5 lessen uit 2015 die ik meeneem naar 2016

December 27, 2015

2015 is een veelbewogen jaar geweest. Vele mooie momenten maar ook zeker momenten van stress. In dit jaar heb ik heel wat dingen geleerd en ik wil er 5 hiervan met jullie delen. Omdat iedereen leer en groei momentjes moet hebben en omdat deze dingen zeker invloed gaan hebben op 2016 voor mij.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Geduld is een schone zaak

Eentje die ik heb geleerd aan het einde van September. Ons huisje kwam in de verkoop en nu is het wachten. En nog meer wachten. Voor iemand die ongeduldig is en alles wil inplannen is dit echt een ramp! Ik wil het verkocht hebben, zodat we een stap verder kunnen gaan. Alle huizen die aan je neus voorbij gaan op Funda is toch wel zuur. Wij denken maar zo: Ons toekomstige huis staat blijkbaar nog niet op de markt. Alles wat gebeurd heeft een reden. Zo ook dit.

Kies voor jezelf

Voor mezelf kiezen is iets wat ik dit jaar vaker heb gedaan. Hoewel het soms lastig is op dingen nee te zeggen (ook omdat ze af en toe te leuk zijn) ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Soms wil ik geen vol geplande weken hebben, ook al zijn het leuke uitjes met vriendinnen. Soms wil ik teveel op werk maar laat ik toch wat interne vacatures of dergelijke liggen. Omdat het niet haalbaar is en er meer is in het leven dan alleen werk. Deze kerstvakantie heb ik zeker voor mezelf gekozen door weinig in te plannen en vooral veel te genieten. Want daar gaat het leven om.

Koester de kleine dingen

Andere hebben het misschien beter, maar er is zeker iemand die zou willen hebben wat jij hebt. Ik ben elke dag dankbaar voor alle mooie dingen, mensen en gebeurtenissen om me heen. Ik heb het goed, heb lieve mensen om me heen en voel me gezegend met alle kleine dingen die een dag brengt. Dit maakt dat ik minder mezelf met anderen vergelijk en me focus op mezelf.

Alles komt uiteindelijk goed, soms op een andere manier dan je dacht

Jaren van stress achter de rug door de vele baanwisselingen en onzekerheid. Gelukkig is het allemaal uiteindelijk goed gekomen en ben ik nooit werkloos geweest in al die jaren. Dit jaar heb ik eindelijk mijn vaste contract getekend. Dus uiteindelijk komt alles goed. Ik heb nu een werkgever waar ik volledig achter sta en het super naar mijn zin heb. Er zijn doorgroei mogelijkheden en heb vorige week een interne sollicitatie gestuurd.

Never stop dreaming

Dromen komen uit. begin 2015 deed ik mee met twintiger aan het woord. Een super leuke rubriek van Amy. Ik beschreef daarin mijn dromen. Over het feit dat ik mijn droombaan heb gevonden en als droom een vast contract en een nieuw huis zou willen. De ene is al gerealiseerd de andere is in beweging gezet. Dankbaar dat deze dromen toch maar mooi zijn uitgekomen. En dankbaar dat ik nog steeds verder mag dromen.

Welke les van 2015 neem jij mee naar volgend jaar?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

36 comments

 • Nicky

  04/01/2016 at 21:58

  De beste wensen voor 2016! En wat een wijze lessen! Ik moet hoognodig wat meer genieten. Ook als ik het druk heb!

 • Tamarah

  04/01/2016 at 11:11

  Mooie lessen heb je geleerd, deze kan je weer meenemen naar dit jaar en jezelf er af en toe aan herinneren. En weer een nieuw jaar waarin je weer kansen hebt om nieuwe lessen te leren.

 • Marcella

  31/12/2015 at 15:53

  Mooie lessen neem je mee! Ik probeer ook beter te passen op wat ik wil, en goed voor me is. Blijft nog wel eens lastig, dus ik blijf er op focussen in 2016! Hopelijk is jullie huis straks vlot verkocht!

 • Diana

  31/12/2015 at 01:42

  Mooie post Sas, Alle 5 de lessen zijn heel waardevol. Dankbaarheid blijf ik ook meenemen. En Alles komt uiteindelijk goed.
  Vertrouwen blijven hebben, nooit opgeven, Blijf in jezelf en dat wat je echt wil geloven. En als laatste wil ik iedereen meegeven.
  Volg je hart!
  Groetjes van Diana

 • Lies

  30/12/2015 at 11:56

  Mooi en vooral heel herkenbaar. Bedankt om me er aan te herinneren hoe belangrijk die kleine dingen zijn.

 • Morgaine

  30/12/2015 at 10:38

  Vertrouwen, neem ik opnieuw mee naar het volgende jaar, en verder is het zo’n rustig jaar geweest eigenlijk, dat ik het niet weet, wat voor les ik mee zal mee nemen, misschien zie ik het nog niet, ook dat is mogelijk natuurlijk, hahaha Toch wel mijn ding, dat ik pas achteraf de les zie eventueel ;-)

  Vooral voor mijzelf opkomen wanneer echt nodig en dat ook eerder doen is dan wel een lesje geweest. Loslaten, opnieuw, lessen die ik al eerder heb gehad en lijken te herhalen op verschillende fronten. En net als jij dankbaar zijn voor de kleinste dingen in het leven.

  X

 • jeapiebel

  29/12/2015 at 20:51

  Mooie blogpost is dit. Ik denk kies voor jezelf en wees dankbaar in alle in je leven ook de kleine dingen. Niet vergelijken met anderen kan heel gelukkig maken. Heeft geen zin om druk over te maken over bepaalde dingen al is het makkelijker gezegd dan gedaan. Fijne jaarwisseling binnenkort. 

 • Billy

  29/12/2015 at 17:52

  “Andere hebben het misschien beter, maar er is zeker iemand die zou willen hebben wat jij hebt.”
  Ik vind dit heel mooi gezegd, en dit zouden veel mensen zich beter eens voor ogen houden!
  Mooie levenslessen, Saskia!

 • Sabine

  29/12/2015 at 15:24

  Dat zijn 5 prachtige lessen waarvan ik er een aantal dit jaar zelf ook heb geleerd. Alles gebeurt met een reden, kies voor jezelf, never stop dreaming… ik kan hele blogs voltypen met hoe waar dit is haha :) Ik neem ze dus allemaal mee naar 2016!

 • Madam Elisa

  28/12/2015 at 12:16

  Mooie nieuwe lessen voor 2016. Wat ik mee neem, is ook dat je echt voor jezelf moet kiezen. Dat heb ik dan ook gedaan dit jaar!

 • jackie

  28/12/2015 at 09:54

  mooie lessen, zeker mee nemen naar de volgende jaren…
  Ik sprak op kerstavond een oud werknemer, die spijt had dat hij ontslag had genomen maar ongeduldig was..
  Ik zei hem, het komt altijd goed.. Dat is iets wat ik soms te vaak zeg, maar geloof er wel in…

 • De Dotties

  28/12/2015 at 01:25

  Hele mooie lessen om te onthouden in het nieuwe jaar!

 • Jenn

  27/12/2015 at 21:21

  Heel mooi om daar bij stil te staan!

 • fabian

  27/12/2015 at 20:41

  Je hebt een super mooie lijstje dit jaar gekregen. Zelf herkende ik er ook wel een paar. Ik vond het mooi om te lezen. Hopelijk zet je ze door in 2016

 • Ilona

  27/12/2015 at 20:13

  Leuk artikel! Ik kan me in sommige dingen wel vinden. Ik heb zelf ook moeite om aan mezelf te denken en gewoon nee te kunnen zeggen. Geduld heb ik gelukkig wel genoeg. En geloven dat alles goed komt is soms ook moeilijk voor mij. Liefs ilona

 • Annelies

  27/12/2015 at 19:43

  Dat is een mooi lijstje om in gedachten te houden in 2016!

 • Anita

  27/12/2015 at 18:43

  Wat een prachtige lessen heb je geleerd afgelopen jaar Sas! Vind het vooral mooi dat je voor jezelf hebt gekozen

 • Michelle

  27/12/2015 at 17:00

  Wat een mooie en wijze lessen! Fijne gedachtes om het nieuwe jaar mee in te nemen..

 • Daenelia

  27/12/2015 at 16:08

  Volgens mij ga je ook een leuk 2016 tegemoet, als je deze dingen meeneemt. Loslaten, beseffen dat je niet alles kunt sturen en controleren, dat je best teleurgesteld mag zijn, maar dat dat nooit tot bitterheid moet leiden. Dat het goed is, zoals het is.
  Je hoeft niet stil te staan of te stoppen met dromen, maar een beetje balans en tevredenheid vinden helpt wel vaak. … Ik kan zo van die wenskaarten gaan schrijven :P Of tegeltjes! “Als je stopt met zoeken, dan vind je vaak wat je nodig hebt!”
  Of je doet zo’n chipje aan je sleutelbos, waarmee je met je smartphone je sleutels kunt vinden als je ze weer kwijt bent ;)

 • Esther – simpelleven.nl

  27/12/2015 at 16:04

  Mooi en inspirerend! Vooral het kiezen voor jezelf, komt denk ik omdat ik daar ook veel mee bezig ben geweest het afgelopen jaar ;-)
  Op naar een mooi 2016! Liefs!

 • Tessa | 52druppels.nl

  27/12/2015 at 16:02

  Als je ‘dromen’ voortaan gewoon ‘plannen’ noemt, dan voelen ze alvast wat dichterbij ;-)

  1. SAS

   29/12/2015 at 16:36

   Dat is een hele mooie Tessa!

 • Rosanne

  27/12/2015 at 15:30

  Wat een mooie lessen heb je dit jaar geleerd!
  Voor jezelf kiezen en de kleine dingen koesteren vind ik ook erg belangrijk. Juist de kleine dingen in het leven doen het hem!

 • Vivian

  27/12/2015 at 15:29

  Prachtige inzichten, ik sluit me er ook helemaal bij aan!

 • Deborah

  27/12/2015 at 14:56

  Mooie lessen!!
  Terugkijkend op dit jaar heb ik ook weer mooie dingen mogen meemaken.
  Ik wil proberen lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel op één lijn te blijven. Een les die ik geleerd heb. als deze zaken in balans zijn, dan ben ik dat zelf nl ook.
  Ik wens je nog mooie dagen toe en tot volgend jaar!

 • Miriam

  27/12/2015 at 14:53

  Mooie lessen hoor, vooral de kleine momentjes waarderen…dat wil ik ook blijven doen! :D

 • Zef

  27/12/2015 at 13:53

  goeie tips! Ik herken het willen beheersen van alles in je leven. Dat loslaten kost mij nog best wat moeite. Dat voor jezelf kiezen is ook iets waar ik meer op wil gaan letten volgend jaar. Veel succes met het uitvoeren van deze lessen :)

 • Nesrin

  27/12/2015 at 13:41

  Dit zijn inderdaad fijne lessen. Mooi dat je dit op papier hebt kunnen zetten, het is mij namelijk nog niet gelukt.

 • Wanda

  27/12/2015 at 13:06

  Mooi om voor jezelf even bij stil te staan en eruit te halen wat je als mens alleen nog maar sterker zult gaan maken!

 • Inge

  27/12/2015 at 12:39

  Mooi overzicht zo, fijne dingen heb je op je lijstje staan :)

 • Zo simpel is dan geluk

  27/12/2015 at 11:41

  Dit zijn zeker mooie lessen. Erg mooi geschreven!

 • Melle

  27/12/2015 at 10:36

  Wat een mooie lijst! Echt eentje om trots op te zijn. Ik ben heel benieuwd naar wat volgend jaar je brengt maar daar zullen we hier ongetwijfeld veel van gaan lezen :)

 • Darina

  27/12/2015 at 10:27

  Een heel mooi lijstje. Ik neem ‘kies voor mezelf’ mee naar 2016! Ik wil een aantal doelen gaan bereiken dus ik heb iets meer me-time nodig maar dat komt wel goed :)

 • Amy

  27/12/2015 at 09:11

  Wat een mooie lessen heb je dit jaar geleerd. Ik denk dat uit dit rijtje de ‘kies voor jezelf’ les er eentje is die ik nog moet leren te realiseren. Zat trouwens laatst alle Twintiger aan het woord artikelen terug te lezen… zo mooi!

 • Marion

  27/12/2015 at 08:42

  Mooi om het zo eens op papier te zetten. Ik ben er ook mee bezig, maar het was een bewogen jaar, dus dat neemt flink wat tijd in beslag. Alles wat gebeurt gebeurt met een reden. Absoluut.

 • Charelle

  27/12/2015 at 08:38

  Fijne lessen voor het nieuwe jaar, uiteindelijk komen dingen eigenlijk altijd wel weer goed en soms inderdaad niet op de manier die je in gedachten had, maar dan heeft dat zo moeten zij. (:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *