Jan t/m Dec 2015: Populairste Blogposten

Vorig jaar maakte ik ook al een lijstje met per maand de populairste blogposten en het leek me zeker leuk dit weer te doen. Wat vonden jullie het leukste het afgelopen jaar op iliveformydreams? Hier per maand een overzichtje van de artikelen met de meeste reacties. En met populair bedoel ik met de meeste reacties, niet de meeste views.

Januari: #PlukhetGeluk Project – De Introductie (88 reacties)
Wat super leuk dat mijn eigen projectje in dit lijstje staat. Ik bedacht begin dit jaar het project #PlukHetGeluk, met het oog op ‘Het gras is groener aan de overkant’, waar ik het totaal niet mee eens ben. Wees dankbaar voor wat je wel hebt. Ik maakte een reeks van opdrachten die bloggers mee konden doen op hun blog. Er werd massaal op gereageerd en heb met veel liefde en plezier alle mooie, originele invullingen gelezen. Nogmaals heel erg bedankt voor het succesvol maken van dit project!

Februari: Volgers kopen of verdienen? (88 reacties)
Er kwam mij wat ter oren: bloggers zouden volgers kopen. Say whut?! Kopen? Omdat je dan ‘meer’ volgers hebt. Wat een complete onzin! Gelukkig waren de meeste bloggers het met me eens: volgers moet je verdienen!

Maart: It’s my Birthday! (70 reacties)
Altijd leuk om zoveel leuke felicitaties te krijgen op mijn verjaardag!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpgApril: Omdat je tijd moet maken voor leuke dingen (49 reacties)
Omdat het belangrijk is tijd te máken voor leuke dingen. Dit is zeker iets wat ik echt heb moeten leren. Ik had vaak een stemmetje in mijn hoofd dat andere dingen eerst ‘moeten’ en dat ik dan pas vrije tijd voor mezelf mocht nemen. Zeker iets wat ik dit jaar meer en meer heb toegepast: tijd voor mezelf en dit ook zeker koesteren.

Mei: Verbouwing #4 – Nieuw laminaat door ons gehele huis (60 reacties)
Wij legde door het gehele huis nieuw laminaat! Het resultaat is zo ontzettend mooi en kijk er elke dag met een glimlach naar. Ons huis heeft hierdoor een andere sfeer en karakter gekregen. En, daarnaast ook zeker nog een plus punt voor de verkoop.

Juni: Workout Challenge: De dingen die ik wil bereiken (in 1 maand) & Van die dingen die de kinderen ‘van tegenwoordig’ niet meer herkennen (57 reacties)
Oke, aller eerst de workout challenge. Het is me zeker gelukt maar ik heb het niet vol kunnen houden tot langere tijd. Wel ben ik nog steeds bezig met mijn levensstijl in kleine beetjes aan te passen. Dit was dus zeker een goed opstapje daarvoor. Ik maakte ook een artikel over dingen die kinderen van nu niet meer zouden herkennen. Videobanden, msn en de gulden komen aanbod. Ken jij alle items die ik in het blogje benoem?

Juli: Challenge: Een week offline leven. Hoe is het gegaan? (62 reacties)
Ik ging een week offline. Wat? Ja offline. Geen blog, geen social media. Even helemaal niks. En het was zeker een fijne en productieve week.

Augustus: 10x dingen die ik doe op een vrije dag (66 reacties)
Ik doe veel op een vrije dag. Ik maakte een lijstje van de 10 dingen die ik graag doe op een vrije dag.

September: De reis richting mijn vaste contract… (53 reacties)
Mijn droom kwam uit in 2015: ik mocht eindelijk na al die jaren een vast contract tekenen! Bij een super fijne werkgever. Maar deze weg naar mijn vaste contract ging zeker niet zonder slag of stoot.

Oktober: MOVING ON #2: De foto’s van ons huisje (55 reacties)
In september ging ons huis in de verkoop. We lieten, uiteraard professionele foto’s maken voor op Funda. Hier deel ik er een aantal zodat je kan zien hoe ons mooie huisje eruit ziet. Ik ben er zeker, na jaren van veranderen en verbouwen erg trots op. Nu nog verkopen!

November: Blognormen zijn belachelijk! (65 reacties)
Ik schreef dat ik blognormen belachelijk vind. Iedereen voelt druk, wil elke dag een post online hebben of schrijft volgens een blog niche.

December: Bloggen doe ik in het weekend (57 reacties)
Ik blog bijna altijd in het weekend en plan mijn artikelen in. In dit artikel vertel ik precies hoe ik dit allemaal doe en hoe ik belans hou tussen vrije tijd en artikelen maken.

En wat is jou populairste blogpost van het jaar 2015?

En wat zouden jullie zeker in 2016 willen zien op mijn blog?

29 reacties op “Jan t/m Dec 2015: Populairste Blogposten

 1. Wauw ontzettend leuk overzicht zo en tof om te zien hoeveel respons je krijgt op jou artikelen! Altijd leuk om reacties van lezers te lezen 🙂 .

 2. Fijn om even een overzicht te zien aangezien ik je nog niet zo lang ‘ken’. En ik vind het ook leuk dat je gekeken hebt naar het aantal reacties en niet naar het aantal bezoekers om de ‘populariteit’ te meten, dat zegt vaak meer denk ik.

 3. Wat een leuk en origineel artikel zeg 🙂 Dat vind ik altijd leuk aan je blog. Je bent altijd zo gewoon en simpel 😉 Gewoon lekker gewoon zonder al teveel poespas. Je hebt altijd originele artikelen en ik vind ze leerzaam. Oh en ik vind het zo leuk dat je mokken spaart 🙂

  1. Bedankt voor je lieve comment met complimenten over mijn blog en originaliteit. Super fijn om te horen, lief!

   Hier nogmaals het berichtje wat ik op twitter postte 🙂

 4. Het zijn ook goede en leuke artikelen! Leuk zo’n overzichtje. Ik blog pas een maandje dus voor mij zou het weinig nut hebben om te maken.

 5. Een leuk overzicht zo! Ik lees je blogs heel vaak, maar laat lang niet altijd een comment achter. Nu dus even wel. Alvast een fijne jaarwisseling en ben benieuwd naar de blogs in 2016. 🙂

 6. Volgers kopen? Tjeezes, hoe gek kun je zijn. ‘k Heb mssn ook niet veel volgers & durf er al eens over te klagen of een negatief beeld te krijgen, maar geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om m’n volgers te kopen. ‘k Spendeer m’n geld liever aan iets anders.

 7. Leuk om je populairste posts hier weer terug te zien in dit overzicht.
  En wat ik zou willen zien in 2016 op jouw blog? Dat je doorgaat op deze manier! 🙂

 8. Oh dat stuk over volgers kopen. Ik blijf het bizar vinden hoe fake mensen online kunnen zijn en bijna hun ziel willen verkopen om online “succesvol” te zijn.

  Leuk overzicht!

 9. Leuk overzicht! Ik hoop snel ook een overzicht te maken op mijn blog. Maar volgens mij weet ik al dat de laatste blog die ik postte de meest succesvolle is Hahaha

 10. Mooi overzichtje! Ik heb met plezier meegelezen en vond vooral je blog over blognormen top! Mijn overzicht komt overmorgen online, ben nog even aan het kijken hoe ik het precies ga vormgeven 🙂

 11. Leuk overzicht zo! Ik heb zelf alleen de top 3 van het hele jaar gedaan. Zo is het ook heel erg leuk om terug te kijken.

 12. Wat leuk om al die blogjes nog een voorbij te zien komen! Persoonlijke stukjes deden bij mij het erg goed dit jaar, en ook de enkele borduurblog. Ik vind persoonlijke stukjes altijd erg leuk om te lezen. Deze geven een blog meer diepte en persoonlijkheid, deze zou ik dus in het aankomende jaar ook graag willen zien bij je. Al geniet ik ook van je thee, poezen en lijstjes blogs.

 13. Leuk overzicht! Ik heb die van mij ook ingepland staan en het verbaasde me soms toch om te zien wat populair was.

 14. Al heb ik niet meegedaan, ik heb wel genoten van pluk het geluk omdat het je toch even stil laat staan bij de dingen die voor jou belangrijk zijn. Ik hoop dat je volgend jaar weer een project bedenkt én dan ga ik zeker mee doen.

 15. leuk zo’n overzicht…
  pluk het geluk was iets geweldigs, uiteindelijk niets aan gedaan doordat ik niet lekker in mijn vel zat…

 16. Posts die me zijn bijgebleven van jou zijn de eisen die je stelt aan samenwerkingen en je true or false post! 🙂 Maar ook natuurlijk pluk het geluk en inspirerend geluk! Het was in ieder geval een heerlijk blog jaar voor je! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar alle layouts die je hebt gehad dit jaar 🙂

  Ik hoop in ieder geval dat je het komende jaar maar weer zo een fijn blog jaar mag hebben 🙂

  1. Haha alle layouts die ik heb gehad, pfhoe ik denk dat dat een hele klus zou worden en ook misschien niet allemaal terug te vinden is?! Maar wel een heel tof idee

 17. Oh wat leuk zo’n overzicht, misschien ga ik dat ook wel maken zo leuk!!!
  Ow en wat ik wil zien, ga lekker door op de zelfde weg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *