Recensie: Meisje vermist van Tess Gerritsen

Ik kreeg voor kerst heel wat fijne boeken waaronder 2 boeken van Tess Gerritsen. In 2 dagen las ik Meisje vermist uit, een oude boek van haar dat nu vertaald is. Het laatste boek wat ik las in 2015.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Tess Gerritsen is inmiddels al jaren een thrillerauteur van wereldfaam. Haar thrillers over het duo Jane Rizzoli en Maura Isles zijn bestsellers en de televisieserie Rizzoli & Isles is veelbekeken. Maar ook in Gerritsens vroege thrillers zie je haar kwaliteiten al als auteur van spannende verhalen. Meisje vermist, oorspronkelijk verschenen in 1994 is nu voor het eerst vertaald in het Nederlands.

Waar gaat het boek over

Hoofdpersoon Kat Novak is patholoog-anatoom (Rizzoli & Isles waren in die tijd nog niet ten tonele verschenen) en een vrouw die met scherpe teksten haar mannetje kan staan. Kat moet in twee dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste oog niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoed dat er meer aan de hand is. Maar telkens als ze haar baas en andere invloedrijke mensen ervan probeert te overtuigen dat er gevaar dreigt voor een grotere groep mensen, wordt ze niet serieus genomen en zelfs misleid. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem te gaan uitzoeken.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat vond ik van het boek?

Ik vond het verfrissend iets anders te lezen dan de Rizzoli versie die als een rode draad door de boeken van Tess (ja ik mag haar Tess noemen 😉 ) heen loopt. Je merkt wel dat het een oud boek van haar is qua schrijfstijl. Het is een vermakelijk boek om te lezen maar niet meer dan dat. De hoofdpersonen worden goed omschreven en je hebt zeker een goed beeld bij Kat en de rijke man wiens stiefdochter vermist is. Ook komt Kat haar ex man er een aantal keren in voor, maar hun voorgeschiedenis is niet duidelijk, iets wat maakt dat de diepgang in het boek niet geheel tot zijn recht komt.

Het boek is wel goed uitgewerkt qua verhaallijn en dat maakt dat je iedere bladzijde wilt omslaan. Want wat is er nou eigenlijk gebeurd? Het einde is wel weer erg verrassend maar had van mij wat langer gemogen. Het is vlot weg te lezen, ik deed er 2 dagen over en was toch wel nieuwsgierig waar het verhaal naar toe zou gaan. Echter, een echt spannende thriller zou ik het niet noemen. Eerder een spannend verhaal met een vleugje romantiek. Er komen geen medische termen in het boek voor, wat in de andere boeken van haar zo kenmerkend is. Voor iemand die houdt van de meest gruwelijke boeken is dit een ‘soft’ spannend verhaal, maar daardoor zeker niet minder vermakelijk.

Rating: ★★★

21 reacties op “Recensie: Meisje vermist van Tess Gerritsen

 1. Ik ben fan van de serie, maar heb nog maar één boek gelezen en dat vond ik niet zo goed. Meestal is het omgekeerd, en is het boek beter. Maar ik zou beter nog een paar boeken van Tess ( 😉 ) lezen.

 2. Klinkt als een leuk boek! Heb eigenlijk nog nooit van dit boek of deze schrijver gehoord, word denk ik tijd dat ik ’t ga lezen. Ik hou van dit soort boeken, haha! 🙂

  1. Dat mag 😉

   Dankjewel voor je lieve compliment. Ben ook zeker de laatste weken meer bezig met de compositie en kwaliteit van mijn foto’s bij artikelen. Leuk dus dat het zichtbaar is en wordt opgemerkt.

 3. Dit klinkt goed. Ik heb vroeger veel boeken van Tess gelezen (ik mag haar ook zo noemen 😉 ). Ik vond sommige boeken te gruwelijk. Dus misschien is dit juist wat ik zoek!

  1. haha ik was ook niet al te enthousiast over het boek, terwijl er genoeg boeken van haar zijn die wél erg spannend en goed geschreven zijn.

 4. Ik vind de boeken van Tess Gerritsen echt geweldig. Lees er nu ook een, Speel met vuur. Deze heb ik nog niet gelezen!

 5. Ik heb vroeger wel eens een boek van Tess gelezen, maar vond het toen niet helemaal mijn ding. Misschien toch weer eens een kans geven, want dit klinkt wel interessant.

  1. Ligt er ook maar net aan welk boek je van haar lees (vind ik) Sommige zijn wat minder, andere zijn weer erg goed en spannend qua verhaallijn.

 6. Ook ik heb nog geen boeken van deze schrijfster gelezen. Misschien maar eens een keertje doen, binnenkort.

 7. Ik heb nog nooit een boek van Tess gelezen maar dat staat wel heel hoog op mijn lijstje, lijken me echt super spannende boeken. Zoals Debby ook al zei 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *