eigen .nl en het is maar goed dat ik hier nog een heel jaar voor heb want ik snap er nog niet veel van haha.

Reply
Nicole

Wat je schrijft onder meer reviews en grote schoonmaak.. Dat wil ik ook gaan doen.
Deed dat vaak al met kleding van Fay, maar wil het nu ook doen met haar speelgoed, dingen die ik zelf koop voor mezelf (al is dat niet veel) en uitjes/restaurants!

Reply
Madeleine

Wat een heerlijk artikel 🙂 Precies Sassie. Ben benieuwd hoelang je het volhoudt om niet aan je lay-out te werken 😉 Ik vind dat juist zo leuk aan je blog! Telkens weer anders, maar precies zoals je bent 🙂

Reply
Saskia

Wat een mooie voornemens. Afgelopen jaar heb ik je blog zien groeien en ik lees je blog met steeds meer plezier. Goed bezig dus.

Voor mezelf wil ik graag meer lezers en reacties. Het regelmatig online zetten van blogjes lukt me nog niet altijd omdat ik wel in een blog flow moet zitten. Ik vind het nog vaak dat ik het over niets heb, terwijl ik dat bij anderen zo leuk vind om te lezen.

Daarnaast vraag ik me regelmatig af om mijn blog echt leuk is om te lezen of dat ik reacties krijg omdat de blogger ook een reactie van mij wil op zijn/haar blog.

Nog veel onzekerheden dus. En daar hoop ik wel vanaf te komen. Maar voor nu eerst: een mooie layout vinden waar mijn foto’s het wel op doen!

Reply
De Dotties

Mooie voornemens voor je blog! Ik vind de layout die je nu hebt trouwens erg mooi en vind ook niet dat je hem snel moet gaan veranderen. Ook kijk ik uit naar de meerdere reviews!

Reply
Wanda

Minder van layout veranderen… tja, op de een of andere manier geloof ik dat nog niet zo! Maar mij stoort het totaal niet hoor, dus doe gewoon lekker wat je wilt doen! Ik ben ook nog op zoek naar een nieuwe layout maar kan het nog niet vinden. Als je nog tips hebt? Ik zoek iets wat vrij simpel oogt en ook vrij simpel in gebruik is…
Mijn blogplannen? Nou, ook wat meer persoonlijker gaan bloggen en verder gewoon zo doorgaan zoals ik nu ook doe met mijn blog.

Reply
SAS

Ik heb de huidige van lightmorango.com, gekocht!
De meeste gratis (mijn vorige layout bijvoorbeeld) haal ik van wordpress.org/themes/..
Succes met het vinden van een passende layout!

Reply
Wilmaaa

Mooie plannen! Je layout vind in erg mooi, dus lekker zo laten 🙂 Ik zou ook wel graag een nieuw layout willen, maar dan moet ik nog even doorbloggen 🙂

Reply
debby

Haha minder je lay-out veranderen, ik vind dat juist helemaal niet storend en juist wel leuk. Samenwerkingen met bedrijven ben ik zelf erg selectief in.

Reply
Jenzll

Ik vind het persoonlijk heel erg leuk om mijn lay-out te veranderen trouwens, echt zo’n fijn gevoel om je blog ‘eigen’ te maken! Mijn handen beginnen alweer te jeuken bij het woord opruiming haha, ik ben echt een opschoner wat dat betreft ookal blog ik nog niet zoveel ik wil wel veel nuttige artikels houden en van die frutseltjes eruit halen.

Reply
Linda

Ah, fijne en haalbare (!) doelen. Vooral dat haalbare is ook zo belangrijk 🙂
Ik heb al een nieuwe lay-out dus ik ben blij. Verder weet ik het niet zo goed haha, proberen veel te bloggen ook al heb ik het druk (in de vakantie kwamen er ineens véél meer artikelen online haha, want: tijd, zin en inspiratie) en ehm… ook een winactie organiseren ^^ Dat lijkt me tof. Ik weet alleen nooit iets om te verloten haha!

Reply
Sanne

Mooie blogplannen, vooral dat van layout veranderen. Ik verander ook niet meer . 🙂 Wow dat word een super grote schoonmaak. Ik ben benieuwd hoe je dat gaat aanpakken. Euhm over mijn plannen, misschien wat vaker bloggen, net zoals jij nieuwe blogs leren kennen.

Reply
Jeanine

Jeej heel leuk! Lijkt me inderdaad super veel werk om alles op te schonen. Wat een artikels heb jij al online staan zeg. Natuurlijk blijf ik je volgen 🙂

Reply
Carly Simon

Mooie en realistische doelen! Ik denk dat je altijd aan je blog moet werken, niet alleen je posts maar alles. Je groeit en je blog groeit dan mee. Niet op de eerste plaatst in de zin van groter worden.

Ik ben pas net weer begonnen met bloggen en ookal heb ik nog heel weinig lezers doe ik het toch vooral voor mezelf. Ik vind het heerlijk om alles van mij af te schrijven en met mjhn blog bezig te zijn.
Ik wil nog een lay-out die echt bij mij past en naar mij zin is. En meer loslaten dat er wel eens bekende mijn blog kunnen lezen, ookal gaat het veel over mijn leven als vrijgezel.

Reply
Els

Wat een lijstje 🙂 . Mooie doelen hoor. Het is fijn om even dezelfde layout te hebben, dat geeft denk ik voor jezelf heel veel rust. Deze ziet er trouwens mooi uit 🙂 . Ik kijk uit naar je nieuwe artikelen 🙂 .

Zelf heb ik weinig plannen. Eigenlijk gewoon verder gaan als nu. Ik hoop ook nog te groeien in bezoekers!

Reply
Kimberley

Helemaal goed! Ik ben het er ook mee eens om niet teveel te zeggen dat je meer gaat bloggen of regelmatiger of wat dan ook. Ik heb het afgelopen jaar echt gemerkt dat ik daar niet altijd helemaal goed voor ben, haha. Gewoon bloggen hoe wij het willen, veel fijner. En nieuwe blogs ontdekken lijkt me echt heel leuk! Let’s go 2016!

Reply
Vivian

Klinkt goed! Ik wil eigenlijk gewoon vooral genieten van het bloggen en af en toe wat meer loslaten, minder het gevoel hebben dat het ”moet” en een wat meer persoonlijke en meer lifestyle-twist aan geven.

Reply
annouska

Ik herken dat laatste puntje best wel. Maar toevallig heb ik dit weekend tijd besteed aan het leren kennen van nieuwe blogjes en dat leverde meteen ook weer nieuwe volgers op. Altijd leuk!

Ik vind dat je weinig hoeft te veranderen hoor aan je blog, ik volg je al jaren en blijf je super tof vinden om te volgen. 😀

Reply
Anne

Zeker supermooie plannen! Bloggen doe je uiteindelijk toch voor jezelf, en een x aantal volgers is niet waar het bij bloggen uiteindelijk om draait. Het ziet er hier super uit, en jij doet het ook super.
Ga vooral zo door, want een nieuw artikel van jou is iedere keer weer feest.

Reply
Rosanne

Mooie plannen voor het komende jaar!
Ik ben vooral benieuwd naar je persoonlijke artikelen. Deze vind ik over het algemeen het leukst om te lezen.

Reply
Nesrin

Mooie lijst Sas maar punt nummer 3 was best schokken, dikke knipoog hoor. Je bent en blijft (dit laatste geloof ik echt) een leuke blogger die altijd dicht bij zichzelf blijft staan.

Reply
Marion

Hele mooie plannen, zelf wil ik regelmatiger bloggen en vooral genieten van het bloggen. Helaas kan ik de komende weken eventjes niet bloggen zoals ik zou willen omdat alles een beetje overhoop ligt door het verhuizen. Maar als dat achter de rug is wil ik meer rust op mijn blog creëren en betere foto’s/artikelen maken. Heb in ieder geval super veel zin om volop met mijn blogje aan de slag te gaan!

Reply
Bente

Leuk lijstje Sas! Ik ga gewoon lekker door met bloggen zoals ik nu ook doe, lekker op het gemakje!

Reply
Astrid

Hey Sas,

Dat zijn hele mooie doelen! Meer reviewen staat bij mij ook hoog op het lijstje, meer inhoudelijke artikelen, en ook blog onderhoud hehe.

Ga zo door!

Liefs!

Reply
Darina

Mooi lijstje! Het is goed om je artikelen te updaten! Mijn blog is nog jong dus ben nog lezers/volgers aan het vergaren en meer te leren over SEO.
Ik vind je layout heel mooi. Een goed blogjaar gewenst!

Reply
Anneleen

Is een mooi lijstje geworden! 🙂 Ik vind de nieuwe rubriek Life as Sas erg leuk om te lezen! Ik wens je heel veel blogplezier toe in 2016!

Reply
Kimmetjekims

Wat een mooi lijstje, als je deze punten allemaal nastreeft ga je nog meer groeien in 2016. Zelf heb ik mijn blog nog maar 3 maanden, het gaat nu al goed en ik vind het super leuk om te doen. Je bent super goed bezig, ga zo door!

Reply
Lies

Ik ben nog maar in 2015 gestart met mijn blog dus vorig jaar was het vooral wat uitzoeken. Dit jaar wil ik vooral wat regelmatiger bloggen en wat extra lezers zijn natuurlijk altijd welkom. Maar ik wil het wel vooral voor mezelf blijven doen.

Reply
Maria

Mooie doelen! Ik zou ook graag winacties organiseren maar dat zie ik later wel weer. Je lay-out is gewoon heel erg mooi!!!!!

Reply
Michelle

Mooie doelen heb je voor jezelf gezet! Voor 2016 wil ik eigenlijk hetzelfde als voor 2015, plezier hebben in het bloggen en leuke nieuwe blogs ontdekken. Wel heb ik heel wat inspiratie voor nieuwe artikelen en reeksen, maar dat komt vanzelf wel.

Reply
Veerlez

Ik denk dat ik alle doelen wel kan overnemen, behalve het tevaak van layout veranderen. Ik heb momenteel denk ik alweer ruim een jaar hetzelfde. Ik ben er gewoon nog heel erg tevreden mee. Soms verander ik kleine dingetjes. Ik vind het alleen zo een gedoe dat alles dan eigenlijk mee zou moeten veranderen. De huisstijl, de afbeeldingen. Dus daarom wissel ik het liefst zo min mogelijk 😉

Maar verder zijn het hele mooie doelen, vooral je persoonlijke inslag vind ik erg fijn, dat merk je ook in je reacties denk ik wel 🙂

Reply
jackie

mooie plannen…
vooral doorgaan zoals jij het wilt…
Ik wil nog even blijven bloggen zoals nu, wanneer het mij uitkomt over gewoon de dingen die mij boeien op dat moment…
Boeken wil ik ook weer gaan doen, maar weet nog niet precies hoe iig anders dan eerst..

Reply
My cup of Latte

Dat zijn mooie plannen 🙂 Leuk dat je persoonlijker bent gaan bloggen en dit doorzet. Dat maakt juist iets eigens aan een blog. Veel blogplezier!

Reply
Esther - simpelleven.nl

Klinkt goed! En inspirerend! Ik kijk eigenlijk helemaal nooit op zo’n manier naar m’n blog, misschien ga ik dat wel een keer doen! Ik ben in ieder geval persoonlijker gaan schrijven de laatste maanden en dat bevalt me goed!

Reply
Joyce

Mooie en haalbare doelen! Vooral het reviewen van eettentjes e.d. lijkt me erg leuk en ga ik zelf ook eens wat vaker doen!

Reply
Tamarah

Lijken mij mooie doelen! Die van mij post ik morgen op mijn blog, maar ze zijn niet zo spannend. Het minder vaak veranderen van layout klinkt erg bekend haha.

Reply
Simone

Wat een leuke nieuwe plannen voor je blog! Slim om zo even voor jezelf op te sommen wat je wilt.
Ik heb niet echt veel blog plannen. Eigenlijk wil ik zo doorgaan zoals ik dat nu doe. Dat bevalt me prima 🙂

Reply
Puck

Genoeg te doen zie ik! Mijn blogvoornemen is vooral proberen iets meer te bloggen. Ik vind er zo weinig tijd voor…

Reply
Kelly

Wat een mooie doelen! Je layout veranderen is natuurlijk altijd heel erg leuk, maar soms is het wel lastig dat mensen niet een bepaald beeld bij je blog hebben en daarom terugkomen! Deze layout vind ik heel erg fijn! Ik ben benieuwd naar al je leuke artikelen voor 2016! Ik kom graag terug!

Reply
Noelle

Leuk plannen, en ik denk dat die volgers inderdaad wel zullen blijven komen voor jou! Ik heb wel blogplannen, sowieso met mijn eigen blog, 3-4 keer per week blijven schrijven en alleen over de dingen die ik echt leuk vind, dat werkt toch het beste. Verder schrijf ik nog voor een andere blog over Amerika en ga ik begin dit jaar nóg een blog beginnen. Maar dat is weer een hele andere richting.

Reply
Olga

Ik wil meer schrijven, maar wel over dingen die leuk zijn. En niet met de massa mee willen gaan en dus niet te erg van mijn onderwerpen af willen wijken. Ik ben al heel blij met mijn nieuwe lay-out, dus met het bloggen komt het dan ook helemaal goed. En ik wil weer meer reageren. Want een reactie krijgen vind ik zelf ook heel leuk. Daar moet wel iets tegenover staan vind ik.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *